Aloittelijan opas: Mikä on Altcoin?

Jos olet uusi salausvaluutta-alueella, sinun olisi pitänyt kuulla altcoinista. Joten mikä on altcoin? Onko sillä mitään tekemistä Bitcoinin kanssa? Tutkitaan.

Mikä on altcoin?

Mikä on Altcoin?

Altcoin on tekninen termi, jota käytetään erottamaan muut kolikot Bitcoinista. Yksinkertaisesti sanottuna mitä tahansa kryptovaluutta, joka eroaa Bitcoinista, kutsutaan “altcoiniksi”. Yksinkertainen, oikea?

Sana “altcoin” voidaan jakaa “alt” ja “kolikko”. “Alt” tähtää “vaihtoehtoiseen”, kun taas “kolikko” tarkoittaa kryptovaluutta.

Altcoin syntyi heti sen jälkeen, kun Bitcoin on vapautettu. Bitcoin on ensimmäinen salattu valuutta. Se on myös kryptovaluutta, joka otti käyttöön blockchainin ja hajautetun pääkirjatekniikan. Se toi mukanaan vallankumouksen. Mutta kuten kaikilla muillakin ensimmäisen sukupolven tekniikoilla, sillä oli myös vakavia haittoja.

Altcoinsilla oli tilaisuus omaksua Bitcoinin tarjonta ja parantaa sitä. Tähän saapui 2. ja 3. sukupolven lohkoketju. Joitakin 2. ja 3. sukupolven kryptovaluutan tärkeimpiä esimerkkejä ovat Monero, Zcash, Ethereum, Litecoin, ja muut. Jokainen heistä on parantanut Bitcoinia tavalla tai toisella.

Esimerkiksi Ethereum paransi lohkoketjun käyttöä tarjoamalla alustan DApps: n rakentamiseen ja ylläpitoon. Se aiheutti muita altcoineja, jotka ovat ERC20-yhteensopivia. Binance, EOS ja TRON ovat vain muutamia esimerkkejä ERC20-standardin altcoineista. Kirjoitushetkellä on yli 88000 ERC20-salakirikkoa. Kuitenkin vain harvat niistä ovat hyödyllisiä todellisessa maailmassa ja ovat saaneet paljon markkinoita CoinMarketCapin mukaan.

Erilainen taloudellinen malli ja jakelumenetelmä

Bitcoin-lohkoketju toimii Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmilla. Tämä johti lohkoketjuun, joka oli täysin riippuvainen laskentatehosta. Aluksi lohkon louhinnan laskentateho ei ollut paljon. Mutta ajan myötä se kasvoi räjähdysmäisesti suosionsa nousun vuoksi

Se on iso ongelma koko kryptovaluuttaympäristölle. Ongelman ratkaisemiseksi julkaistiin uudet konsensusalgoritmit. Niihin sisältyi todistus vaarnasta (PoS), valtuutettu todistus vaarnasta (DPoS), viranomainen (PoA) ja niin edelleen. PoS ratkaisi energia- ja laskennallisen ongelman, koska se vaati kolikoiden kiinnittämistä solmuihin osallistumaan konsensukseen.

Kaikki altcoiinit eivät kuitenkaan ole vallankumouksellisia. Jotkut niistä ovat vain suositun Bitcoin-lohkoketjun haarukka. Bitcoin-käteinen on yksi esimerkkejä, jotka haavoittivat alkuperäisen Bitcoin-lohkoketjun. Ainoa ero on, että Bitcoin-käteisellä on iso lohkokoko, nopeammat tapahtumat ja keskitetty lähestymistapa. Bitcoin-käteinen on alt-kolikko, jota yhteisö ei ottanut hyvin vastaan, koska se oli ristiriidassa blockchain-tekniikan filosofian kanssa.

Toinen suosittu altcoin, joka kuuluu tähän luokkaan, on Ripple. Se on keskitetty kryptovaluutta, jonka tarkoituksena on tarjota pankeille mahdollisuus siirtää varoja nopeammin ja rajatylittävät maksut helposti. Kolikko sai myös jonkin verran vastahyökkäystä keskitetyn lähestymistavansa vuoksi.


Kun Litecoin otettiin ensimmäisen kerran käyttöön, se tunnustettiin hopeaksi verrattuna “kultaiseen” Bitcoiniin. Se menetti kuitenkin asemansa muiden markkinoilla olevien altcoiinien vuoksi.

Mitä seuraavaksi?

Mikä on Altcoin Future?

Kirjoitushetkellä markkinoilla on yli 1500 altcoiinia. Bitcoin-valkopaperi antoi taitotiedon kolikoiden rakentamisesta milloin tahansa. Startupit ovat erittäin kiinnostuneita tästä ideasta, kun he julkaisevat rahakkeitaan markkinoille. Ajatuksena on kerätä rahaa heidän liiketoimintaansa. Spekuloimme kuitenkin, että suurin osa niistä epäonnistuu pitkällä aikavälillä.

Lisätietoja Penny-kryptovaluutoista?

Kun blockchain on vielä lapsenkengissä, on vaikea sanoa, mihin altcoin-juhlat menevät. Tähän asti ihmiset luottavat aina Bitcoiniin verrattuna muihin siellä oleviin altcoineihin. Ja tämä voi olla melko selvää siitä, että Bitcoin nousi 19 000 dollariin joulukuussa 2017. Juuri nyt se on lähellä 8000 markkaa.

Altcoin siirtää blockchain-vallankumousta oikeaan suuntaan. Startupit ovat kärjessä raskaassa nostossa. Lähes jokaisella alalla, johon blockchain vaikuttaa, altcoins helpottavat näiden sektoreiden käyttöä blockchainissa ja muuttumisesta.

Joten mitä mieltä olet altcoinista? Pystyvätkö he pysymään vai hukkumaan? Onko sinulla myös suosikki altcoinia? Kommentoi alla ja kerro siitä meille. Kuuntelemme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map