Aloittelijan opas: Mikä on Ethereum Gas?

Jos olet koskaan kuullut Ethereum-alustasta, olet ehkä kuullut myös Ethereum Gasista. Joten mikä on Ethereum Gas? Tämänpäiväisessä artikkelissa tutkitaan lisää siitä.

Mikä on Ethereum Gas?

Ethereum Gas on kaikkien laskentatoimien perusyksikkö, joka suoritetaan operaatioiden suorittamiseksi Ethereum-alustalla. Tämä tarkoittaa, että jokainen toiminto, mukaan lukien älykäs sopimusten toteutus, yksinkertainen tapahtuma jne., Vaatii jonkin verran kaasua.

Yksinkertaisesti sanottuna, maksut ovat maksettavia verkon toiminnasta.

Ennen kuin sukelamme syvälle Ethereum Gasiin ja sen toimintaan, yritetään kuitenkin ymmärtää, mikä on Ethereum?

Mikä on Ethereum?

Ethereum on alusta, joka on rakennettu estoketjun päälle. Se on rakennettu hajautetuksi verkoksi, jossa kehittäjät voivat rakentaa Dapp-sovelluksia ja kirjoittaa älykkäitä sopimuksia. Se on samanlainen kuin Internet plus blockchainin tarjoamat edut. Koska se on luonteeltaan hajautettu, se koostuu solmuista. Solmut puolestaan ​​osallistuvat verkon konsensuksen rakentamiseen. He käyttävät erilaisia ​​konsensusalgoritmeja, kuten Proof of Work (PoW) tai Proof of Stake (PoS). Eetteriä käytetään järjestelmän virtalähteeseen. Lue lisää täältä.

Käyttäjät voivat käyttää Ethereumiin rakennettuja Dapp-sovelluksia ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa samalla tavalla kuin he ovat vuorovaikutuksessa verkon sovellusten kanssa. Tämä johtaa meidät mielenkiintoiseen konseptiin Ethereum Virtual Machine (EVM). Tutkitaan.

Ethereumin virtuaalikone (EVM)

EVM: n avulla varmistetaan, että operaatiot suoritetaan vakaasti ja tarkasti. Tämä tarkoittaa, että jos lähetät tapahtuman ystävällesi, se suoritetaan EVM: ssä. Aluksi tapahtuma listataan Ethereum-verkossa, mikä edellyttää operaation suorittamista loppuun. Tässä tulee käsite “kaasu”. Ilman kaasua tapahtuman toteutus ei ole mahdollista. Tarvittava kaasumäärä riippuu myös tapahtuman monimutkaisuudesta. Mitä monimutkaisempi kauppa on, sitä enemmän kaasua tarvitaan sen toteuttamiseen.

Mikä on kaasu?

Tapahtuma voi vaatia useita operaatioita, joten vaadittu kaasun kokonaismäärä lasketaan kaikkien toimintojen summana.

Kuinka kaasu lasketaan?


Kaasu lasketaan eetterin (ETH) suhteen. Koska Ethereum alustaa eetteriä liiketoimensa polttoaineeksi, on selvää, että kaasu on laskettava vastaavasti. Myöskään käytettyä kaasua ei voida palauttaa, vaikka kauppa epäonnistuu.

Joten miten se lasketaan. Se lasketaan yksinkertaisella kaavalla TX-maksu = kaasuraja * kaasun hinta.

Hinnat voivat olla joko ETH tai USD. Transaktiopalkkiot (TX-maksu) maksetaan kaivostyöläisille laskennallisten operaatioiden asettamisesta ja tapahtumaryhmän ratkaisemisesta.

Kuten jo sanoimme, se koostuu kahdesta osasta.

  1. Kaasuraja
  2. Kaasun hinta.

Lisäksi, jos kuulet jonkun sanovan vain “kaasu”, he tarkoittavat sanan “kaasun raja”.

Käydään läpi esimerkki ymmärtämään, miten se toimii analogian avulla.

Kaasuraja vastaa auton kykyä pitää tässä tapauksessa kaasua tai polttoainetta. Nyt kaasun hinta on yksinkertaisesti auton polttoaineen hinta.

Nyt se on 15,00 dollaria gallonayksikköä kohden. Samoin 20000 kaasun osalta se on 40 GWEI kaasua kohden.

Yllä olevan ymmärryksen avulla voimme laskea tapahtuman kokonaismaksun.

Transaktiomaksu (TX) = kaasuraja * kaasun hinta.

Kaasuraja

Kullekin tapahtumalle asetetaan kaasuraja sen varmistamiseksi, että Ethereum-alusta pysyy vakaana. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää rajoitettua määrää kaasua. Se tehdään myös sen varmistamiseksi, että kukaan ei maksa paljon ETH: ta tapahtumasta.

Vastaavasti käyttäjä voi asettaa myös alemman kaasurajan ja antaa tapahtuman jatkua. Mutta ole varovainen siitä, kuinka paljon lasket kaasurajaa. Jos teet sen liikaa, liiketoimi loppuu “loppu polttoaineesta”. Tämä tekee tapahtumastasi epäonnistuneen.

Ethereum-verkko varmistaa myös, että käyttämätön kaasu palautetaan omistajalle.

Kaasun hinta

Kaasun hinta on hinta yksikköä kohti. Voit määrittää kunkin tapahtuman kaasun hinnan. Jos teet näin, tapahtumasi suorittaminen vie enemmän aikaa verrattuna tapahtumaan, jossa käytettiin korkeampaa kaasun hintaa. Kaasun hinta muuttuu jatkuvasti verkon mukaan. Voit tarkistaa sen Ethgasstation.com. Suosittelemme aina käyttämään kaasun hintaa lähellä verkkosivustolla näkyvää.

Mikä tahansa moderni Ethereum-lompakko, voit asettaa kaasun hinnan ja kaasurajan. Suosittelemme MyEtherWalletia ja MetaMaskia turvallisempaan tapahtumien käsittelyyn.

Mitä seuraavaksi?

Tämä tuo meidät artikkelin loppuun. Jos luulet silti, että jokin on jäänyt väliin, älä unohda käyttää alla olevaa kommenttiosaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map