Aloittelijan opas: Mikä on kryptovaluutta?

Kryptovaluutat ovat valloittaneet maailman myrskyssä ja maalanneet prosessin aikana selkeän kuvan siitä, miksi ne ovat tulevaisuuden valuutta. Vaikka jotkut ihmiset saattavat väittää tietävänsä, mikä tämä uusi maksutapa on kyse, suurin osa on edelleen pimeässä, keskellä kehitystä, jonka mukaan kryptovaluutoista on tullut ensisijainen maksutapa. Tässä oppaassa aiomme yksinkertaisesti selittää mikä on kryptovaluutta?

Joten saan sen, mutta mikä on kryptovaluutta?

Salausvaluutta on digitaalisen valuutan muoto, joka jaetaan Internetissä. Se toimii paljon kuin mikä tahansa digitaalinen käteinen, mutta ilman, että mikään keskusviranomainen valvoo sitä. Virtuaalivaluutoina tunnetut kryptovaluutat mahdollistavat saumattomat, suorat ja nopeat tapahtumat osapuolten välillä sijainnista riippumatta.

Kryptovaluutat eroavat fiat-valuutoista (EURO, USD ja GBP) siinä mielessä, että haltijat ottavat täyden hallinnan yli- ja saldot. Kokonaisvalvonta tarkoittaa, että ei tarvita keskusviranomaista tapahtumien validointiin. Fiat-valuutoilla luottokorttiyhtiöt ja pankit toimivat yleensä keskusviranomaisina tai portinvartijoina kaikissa sopimuksissa, joihin on tarkoitus osallistua.

Satoshi Nakamoto on akkreditoitu ensimmäisen kryptovaluutan, bitcoinin, sekä taustalla olevan lohkoketjutekniikan luomiseen vuonna 2008.

Salausvaluutat voidaan kuvitella sovelluksiksi, jotka toimivat salauskeksinnön päällä, joka tässä tapauksessa on lohkoketjutekniikka. Blockchain on taustalla oleva tekniikka, joka käyttää monia sovelluksia, joista salausvaluutat ovat yksi niistä.

Pankit ylläpitävät tietokantaa ihmisten rahoista, jotka ovat yleensä alttiita hakkerointihyökkäyksille. Näin ei kuitenkaan voi olla salausvaluutoissa, koska ei ole keskushallintoviranomaista, joka pitäisi kirjaa ihmisten omistuksista. Lisäksi kryptovaluuttatoimet suoritetaan yleensä hajautetulla tavalla, mikä tekee hakkereista vaikeaa seurata, mihin varat liikkuvat ja mistä.

Kuinka saada salaus kryptovaluutta?

Kaivostoiminta: Jotkut kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Monero, voidaan saada prosessilla nimeltä kaivostoiminta. Tällöin ihmiset yhdistävät tehokkaita tietokoneita hankkiakseen halutun prosessointitehon monimutkaisten pulmien ratkaisemiseksi.

Ihmiset kannustetaan yleensä uusilla kolikoilla, transaktiomaksuilla tai molemmilla saadakseen oikean vastauksen palapeliin. Kaivostyöntekijöitä kannustetaan myös varmistamaan, että lohkoketjussa olevat tapahtumat ovat kelvollisia. He tekevät niin varmistamalla, että kolikoiden lähettäjillä on tarpeeksi lähetettävää.

Ostaminen: Voit saada valitsemasi kryptovaluutan ostamalla ne käyttämällä fiat-valuuttoja kryptovaluutan pörsseistä, jotka helpottavat osto- ja myyntitapahtumia.

Mikä on kryptovaluuttojen tarkoitus?

Kryptovaluutat voidaan kuvitella toiseksi rahamuodoksi, jota voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi tavaroiden ostamiseen ja palveluiden maksamiseen. Jotkut ihmiset ja kauppiaat hyväksyvät kryptovaluutat maksutapana fiat-valuuttojen lisäksi.


Virtuaalivaluutat ovat yhä suositumpia keinona lähettää ja vastaanottaa maksuja pienillä kustannuksilla ja suurilla nopeuksilla. Esimerkiksi Litecoinia käytettiin kerran lähettämään 99 miljoonaa dollaria, ja lähettäjälle aiheutui vain 0,40 dollaria transaktiomaksuja.

Salausvaluuttoja käytetään myös anonyymien tapahtumien tekemiseen, joista käyttäjät eivät halua muiden ihmisten tietävän. Monero ja Zcash ovat suosituimpia tässä tapauksessa, kun otetaan huomioon niiden keskittyminen yksityisyyteen. Tällöin voidaan käyttää kahta rahaa rahan lähettämiseen ilman, että hänen tarvitsee selittää pankille miksi he lähettävät ja kenelle he lähettävät.

Digitaaliset valuutat ovat myös nousseet luotettaviksi välineiksi vahvan sensuurin ohittamiseksi. On tavallista, että ihmisten pankkitilit ja varat jäädytetään. Salausvaluutat toimivat sensuuriresistenttinä vaihtoehtona varallisuuden tallentamiseen, jota vain yksi henkilö voi käyttää ja hallita yksityisen avaimen avulla.

Minulla on salausta !!! Mitä nyt?

Ajan myötä näemme yhä enemmän paikkoja, jotka hyväksyvät salauksen maksuna, tässä on artikkeli kryptovaluuttojen käyttämiseen.

Tulevaisuus Kryptovaluutat

Kryptovaluuttojen suosion odotetaan kasvavan edelleen, kun ihmiset kaipaavat nopeita, turvallisia ja edullisia keinoja rahan lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Kun blockchain-tekniikka kehittyy edelleen, voi olla ajan kysymys, ennen kuin tämä maksutapa löytää tiensä valtavirtaan.

Uusi tässä maailmassa? Katso lopullinen aloittelijan opas salaukseen sijoittamisesta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map