Blockchain vs Linked List: Onko Blockchain linkitetty luettelo?

Tämä artikkeli vastaa kuvauksiin blockchain-tekniikan perusteista ja linkitetystä luettelosta. Lisäksi siinä tuodaan esiin keskeiset erot blockchainin ja linkitetyn luettelon välillä.

Aloitetaan kysymyksestä – Kuinka blockchain-tekniikka toimii? Periaatteessa lohkoketju on sarja lohkoja, jotka sisältävät tietoja ja joilla on edellisen lohkon hash-numero ja hash-numero.

Teknisellä tasolla voit sanoa saman linkitetystä luettelosta! Se on tietyntyyppinen tietorakenne, joka “tallentaa tietoja”. Mitä sanotaan, mitkä ovat tärkeimmät erot näiden kahden tyyppisten tietojen tallennustyökalujen välillä?

Niille, jotka eivät ole niin taitavia tietojenkäsittelyn kielellä, termeillä, kuten tietorakenne, ei olisi merkitystä. Se on aivan normaalia ihmisille, joilla ei ole perustietoa tietojenkäsittelystä.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Mikä on linkitetty luettelo?

Linkitetty luettelo on lineaarinen tapa järjestää ja tallentaa tietoja, joissa jokainen elementti edustaa eri kohdetta. Voit kutsua sitä erilaisten tietojen sarjaksi. Tietojenkäsittelytieteen kielellä linkitetty luettelo on tietorakenne.

Linkitetyssä luettelossa on sekvenssi. Jokaiselle tietoelementille on osoitettu osoitin. Tämä tarkoittaa, että voit aina jäljittää luettelon edellisen solmun. Siten koko luettelo toimii kuin ketju. Seuraa hash-numeroa, voit jopa saavuttaa syntymäsolmun.

Siinä on mielenkiintoinen tosiasia, että myös vanhempi solmu linkittyy blockchain-tekniikassa. Tämä on keskeinen piirre, joka tekee lohkoketjuista muuttumattomia. Kun se on suunniteltu, se on valmis!

Mikä on Blockchain ja kuinka Blockchain on samanlainen kuin linkitetty luettelo?

Sinun on jo saatava käsitys siitä, kuinka näillä kahdella on joitain huomattavia yhtäläisyyksiä. Lohkoketjun tietorakenteen voidaan helposti sanoa olevan linkitetty luettelo. Vaikka linkitetyllä luettelolla on osoitintoiminto, lohkoketjussa on hash-toiminto. Jokaisella lohkoketjun lohkolla on ainutlaatuinen hash-numero sekä edellisen lohkon tai vanhemman lohkon hash-numero.

Sekä blockchain että linkitetty luettelo käyttävät samaa tekniikkaa. Heillä molemmilla on geneettinen lohko, jolla ei ole aikaisempaa hash-numeroa.

Joten kyllä, blockchainilla on tosiasiallisesti muutama linkitetyn luettelon tietorakenteen ominaisuus. Voit tutustua keskeisiin blockchain-ominaisuuksiin saadaksesi lisätietoja tekniikasta.


Näiden kahden tekniikan välillä on kuitenkin joitain perustavanlaatuisia eroja.

Blockchain vs Linked List: Mitkä ovat tärkeimmät erot?

Lohkoketjun ja linkitetyn luettelon ensimmäinen ja tärkein yhteenotto on, että lohkoketjulla on hash-toiminto tietyn lohkon esi-isän tunnistamiseksi. Linkitetty luettelo suorittaa saman toiminnon osoittimen avulla. Lue lisää salauksen hajauttamisesta täältä. Lisäksi, jos haluat kattavampaa tietoa, tämän salauksen hajauttamisen yksityiskohtaisen oppaan pitäisi antaa sinulle elävä käsitys siitä, miten hajautus toimii.

Jälleen, lohkoketju on rakenteeltaan paljon monimutkaisempi. Linkitetty luettelo on lineaarinen tapa järjestää ja tallentaa tietoja.

Esimerkiksi blockchainsilla on Merkle Trees -sivusto tallentamaan tapahtumia ja kaikki tapahtumiin liittyvät tiedot. Lisäksi näillä Merkle-puilla (tai lohkoilla) on linkki vanhempiensa hashiin yksilöllisellä hash-numerolla.

Lisäksi blockchainilla on joitain ainutlaatuisia ominaisuuksia. Esimerkiksi lohkoketju on hajautettu, hajautettu ja autonominen digitaalinen pääkirja, jolla voi olla lukuisia sovelluksia käytännön elämässämme. Tietojen käsittely ja manipulointi ovat melkein mahdotonta, koska lohkoketjun järjestelmä sallii sen mielessä. Toisaalta linkitetty luettelo on yksinkertainen tapa jäsentää tietoja.

Kuinka estoketju eliminoi kyberhyökkäysten riskin?

No, lohkoketjujen kopio jaetaan verkon käyttäjien kesken. Joten kaikki solmussa työskentelevät validoijana. Jos joku yrittää peukaloida yhtä kopiota, sitä ei synkronoida muiden kanssa. Toinen solmu yksinkertaisesti hylkää epätavallisen muutoksen. Näin blockchain-tietoturva suojautuu kyberhyökkäyksiltä ja hakkereilta.

Lohkoketjulla on potentiaalia luoda hajautettuja sovelluksia, hajautettuja organisaatioita, älykästä taloutta ja monia muita. Ehkä keskeinen määritelmä siitä, miten blockchain toimii, herätti kysymyksen siitä, että se on samanlainen kuin linkitetty luettelo.

Lisätietoja hajautetuista sovelluksista on täällä!

Päätelmät

Joten, se oli lyhyt yhteenveto blockchain vs linkitetty luettelo keskustelusta.

Onko blockchain linkitetty luettelo?

EI!

Lohkoketjulla on joitain linkitetyn luettelon pääominaisuuksia. Mutta se on, lähinnä se on paljon monimutkaisempi ja siinä on paljon enemmän toiminnallisuutta. Linkitetyllä luettelolla ei ole tietojen vahvistimia, jotka turvaavat linkitetyn luettelon eheyden. Blockchain on toisaalta täysin toimiva autonominen järjestelmä.

Jos haluat tietää enemmän lohkoketjuista ja miten se toimii, sinun on ehdottomasti tarkistettava ilmainen blockchain-kurssimme aloittaaksesi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map