Mihin Blockchainin tulevaisuus on mennyt?

Blockchainin tulevaisuus näyttää kirkkaalta ja tuntuu siltä, ​​että se on seuraava maailmanlaajuinen tekniikka. Blockchain voi mullistaa fintech-teollisuuden ja sosiaalisen median, jos käytämme sitä hyvin.

Etkö tiedä mikä blockchain on? Suuntaa tänne.

Globaalit maksut

Perinteinen uhanalainen maksuverkosto on SWIFT – Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Se helpottaa maailmanlaajuisia rahansiirtoja yli 200 pankin välillä. Ja tapahtuman käsittely kestää vähintään yhden päivän. Puhumattakaan siitä, että nämä rajat ylittävät liiketoimet sisältävät enimmäkseen valuutan muuntamisprosessin. Ja väliin osallistuva laitos antaa surkean valuutan muuntokurssin ja joskus muunnosmaksut sen päälle.

Jopa luottokortilla tehdyissä ostoissa, jotka ovat eri valuutassa kuin kortin valuutassa, valuuttakurssimuutos on huono. Näistä muunnoksista aiheutuu lisäksi palveluveroja.

Pidä tämä erillään, entä mikrotransaktiot?

Entä jos haluat lähettää 100 dollaria Yhdysvalloista Intiaan?

Vaihtoehtoja on vähän.

  1. PayPal – korkeat muuntokurssit, 5%: n lisämaksut sen lisäksi, ja kestää noin kolme päivää saada rahaa PayPalista paikalliselle pankkitilille.
  2. Pankkisiirto – unohda se, jokainen siirto maksaa 30 USD: n maksun, ja tiedät, että huono muuntomaksu on välillä. Toisaalta paikallinen pankki veloittaa ylimääräisen saapuvan tapahtuman käsittelystä.

Blockchain todistaa jo, että nämä siirrot voidaan suorittaa muutamassa minuutissa, ellei sekunneissa. Ja se voi tehdä niistä halvempia, maksaa vain murto-osan dollaria.

Näin siirto tapahtuisi, jos lähettäjä käyttää lohkoketjua.

  1. Alice haluaa lähettää 200 dollaria ystävälleen Bobille Intiaan.
  2. Alice valitsee Ether (ETH) lähettää rahat.
  3. Tällä hetkellä se muuttuu karkeasti 0,38 ETH: ksi.
  4. Saatuaan Bob muuntaa ETH: n paikalliseksi valuutaksi Intian rupia (INR) myymällä sen.
  5. Muutamassa minuutissa siirto olisi valmis.

Entä jos pankit itse käyttävät blockchain-tekniikkaa? Se olisi parempi kuin yllä oleva prosessi.

Entä jos ETH: n kaltaisten kryptovaluuttojen kauppiaiden hyväksyntä kasvaa? Kansainvälisillä ostoksilla on vähemmän yleiskustannuksia.

Ripple, hajautettu kirjanpitoteknologiaan perustuva maksujärjestelmä, palvelee jo pankkeja, kuten American Express, UBS ja Santander. Ripple ei kuitenkaan toimi julkisella blockchainilla – eli yritys itse tekee päätöksiä ja on keskitetympi, toisin kuin blockchain-tekniikan perusfilosofia, jonka on oltava avoimempi yleisön osallistumiselle.


Joka tapauksessa odotamme, että julkisista lohkoketjuista tulee lähitulevaisuudessa hallitsevia toimijoita rajatylittävässä maksualalla.

Sosiaalinen media voi olla Blockchainin tulevaisuus

Viimeaikaiset Facebook-dataskandaali paljastaa, kuinka miljardin dollarin yritys on huolimaton käyttäjätietojen suhteen. Sosiaalinen media on digitaalinen jalanjälki ihmisten elämästä, ideoista ja käsityksistä. Tietojen käyttö ilman käyttäjän suostumusta on perusihmisoikeuksien vastaista.

Blockchain voi ratkaista tämän ongelman antamalla käyttäjille täydellisen hallinnan tiedoista. Enemmän blockchain-tekniikkaa hajautetaan, sitä vähemmän yksittäinen yksikkö voi hallita tietoja.

Yksi esimerkki on STEEM-lohkoketju. Se on sosiaalinen foorumi bloggaajille ja kirjailijoille julkaisemaan työnsä. Alusta palkitsee käyttäjiä, jotka kuratoivat ja luovat sisältöä riippumatta mainoksista. Ja alustalle kuka tahansa voi luoda käyttöliittymän, joka näyttää lohkoketjun artikkelit kauniisti. Yksi tällainen esimerkki on steemit.com.

Tietojen suojaamisen lisäksi blockchain voi myös käynnistää uuden sosiaalisen median vallankumouksen: sellaisen, joka on avoimempi, luotettavampi ja tietysti vähemmän tunkeileva.

Johtopäätös

Syy miksi blockchainin tulevaisuus herättää enemmän kiinnostusta, on se, että se voi ratkaista monia ongelmia, joita kohtaamme tänään.

Viime aikoina meillä oli törkeä idea. Entä jos jokaisella yksilöllä on oma estoketju, joka auttaa yksilön elämässä?

Eikö se olisi hämmästyttävää, jos kaikki nämä yksittäiset lohkoketjut voivat puhua keskenään?

Esimerkiksi verot lasketaan verokeskuksen estoketjussa olevista tiedoista. Ja vero-osasto vähentää verot automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee istua, laskea ja tarkistaa.

Laskusi, palkkasi ja ostoksesi voivat kaikki muuttua saumattomammiksi ja automaattisemmiksi.

No, menimme liian pitkälle tulevaisuuteen. Mutta uskomme, että blockchainin tulevaisuus pitää sisällään tämän lupauksen.

Mitä mieltä sinä olet? Kommentoi alla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map