Blockchain ja Data Analytics – Ystävät vai viholliset?

Miksi Focus on Data?

Jokainen, joka on lukenut viimeisimmät 101 Blockchainin analyytikkoraporttini, saattaa jo ajatella: “miksi tämä kaveri on niin pakkomielle tiedoista?” Ensin se oli “Blockchain ja Lean Six Sigma”, sitten “Blockchain and Big Data”, ja nyt hän puhuu “Blockchain and Data Analytics”.

No, minulle tiedot ovat avain yrityksen toimintaan ja menestykseen. Vaikka edellisissä raporteissa keskitytään enemmän tehokkuuteen, laatuun ja mittareihin, joita pidän tietojen rakennuspalikoina, tässä raportissa käsitellään analyysia, jonka pidän arvona.

Mahdollisuus tehokkaasti kaivaa ja tutkia tietojasi siten, että se kertoo tärkeimmistä liiketoimintapäätöksistäsi ja strategiaasi, on avain pitkäaikaiseen markkinoiden kasvuun, mutta toimii todella vain, kun aiemmin keskusteltu rakenne ja valvonnat ovat paikallaan.

Lue lisää:Blockchain ja Lean Six Sigma

Määritelmä Data Analytics

Mukaan investopedia,

Data-analytiikka on raakatietojen analysointitiede johtopäätösten tekemiseksi näistä tiedoista. Monet data-analyysin tekniikoista ja prosesseista on automatisoitu mekaanisiksi prosesseiksi ja algoritmeiksi, jotka käsittelevät raakatietoja ihmisravinnoksi.

Lohkoketju ja tietojen syöttö

Kun ajattelemme dataa ja sen tarjoamaa arvoa, meitä muistutetaan jatkuvasti, että ”Roskatiedot sisään” johtaa aina “Roskatietoihin”. Joten tietojen puhdistaminen ennen niiden tallentamista voi olla korvaamatonta ja kaikki, mikä voidaan tehdä etukäteen päällekkäisyyksien ja virheiden vähentämiseksi, säästää aikaa ja mahdollistaa parempia tuloksia.

Tässä on asia Blockchainin kanssa. Vaikka etuihin kuuluu se, että se tarjoaa yhden totuuden lähteen, voi mahdollistaa yksimielisyyden ja antaa täydellisen pysyvän historian ja kirjausketjun, tietojen syöttämisen näkökulmasta se voi korostaa kysymyksiä.

Anna minun selittää. Oletetaan, että meillä on ”roskatietoja” Blockchain-ympäristössä, kuten aiemmin todettiin, tämä johtaisi todennäköisesti ”roskatietoihin”, mutta Blockchainin tärkeimpien ominaisuuksien vuoksi se voi pahentua.

Sinulla ei ole vain roskatietoja, vaan roskatietoja ei voida poistaa, koska Blockchain pitää kirjaa jokaisesta tapahtumasta ja toiminnasta pysyvien tietueiden kautta. Tämä ei tarkoita, että tietoja ei voida puhdistaa ja järjestää, mutta mantrasta tulee sitten:


”Roskatiedot sisään” – ”Roskatiedot pysyvät pysyvästi” – ”Roskatiedot pois”

Mutta onko tämä huono asia?

Vaikka huonot tiedot eivät ole koskaan hyviä, niiden selkeä läpinäkyvyys on hyödyllistä, koska ilman niitä korjaaminen ja korjaavat toimet ovat paljon haastavampia.

Se, että Blockchain luo tietueen kaikista huonoista tiedoista ja voi jäljittää ne elinkaarensa aikana, tarjoaa itsessään arvokasta tietoa. Perinteisessä tietokannassa olevat huonot tiedot voitiin poistaa, eikä kukaan koskaan tiedä, että ne olivat siellä.

Blockchainin kanssa tapahtunut on selvää, ei ole mahdollista peitettä ja historialliset tiedot mahdollistavat parannusmahdollisuudet ja oppimisen tulevaisuutta varten. Tämä on varmasti hyvä asia. Tämä ei tarkoita sitä, että kannustamme huonoon tietoon, jota tulisi aina välttää, jos mahdollista, mutta kun se on tunnistettu, tehokkaiden korjaavien toimien varmistamiseksi on puututtava niihin eikä pidä jättää huomiotta tai piilottaa.

Lue myös:Voiko Blockchain ja perinteiset tietokannat olla rinnakkain?

Raakatiedot osuvat hermoon

Data Analytics keskittyy raakatiedon optimointiin tarjotakseen arvokasta tietoa ja mahdollisuuksia asiakkaille. Tätä varten Blockchainin älykäs sopimusarkkitehtuuri voi mahdollistaa tietojen jakamisen helposti analysointia varten olettaen, että alkuperäinen järjestelmäsuunnitelma otettiin käyttöön tämän huomioon ottaen.

Todellinen hyöty on kuitenkin se, että kun data on Blockchain-ympäristössä, sitä voidaan helposti seurata sen elinkaaren ajan. Tämä tarkoittaa, että näistä tiedoista tulee jäljitettävissä paitsi alussa, myös jokaisen vuorovaikutuksen ja kaikkien koskemien prosessien kautta, mikä luo asiakkaille paljon rikkaamman historiallisen ja ajankohtaisen tiedon.

Alla oleva kaavio on yksinkertaistettu malli, joka osoittaa, kuinka data-analyytikko voisi hyödyntää operatiivisten ja historiallisten tietojen yhdistelmää.

Blockchain ja Data Analytics: Asuminen harmoniassa

Kun Data Analyticsista tulee enemmän keskipiste ja avainasemassa liiketoiminnan laadun parantamisessa, Blockchain voi auttaa. Seuraava on ote äskettäin julkaistusta Gartner-raportista:

100 tietojen ja analyysin ennustetta vuoteen 2024 mennessä, analyytikot Graham Peters, Alan D.Duncan

“Vuoteen 2023 mennessä blockchain-älykkäitä sopimuksia käyttävät organisaatiot parantavat tietojen yleistä laatua 50%, mutta vähentävät tietojen saatavuutta 30%; päinvastoin luoda positiivista dataa ja analyysin tuottoprosenttia. “

Viimeiset kommentit

Loppujen lopuksi polku tehokkaaseen ja tuottavaan dataan määritelmästä raportointiin on sellainen, jossa Blockchain voi lisätä arvoa, mutta kuten mikä tahansa tekniikka, se on vain yhtä hyvä kuin syötettävät tiedot. Jopa parhaat järjestelmät eivät voi täysin estää ihmisiä syöttämästä huonoja tietoja, mutta ne voivat auttaa heitä tunnistamaan, korjaamaan ja korvaamaan sen.

Voi, enkä seuraava raporttini tule olemaan tiedoista (todennäköisesti) &# 128522;

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map