Blockchain ja Lean Six Sigma

Lean Six Sigmasta on tullut kultastandardi, kun on kyse prosessien onnistuneesta arvioinnista ja korjaamisesta projektihallinnan parhaiden käytäntöjen avulla, jotka liittyvät vakiintuneisiin ja todistettuihin työkaluihin ja menetelmiin. Mutta ennen kuin tutustumme siihen, kuinka Blockchain voi olla Lean Six Sigma -editori, aloitetaan joillakin määritelmillä.

Lean Six Sigma

”Lean Six Sigma on tieteenala, joka tuottaa asiakkaalle lisäarvoa tehokkaalla toiminnalla ja yhdenmukaisilla laatustandardeilla. Se on menetelmä, joka keskittyy suorituskyvyn parantamiseen poistamalla järjestelmällisesti jätettä ja vähentämällä vaihtelua. Yksinkertaisesti sanottuna Lean Six Sigma on joukko työkaluja, jotka auttavat organisaatiota parantamaan asiakastyytyväisyyttä, laatua, tuotteita, palveluita ja niiden loppupäätä. “

Voit tarkistaa määritelmän kuudesta sigmasta verkkosivusto yhtä hyvin.

Lean Six Sigman ymmärtämiseksi on tärkeää erottaa Lean ja Six Sigma toisistaan. Lean keskittyy tehokkuuteen ja jätteiden poistamiseen. Six Sigma puolestaan ​​keskittyy laatuun ja johdonmukaisuuteen. Yhdessä käytettynä nämä ongelmanratkaisutaidot voivat muuttaa organisaatiota. “

Lisää analyytikkokulmastamme:Miksi Blockchain voi olla Pharman pelinvaihtaja?

Blockchain voi auttaa

DMAIC ja Blockchain

Teknologian osalta tämä tekee mahdolliseksi Lean Six Sigma -menetelmän tai estää sitä. Blockchain-näkökulmasta on monia sen tarjoamia ominaisuuksia, jotka voivat täydentää Lean Six Sigma -toimintamallia.

Tarvitsemme tämän arvioinnin mahdollistamiseksi mekanismin vertailuun / tasaamiseen. Lean Six Sigma -projekteissa yksi yleisimmistä käytetyistä menetelmistä on DMAIC, mikä tarkoittaa:

DMAIC – määritellä, mitata, analysoida, parantaa ja hallita (DMAIC).

Blockchain-näkökulmasta arvioinnin mahdollistamiseksi käytämme sen neljää pääominaisuutta, nimittäin:

Konsensus, alkuperä, muuttumattomuus, lopullisuus.

Edellä olevia vertailuominaisuuksia tarkasteltaessa näyttää loogiselta, että Lean Six Sigma ja Blockchain voidaan yhdistää toisiinsa, mutta miten?


Ominaisuudet

Tämän tutkimiseksi meidän on kaivettava hieman syvemmälle. Seuraava kaavio pyrkii tarkastelemaan, kuinka Blockchain-infrastruktuuri voi auttaa yritystä, joka haluaa toteuttaa Lean Six Sigman.

Ensinnäkin tätä kaaviota koskeva lauseke get out. Se ei pyri olemaan lopullinen tai täydellinen, sen tarkoitus on herättää keskustelua ja pohtia, kuinka Blockchain voi auttaa lean- ja kuusi sigma-projektia.

Tarkasteltaessa arvoesitystä, jonka Blockchain-infrastruktuuri voisi tarjota Lean Six Sigman toteuttamisen yhteydessä, mieleen tulee useita havaintoja, kuten

  • Kaikki Blockchain-ominaisuudet auttaisivat Lean Six Sigma Define -vaiheessa, koska Blockchain-infrastruktuurin rakenne rakentuu selkeän tiedonseurannan, jäljitettävyyden ja omistajuuden ympärille, jota tukevat tietueet siitä, kuka ja missä on tehnyt. Tämä on tärkeää, koska ongelman määritteleminen voidaan tehdä tehokkaasti vain, kun sinulla on tarvittavat lähdetiedot analysoitavaksi. Jos et pysty määrittelemään ongelmaa, on erittäin epätodennäköistä, että voit ratkaista sen tehokkaasti.
  • Blockchainin alkuperänäkökulma liittyy myös kykyyn mitata prosessia osoittamalla omaisuuden polku ja miten se on muuttunut ajan myötä. Nämä tiedot voivat auttaa arvioimaan prosessin tehokkuutta
  • Yksimielisyys on osa vähärasvaisen kontrollin osaa, koska siellä vahvistetaan kaikkien tapahtumien pätevyys.
  • Muokkaamattomuutta voidaan hyödyntää parantamisen kannalta, koska siellä on tapahtumahistoria, joka voi paitsi näyttää aikaisemmin tapahtuneen myös ajan mittaan, mitä tapahtuu parannusten toteutuessa. Se auttaa myös toimittamaan tietoja vikatasoista ja voi olla osoitus huonolaatuisista kustannuksista.

Olen varma, että tässä kaaviossa on päteviä tapauksia yhdenmukaistamiseksi edelleen ja hieman harkitsemalla voimme todennäköisesti linkittää kaikki laatikot yhteen, mutta tarkoituksena on osoittaa, että Blockchain-infrastruktuurit on perustettu Lean Six Sigma -projekteille ja juuri niistä ominaisuuksista, jotka määritä Blockchain käyttöön Lean Six Sigma tavoilla, joita perinteinen tietokanta ei voi.

Lue myös:Voiko Blockchain ja perinteiset tietokannat olla rinnakkain?

Blockchain on enemmän kuin vain tekniikka

Pidän lopuksi mielestäni tärkeänä ottaa huomioon Blockchainin laajemmat seuraukset sen ulkopuolella, että sitä nähdään ja koetaan vain teknisenä infrastruktuurina ja tietokantana.

Kun ajattelet Lean Six Sigmaa ja sen keskittymistä tehokkuuteen, jätteen vähentämiseen sekä tuottavuuden ja laadun parantamiseen, niin Blockchain ja sen tarjoama arvo saavat toisen ulottuvuuden.

Olkaamme rehellisiä, Blockchainin tekniset ominaisuudet eivät välttämättä vaikuta moniin asiakkaisiin, heille se saattaa tuntua vain uudelta tekniikalta, jota he eivät tarvitse tai joilla ei ole varaa.

Mutta kun tämä voidaan sovittaa liiketoiminnan, tuottavuuden ja voiton parantamiseen sen pääominaisuuksien avulla ja tämä voidaan yhdistää prosessimenetelmiin, kuten (mutta ei rajoittuen) Lean Six Sigmaan, yhtäkkiä Blockchainista tulee todellinen liiketoiminta-arvoehdotus.

Joten, jos aiot ottaa käyttöön Lean Six Sigman, älä unohda tarkastella tietokanta-infrastruktuuriasi samanaikaisesti, ja jos et tällä hetkellä käytä Blockchainia, sinun on ehkä harkittava uudelleen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map