Voivatko Blockchain ja perinteiset tietokannat olla rinnakkain?

Blockchain-resurssina saatat odottaa meidän edistävän Blockchainia vastauksena elämään, sivilisaatioon ja maailmankaikkeuteen sellaisena kuin me sen tunnemme. Ainakin meidän pitäisi ylistää sen hyveitä yhtä paljon kuin perinteinen tietokanta, eikö? Ei!

Emme ole täällä myymässä Blockchainia vastauksena kaikkiin teknologiaongelmiin. Pyrimme sijoittamaan sen laajemmalle teknologiamaisemalle, missä se voi vaikuttaa ja hyödyttää molempia. Tässä suhteessa se ei ole parempi kuin tietokanta, vaan sitä on pidettävä vaihtoehtona.

Lohkoketju ja tietokanta

Et yleistä ja sano, että lava-auto on parempi kuin tavallinen auto, se riippuu viime kädessä vaatimuksista, jotka on täytettävä, ja käyttötarkoituksesta. Kun katsot laajempaa käyttäjäkantaa, molemmille on todella tilaa.

Alla oleva kaavio antaa korkean tason yhteenvedon Blockchainin ja tietokannan tärkeimmistä eroista, jota tutkitaan tarkemmin tämän artikkelin lopussa olevassa videossa..

Emmekö voi vain tulla toimeen

Keskeinen asia, joka on huomioitava tätä videota katsellessa, on se, että Blockchain tarjoaa erilaisia ​​etuja kuin perinteinen tietokanta. Blockchainin tai tavallisen tietokannan käyttö on itse asiassa hyvä asia, koska se antaa asiakkaalle suuremman valinnanvaran ja mahdollisuuden. Kyse ei ole myöskään välttämättä jostakin toisesta, sinulla voi olla molemmat, toimivat itsenäisesti tai integroituna ja linkitettyinä. Palatakseni auton analogiaan kuljettajana saatat tarvita noutoasi antamia ominaisuuksia tai saatat ajatella, että auto vastaa paremmin vaatimuksiasi. Monilla perheillä voi olla nouto ja auto, ja se on OK.

Avain on tehdä hyviä valintoja

Haasteena on varmistaa, että teknologiapalapelin palaset sopivat yhteen!

Siksi liiketoiminta-analyysit ovat niin tärkeitä teknologiapäätöksiä tehdessä. Prosessin, datan ja järjestelmien synkronointi on monimutkaista. Jokaisen yrityksen infrastruktuuriin lisätyn uuden tekniikan on paitsi toimittava tehokkaasti yksin, myös sen on mukaututtava olemassa olevaan ekosysteemiin ja integroitava siihen. Ihannetapauksessa uuden lisäyksen pitäisi parantaa jo olemassa olevaa ominaisuutta, muuten miksi se tehdään.

Joka päivä näyttää siltä, ​​että meille myydään uutta järjestelmää tai gadgetia, mutta emme saa antaa vetovoiman uudelle ja kiiltävälle olla päätöksentekijä. Meidän on vastustettava lyhytaikaisia ​​impulssiteknologian ostoja, jotka eivät ole strategisesti yhdenmukaisia ​​ja voivat aiheuttaa ongelmia myöhemmin. Auton ostaminen, kun tiedät, että joudut usein ajamaan pois tieltä tai kuljettamaan raskaita kuormia, ei tule olemaan optimaalinen, se voi toimia, mutta ei ole yhtä tehokasta kuin lava-auto. Auto voi näyttää paremmalta kuin kuorma-auto ja olla halvempi, mutta tekeekö se tarvitsemasi työn ja kestääkö se.

Muutos on väistämätöntä, mutta ei sen itsensä vuoksi

Teknologia teknologian takia ei ratkaise liiketoiminnan ongelmia. Jos sinulla on olemassa oleva järjestelmä, jonka tietokanta toimii hyvin, vastaa tarpeitasi ja on kustannustehokas, miksi muuttaa se uudeksi. Älä toisaalta pidä järjestelmää ennen kuin se kuolee ja siitä ei tule tukea. Strategisesti suuntautuneet yritykset suunnittelevat etukäteen ja tekevät muutoksia aikaisemmin kuin myöhemmin riskien vähentämiseksi ja pysymiseksi ajan tasalla. Blockchainin lisääminen teknologiasarjaasi vahvistaa kykyäsi varmistaa, että käytettävissäsi on kattava IT-työkalupakki. Se voi viime kädessä korvata yhden tai useamman olemassa olevan tietokannan tai täydentää niitä. Jos sitä hallitaan oikein, prosessi- ja tietotarpeesi päättävät tämän puolestasi ajoissa.


Me kaikki tiedämme, että perinteinen tietokantamalli, jolla sinulla on oma laitteisto ja ohjelmisto paikan päällä, jota voit hallita ja hallita, on ajan myötä kehittynyt SAAS-pilvipohjaiseksi malliksi. Monille yrityksille tämä on vähentänyt yritysten IT-osastojen taakkaa. Tietokantojen ja järjestelmien siirtäminen pilveen ei kuitenkaan välttämättä poista kaikkia tietokannan rajoituksia.

Samoin Blockchainin toteuttaminen voi puuttua joihinkin yleisiin tietokantarajoituksiin, mutta voi myös luoda joitain omia ainutlaatuisia haasteitaan, kuten video selittää.

Elämä on kompromissi

Asiakkaana haluamme tyypillisesti kaikkea, mutta useimmat meistä tietävät, että meidän on tehtävä kompromisseja, se on elämä. Joten, kun päätät Blockchainin ja tietokantojen välillä, sinun on tarkistettava vastaavat vahvuudet ja arvot videossa kuvatulla tavalla.

Päätä mikä on sinulle tärkeintä:

  • Onko suorituskyky avaintekijä?
  • Tai ehkä tietoturva tai hätäpalautus?
  • Tarvitsetko kaiken tarkastuskelpoisen ja jäljitettävän?
  • Tarvitsetko yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja tarvitsetko integroitua niiden järjestelmiin??
  • Onko sääntely ja noudattaminen avain?
  • Pitäisikö tietosi keskittää vai hajauttaa?
  • Työskenteletkö globaalisti vai virtuaalisesti?

Nämä ovat kaikki tärkeitä näkökohtia, joten ole selvää, mitä yrität saavuttaa etukäteen varmistaaksesi, että teet oikeat tekniikkavalinnat ennen kuin aloitat uudelta polulta. Suunnan muuttaminen kerran polulla on paljon vaikeampaa (ja kalliimpaa), ja neliön tapin yrittäminen pyöreään reikään ei ole kestävä eteenpäin -malli.

Lue myös: Blockchain vs Database: ymmärtäminen näiden kahden välillä

Lopullinen tulos

Lopuksi, jos Blockchain vs. perinteinen tietokanta olisi jalkapallo (jalkapallo) peli, sanoisin, että lopputulos on 1-1, uskottava pistemäärä, jossa molemmilla osapuolilla on vahvuudet ja heikkoudet. Ei ole huono valinta, joten tee kotitehtäväsi, katso tiimilehdet ja valitse puolesi!

Jos haluat videon katselun jälkeen keskustella edelleen mistä tahansa sen näkökulmasta tai sinulla on jotain sanottavaa tästä artikkelista, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa 101 Blockchains.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map