Blockchain Digital Transformation – 30+ Blockchain Transformation Esimerkkejä

Lohkoketjun muutos on tulossa. Kaikki alkoi Bitcoinista. Se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja sieltä kasvu ei ole pysähtynyt lainkaan. Voimme sanoa, että olemme tällä hetkellä vaiheessa, jossa organisaatiot ja yritykset alkavat omaksua sen. Sen vaikutus on kiistaton, ja teollisuus seuraa kehitystä.

Blockchain-digitaalimuunnosideo on tarpeeksi yksinkertainen sulattamaan. Sen avulla hajautetut solmut voivat muodostaa yhteyden toisiinsa ilman keskitettyä viranomaista. Digitaalinen pääkirja tekee mahdolliseksi, kun turvallisuus, muuttumattomuus ja läpinäkyvyys ovat kolme tärkeintä hyötyä.

Tästä ei kuitenkaan tule keskustella tänään. Tämän päivän artikkelissa keskitymme voimakkaasti toimialoihin, jotka ovat tällä hetkellä muunnettu lohkoketjuista.

Bitcoinin myötä ensimmäisen sukupolven blockchain-tekniikka syntyi. Se oli lupaavaa, mutta kuten kaikilla ensimmäisen sukupolven tekniikoilla, siihen liittyi myös ongelmia.

Aivan kuten Internet syntyi ja sillä oli ongelmia sen kanssa.

Internetin ensimmäinen sukupolvi oli hellä ja yksinkertainen. Se toimi kuten pitäisi, mutta sieltä löytyy vain staattisia verkkosivustoja. Voimme aina ajatella Internetiä ensimmäisenä digitaalisena muutoksena, joka muutti elämää. Se kuitenkin kasvoi, ja nyt olemme Web 2.0: ssa. Lohkoketju on tekniikka, jota voidaan kutsua toiseksi digitaaliseksi muutokseksi ja joka muuttaa täysin digitaalista elämäämme. Blockchainilla rakennamme Web 3.0: ta, Internetin tulevaisuutta, ja se on blockchain-muutos, jota odotamme.

Lohkoketjun muunnos

Lohkoketju on läsnä kaikkialla, ja sitä voidaan käyttää erilaisten ongelmien ratkaisemiseen. Esimerkiksi siitä on hyötyä pankkitoiminnassa, koska se tekee ulkomaiset maksut nopeammin ja turvallisemmin. Finanssissa se voi auttaa yrityksiä saamaan turvallisemman ja nopeamman liiketoiminnan täysin avoimesti.

Tietovarasto voi olla myös loistava käyttötapa blockchainille, koska voimme jakaa tietoja solmujen kesken, missä sen ei tarvitse olla keskitetyn viranomaisen kanssa. On olemassa lisää blockchain-liiketoiminnan muutosesimerkkejä, joista aiomme keskustella alla.

Lyhyesti sanottuna olemme todistamassa uutta muutosta, kun se muuttaa asiakaskokemusta.

Monet aloittelijat ottavat jo haasteen vastaan ​​ja kehittävät uusia ratkaisuja, jotka perustuvat lohkoketjuun. Se digitalisoi ekosysteemin paremmin ja varmistaa, että suurella teollisuudella on toimiva infrastruktuuri, joka on suoraan yhteydessä jokapäiväiseen elämäämme. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten teollisuus muuttuu. Lisäämme siihen myös joitain esimerkkejä.

Blockchain-muutoksen saavuttamiseksi meidän on torjuttava sen kasvua pysäyttävät uhat. Automaatio on toisen digitaalisen muutoksen avain. Paitsi että, meidän on myös ratkaistava turvallisuuskysymykset ja varmistettava, että tekniikka kasvaa estämättä.

Blockchain myös muuttaa Internetiä tarjoamalla erittäin skaalautuvan ratkaisun, joka perustuu erilaisiin blockchain-malleihin.

Ennen kuin aloitamme, yritetään ymmärtää enemmän estoketjun vaikutuksesta ympäröivään maailmaan.


Kuinka ratkaisimme ongelmat ennen lohkoketjua?

Lohkoketju on suhteellisen uusi tekniikka. Se on vain vuosikymmenen vanha, ja meidän on mentävä pitkälle, ennen kuin voimme tehdä sen kanssa mitään merkittävää. Jotta voisimme todella ymmärtää sen kyvyt, meidän on tiedettävä, miten maailmamme toimi ennen kuin blockchain-digitaalinen muutos alkoi.

Ennen lohkoketjun käyttöönottoa maailmamme oli tehokas, mutta ei hyödyntänyt hajautettua verkkoa. Tuolloin keskushallinnon tarvitseminen sujui toiminnassa. Ilman heitä se ei ole mahdollista.

Automaatio oli myös rajallista eikä voinut kukoistaa, koska aina oli tarvetta keskusviranomaiselle täyttämään verkon vaatimukset. Ennen lohkoketjua meidän täytyi aina käyttää pankkeja myös kaupankäyntiin tai kauppaan.

Talousmaisemaa hallitsi kaikki keskusviranomainen, eikä muita tapoja tehdä liiketoimia ilman, että pankit saivat siitä tietää.

Kuinka se muuttuu nyt?

Ensimmäinen muutos lohkoketjumuunnoksessa, jonka näet heti, on keskitetyn auktoriteetin puuttuminen. Se muuttaa tapaa, jolla olemme vuorovaikutuksessa keskenämme. Yritykset ja organisaatiot aikovat myös hyödyntää sitä optimoimalla verkkonsa ja automatisoimalla sen ilman ihmisen puuttumista. Lähes jokainen ala muuttuu blockchainin avulla, mukaan lukien pankkitoiminta. 

Blockchain Digital Transformation Infographic

9 lohkoketjun muunnoksen vertikaalia

1. Teknologia

Blockchain on täysin muuttanut tekniikan toimintaa eri aloilla. Ymmärtääksemme sen paremmin olemme päättäneet luokitella ne alaryhmiin alla.

 1. Pilvivarasto
 2. Esineiden internet
 3. Virranhallinta
 4. Kyberturvallisuus

Pilvivarasto

Tähän asti pilvivarastointi toimi keskitetyssä ympäristössä. Se oli tehokas, mutta se on myös alttiina turvallisuusuhkille ja hakkereille. Lohkoketjun avulla kuluttajat voivat luottaa enemmän pilvitallennustilaan, koska se siirtyy hajautettuun järjestelmään, jossa sitä ei todennäköisesti hyödynnetä ja suojaa tietoja katoamiselta..

Storj on erinomainen esimerkki hajautetusta pilvitallennuksesta. Se muuttaa pilvitallennuksen tulevaisuutta käyttämällä lohkoketjua ja antamalla käyttäjille mahdollisuuden hallita tietojaan. Se on parhaillaan kehitteillä ja julkaistaan ​​pian alfa-vaiheessa. Ajatuksena on hyödyntää käytetty kaistanleveys ympäri maailmaa ja luoda palvelinkeskus, jossa suorituskyky, luotettavuus ja läpinäkyvyys ovat kasvun tärkeimmät tekijät.

Blockchain-pohjainen tallennus on aina parempi kuin perinteinen tallennus, koska se ratkaisee monia perinteiseen pilvivarastointijärjestelmään liittyviä haasteita. Muita mainitsemisen arvoisia hankkeita ovat Siacoin, Filecoin, ja MaidSafe. Pilvivarastointi on loistava esimerkki blockchain-muunnoksesta.

Esineiden internet

Esineiden internet (IoT) on uraauurtava tekniikka. Hajautetun kirjanpitotekniikan avulla se muuttuu täysin, koska se tuo enemmän turvallisuutta, läpinäkyvyyttä ja mahdollisuuksia, joita ei ole koskaan aiemmin tutkittu. Blockchainin keskeinen rooli tässä on varmistaa, että laitteet kommunikoivat keskenään ilman ongelmia. Blockchain pystyy myös tallentamaan lisätietoja laitteista, niiden vuorovaikutuksesta ja rakentamaan luottamusverkon laitteiden kesken.

Lyhyesti sanottuna lohkoketju toimii verkossa tapahtuvien vuorovaikutusten ja tapahtumien perustana. Älykkäät sopimukset helpottavat myös insinöörien koko verkon automatisointia. Keskeisiä etuja blockchainin käytöstä IoT: ssä ovat luottamuksen rakentaminen, edullinen toteutus ja nopeammat tapahtumat.

Monet IoT-blockchain-sovellukset kiinnittivät huomiomme. Haluamme kuitenkin keskustella siitä IBM: n valaistut lohkoketjut jotka avaavat parhaillaan kuinka yritys voi hyödyntää esineiden internetia blockchainin avulla. Toinen esimerkki sisältää Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), IoT-lohkoketjuverkoston, joka rakentaa parhaillaan IoT: n yksityistä lohkoketjua. Filamentin käynnistys työskentelee myös kovasti IoT-teollisuuden kehittämiseksi tuottamalla sirun, joka hyödyntää blockchain-tekniikkaa.

Virran / energian hallinta

Energianhallinta on välttämätöntä paremman tulevaisuuden kannalta. Elämme maailmassa, jossa tarvitsemme voimaa melkein kaiken tekemiseen. Meillä on myös vähän menetelmiä tulevaisuuden energiantarpeen täyttämiseksi. Tässä tulee blockchain-muunnos.

Lohkoketju muuttaa ensinnäkin kuinka varastamme, jaamme ja tuotamme energiaa. Tällä hetkellä energiahuollossa on monia välituotteita. Nämä yritykset ottavat valtavan osan voitosta varmistaakseen palvelunsa. Heidän poissa ollessaan energia tulee halvemmaksi. Ideoiden toteuttamiseksi monet startupit työskentelevät energianhallintasektorilla. Energy blockchain -aloitteet nousivat melkein 324 miljoonan dollarin varat viime vuonna. Tähän saakka on yli 100 energiaa aloittavaa yritystä, jotka osallistuvat lohkoketjun muutokseen.

Valintamme sisältää Yhdistä ja Ajelehtia. Conjoule rakentaa vertaisverkkoa, jossa kullakin on aurinkopaneelien omistajia, yritysostajia ja julkista sektoria. Drift puolestaan ​​hyödyntää DLT: tä, kauppaa ja koneoppimista tarjotakseen uudelle energian vähittäismyyjälle.

Kyberturvallisuus

Kyberturvallisuus on kriittinen osa nykyistä tekniikkaa. Yritykset käyttävät paljon resursseja luottamuksellisten tietojensa suojaamiseen. He haluavat myös suojata infrastruktuuriaan, mukaan lukien reitittimet ja muut tärkeät laitteet, hyväksikäytöltä. Paitsi, että muutkin tärkeät infrastruktuurit, kuten kuljetus, voimalaitokset jne., Tarvitsevat suojaa myös hakkeroinnilta

Lohkoketjut muuttavat täysin kyberturvallisuuden toteuttamista. Ensinnäkin se muuttaa tapaa, jolla organisaatio pitää tiedot hajautettuna. Tällä tavoin he voivat kieltää hakkereilta yhden paikan hakkerointia. Se ottaa myös käyttöön vertaisverkon, joka parantaa verkon turvallisuutta entisestään. Tietovarkaudet ja petokset ovat menneisyyttä, blockchainin tarjoaman suojauksen ansiosta. Se estää myös hajautetun palveluneston (DDoS). Blockchain-muunnos voi auttaa vain, jos meillä on turvallinen ympäristö.

Startupit tai yritykset, jotka kiinnittivät huomiomme kyberturvallisuuden alalla, ovat Kansalainen, Cambridge Blockchain, Gladius, Ledger ja paljon muuta. Haluamme mainita, mitä Gladius tekee. Ne ovat käynnistys, joka käyttää tällä hetkellä blockchain-tekniikkaa DDoS-hyökkäysten torjumiseksi ja latausaikojen lyhentämiseksi. Tämä auttaa yritystä suojaamaan verkkopalvelujaan vaikeuksilta.

2. Media

Media on monidollari, joka kehittyy vuosittain. Se ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kuluttaja- tai luojaystävällinen, koska välituotteet hyödyntävät ja tuottavat tonnia tuloja prosessissa. Lohkoketjun avulla koko maa-alue voi muuttua ja tulla paremmin saataville sekä kuluttajille että sisällöntuottajille. Uskomme sen vaikuttavan seuraaviin kahteen suureen ala-alaan.

 1. Mainonta
 2. Markkinoiden arviointi
 3. Pelaaminen

Mainonta

Mainonta on ydinliiketoimintamalli monille suurille yrityksille. Esimerkiksi Google ja Facebook hyödyntävät mallia tulojen saamiseksi ja tarjoavat suurimman osan palveluistaan ​​maksutta. Internet on paikka, jossa mainostajat voivat sijoittaa mainoksiaan ja ansaita tuloja miljoonina dollareina. Ei kaikki, sillä mobiiliekosysteemi helpottaa myös mainostamista sovelluksiksi.

Joten miten blockchain-muutos voi muuttaa mainontaa? Se voidaan nähdä kahdesta näkökulmasta. Ensimmäinen näkökulma on, miten käyttäjät vaikuttavat. Uusilla blockchain-pohjaisilla selaimilla kuluttajat voivat nyt sammuttaa mainonnan ja suojata yksityisyyttään samanaikaisesti.

Toinen tapa tarkastella sitä on välittäjän poistaminen. Brave julkaisee myös tunnuksen nimeltä Basic Attention Token (BAT), joka muuttaa tapaa, jolla käyttäjät ja mainostajat voivat olla suoraan vuorovaikutuksessa poistamalla välittäjät, kuten Facebook, Google jne. Tällä tavoin sekä mainostajat että kuluttajat hyötyvät lohkoketjun avulla.

Toinen merkittävä blockchain-käynnistys, jonka haluaisimme mainita, on AdEx. Se on hajautettu mainosverkosto, joka palvelee mainoksia älykkäiden sopimusten ja lohkoketjun avulla.

Markkinoiden arviointi / ennuste

Ennuste on tulevaisuus. Koska asiat kehittyvät monimutkaisina ajan myötä, ihmisten ei ole mahdollista ymmärtää taustalla olevaa monimutkaisuutta ja tehdä päätöksiä. Ennustamisen tai markkinoiden arviointityökalujen avulla markkinoijien ja johtajien on helppo tehdä parempi päätös.

Blockchain-muunnos voi nopeuttaa ennustamista kokonaan uudelle tasolle. Kokonaisvaltaisella lähestymistavalla voi olla vaikutuksia myös analyyseihin, tutkimukseen ja muihin markkinasektoreihin. Koska lohkoketjuun mahtuu valtava määrä tietoa, sitä voidaan käyttää yhdessä koneoppimisen tai tekoälyn kanssa.

Augur, esimerkiksi tekee juuri niin. He käyttävät Ethereumin estoketjua ennusteprotokollansa virittämiseen, jota ihmiset käyttävät ja omistavat keskitetyn organisaation sijaan. Se palkitsee ihmisiä, jos he ennustavat sen oikein. Tällä hetkellä he ovat beetaversiossa ja siirtyvät hitaasti pääjulkaisuunsa. Toinen mahtava esimerkki olisi Gnosis. He jakavat tulevaisuuden uudelleen tarjoamalla ennakointimarkkina-alustan, jossa resurssit jaetaan vastaavasti.

Pelaaminen

Olisit yllättynyt tietäessäsi, että blockchain-muutos vaikuttaa pelaamiseen. Tähän asti yritykset ovat hallinneet pelaamista, kun ne julkaisevat pelejä, joiden luominen maksaa miljoonia dollareita. Peliyritys hallitsee myös pelien sisäistä taloutta. Nyt tämä kaikki muuttuu hajautettujen pelialustojen ansiosta. Se auttaa myös riippumattomia pelikehittäjiä julkaisemaan pelinsä maailmalle huolimatta lupiin tai maksuihin liittyvistä asioista. Esports kukoistaa myös blockchainin ansiosta.

Hajautettu pelaaminen on herättänyt huomiota myös pelaajilta ja yrityksiltä, ​​jotka ovat tällä alalla.

Bountie on singaporelainen esports, joka ratkaisee eSports-ongelman kryptovaluutan ja lohkoketjun avulla. Ne yksinkertaistavat tapahtumakysymyksiä ja tekevät siitä läpinäkyvän ja nopean. Toinen esimerkki olisi Unelmatiimi se on sisäisten eSport-ongelmien ratkaiseminen ratkaisemalla organisaatio-, maksu- ja sponsorikysymykset.

3. Laki ja rikollisuus

Yhteiskuntamme tarvitsee aina ratkaisun tapahtuneisiin rikoksiin. Laki panee täytäntöön nämä tiukat ohjeet ja varmistaa, että rikollisuus pysyy kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Yllätyt huomatessasi, että myös blockchain-muutos vaikuttaa lakiin. Olemme päättäneet luokitella sen seuraaviin.

 1. Poliisi / laki
 2. Aseiden turvallisuus

Poliisi / laki

Lohkoketju ylläpitää tietojen eheyttä ja tarjoaa siten loistavan paikan tallentaa kaikki todisteet. Se voidaan myös jakaa ilman huolta lieventämisestä ja lisää tarvittavan turvallisuustason, joka lisää merkitystä ja luottamusta lainvalvontaan.

Olemme kiehtoneet kahdesta startupista, jotka tekevät raskasta nostoa tällä alalla. He ovat Krooninen ja Elliptinen. Chronicled keskittyy tarjoaa älykkään toimitusketjun ratkaisun. Se kehittää myös lähikentän viestintäpiirejä ja turvasäiliöitä, joihin sisältöä voidaan rekisteröidä ja tallentaa, mikä on ihanteellista lainvalvontaviranomaisille ja viranomaisille. Elliptic puolestaan ​​on kyse rikollisuuden estämisestä kryptovaluutassa ymmärtämällä verkon sisäisiä malleja ja muuttamalla viranomaisia, jos jotain epäilyttävää tulee esiin.

Haluamme myös mainita Neutrino. Se tarjoaa lainvalvontaratkaisun, joka tarjoaa paremman seurannan ja analysoinnin työkalut useissa lohkoketjuissa.

Aseiden seuranta

Aseiden laiton omistaminen ja käyttö on lisääntymässä monissa osavaltioissa ympäri maailmaa. Blockchainilla meillä voi olla järjestelmä, jossa jokainen ase voidaan ottaa huomioon. Infrastruktuuri seuraa jokaista tehtaalta lähtevää asetta ja auttaa pysäyttämään aseiden laittoman käytön ja viennin. Kerran tallennetut tiedot voidaan myös jäljittää tarvittaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos asetta käytetään rikoksessa, se voidaan jäljittää alkuperäiseen omistajaansa tai sen alkuperä voidaan tunnistaa välittömästi.

Blocksafe on käynnistys, joka itse asiassa rakentaa aseenseurantaratkaisua, joka tuo vastuullisuuden järjestelmään.

4. Kuljetus

Kuljetus on tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Se on myös tärkeä osa nykyistä liiketoimintaa, koska heidän on hallittava toimitusketjuaan ja myös varmistettava, että he tekevät sen tehokkaasti. Tällä hetkellä kuljetusalaa muuttaa tällä hetkellä lohkoketjun muutos. Se tekee sen alentamalla käsittely- ja hallintokustannuksia, vähentämällä riitoja, parantamalla kuljetusnopeutta ja paljon muuta! Saadaksemme paremman kuvan, jaamme sen seuraaviin luokkiin.

 1. Liikekuljetukset
 2. Autoteollisuus
 3. Julkinen liikenne

Liikekuljetukset

Lohkoketju tekee liikenteestä turvallisempaa, säästää kustannuksia ja auttaa logistiikkayrityksiä olemaan pelinsa kärjessä. Se tekee sen sallimalla helpon tietojen koordinoinnin DLT: n avulla. He voivat myös käyttää älykkäitä sopimuksia automatisoidakseen suurimman osan kuljetusputkestaan ​​tai luoda mukautetun ratkaisun, joka mahdollistaa helposti hauraiden ja herkkien tuotteiden kuljetuksen. He nauttivat myös siitä turvallisuudesta, jota blockchain tarjoaa. Puhumattakaan siitä, että koko verkko voi laajentua sisällyttämään enemmän kuljetusajoneuvoja, tuotteita ja tietoja.

Yksi tällainen esimerkki, jonka haluaisimme jakaa, on SkyCell joka rakentaa parhaillaan jäähdytyssäiliötä, joka toimii lohkoketjulla ja varmistaa, että lämpötila pysyy vakaana kuljetuksen aikana.

BiTA (Blockchain in transport alliance) pyrkii luomaan standardin, jota organisaatiot voivat seurata, jotta ne voivat hyödyntää blockchainia asianmukaisesti ja työskennellä muiden organisaatioiden kanssa paljon paremmin.

Autoteollisuus

Autoteollisuus kasvaa nopeasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Kun itse ajavat autot ovat jo poissa ja lähetetty, autoteollisuudelle on nyt korkea aika hyödyntää lohkoketjua. Vallankumous on jo alkanut, kun IOTA esitteli Volkswagen-mallinsa ja osoitti, kuinka heidän IOTA-sotkujärjestelmänsä voisi toimia itsenäisissä autoissa.

Muut autoteollisuuden toimijat, kuten BMW, ovat myös rakentamassa ratkaisuaan, joka parantaa heidän yleistä putkistoa. Jopa Porschella on blockchain-sovelluksensa.

Julkinen liikenne

Viimeinen liikenteen osa, josta haluamme keskustella, on julkinen liikenne. Julkinen liikenne vaati aina parannuksia suurelta yleisöltä, ja hallitus pyrkii myös parantamaan sitä ajan myötä. Blockchain-muutoksen myötä asiat muuttuvat rajusti. Maltan liikenneministeri on jo ottanut asioita käsiinsä tekemällä yhteistyötä Kaikkialla, käynnistys, joka käyttää blockchainia väliohjelmana.

5. Valtion palvelut

Hallitus ei pidä bitcoinista, mutta he rakastavat blockchainia. Bitcoinin idea on tarjota jokaiselle mahdollisuus tehdä liiketoimia ilman hallituksen tai pankkien itsensä puuttumista. Mutta blockchain on tekniikka, joka on herättänyt hallituksen huomion, koska se voi muuttaa tapaa, jolla he voivat hallita. Juuri tällä hetkellä hallitukset parantavat hallintotapansa eri näkökohtia ja parantavat myös palvelujen tarjoamista keskiväkilaisille. He eivät voi vain sivuuttaa blockchain-muunnosta. Jotta voisimme ymmärtää heidän pyrkimyksiään paremmin, luetellaan heidän vaikutuksensa eri luokkiin alla.

 1. Hallinto
 2. Matkustaminen
 3. Terveydenhuolto
 4. Koulutus

Hallinto

Hallituksen ykkönen on saada hallinto oikein. Siihen kuuluu asianmukainen avoin äänestysjärjestelmä, kansalaisoikeuksien tarjoaminen ja järjestelmän petosten minimointi. Hallinnointiin sisältyy myös päätöksentekoprosessi ja sen varmistaminen, että lakia ja järjestystä ylläpidetään millä hyvänsä. Blockchainin avulla hallitukset etsivät lisää automatisointia älykkäiden sopimusten avulla ja tuovat kaivatun muutoksen verkko-, projekti- tai rahastohallinnossa.

IBM on jo työskennellyt hallitusten lohkoketjumuunnoksessa. Voit tarkistaa sen täältä: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ Ne tarjoavat ratkaisun, kuten rajat ylittävät tapahtumat, tietojen jakamisen ja niin edelleen. Toinen esimerkki, jonka haluaisimme jakaa, on Georgian hallitus, joka työskentelee BitFury Groupin kanssa auttaakseen heitä parantamaan hallitustietojensa seurantaa ja turvallisuutta. Lue lisää edellisestä artikkelistamme: “Blockchain Government Transformation: Mitä se tarkoittaa? Ja miten se parantaa elämäämme? “

Matkustaminen

Matkailuteollisuus kukoistaa melkein joka vuosi. Hallituksen kannalta se tarkoittaa, että heidän on uudistettava järjestelmäänsä, jotta he voivat parantaa matkustajien tunnistamista, tallentaa parempia matkatietoja ja tehdä passiin nousemista koskevista tiedoista automaattisempia. Hallitukset pyrkivät jo tekemään matkoista automatisoituneempia. Esimerkiksi tunnistus automatisoidaan, kaikki digitaalisesta identiteetistä, joka on luotu yksilöille lohkoketjuun. Sen avulla on helppo selvittää tulli, nousta suunnitelmaan ja tehdä muita matkatehtäviä.

Matkustajan tietoja voidaan myös tallentaa lohkoketjuun, mikä helpottaa niiden seuraamista ja hallintaa.

Terveydenhuolto

Hallituksille tärkeämpää on tarjota kestävää, skaalautuvaa ja turvallista terveydenhoitoa. He tekevät kaiken, blockchain-muutoksen ansiosta. Sairaalat tai ammattilaiset voivat kommunikoida paremmin keskenään ja tarjota myös tehokasta hoitoa. Hallitus voi myös pitää kirjaa potilaista ja tuoda terveydenhoitopalveluja tarvitseville. Lisäksi kaikki tiedot pysyvät turvassa.

Harvat merkittävät terveydenhuollon blockchain-pelaajat sisältävät Helmi, DAI, ja Nebula-genomiikka. Gem tarjoaa oman Gem Health Network -verkkonsa, jonka avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat helposti tallentaa, suojata ja jakaa terveydenhoitoon liittyviä tietoja. Lue lisää edellisestä artikkelistamme “5 Blockchain-tekniikan käyttötapausta terveydenhuollossa”.

Koulutus

Myös lohkoketju muuntaa koulutusta. Ei vain valtion organisaatio, vaan yksityiset organisaatiot etsivät myös blockchain-koulutussovelluksia. Ensimmäinen askel on tehdä akateemisista tunnistetiedoista todennettavissa blockchainin kautta. Tämä antaa turvallisuutta, avoimuutta ja vapauden tarkistaa ja hakea tunnistetietoja haluamallaan tavalla. Se poistaa myös asiakirjat.

Monet aloittelijat työskentelevät parhaillaan digitaalisen lohkoketjun muutoksen parissa koulutusalalla. Esimerkiksi Odem luo On-Demand Education Marketplacen, joka helpottaa suoraa vuorovaikutusta opiskelijoiden ja ammattilaisten välillä ja poistaa välittäjät kokonaan järjestelmästä.

Hallitus voi käyttää samaa sovellusta ja kouluttaa tarvitsevia etäisissä paikoissa tarvittaessa. Toinen esimerkki on Edgecoin joka rakentaa ensimmäistä verkko-oppimiskoodia Ethereum-lohkoketjun avulla. Se tuo blockchainin palveluksi koulutusalalle.

6. Ihmisoikeudet ja lahjoitukset

Vaikka edistymme henkeäsalpaavassa tahdissa, tarvitsemme silti perusihmisoikeuksia. Meidän ihmisten on myös osallistuttava yhteiskuntaamme tavalla tai toisella. Molemmissa tapauksissa tarvitsemme lohkoketjun parantamaan koko maisemaa. Blockchainin digitaalinen muutos on tällä hetkellä myös ottamassa haltuunsa. Ymmärtääksemme sen oikein olemme jakaneet sen alaryhmiin seuraavasti:

 • Avustukset
 • Vapaaehtoinen järjestö
 • Oikeus tiedonsaantiin

Avustukset

Vakuutusmaksusektorilla tapahtuu blockchain-muutos. Se antaa lahjoituksille avoimuuden ja rohkaisee enemmän ihmisiä lahjoittamaan. Lahjoituksia voidaan myös seurata loppuun asti, jolloin lahjoitusten on helppo tietää, mihin rahansa menivät. Alice on yksi muista blockchain-alustoista, joka tuo avoimuutta sosiaaliseen rahoitukseen. Se lisää luottamusta ja varmistaa, ettei rahaa tuhlaa. Giventh,  toinen Ethereumille rakennettu dApp on avoimen lähdekoodin foorumi, joka tukee hyväntekeväisyyttä.

Vapaaehtoinen järjestö

Vapaaehtoisjärjestö on hyvin samanlainen kuin lahjoitukset, joita voidaan käyttää kaikkien lahjoitusten seuraamiseen varmistaen, että järjestelmään luotetaan. Eheys säilytetään myös varmistamalla, että tietoja ei muuteta lahjoituksen jälkeen. Vapaaehtoisjärjestö vähentää myös koko lahjoitusprosessin monimutkaisuutta.

Oikeus tiedonsaantiin

Oikeus tietoon on perusihmisoikeus. Juuri nyt kuka tahansa haluaa tietää, että minkä tahansa täytyy käydä läpi monimutkainen prosessi lomakkeiden täyttämisessä ja odottaa vastauksia päiviä päiviä. Eri maat työskentelevät eri tavoin, mikä vaikeuttaa tiedonsaantioikeuden käyttämistä. Tiedot, kuten työntekijöiden historia, henkilöllisyyden todentaminen, maksuprosessi ja muut, kuuluvat kaikki valta tiedot -alaluokkaan. Blockchain-muunnos voi helpottaa asianmukaista prosessia tarjoamalla asianmukaisen tiedonhallinnan ja pääsyn tietoihin.

7. Fintech

Fintech on paikka, jossa uusia ideoita syntyy. Lohkoketjun myötä myös Fintech muuttuu ja näkee paradigman muutoksen. Tällä hetkellä tonnia Fintech-aloittelijoita työskentelee blockchainin kanssa ja pyrkii tarjoamaan paremman ratkaisun. Lohkoketjun osallistuminen Fintechiin voidaan ymmärtää sillä, että Forbesin 50 parhaan Fintech 2018: n joukosta 11 työskentelee lohkoketjutilassa.

Ymmärtääksemme paremmin olemme luokittaneet sen alaryhmään.

 1. Rahoittaa
 2. Taloudellinen suoja
 3. Pankkiliitäntä

Emme keskustele kustakin alaryhmästä erikseen, koska ne liittyvät läheisesti toisiinsa. Luetteloon kuitenkin muutama hämmästyttävä startup, jotka työskentelevät blockchain Fintech -sektorilla.

Ubikikoiini ekosysteemi on ensimmäinen valinta. Se on ainutlaatuinen järjestelmä, joka tarjoaa ennusteita sijoittajille epävakaassa blockchain-ympäristössä. Siinä käytetään kahden kolikon järjestelmää, joka varmistaa, että riski voidaan eliminoida mahdollisimman paljon. Se käyttää myös uutta konsensusmekanismia, joka tunnetaan enemmistön todisteena.

Lendoit on luotonantoalusta, joka tarjoaa hajautetun vertaislaina-alustan. Ja lopuksi Kyber-verkosto joka tarjoaa luotettavan, hajautetun alustan salausvarojen selvitystilaan. 

8. Sopimukset

Sopimuksia tarvitaan asettamaan vaatimukset työnteon aloittamiselle, maksulle ja muille tehtäville, jotka edellyttävät kahta osapuolta. Se voi olla musiikkia, laillista tai jopa maata tai omaisuutta. Yksinkertaistamiseksi olemme jakaneet sen seuraaviin alaluokkiin. Lue lisää älykkäistä sopimuksista.

 1. Perinnöt
 2. Lailliset sopimukset
 3. Omaisuus ja maa

Perinnöt

Älykkäät kontaktit voivat myös vahvistaa perintöä ja auttaa lohkoketjun muutosta. Se tunnetaan parhaiten digitaalisena perintönä, mikä tarkoittaa digitaalisten omaisuuksien siirtämistä toiselle, kun kuolet. Ja olisit yllättynyt saadessasi selville, että siellä on jo salauksen perintöpalveluja. Digipulse latvialainen startup tekee juuri tämän tarjoamalla omistajalle perintöoikeuden tilanteissa, joissa hänen digitaalinen omaisuutensa siirretään jollekin muulle.

Oikeudelliset sopimukset

Lakialaa muutetaan lohkoketjun ja älykkäiden sopimusten avulla. Se synnyttää laillisia sopimuksia, jotka hyödyntävät älykkäitä sopimuksia ja elävät blockchainissa. Tällä tavoin omistaja voi ylläpitää immateriaalioikeuksia huolimatta siitä, että se varastetaan. Lakisopimusten on noudatettava blockchain-lakia, joten niitä ei voida koodata lain ulkopuolelle.

Omaisuus ja maa

Lailliset sopimukset voivat vaikuttaa myös omaisuuteen ja maahan. Tällä hetkellä kyse on oikean paperin toiminnasta. Ennemmin tai myöhemmin kaikki digitalisoidaan, ja blockchain tarjoaa sopivan tavan rekisteröidä teot, omaisuuden omistus ja niin edelleen. Tämä poistaa huijaukset tai muutoksen ilman omistajan ilmoitusta. Tiedot voidaan myös jäljittää täydellä avoimuudella ja turvallisuudella.

Monet aloittelijat pyrkivät ajatukseen digitalisoida koko kiinteistöhorisontti. Me pidimme Satama, ShelterZoom, ja Laajuus koska ne kaikki tarjoavat ainutlaatuisen tavan ratkaista käsillä oleva ongelma.

9. Viihde

Viimeinen kategoriamme lohkoketjun digitaaliseen muutokseen on viihde. Blockchain-muutos muuttaa myös viihdettä. Selvyyden lisäämiseksi päätimme jakaa sen kahteen alaluokkaan:

 1. Viihdeteollisuus
 2. Musiikkiteollisuus

Viihdeteollisuus

Viihteen tulevaisuus on blockchainin käsissä. Blockchain muuttaa tapaa, jolla sisältöä luodaan tai kulutetaan. Tällä hetkellä viihdeteollisuutta hallitsevat keskitetyt yksiköt, kuten Twitch ja Spotify tai jopa Apple Music.

Esimerkiksi Twitch on puolueellinen suosittuihin strippareihin, ja uusien striimareiden on vaikea päästä alkuun. Apple Music ja Spotify näyttävät myös alentavan huomattavia maksuja ja antavan vain marginaalisia etuja sisällöntuottajille.

Aventus on yksi niistä avoimen lähdekoodin projekteista, joiden tarkoituksena on ratkaista lippuongelmia. Se ratkaisee kalliiden lippujen ongelmat ja poistaa myös väärennetyt liput yhtälöstä. Muita avaintoimijoita, jotka voivat muuttaa viihteen tulevaisuuden, ovat MovieCoin, FlimChain iso sohva, StreamSpace, ja muut.

Musiikkiteollisuus

Musiikkiteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuudenaloista maailmassa. Blockchain voi muuttaa viihdettä. Se tekee sisällön jakamisesta helpompaa ja käyttää myös älykkäitä sopimuksia. Älykkäät sopimukset varmistavat, että tulot jaetaan osapuolille sopimuksen mukaisesti. Tämän yksinkertaisen keskeisen muutoksen ansiosta sisällöntuottajien on helppo hyödyntää työstään eniten. Se poistaa myös välittäjät.

Muutama merkittävä pelaaja sisältää Opus. Se on avoimen lähdekoodin projekti, joka käyttää peer-to-peer IPFS -tekniikkaa Ethereum-verkon päällä. Se antaa periaatteessa tulot suoraan sisällöntuottajille ja taiteilijoille poistamalla välittäjät. Voise on myös hajautettu musiikkialusta, joka hyödyntää Ethereum-verkkoa. Toinen merkittävä käynnistys on UjoMusic, mikä helpottaa tekijöiden oikeutta työhön, automatisoimalla rojaltit älykkäiden sopimusten avulla.

Johtopäätös

Lohkoketjun digitaalinen muutos on vasta alkanut. Olemme todistamassa muutoksia melkein kaikilla aloilla, jotka voimme ajatella pois – se voi olla koulutus, terveys, kiinteistöt ja paljon muuta! Tähän asti olemme kattaneet yhdeksän luokkaa. Jaoimme ne myös alaryhmiin antamaan paremman vilauksen blockchain-muunnoksesta.

Joten mitä tulevaisuus tuo mukanaan? Se on varmasti kirkas. Kun yritys ja startupit työskentelevät rinnakkain uusien ratkaisujen ja parannettujen jo olemassa olevien ratkaisujen esittelemiseksi, on nyt paras aika seurata koko vallankumousta silmiesi edessä. Uskomme, että kestää 5-8 vuotta, ennen kuin lohkoketjusta tulee kaikkialla. Niin mitä mieltä olet? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvontaa, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map