Blockchain-tekniikan 5 parasta hyötyä

Tässä artikkelissa käymme läpi blockchain-tekniikan edut, sen edut ja miten se voi tarjota etuja johtaville aloille.

Blockchain on muuttanut tapaamme havaita ongelmia. Se on tuonut tonnia etuja.

Blockchain-tekniikka ratkaisee avainkysymykset, kuten luottamuksen verkkoon. Muuttamalla avainparametreja, luottamusta, kuka tahansa organisaatio voi keskittyä ratkaisemaan käsillä olevat ongelmat. Globaalit hallitukset ovat myös ymmärtäneet sen merkityksen ja haluavat toteuttaa blockchain-tekniikkaa. Esimerkiksi Dubai Smart City 2020 on projekti, jonka tarkoituksena on rakentaa älykäs kaupunki uudella tekniikalla, mukaan lukien lohkoketju.

Joten, mitkä ovat blockchain-tekniikan edut? Käydään ensin läpi viisi parasta blockchain-etua.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Viisi parasta blockchain-etua teollisuudelle

Jos työskentelet alalla, sinun tulisi tietää blockchain-tekniikan eduista eli sen eduista. Se auttaa sinua oppimaan tulevista muutoksista, jos yrityksesi saa parhaillaan blockchainia tai aikoo toteuttaa blockchainia tulevaisuudessa. Suurimmaksi osaksi nämä edut liittyvät läheisesti blockchain-ydinominaisuuksiin. Katsotaanpa millaista hyötyä se tarjoaa.

Parempi läpinäkyvyys 

Läpinäkyvyys on yksi nykyisen teollisuuden suurista kysymyksistä. Läpinäkyvyyden parantamiseksi organisaatiot ovat yrittäneet panna täytäntöön enemmän sääntöjä ja määräyksiä. Mutta on yksi asia, joka ei tee mistään järjestelmästä 100% läpinäkyvyyttä, ts. Keskittämistä.

Blockchainin avulla organisaatio voi mennä täydelliseen hajautettuun verkkoon, jossa ei tarvita keskitettyä viranomaista, mikä parantaa järjestelmän avoimuutta.

Lohkoketju koostuu ikäisistä, jotka ovat vastuussa tapahtumien suorittamisesta ja niiden vahvistamisesta. Kaikki vertaisryhmät eivät osallistu konsensusmenetelmään, mutta he voivat vapaasti valita, haluavatko he osallistua validointiprosessiin. Validoinnin tarjoamiseksi hajauttamisen avulla käytetään konsensusmenetelmää. Vahvistettuaan kukin solmu säilyttää kopion tapahtumarekisteristä. Tällä tavalla blockchain-verkko käsittelee läpinäkyvyyttä.

Avoimuudella on suurempia vaikutuksia organisaatioihin. Kuten aiemmin mainittiin, hallitukset voivat myös hyödyntää avoimuutta hallituksen prosessien rakentamisessa tai jopa äänestää.

Parannettu turvallisuus


Blockchain-tekniikka hyödyntää kehittynyttä tietoturvaa muihin alustoihin tai kirjanpitojärjestelmiin verrattuna. Aina kirjatut tapahtumat on sovittava konsensusmenetelmän mukaisesti. Jokainen tapahtuma on myös salattu ja sillä on oikea linkki vanhaan tapahtumaan hajautusmenetelmää käyttäen.

Turvallisuutta lisää myös se, että jokaisessa solmussa on kopio verkossa koskaan suoritetuista tapahtumista. Joten jos joku haitallinen toimija haluaa koskaan tehdä muutoksia tapahtumaan, hän ei voi tehdä niin, koska muut solmut hylkäävät pyynnön kirjoittaa tapahtumia verkkoon.

Lohkoketjuverkot ovat myös muuttumattomia, mikä tarkoittaa, että tietoja kirjoitettua ei voida palauttaa millään tavalla. Tämä on myös oikea valinta järjestelmille, jotka menestyvät muuttumattomilla tiedoilla, kuten kansalaisille ikääntyville järjestelmille.

Ilmoittaudu nyt: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurssi

Alennetut kustannukset

Tällä hetkellä yritykset käyttävät paljon rahaa parantamiseen nykyisen järjestelmän hallintaan. Siksi he haluavat vähentää kustannuksia ja ohjata rahat uuden rakentamiseen tai nykyisten prosessien parantamiseen.

Käyttämällä lohkoketjua organisaatiot voivat alentaa paljon kolmansien osapuolten toimittajiin liittyviä kustannuksia. Koska blockchainilla ei ole perinnöllistä keskitettyä soitinta, toimittajan kustannuksia ei tarvitse maksaa. Tämän lisäksi tapahtuman vahvistamisessa tarvitaan vähemmän vuorovaikutusta, mikä poistaa tarpeen kuluttaa rahaa tai aikaa perustoimintojen tekemiseen.

Todellinen jäljitettävyys

Blockchainin avulla yritykset voivat keskittyä luomaan toimitusketjun, joka toimii sekä toimittajien että toimittajien kanssa. Perinteisessä toimitusketjussa on vaikea jäljittää tuotteita, jotka voivat johtaa moniin ongelmiin, kuten varkauksiin, väärennöksiin ja tavaroiden menetyksiin.

Lohkoketjun myötä toimitusketjusta tulee läpinäkyvämpi kuin koskaan. Sen avulla jokainen osapuoli voi jäljittää tavarat ja varmistaa, ettei niitä vaihdeta tai käytetä väärin toimitusketjuprosessin aikana. Organisaatiot voivat myös hyödyntää blockchain-jäljitettävyyttä parhaalla mahdollisella tavalla toteuttamalla sen sisäisesti.

Parempi nopeus ja erittäin tehokas

Viimeinen blockchainin tuottama teollinen hyöty on tehokkuuden ja nopeuden parantaminen. Blockchain ratkaisee aikaa vievän prosessin ja automatisoi sen maksimoidakseen tehokkuuden. Se poistaa myös ihmisen aiheuttamat virheet automaation avulla.

Digitaalinen pääkirja tekee kaiken tämän mahdolliseksi tarjoamalla yhden paikan tapahtumien tallentamiseen. Prosessien virtaviivaistaminen ja automatisointi tarkoittaa myös sitä, että kaikesta tulee erittäin tehokasta ja nopeaa.

Se, että kaikki on tallennettu hajautettuun kirjanpitoon, helpottaa myös kaikkien luottamusta toisiinsa. Lyhyesti sanottuna, blockchain hyödyntää ainutlaatuista tapaa tallentaa tietoja erittäin tehokkaaksi prosessiksi luotettavasti, läpinäkyvästi ja muuttumattomasti.

Toivomme, että kaikki yllä olevat kohdat ovat vastanneet kysymykseesi siitä, mitkä ovat blockchain-tekniikan tärkeimmät edut.

Jotta saisit paremman kuvan, luetellaan blockchain-tekniikan edut, jotka saat käyttämällä blockchainia projektissasi.

Blockchain-tekniikan edut

Blockchain-tekniikan käytöllä on monia etuja verrattuna muihin perinteisiin tekniikoihin.

 • Blockchainin avulla liiketoimintaprosessisi on paremmin suojattu korkean turvallisuustason avulla
 • Yrityksesi hakkerointiuhat vähenevät myös enemmän.
 • Koska lohkoketju tarjoaa hajautetun alustan, ei tarvitse maksaa keskitettyjen yksiköiden tai välittäjien palveluista.
 • Enterprise blockchain -teknologia antaa organisaatioille mahdollisuuden käyttää erilaisia ​​saavutettavuustasoja.
 • Organisaatiot voivat tehdä nopeammin tapahtumia blockchainin avulla.
 • Tilien täsmäytys voidaan automatisoida.
 • Tehdyt liiketoimet ovat avoimia ja siten helposti seurattavia.

Nyt kun teollisuuden vaikutus on selvä, on nyt aika käydä läpi luettelo aloista, jotka hyödyntävät blockchain-tekniikkaa. Aloitetaan.

Haluatko oppia lisää blockchain-tekniikasta ja miten se voi vaikuttaa eri toimialoihin? Ilmoittaudu blockchain-kursseihimme nyt!

Mikä teollisuus voi hyötyä Blockchainista?

Lähes kaikki siellä olevat sektorit voivat hyötyä lohkoketjusta. Kaikista siellä olevista aloista neljä mielestämme eniten hyötyvää sektoria ovat energia, kiinteistöt, logistiikka, terveydenhoito, rahoitus ja hallitus.

On jo monia yrityksiä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa aktiivisesti tämän tekniikan potentiaalin hyödyntämisen jälkeen. Saadaksemme katsauksen siitä, kuinka eri teollisuudenalat hyötyvät blockchainista, käydään lyhyesti läpi kukin niistä.

Blockchainin edut energia-alalla

Energian jakelu, jakaminen ja tuotanto ovat aina olleet tärkeä ala hallituksille siellä. Ilman asianmukaista energianhallintaa minkä tahansa hallituksen on vaikea saada arvokasta kasvua talouteensa. Yksityisillä pelaajilla on myös ratkaiseva rooli ja he voivat hyötyä lohkoketjusta. Alla on etuja, joita energia-ala saa blockchainin käytöstä.

 • Ympäristön kestävyys: Blockchain auttaa tekemään energia-alasta ympäristön kannalta kestävämmän. Se auttaa voittamaan vanhoja energiasektorin tehokkuuskysymyksiä ja tarjoaa verkon, jossa on mahdollista tuottaa, varastoida ja jakaa energiaa tehokkaammin.
 • Alennetut kustannukset: Infrastruktuuriin ja energia-alan operatiivisiin näkökohtiin liittyvät kustannukset pienenevät.
 • Parempi läpinäkyvyys: Hajautettujen kirjanpitojen käyttö parantaa läpinäkyvyyttä.

Blockchainin edut kiinteistöissä

Kiinteistösektorin kunto ei ole ollut niin hyvä viime vuosina. Tämä johtuu osittain jatkuvasti nousevasta hinnasta ja siitä, kuinka turhauttavaa on tullut kiinteistön ostaminen. Blockchain on tuonut uudet uudet näkymät kiinteistöalan toimintaan. Kiinteistöjen lohkoketjun etuja ovat seuraavat –

 • Tunnistaminen: Lohkoketjun avulla on mahdollista merkitä toimintoja. Tämä tarkoittaa, että kiinteistöjä voidaan vuokrata tietyksi ajaksi käyttämällä ennalta määritettyä koodia. Tunnukset mahdollistavat myös minkä tahansa liiketoimintalogiikan lisäämisen, mukaan lukien kyky suojautua petoksilta.
 • Oikea vuokralainen ja sijoittaja: Digitaaliset identiteetit voivat auttaa sekä sijoittajaa että vuokralaisia ​​luomaan digitaalisia identiteettejä, jotka on helppo tarkistaa ja käsitellä. KYC / AML-menettelyistä tulee virtaviivaisempia, kun käytetään asianmukaista henkilöllisyyden hallintaa. Lopuksi dokumentaatio on helpompaa ja jaettavampaa.
 • Kiinteistön myynti: Kiinteistöjen myynti voidaan automatisoida älykkäillä sopimuksilla. Se mahdollistaa oikeudelliset sopimukset, jotka ovat jäljitettävissä ja toteutettavissa, jos tietty ehto täyttyy.
 • Reaaliaikainen kirjanpito: Blockchainilla on mahdollista tehdä reaaliaikainen kirjanpito

Blockchainin edut kaupan rahoituksessa

Kaupan rahoitus hyötyi valtavasti blockchainista. Se vaati jonkinlaista uudistusta ongelmien ratkaisemiseksi. Blockchainin edut kaupan rahoituksessa sisältävät seuraavat.

 • Tietojen eheys: Blockchainin avulla kaupan rahoitussektori paranee tietojen eheyden, aitouden ja varojen asianmukaisen alkuperän suhteen.
 • Virtaviivainen prosessi: Automaatiosta tuli myös normi blockchain dApp: n ja älykkäiden sopimusominaisuuksien ansiosta. Se paransi prosessin yleistä tehokkuutta, mukaan lukien kyky suorittaa reaaliaikainen ratkaisu. Prosessi muuttui virheettömäksi myös välittäjien puuttumisen vuoksi.
 • Ohjelmoitava: Blockchainin avulla organisaatiot voivat nyt koodata useita liiketoiminnan näkökohtia, mukaan lukien tietosuoja, hallinto, henkilöllisyyden hallinta ja niin edelleen.
 • Markkinoiden reaktiivisuus: Digitaalisen turvallisuuden käyttäminen tarkoittaa myös sitä, että kaupan rahoitusorganisaatiot voivat tehdä muutoksia tarvittaessa. Yksinkertaisesti sanottuna se tarjoaa räätälöinnin.
 • Kustannusten alennus: Automatisoidun verkon käyttäminen tarkoittaa kustannusten alenemista, mukaan lukien kaupalliset, operatiiviset ja infrastruktuuriset.

Jos olet utelias siitä, miten estoketju voi vaikuttaa myönteisesti kaupan rahoituksen maailmaan ja erityisesti kauppatoimintoihin, sinun on ilmoittauduttava yritysblokkiketjuihimme ja kaupan rahoituksen kurssillemme nyt!

Blockchainin edut hallituksessa

Monet hallitukset ympäri maailmaa eivät kannata kryptovaluutta, mutta he ymmärtävät blockchainin merkityksen ja sen tarjoamat ominaisuudet. Hallitus voi käyttää blockchainia monin tavoin. Blockchainin edut hallituksessa sisältävät seuraavat:

 • Oikea henkilöllisyyden hallinta: Hallitus voi käyttää identiteetin hallintaa jokaiselle kansalaiselle. Tällä tavoin he voivat hallita tapahtumia, tunnistetietoja ja myös hallita tietoja.
 • Reilut vaalit: He voivat myös käyttää lohkoketjua läpinäkyviin vaaleihin, joissa ei ole mahdollisuutta petoksiin.
 • Taloushallinto: Osallistu parempaan tapaan hoitaa taloutta. He voivat myös jakaa budjetit avoimesti, tehokkaasti ja vaikuttavasti.

Blockchainin edut terveydenhuollossa

Terveydenhuolto vaatii myös täydellisiä muutoksia, jos he haluavat olla tehokkaampia palvelun tarjoamisessa potilaille. Blockchainin edut terveydenhuollossa ovat lukemattomia. Se tuo paljon etuja pöydälle. Katsotaanpa, kuinka terveydenhuollon estoketju voi todella muuttaa peliä.

 • Potilasprofiilin yksityisyys: Hajautetun kirjanpidon käyttö tarkoittaa yhtenäistä potilasprofiilia. Potilaiden ei tarvitse enää kantaa papereitaan, koska kaikki voidaan tallentaa ja jakaa turvallisen pääkirjan kautta. Se tarjoaa myös potilaille enemmän yksityisyyttä, koska heillä on valtuudet antaa lupa sille, kuka voi käyttää tai nähdä tietoja.
 • Lääkkeiden jäljitettävyys: Lääkkeiden jäljitettävyys paranee myös blockchainilla. Koska kaikkea seurataan reaaliajassa ja hajautetussa verkossa, on olemassa mahdottomia mahdollisuuksia siihen haitata.
 • Paremmat kliiniset tutkimukset: Potilaan tiedot suojataan ja tallennetaan hajautettuun verkkoon. Kansanterveystietojen avulla voidaan tehdä parempia kliinisiä kokeita ja tutkimuksia – parantaa mahdollisuuksia kehittää lääkkeitä erilaisille sairauksille.
 • Sähköiset potilastiedot (EHR): Blockchainin avulla terveysjärjestöt voivat helposti hallita sähköisiä tietueita.

Blockchainin edut logistiikassa

Logistiikka on merkittävä ala, joka tarvitsee muutosta mahdollisimman pian. Tämä on yksi aloista, joka käsittelee ylivoimaisesti monia asioita. Täällä blockchain tulee peliin. Blockchain voi todella tarjota etuja tälle teollisuudelle. Katsotaanpa, miten logistiikan lohkoketju voi todella tarjota:

 • Parempi rahtiseuranta: Blockchain tarjoaa oikean todennuskanavan, joka tulee myös vahvistuksen mukana; kukaan ei voi manipuloida verkossa olevia tietoja. Tämä voi auttaa seuraamaan kaikkia toimituksia ja ylläpitämään toimituksia reaaliajassa.
 • Parempi kuljettajan pääsy lennolle: Blockchain pystyy täysin hoitamaan tilanteen; minkä tahansa uuden kuljettajan pääsy lennolle voi tapahtua muutamassa minuutissa.
 • Ajoneuvon ja ajoneuvon välinen viestintä: Blockchain voi nopeasti suojata kaikki tiedot ajoneuvojen välisestä viestinnästä ja auttaa yrityksiä virtaviivaistamaan tietoja tehokkaasti.
 • Esineiden internetin (IoT) laitteiden turvallisuus: Se voi tarjota suojausta IoT-laitteille (joita käytetään logistiikkateollisuudessa) ja valvoa kaikkia näistä laitteista peräisin olevaa tietoa.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät blockchain-tekniikan aiheen tärkeimpien etujen loppuun. Nyt kun tiedät blockchain-tekniikan tärkeydestä, voit tehdä koulutettuja päätöksiä siitä, haluatko käyttää tätä tekniikkaa vai ei.

Blockchain on vallankumouksellinen tekniikka, jolla on valtava vaikutus jokaiseen sektoriin siellä. Keskitymme vain pääaloihin, jotta voit yhdistää ja ymmärtää sen edut.

Mutta lopulta päätös on täysin sinun tehtäväsi. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua tekemään oikean päätöksen yrityksellesi.

Kuitenkin, jos haluat tutustua yksityiskohtiin, tutustu ilmaiseen blockchain-kurssiimme saadaksesi lisätietoja tästä tekniikasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map