Blockchain-toteutusstrategia – yrityskehys

Teknologia ei ole jotain, joka saavuttaa kylläisyyden milloin tahansa. Joka päivä keksitään aina uusia tekniikoita, ja jokainen niistä myötävaikuttaa modernin teknologian maailmaan; me kaikki odotamme sitä innolla.

Kuten mikä tahansa muu tekniikka, blockchain on matkalla alkuun vallankumoukselliselle teknologialuettelolle tällä hetkellä. Tuoreen tutkimuksen mukaan 53% yrityksistä uskoo, että blockchain-tekniikka on nyt heidän yrityksensä kriittinen prioriteetti.

Teknologiasta on kuitenkin tehty paljon kokeita. Joka tapauksessa, koska tekniikka näyttää etenevän enemmän kohti live-projekteja, on parempi oppia blockchain-toteutusstrategiasta, kun voit.

Joten, auttaaksemme sinua pääsemään blockchain-kilpailuun, tarjoamme tässä oppaassa täysin kestävän blockchain-toteutusstrategian.

Joten, aloitetaan!

 

Contents

Keskeiset periaatteet, jotka on pidettävä mielessä yrityksesi Blockchain-ratkaisussa

Aloitetaan perusasioista, ennen kuin siirrymme blockchain-toteutusstrategiaan. Varmista, että blockchain-liiketoimintaprosessisi onnistuu, pitäen nämä seikat mielessä. Katsotaanpa mitä nämä ovat –

 • Avoimet innovaatiot ovat aina parempia
 • Sallitun lohkoketjun ei tarvitse aina olla yksityinen
 • Läpinäkyvä hallinto on tie
 • Yhteiset standardit voivat lisätä yhteentoimivuutta
 • Yksityisyys on välttämätöntä

 

Avoimet innovaatiot ovat aina parempia

Varmistaaksesi, että blockchain-liiketoimintaprosessisi on avoin, sinun on käytettävä avoimien organisaatioiden ja yhteisöjen monipuolista yhteisöä. Pitkällä aikavälillä se varmistaa, että sinulla on aina laatukoodit.

Lisäksi hyödyttää sinua vielä enemmän, jos voit olla osa avointa hallintojärjestelmää, joka edistäisi avoimien lisenssimallien alla. Lisäksi, jos mahdollista, sinun tulee välttää kaikenlaista patentoitua tekniikkaa ja käyttää avoimen lähdekoodin kehyksiä, jotka tarjoavat jakamisominaisuuksia.

Todellisuudessa, jos pystyt tekemään sen oikein, se lisäisi varmasti innovatiivisia taitojasi ja tekisi blockchain-liiketoimintaprosessistasi kannattavamman. Samanaikaisesti saat alhaisemmat kustannukset ja aikaa tehdä blockchain-strategiasta kypsempi.

Esimerkiksi Hyperledger blockchain -yritysprojekti on itse asiassa Linux Foundationin alla. Todellisuudessa kehittäjät pitävät sitä kasvihuoneena tarjoamalla yritystason teknologioita ja monipuolista koodaajien yhteisöä. Tällä hetkellä Hyperledger on 14 hanketta siipiensä alla kolme elävää.

 

Sallitun lohkoketjun ei tarvitse aina olla yksityinen

Toinen mielessä pidettävä asia on, että kaikkien yritystason alustojen on käsiteltävä varainhoito- ja sääntelyvastuuta. Siksi blockchain-liiketoimintaprosessin on noudatettava luotettavan pääsyn ja käyttöoikeuksien periaatteita.

Vaikka julkisilla blockchain-alustoilla onkin paljon toimintoja, ne eivät silti sovellu yrityksille. Tarkemmin sanottuna ne, jotka pyörivät asetusten ympärillä. Todellisuudessa kaikkien organisaatioiden on tiedettävä, kenen kanssa he ovat tekemisissä, ja myös varmistettava, että kukaan ei käytä heidän alustaansa laittomaan toimintaan.

Siksi julkinen estoketju ei todellakaan sovi kuvauksiin.

Toisaalta tämä ei välttämättä tarkoita, että sinun on käytettävä vain yksityistä lohkoketjua. Sen sijaan voit hyödyntää sallittujen alustojen palveluja. Pääasiassa nämä alustat ovat avoimia kaikille rekisteröidyille, mutta heidän on vahvistettava henkilöllisyytensä salauksella.

Jos pystyt ottamaan käyttöön yhteisen henkilöllisyysstandardin, se on helppo virtaviivaistaa eri alustoilla yhdellä varmennetulla tunnistetiedolla..

Esimerkiksi Steller on hajautettu maailmanlaajuinen maksujärjestelmä ja Sovrin on digitaalisen identiteetin hallintajärjestelmä. Todellisuudessa molemmat alustat ovat avoimia mutta luvattomia verkkoja. Toisaalta TradeLens on myös luvallinen järjestelmä. Se on toimitusketjun hallintaverkko, joka käyttää Hyperledger Fabricia perusteknologiana.

 

Läpinäkyvä hallinto on tie

Hallinnointi on asia, jonka ihmiset yhdistävät eniten korruptioon. Jos siis haluat varmistaa, että blockchain-strategia-alusta voi estää vaikutuksia, sinun on siirryttävä avoimeen hallintoon.

Todellisuudessa läpinäkyvä hallinto voi varmistaa hajautetun ja ainutlaatuisen hallintojärjestelmän, joka edistää luottamusta ilman luottamusta.

Blockchain-toteutusyritysten tulisi aina harkita alustoja, jotka tarjoavat oletuksena demokraattisen rakenteen. Lisäksi sen on edistettävä käyttäjien lupamahdollisuuksia ja yksityisyyttä.

Toisaalta on oltava tiettyjä sääntöjä siitä, kuka voi liittyä verkkoihin, ja miten he voivat tehdä sen? Lisäksi alusta alkaen on määriteltävä ohjeet järjestelmän roolipeleistä.

Joka tapauksessa sinun on jaettava luottamusankkurit useille osapuolille, koska niillä on taipumus suorittaa solmuja ja osallistua validointiprosessiin. Todellisuudessa tarvitset vähintään kolme luotettua ankkuria hallintomallin tekemiseen.

Lisäksi hallintojärjestelmän tulisi ylläpitää myös verkon rahoitusmallia. Todellisuudessa monet ratkaisut rahoitetaan pääkirjaoperaattoreilla tai jäsenmaksuilla tai kolmannella osapuolella.

Esimerkiksi Kanadassa The Verified: Me on henkilöllisyysverkkojärjestelmä. Tässä SecureKey Inc. valitsee kanadalaiset pankit luottamusankkureiksi, ja ne osallistuvat tapahtumien validointiin ja solmujen isännöintiin..

Tämän seurauksena he käyttävät hallintomallia, joka tarjoaa jatkuvan tasapainon ja tarkastukset muodostavien työryhmien välillä.

 

Yhteiset standardit voivat lisätä yhteentoimivuutta

Sinun on noudatettava tätä periaatetta, koska se varmistaa tulevaisuudessasi verkkosi aloituksen. Lisäksi se edistäisi vankkaa ekosysteemiä ja estäisi kaikenlaisia ​​toimittajien lukkiutumistilanteita. Lähitulevaisuudessa kaikki on kyse yhteentoimivuudesta. Joten, yhteisten standardien käyttäminen blockchain-strategian mallintamiseen olisi erinomainen idea.

Blockchain-toteutusyritysten tulisi ehdottomasti harkita tätä asiaa. Vaikka suurin osa alustoista on periaatteessa siiloja, tekniikka näyttää kuitenkin siirtyvän malliin, jossa se voi tukea verkkoverkkoa.

Joten, jotta ratkaisusi ei jää jälkeen, sinun on pidettävä yleisiä standardeja blockchain-toteutusstrategialle.

Lisäksi ensimmäinen askel olisi saada rekisteri ratkaisuista. Lisäksi kaikkien blockchain-toteutusyritysten tulisi julkaista tietomallinsa ja erilaiset käytännöt. Käytä aina, kun mahdollista, API: ita, jotka tarjoavat luvattua ulostuloa tai joilla on toimialastandardien mukainen blockchain-strategia.

Esimerkiksi Decentralized Identity Foundation tarjoaa joukon periaatteita, jotka auttavat sinua tunnistamaan digitaaliset varat, ihmiset ja organisaatiot useilla alustoilla. Monet yhteistyötoimet, kuten Kolo Enterprise Ethereum Alliancen ja Hyperledgerin edustajat edistävät näitä periaatteita.

 

Yksityisyys on välttämätöntä

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, pidä mielessä, että yksityisyys on välttämätöntä. Todellisuudessa jaat kaikki käyttäjän tiedot useisiin solmuihin ja lähteisiin. Joten, jotta varmistat, että he saavat täydellisen yksityisyyden, sinun on tarjottava hallinta, kuka näkee heidän tietonsa ja kuka ei.

Ilman tätä periaatetta blockchain-toteutusyritykset eivät voi luvata minkäänlaista yksityisyyttä. Lisäksi koska ei ole yhtä käyttäjää, joka omistaisi mitään laitteissaan olevia tietoja, vain sisällöntuottajalla olisi ainoa omistajuusvaatimus tiedoista.

Lisäksi sovellusliittymien tulisi laajentaa tätä käyttöoikeutta automaattisesti. Toinen mielessä pidettävä asia on GDPR: n määräykset. Monissa tapauksissa se tarkoittaisi, että sinun on pidettävä kaikki henkilötiedot ketjun ulkopuolella.

Esimerkiksi IBM Food Trust -verkossa verkko antaa osallistujille, kuten Carrefourille, Walmartille tai Nestlelle, mahdollisuuden käyttää jaettuja tietoja ruoan toimitusketjun tehokkuuden parantamiseksi. Toisaalta se pitää myös jokaisen jäsenen henkilötiedot poissa käytöstä.

 

Joka tapauksessa nyt tiedät, mitä periaatteita noudattaa, jotta yrityksesi blockchain-toteutusstrategia olisi valtava menestys. Siirrytään seuraavaan segmenttiin, jossa keskustelemme markkinoiden täydellisen blockchain-toteutusstrategian kehittämisen vaiheista. Aloitetaan!

Blockchain-toteutusstrategia – kehys

Blockchain-toteutusstrategia: vaiheet, joita sinun on noudatettava

On olemassa monia tapoja, joilla voit luoda täydellisen blockchain-toteutusstrategian. Käytämme kuitenkin polkua, joka auttaisi suuresti. Katsotaanpa vaiheet –

Vaihe 1: Selvitä ratkaisusi täydellinen sovellus

 

Milloin ja missä Blockchain tekee järkeä?

Ensinnäkin, sinun on opittava blockchainista. Mitä enemmän opit siitä, sitä enemmän tiedät miten se toimii ja missä voit käyttää sitä. Todellisuudessa blockchainilla kaikilla yrityksesi osa-alueilla ei ehkä ole mitään järkeä. Joten määritä missä voit käyttää blockchainia.

Se auttaa ehdottomasti rakentamaan blockchain-toteutusstrategian seuraavat vaiheet.

 

Mitkä varaston käyttötapaukset voivat vastata yrityshaasteisiin?

Täällä sinun täytyy nähdä estoketjun vaikutus liiketoimintaan. Pohjimmiltaan selvität, mitkä blockchainin käyttötapaukset voivat ratkaista minkä tahansa tietyn liiketoiminnan ongelman. Todellisuudessa yrityksissä on ongelmia.

Yleensä heillä ei ole läpinäkyvyyttä, he ovat täynnä korruptiota, heiltä puuttuu yksityisyyttä ja heillä on tietoturva-aukkoja. Lisäksi on myös monia muita haasteita, jotka on voitettava. Joten, vastaa haasteisiin ja tee tapa, jolla tapaukset voivat ratkaista ne.

 

Kuinka jokainen käyttötapa hyödyntää Blockchainin voimaa

Toinen asia, joka auttaisi arvioimaan estoketjun vaikutusta liiketoimintaan, on arvioida, kuinka jokainen käyttötapa hyödyntää lohkoketjun vahvuuksia. Ilmeisesti kaikki kertakäyttöiset tapaukset eivät käytä kaikkia blockchainin ominaisuuksia.

Todellisuudessa jotkut saattavat käyttää läpinäkyvyyttä, jotkut voivat käyttää hajautettua luonnetta, jotkut voivat käyttää suojausprotokollia ja niin edelleen. Joka tapauksessa tämä vaihe antaisi sinulle varmasti tiedon blockchain-vaikutuksesta liiketoimintaan.

 

Järjestä kaikki käyttötapaukset yrityksesi perusteella

Nyt on aika luokitella kaikki käyttötapaukset yrityksesi mukaan. Koska jokainen yritys on suunnattu tietylle alalle, keskityt johonkin, mitä voit hyödyntää. Esimerkiksi, jos olet valmistava yritys, sinun on keskityttävä seurantaan ja jäljitettävyyteen sertifioinnin tai tulojen jakamisen sijaan.

Voit luokitella heidät käyttämällä näitä kolmea periaatetta auttaaksesi sinua –

 • Elinkelpoisuus: No, sinun on selvitettävä, voitko odottaa tuottoa käyttötapauksesta.
 • Toiminnallisuus: Täällä sinun on arvioitava, pystytkö toimittamaan käyttötapauksen vai ei. Varmista lisäksi, että olet linjassa resurssien ja blockchain-sijoitusstrategian kanssa.
 • Haluttavuus: Kahden edellisen lisäksi yritä keskittyä käyttötapauksiin, joita kuluttajasi haluaa. Jos keskityt ei-toivottuun ratkaisuun, et saa asianmukaista vastausta asiakkailtasi. Joten, blockchain-sijoitusstrategiasi olisi täydellinen tuhlaus.

 

Suosituimmat blockchain-käytön tapaukset, jotka ovat trendikkäitä vuonna 2019

Kun luokitat ja luetat blockchain-käyttötapaukset, jotka sinun pitäisi priorisoida, sinun kannattaa tarkistaa markkinat siellä.

Vuoden 2019 kysely 1386 globaalista yrityksestä voi auttaa sinua suunnittelemaan sinulle täydellisen blockchain-toteutusstrategian. Sinun pitäisi kuitenkin ymmärtää, että kysely ei koske kaikkia blockchain-tekniikkaa työskenteleviä yrityksiä. Joten “tosi” luvut voivat vaihdella. Lisätietoja saat ostamalla kyselyn osoitteesta tässä.

Seuraava taulukko auttaisi sinua ymmärtämään käsitteen paremmin –

Sl. Ei. Käytä koteloita Siihen keskittyvien yritysten prosenttiosuus
1 Tietojen vahvistus 43%
2 Tietojen käyttö tai jakaminen 40%
3 ID-suojaus 39%
4 Maksut 37%
5 Digitaalinen valuutta 36%
6 Seuraa ja seuraa 32%
7 Todistus 30%
8 Henkisen omaisuuden käyttö 30%
9 Tallenna sovinto 25%
10 Omaisuuden siirto 24%
11 Tulojen jakaminen 23%
12 Omaisuusvakuudelliset rahakkeet 22%
13 Tunnistettu pääoma 21%
14 Tunnistettu omaisuus 20%
15 Aikaleima 19%
16 Huoltajuus 16%
17 Muut 2%

 

Siirrytään seuraavaan vaiheeseen blockchain-toteutusstrategiassa.

Vaihe 2: Kehitä todiste konseptista

Vahvista arvo uudelleen ja tunnista siihen liittyvät haasteet

Jotta voit olla täydellisessä synkronissa blockchain-sijoitusstrategian kanssa, sinun on arvioitava valitsemasi käyttötapaukset uudelleen. Todellisuudessa muista ottaa huomioon myös niihin liittyvät haasteet. Joka tapauksessa sinun on ymmärrettävä, ovatko haasteet liikaa blockchain-sijoitusstrategiallesi.

Jos se asettaa paljon haasteita, on parasta ohittaa se. Suorita käyttötapaukset, joihin liittyy vähemmän haasteita ja enemmän etuja.

 

Valitse oikea Blockchain-teknologiakehys

Tämä on yksi tärkeimmistä kohdista, joissa sinun on oltava aivan oikeassa. Markkinoilla on tällä hetkellä erilaisia ​​blockchain-kehyksiä. Lisäksi sinun on selvitettävä, minkä tyyppinen kehys sopisi yrityksellesi.

Esimerkiksi on yrityksiä, jotka käyttävät yksityistä lohkoketjua. Toisaalta monet yritykset käyttävät myös julkisia yrityksiä. Joten, valitse paras tyyppi, joka sopii ratkaisuun ja yrityksesi standardeihin.

 

Blockchain-mallit

Ei ole evästeiden leikkurin estoketjumallia tai arkkitehtuuria, jota voit seurata suunnitellessasi organisaatiorakennettasi. Jokaisella mallilla on omat etunsa ja haittansa. Joten lopullinen päätös on täysin sinun tehtäväsi.

Kun puhumme tästä aiheesta, sinun kannattaa tarkistaa niiden blockchain-mallien suosio, joihin suurin osa nousevista yrityksistä keskittyy tänä vuonna. Katso alla oleva taulukko –

Sl. Ei. Blockchain-malli Siihen keskittyvien yritysten prosenttiosuus
1 Yksityinen 50%
2 Sallittu 45%
3 Julkinen 45%
4 Konsortio tai federaatio 29%

 

Valitse joukkue ja ole linjassa sidosryhmien kanssa

Nyt tiedät vain mitä tehdä blockchain-toteutusstrategiassasi. Seuraavaksi blockchain-kehitysyritysten tulisi valita oikeat ihmiset erinomaisen tiimin muodostamiseksi. Muista, että kaikki riippuu siitä, miten tiimisi lähestyy ratkaisua.

Joka tapauksessa, jos tiimisi jäsenet eivät ole täysin alttiita blockchain-käsitteelle, opeta heille. Lisäksi blockchain-kehitysyritysten tulisi tarjota myös tätä varten koulutustilaisuuksia.

Valitse myös kehittäjät oikein, koska koodauksen estoketjussa ei ole paljon ammattilaisia.

Kun tiimisi on valmis, selitä ensisijainen strategia sidosryhmiesi kanssa ja pidä ne linjassa.

 

Kehittää teknistä ja toiminnallista arkkitehtuuria

Kun olet valinnut kehystyypin, aloitat teknisen ja toiminnallisen arkkitehtuurin rakentamisen. Todellisuudessa tämä osa on melko tekninen, ja sinun on käytettävä kehittäjiäsi ratkaisun ohjelmointiin.

Muista kuitenkin, ettet ryhdy lisäämään toimintojen lisäämistä, ennen kuin pystyt rakentamaan toimivan mallin oikein. Kaikki, mitä rakennat heikkoon pohjaan, ei toimisi haluamallasi tavalla. Älä myöskään ole ahne, pidä asiat mahdollisimman pieninä ja lisää vain tarvitsemasi toiminnot.

 

Määritä pienin kannattava ekosysteemi (MVE)

Kun olet valmis arkkitehtuurin kanssa, on aika määritellä pienin kannattava ekosysteemi (MVE). Kaikkien blockchain-kehitysyritysten tulisi ottaa tämä huomioon, koska se auttaa tuottamaan lisäarvoa mistä tahansa ratkaisusta tai tuotteesta.

Se auttaa myös laajentamaan järjestelmääsi tarvittaessa.

 

Rakenna ja testaa toistuvasti

Kaikki on tehty. Viimeistele kehitysprosessi ja testaa ratkaisusi. Todellisuudessa blockchain-kehitysyritysten on testattava lopputuote uudestaan ​​ja uudestaan ​​ennen sen käyttöönottoa. Lisäksi tekemällä sen toistuvasti, voit löytää koodissa aukkoja tai puutteita. Joten, se on tärkeä asia blockchain-toteutusstrategiallesi.

 

Vaihe 3: Kehityksen jälkeinen skaalaus

Tämä vaihe on enimmäkseen sinulle tarkoitettu antamaan sinulle pitkän tiimin blockchain-toteutusstrategia. Kun olet ottanut ratkaisun käyttöön, sinulla on oltava myös blockchain-toteutusstrategia pitkällä aikavälillä tai muuten jäädä kilpailun jälkeen.

 

Kehitä hallinto- ja toimintamalleja

Aloita hallintomallisi ja muiden toimintamallien kehittäminen laajentamiseksi. Todellisuudessa hallintomalleilla on valtava rooli blockchain-toteutusstrategiassasi – etenkin yrityksille.

 

Kokeile ratkaisua elävässä tuotantoympäristössä

Voit myös pilotoida ratkaisujasi live-tuotantoympäristöissä. Se antaa sinulle tasaisen tulovirran ja nostaisi yrityksesi tehokkuutta.

 

Laajenna MVE: täsi liittymällä tai luomalla yhteenliittymä

Paras tapa laajentaa toimintaa on perustaa yhteenliittymä tai liittyä siihen. Todellisuudessa yhteenliittymät edistävät yhteistyöympäristöä ja tarjoavat paljon etuja. Lisäksi pääset kaikkiin ominaisuuksiin, joita muut yritykset saattavat käyttää, mikä voi olla hyödyllistä myös blockchain-toteutusstrategiallesi.

Tee konsortiostasi menestyvä tarjoamalla nämä tekijät –

 • Johtajuus
 • Jäsenyys
 • Hallinto
 • Rahoitus

 

Integroi vanhoihin järjestelmiin

Aloita myös blockchain-ratkaisun integrointi vanhoihin järjestelmiin. Täällä, mitä enemmän voit tarjota vakaan integraation, sitä enemmän arvoa ratkaisusi saisi. Lisäksi se varmistaa myös, että tuotteesi toimii tehokkaasti ilman ongelmia. Joten se on myös tärkeä osa blockchain-toteutusstrategiaa.

 

Teollista ratkaisusi ja noudata sääntöjä

Täytä säädökset ratkaisun turvaamiseksi ja aloita myös teollistuminen. Pohjimmiltaan otat ratkaisun käyttöön teollisena tuotteena. Siten kuluttajasi voivat käyttää ratkaisua muuttamatta mitään ja saada valmiin blockchain-tuotteita heidän kustannuksellaan.

 

Viimeiset ajatukset

Blockchain-tekniikka on jo alkanut häiritä joillakin toimialoilla, ja tämä jatkuu myös tulevaisuudessa. Joten, ennen kuin yrityksesi vanhentuu, sinun tulisi kehittää estoketjun toteutusstrategia mahdollisimman pian.

Olemme toimittaneet sinulle täydellisen paketin, joka auttaa sinua aloittamaan blockchain-toteutusstrategian. Älä siis tuhlaa enää aikaa ja aloita strategisointi nyt!

 

Katso oppaamme Blockchainin toteuttamiseksi täältä!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map