Blockchain vs. hajautettu pääkirjatekniikka

Mietitkö, onko lohkoketjun tai DLT: n välillä eroa? Tässä on vastaus blockchain vs. hajautettu kirjanpitoteknologian vertailu.

Tänä aikakautena, kun kaikki puhuvat hajauttamisesta, lohkoketju ja hajautettu kirjanpitotekniikka, joka tunnetaan myös nimellä DLT, ovat yleisimmin puhuttuja tekniikoita. Monet ihmiset, jotka eivät tunne näitä tekniikoita, käyttävät termejä usein keskenään.

Onko tämä totta? Ovatko lohkoketju ja hajautettu kirjanpitotekniikka sama asia? No, ei aivan. Blockchain vs hajautettu kirjanpitotekniikka on kuuma aihe ihmisten keskuudessa, jotka ovat kiinnostuneita näiden tekniikoiden tulevaisuudesta.

Asianmukaisen tiedon puute kummastakaan näistä tekniikoista johtaa sekaannukseen ja vetäytymiseen julkisesti. Tänä digitaalisena aikakautena uudesta tekniikasta voi nopeasti tulla muotisana, ja kuten tiedätte, se ei kestä kauan. Blockchainin ja DLT: n odotetaan kuitenkin muuttavan tulevaisuuden.

Tässä on yksityiskohtainen oppaamme siitä, mikä on blockchain, ja vielä parempi, tarkista tämä lopullinen blockchain-huijausarkki vastaamalla kaikkiin olennaisiin kysymyksiin blockchainista.

Lohkoketjuteknologiat, samoin kuin hajautetut kirjanpidot, ovat ainutlaatuisia monessa suhteessa, vaikka ne kiertävät hajauttamista. Itse asiassa tämä on ensisijainen syy, miksi ihmiset sekoittavat usein molemmat tekniikat. Yksi asia on kuitenkin varma, että ne ovat ja voivat mullistaa monia teollisuudenaloja, etenkin rahoitusmaailmassa.

Haluatko rakentaa uraa Blockchain-tekniikassa? Ilmoittaudu Blockchain Free -kurssille ja aloita nyt.

Blockchain vs Distributed Ledger Technology: yksinkertaisesti selitetty

blockchain vs hajautettu pääkirjatekniikka dlt

Ennen kuin pääsemme blockchain vs hajautettuun kirjanpitotekniikkaan, katsotaanpa, mitä kukin tekniikka todella on.

Lue nyt: Blockchain selitti helpon tavan

Mikä on hajautettu kirjanpito?

Hajautettu pääkirja on hajautettu tietokanta, joka on jaettu useille tietokoneille tai solmuille. Tässä tekniikassa. Jokainen solmu ylläpitää kirjanpitoa, ja jos tietomuutoksia tapahtuu, pääkirja päivitetään. Päivitys tapahtuu itsenäisesti kussakin solmussa.


Kaikilla solmuilla on sama asema auktoriteetin suhteen. Tietokantaa hallinnoivaa keskusviranomaista tai palvelinta ei ole, mikä tekee tekniikasta läpinäkyvän. Jokainen solmu voi päivittää kirjanpidon, ja muut solmut vahvistavat sen olemassaolon.

Prosessi on todella helppo. Solmut yrittävät tarkistaa tapahtuman konsensusalgoritmilla tai äänestyksellä. Kaikkien solmujen äänioikeus tai osallistuminen riippuu kuitenkin kirjanpidon säännöistä. Joten joskus kaikki solmut voivat osallistua, toisinaan vain valitut solmut osallistuvat.

Kun kaikki solmut antavat menosignaalin, tapahtuma saa paikan pääkirjasta, ja kaikki solmut saattavat saada päivitetyn tilan. Joten mikä on tämän tekniikan positiivinen puoli?

No, tietysti saat paljon läpinäkyvyyttä tässä tekniikassa, eikö niin?

Kaikki hajautettu kirjanpitotekniikka tarjoaa kuitenkin paljon turvallisuutta, koska keskushallintoa ei ole. Mikään yksittäinen solmu ei ole yksi auktoriteetti. Solmut saavat mahdollisuuden suorittaa vahvistuksen, mutta se siitä. Joten tässä tekniikassa ei ole mitään korruptiota.

Tämä tekee siitä houkuttelevan tekniikan finanssialalle tai muulle teollisuudelle, joka etsii avoimempaa tekniikkaa, ja niille, jotka haluavat siirtyä pois keskusviranomaisesta.

Jos haluat lisätietoja, voit myös lukea yksityiskohtaisen aloitusoppaamme siitä, mikä on jaettua pääkirjaa.

Lue myös: Hajautettu pääkirjatekniikka: Mistä teknologinen vallankumous alkaa

Mikä on Blockchain?

Lohkoketju on oikeastaan ​​vain eräänlainen hajautettu pääkirja. Voit pitää DLT: tä blockchainin vanhempana tekniikkana. Ajan myötä siitä tuli kuitenkin suositumpi kuin koko hajautetun kirjanpitotekniikan käsite.

Monet kehittäjät yrittävät kuitenkin nyt tulla ulos blockchain-varjosta. Siksi ihmiset ovat enemmän kuin innokkaita tietämään blockchain vs hajautettu kirjanpitoteknologian eroista.

Lohkoketju on yksi hajautetusta kirjanpitotekniikasta, jossa jokainen solmu saa oman kopionsa pääkirjasta. Aina kun joku lisää uuden tapahtuman, kaikki kirjanpitokopiot päivitetään. Kaikki tapahtumat salataan ennen niiden lisäämistä pääkirjaan.

Blockchain ei vaadi keskusviranomaista DLT: n kaltaisten toimintojen hallintaan. Itse asiassa se on täysin hajautettu. On olemassa tiukkoja suojausprotokollia, jotka edellyttävät laskennallista luottamusta. Lohkoketju järjestää tiedot lohkoina, joten nimi. Nämä lohkot on linkitetty toisiinsa ja salattu turvallisuuden vuoksi.

Blockchain sallii vain lisäystoiminnon, ts. Voit lisätä uusia tietoja, mutta et voi muuttaa tai poistaa olemassa olevia tietoja. Tämä on yksi näkökohta, joka erottaa sen perinteisistä tietokannoista. Koska et voi muuttaa tai poistaa edes yhtä tietolohkoa, kaikki tapahtumat ovat olemassa historiassa.

Tämä tekee siitä yhden avoimimmista tekniikoista etenkin finanssialalle. Se on myös yksi syy siihen, miksi blockchain-markkinoiden odotetaan kasvavan vuodesta puoli miljardia USD vuonna 2018 – 2,3 miljardia USD vuonna 2021. Jotkut ennusteet jopa arvioivat a 16 miljardia dollaria markkinoilla vuonna 2024.

Blockchain vs. hajautettu pääkirjatekniikka

Vaikka molemmat tekniikat kuulostavat samalta, mutta on myös eroja. Voit nähdä blockchain-hajautetun kirjanpidon blockchainin vanhempana tekniikkana tai blockchain hajautetun pääkirjaan edistyneenä versiona.

Yksinkertaisesti sanoen, blockchain on eräänlainen hajautettu pääkirja. Et kuitenkaan voi kutsua kaikkia hajautettuja pääkirjoja estoketjuiksi. Tiedät, kuinka tietyntyyppisistä tuotteista tulee tuotemerkki ja niiden suosio omassa nimessään.

Esimerkiksi Michael Jordanin yhteistyökenkä Nike: n kanssa on oikeastaan ​​vain lenkkarit, mutta ne ovat niin suosittuja, että ihmiset tuntevat heidät nyt Jordanina, joilla on erillinen identiteetti. Tämä pätee blockchainiin täsmälleen samalla tavalla kuin se on saanut oman identiteettinsä.

Löydät myös eroja hajautetun kirjanpidon toiminnassa. Esimerkiksi DLT: n tapauksessa yksimielisyys on välttämätöntä. Lohkoketjussa kehittäjät voivat kuitenkin käyttää useita menetelmiä yksimielisyyden saavuttamiseksi, mukaan lukien Proof of Stake (PoS) ja Proof of Work (PoW). Voit oppia lisää molemmista menetelmistä yksityiskohtaisessa vertailussa täällä.

Voit myös oppia lisää lohkoketjun ja tietokannan eroista blockchain vs. tietokanta -oppaassamme.

Tässä on joitain lohkoketjun näkökohtia, jotka ovat ainutlaatuisia ja joita ei välttämättä ole muissa hajautetuissa kirjanpidoissa, jotta voit paremmin ymmärtää lohkoketjun ja hajautetun kirjanpidon tekniikan vertailua.

  • Lohkon rakenne

Tässä on ensimmäinen ero blockchain vs. hajautettu kirjanpitotekniikka – rakenne. Lohkoketju koostuu tietolohkoista. Tämä rakenne ei ole hajautettujen kirjanpitojen aito tietorakenne. Hajautettu pääkirja on yksinkertaisesti tietokanta, joka on levitetty eri solmuille. Voit kuitenkin edustaa näitä tietoja eri tavoin kussakin kirjanpidossa.

  • Järjestys

Lohkoketjutekniikassa löydät kaikki lohkot tietyssä järjestyksessä. Hajautetut kirjanpidot eivät vaadi tiettyä tietosarjaa. Tämä lohkosekvenssi tekee blockchainista erilaisen kuin mikä tahansa muu hajautettu pääkirjatekniikka.

  • Työn tai voimanälkäisen konsensuksen todiste

Toinen ero lohkoketjun ja hajautetun kirjanpitotekniikan välillä on voimanälkäiset konsensusalgoritmit. Useimmissa tapauksissa todiste työmekanismista on tyypillisesti laaja. On kuitenkin olemassa myös muita mekanismeja, mutta lopulta ne myös ottavat vallan.

Mutta hajautettu pääkirja ei tarvitse tällaista yksimielisyyttä, joten lyhyesti sanottuna ne ovat suhteellisen skaalautuvia.

Lohkoketju on vain osajoukko hajautettuja kirjanpitoja. Siinä on lisätoimintoja perinteisten DLT: n ulkopuolella. Ne pystyvät käyttämään joitain toimintoja, joita ehkä muut hajautetut kirjanpidot eivät voi saavuttaa, esimerkiksi digitaalisen arvon ilmentämistä ja yhteentoimivuutta. Olisi turvallista sanoa, että blockchain vie DLT: n seuraavalle tasolle.

Lue myös: Konsensusalgoritmit: Blockchain-tekniikan juuri

  • Tosielämän toteutukset

Toteutukset ovat valtava tekijä blockchain vs hajautettu pääkirjatekniikka. Blockchain sattuu olemaan johtava tässä. Koska Blockchain saa kaiken huomion alusta alkaen, tosielämässä on paljon toteutuksia.

Monet yritykset ovat myös pitäneet blockchainin luonteesta ja alkaneet integroida sitä hitaasti järjestelmiinsä. On myös monia suuria jättiläisiä, kuten IBM, Amazon, Oracle, Alibaba ja monet muut tarjoavat hyviä Blockchain As A Service -ratkaisuja.

Toisaalta kehittäjät alkoivat vasta äskettäin mennä syvemmälle itse hajautetun pääkirjatekniikan ytimeen. Teknologiassa on muitakin DLT-muunnelmia. Tosiasiassa toteutettuja toteutuksia ei kuitenkaan ole pelkästään hajautetun kirjanpitotekniikan pohjalta. Mutta he ovat kehitteillä ja näkevät päivänvalon hyvin pian.

Siksi tosielämän toteutusten suhteen blockchainilla on toistaiseksi enemmän suosiota kuin DLT: llä. Markkinat etenevät kuitenkin hitaasti kohti hajautetun kirjanpitotekniikan koko konseptia.

Lue nyt: Blockchain-toteutusopas: Vahvista yritystäsi

  • Tunnukset

Täältä tulevat rahakkeet, toinen tärkeä ero näiden kahden tekniikan välillä. Hajautetussa kirjanpitotekniikassa ei ole välttämätöntä, että verkossa on tunnuksia tai minkäänlaista valuuttaa.

Ainoa kerta, kun saatat joutua käyttämään tunnuksia, on, kun haluat estää roskapostin, ja roskapostin esto on tarpeen.

Lohkoketjussa kuka tahansa voi suorittaa solmun. Täyden solmun suorittaminen tarkoittaa kuitenkin olennaisesti valtavaa verkkoa, jota voi olla vaikea hallita. Useimmissa tapauksissa on jonkinlainen symbolinen talous.

Vaikka nykyaikainen blockchain-tekniikka yrittää tulla ulos kryptovaluutta-varjosta.

Tunnuksella on keskeinen rooli blockchain-tekniikassa. Kuka tahansa voi suorittaa täyden solmun, mutta on epätodennäköistä, että hän pystyy ratkaisemaan uuden lohkon. Ne voivat kuitenkin edelleen olla osa järjestelmää tarkistamalla tapahtumat ja uudet lohkot.

Arkkitehtonisesta näkökulmasta blockchain on hyvin erilainen. Otetaan esimerkiksi älykkäät sopimukset, jotka ovat yksittäisiä koodilohkoja. Aina kun tapahtuma tapahtuu blockchain-verkossa, se luo nämä älykkäät sopimukset alustan ekosysteemiin.

Hyvä huomioitava asia blockchain vs hajautettu pääkirja-tekniikalle.

Lue myös: Fungible Tokens (NFT): Täydellinen opas

Blockchainin ja DLT: n sovellukset

Monet sovellukset ja järjestelmät käyttävät hajautettua tekniikkaa ja sen lapsi blockchain-tekniikkaa. Kun keskustellaan blockchain vs hajautettu kirjanpitotekniikasta, on tärkeää tarkastella maailman nykyisiä järjestelmiä, jotka luottavat näihin tekniikoihin. Se auttaisi antamaan paremman käsityksen siitä, miten blockchain eroaa muista hajautetuista kirjanpitotekniikoista.

On tärkeää tietää, että DLT: t eivät ole a uusi käsite, vaikka niistä on tullut suosittuja vasta äskettäin. Hajautetuista tietokannoista on puhuttu jo kauan.

Jos katsot taaksepäin, se on Bitcoin, maailman ensimmäinen kryptovaluutta, joka tekee blockchainista suositun termin. Bitcoin perustui blockchain-alustaan. Sen jälkeen blockchain perusti ensin markkinansa kryptovaluuttojen avulla. Mutta ajan mittaan kehittäjät tunnistivat lopulta sen potentiaalin.

Nyt blockchain kasvaa itsenäisesti myös muilla teollisuudenaloilla, lukuun ottamatta finanssi- ja salausalaa.

Itse asiassa nykyisellä salaustuotemarkkinoiden laskulla, joka on kärsinyt pahimmasta vuodesta 2018 lähes kaikkien kryptovaluuttojen arvon valtavan laskun vuoksi, ei ole juurikaan vaikutusta lohkoketjun kasvuun.

Löydät monia muita sovelluksia, jotka käyttävät tällä hetkellä hajautettuja kirjanpitoja. Joitakin näistä ovat IBM Fabric, R3 Conda ja Digital Asset Holdings. Nämä DLT-järjestelmät ovat samanlaisia ​​kuin blockchain, mutta se johtuu pääasiassa siitä, että blockchain-tekniikka on hajautetun kirjanpitotekniikan jälkeläinen tai osa-alue.

Lue myös: Hajautettu pääkirjatekniikka: Mistä teknologinen vallankumous alkaa

Miksi vertailla jaettua pääkirjaa ja lohkoketjua? Onko siinä järkeä?

Blockchain vs hajautettu kirjanpitotekniikka on se, että se on avoin uusille ideoille ja innovaatioille. Näemme tämän tekniikan alun vain käytännön aloilla. Salausmaailma tuottaa säännöllisesti projekteja, jotka ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.

Vaikka blockchain johtuu DLT: stä, on tärkeää, että näiden tekniikoiden yleisö, kehittäjät ja uskovat pystyvät tekemään oikean eron. Bitcoinin esimerkki sopii tähän parhaiten, koska se oli avoimen lähdekoodin projekti, joka johti monien vastaavien projektien, Ethereumin, Lite-kolikon ja muiden luomiseen..

Monet projektit ovat pitäneet kiinni DLT: n periaatteista ja muuttaneet perinteisiä blockchain-käsitteitä. Nämä sisältävät Hedera Hashgraph, RaiBlocks, Peaq, ja NANO.

Hajautetun kirjanpitotekniikan edut & Blockchain

DLT-numeroiden etu ja syy, miksi siitä tulee yhä suositumpi, on solmujen hajauttaminen. Se poistaa ison kaverin paikalta. Se antaa olennaisesti tiedon ja tiedonkulun hallinnan kaikille käyttäjille.

Läpinäkyvyys on suuri tuntitarve monilla toimialoilla, erityisesti pankki- ja rahoitusmaailmassa. Hajautetut kirjanpidot tarjoavat läpinäkyvyyttä ja pystyvät käsittelemään miljardeja tapahtumia suhteellisen nopeammin kuin nykyään toimivat perinteiset tietokantajärjestelmät. Kun ne vähentävät operatiivisia ongelmia, tällaisten toimintojen kustannukset vähenevät automaattisesti.

Lohkoketju antoi läpinäkyvyyden kryptovaluutan tapauksessa. Jokainen tapahtuma oli julkisesti saatavilla. Ihmiset pitivät ajatuksesta vankasta järjestelmästä, joka ei voisi vaarantaa tietoja, ja tapahtumat olivat turvallisia.

Lue myös: Salaushajautus: Aloittelijan opas

Toinen hajauttamisen etu on vankka turvallisuus. Kaikkien toimintalokien ja uusien tietojen lisäämisen on läpäistävä tiukat turvatarkastukset.

Olipa kyse rahansiirrosta tai vakuutustietueiden luomisesta, älykkäät algoritmit yhdistettynä korkean tason salaukseen luovat peukaloinnin kestävän ympäristön.

Etujen mukaan lohkoketjun ja hajautetun kirjanpitotekniikan välillä on valtava ero.

Sen sijaan, että luotettaisiin henkilöresursseihin tai perinteisiin tietokantoihin, hajautettu pääkirja tekee kaiken nopeammin ja luotettavammin. Tietoja ei voida vaarantaa, koska mikään yksittäinen sijainti tai entiteetti ei hallitse niitä. On monia alueita, joilla lohkoketju voi osoittautua ratkaisevaksi ongelmien poistamisessa.

Johtopäätös

Toivomme, että sinulla on nyt selkeä käsitys eroista lukemalla Blockchain vs hajautettu kirjanpitoteknologiaopas. Hajautettu kirjanpitotekniikka on blockchainin emotekniikka. Lohkoketju on periaatteessa hajautettu pääkirja, josta on tullut salausvaluutan takana oleva tekniikka.

Blockchain eroaa DLT: stä arkkitehtuuriltaan; idea on kuitenkin sama. Näistä tekniikoista on tullut niin suosittuja hajauttamisen vuoksi. Hajauttamisen ja digitaalisen valuutan harrastajien välillä vallitsee yksimielisyys siitä, että DLT voi ratkaista monet finanssialan nykyisistä ongelmista. Toistaiseksi voimme nähdä lohkoketjun osana kryptovaluuttaa ja tunkeutua finanssialalle, mutta sillä on potentiaalia vaikuttaa jokaiseen teollisuuteen ja mullistaa parempaan suuntaan.

Blockchain on trenditeknologia ja raporttien mukaan Blockchain on huippuosaaminen. Joten, jos haluat aloittaa Blockchain-uran, sinun tulee ilmoittautua Free Blockchain -kurssille ja aloittaa Blockchain-matkasi viipymättä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map