Blockchain Vs Relational Database: Mikä on ero?

Blockchain-tekniikka on yksi maailman ihmeistä tällä hetkellä. Mutta mikä on niin hullua kirjanpitojärjestelmässä? Eivätkö edelliset tietokantamallit pysty ratkaisemaan kaikkia ongelmia jo? Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi tuomme vertailun blockchain vs relaatiotietokanta.

Sekä relaatiotietokanta että blockchain kykenevät erinomaisesti hoitamaan yritysyritysten tehtäviä. Heti blockchainin kehityksen jälkeen maailma on hullu siitä. Mutta jos relaatiotietokanta kykenee täydellisesti työhön, miksi tarvitsemme blockchainia? Totuus on, että vaikka relaatiotietokanta voi tarjota hyvää arvoa, silti se jää jäljelle monissa luokissa verrattuna blockchainiin.

Koska molemmat näistä kirjanpitomalleista ovat erittäin suosittuja, ja jotkut teistä saattavat olla skeptisiä siitä, onko blockchain tarpeeksi arvoinen korvaamaan tämä jo olemassa oleva malli. Tarkistamme juuri sen.

Ilmoittaudu nyt:Ilmainen Blockchain-kurssi

Mikä on Blockchain-tekniikka?

Blockchain vs relaatiotietokannassa sinun on tiedettävä molemmista tekniikoista ennen kuin selvität, kuinka ne eroavat toisistaan. Siksi annamme aluksi lyhyen selityksen blockchain-tekniikasta.

Joten mikä on blockchain-tekniikka? No, se on hajautettu ja hajautettu pääkirjajärjestelmä. Enemmän, se tarjoaa myös tietojen eheyden, läpinäkyvyyden ja niin edelleen.

Yksinkertaisesti sanottuna lohkoketju liitettäisiin ketjumaisessa muodossa. Se tarkoittaa, että kaikki kirjanpidon tiedot saavat ketjumaisen rakenteen. Kuvittele siis vain toisiinsa liitettyjen lohkojen rakenne.

Lisäksi lohko linkitetään edelliseen ja seuraavaan lohkoon. Tämän seurauksena kaikki lohkot luovat lohkoketjun, siis nimen.

Enemmän, jokaisella pääkirjan lohkolla on tietoja tapahtumasta. Joten entä näiden kauppatietojen turvallisuus? No, jokainen lohko salataan salauksella. Toinen hieno asia lohkoketjussa on, että sillä on salaushash-tunnus, jota kukaan ei voi kääntää.

Saatat ajatella, että blockchain on tietokanta, joka vain tallentaa tietoja. Ero on kuitenkin valtava. Todellisuudessa molemmat ovat melko erilaisia, ja tulemme siihen pian lohkoketjun ja relaatiotietokannan vertailussa.

Blockchain on oletusarvoisesti muuttumaton. Joten se tarkoittaa, että kukaan ei voi muokata minkäänlaista dataa. Siksi mitä tahansa järjestelmään kertyvää tietoa ei voida koskaan muuttaa tai poistaa. Tämän seurauksena se pysyy kirjanpidossa ikuisesti.

Se on myös vertaisyhteys, joten ei olisi keskushallintoviranomaista, joka voisi vakoilla sinua tai tietosi. Siksi estoketjua pidetään tekniikkana käyttäjille, ei hallintoviranomaisille.


blockchain vs relaatiotietokanta

Kuinka se toimii?

Nyt kun tiedät mikä blockchain on tässä blockchain vs relaatiotietokantojen vertailuoppaassa, on aika tietää kuinka se toimii. Mutta ennen kuin aloitamme, haluan selventää joitain termejä, jotta voin ymmärtää tekniikkaa paremmin.

Pääkirjajärjestelmä sisältää kaikki järjestelmässä tapahtuvat tiedot tai muutokset. Lisäksi kaikkia järjestelmän datamuutoksia kutsutaan “tapahtumiksi”. Adoption alkuaikoina kaikki ajattelivat, että lohkoketju soveltuu vain krypto-valuuttojen kauppaan. Skenaariot ovat kuitenkin täysin muuttuneet. Nyt se voi suorittaa paljon enemmän, ja se on edelleen kehittymässä.

Joka tapauksessa kaikki järjestelmän käyttäjät ovat solmuja, ja he saavat kopion pääkirjajärjestelmästä. Todellisuudessa blockchain-tekniikat voivat erota toisistaan, ja solmut voivat kommunikoida keskenään erilaisilla menetelmillä.

Prosessi

Jotta se toimisi, solmu pyytää ensinnäkin tapahtumaa. Tarvitset kaksi avainta – yksityisen ja julkisen avaimen, jotta voit suorittaa tapahtumia ja vastaanottaa tapahtumia. Julkisen avaimen avulla toinen solmu voi löytää sinut verkosta, ja yksityisellä avaimella voit allekirjoittaa tapahtuman.

Tapahtumapyynnön jälkeen luodaan lohko, joka sisältää kaikki tiedot. Mutta kaikki tiedot on salattu suojausvirheiden välttämiseksi.

Sen jälkeen se lähetetään koko järjestelmässä kaikille muille solmuille, jotka voivat osallistua tarkistukseen. Joten sen suorittamiseksi muiden solmujen on äänestettävä tai päästävä sopimukseen siitä, että kauppa on todella pätevä.

Lisäksi päästäkseen sopimukseen he käyttävät konsensusalgoritmeja. Todellisuudessa on olemassa useita algoritmeja, jotka voivat auttaa solmuja pääsemään sopimukseen.

Joten, kun solmut julistavat tapahtuman päteväksi, se suoritetaan ja saa paikan pääkirjasta.

Siirrytään tämän lohkoketjun ja relaatiotietokannan vertailuoppaan seuraavaan osaan.

Lue lisää:6 tärkeintä estoketjun ominaisuutta, joista sinun on tiedettävä

Mitkä ovat blockchainin edut?

Jokaisen, joka haluaa käyttää tekniikkaa, on opittava, miten tekniikka todella tarjoaa. Kuinka muuten tiedät, onko tämä tekniikka sen arvoinen vai ei? Olemme siis koonneet tämän tekniikan tärkeimmät edut. Katsotaanpa.

Parempi läpinäkyvyys

Avoimuus on valtava ongelma keskitetyissä järjestelmissä. Vuosikymmenien ajan organisaatiot yrittivät tehdä järjestelmästä läpinäkyvämmän ja päästä eroon korruptiosta. Mutta verkkojen keskittäminen ei voi tehdä siitä täysin avointa.

Blockchainilla on kuitenkin suhteellisen helpompaa saavuttaa täydellinen läpinäkyvyys. Todellisuudessa tekniikka itsessään ei tarvitse keskitettyä voimaa. Tämän seurauksena kaikki ovat kaikkien nähtävissä. Vaikka on olemassa yksityisiä lohkoketjuja, silti järjestelmän systeemit näkevät myös paljon tietoa.

Vertailijat vahvistavat jokaisen tapahtuman, joten kukaan ei voi millään tavalla muuttaa arvoa haluamallaan tavalla.

Tarkistetaan seuraava etu blockchain vs relaatiotietokantojen vertailuoppaassamme.

Parannettu turvallisuus

Blockchainin mukana tulee kasa turvallisuutta verrattuna perinteisiin kirjanpitotekniikoihin. Kuten jo tiedät, kaikkien järjestelmän tapahtumien on noudatettava konsensuksen sääntöjä. Joten täydellisen tarkistuksen jälkeen se pääsee kirjanpitoon. Jokainen lohko on salattu ainutlaatuisella hashilla.

Jokainen, joka yrittää muuttaa tapahtuman arvoa, muuttaa ilmeisesti myös Hash ID: n. Tällöin lohko erottuu sitten alkuperäisestä ketjusta ja muuttuu virheelliseksi. Enemmän, lohkoketjut tarjoavat muita suojaustasoja jokaisessa haavoittuvassa kohdassa, kuten lisävarmuusprotokollia valtuutusprosessissa ja niin edelleen.

Tarkistetaan seuraava etu relaatiotietokannassamme vs. lohkoketjujen vertailuoppaassamme.

Hajauttaminen

Todellisuudessa blockchain on oletuksena hajautettu. Mutta miten? Kuinka se toimii kunnolla ilman hallintoviranomaista? No, ikäisensä todella työskentelevät yhdessä muodostaakseen järjestelmän rakenteen. He ylläpitävät kirjanpitoa ja varmistavat, että kaikki saavat saman kohtelun.

Seurauksena ei ole korruptiotapaus, eikä ole ainoaa suuritehoista käyttäjää, joka hallitsisi kaikkia. Vaikka on olemassa tietty yksityinen ja luvallinen lohkoketju (Hyperledger, Corda, Enterprise Ethereum, Päätösvaltaisuus, Ripple), joka ei ehkä tunnu täysin hajautetulta. Mutta ne tarjoavat myös muita menetelmiä, jotka voivat auttaa saavuttamaan hajautetun ympäristön.

Tarkistetaan seuraava etu relaatiotietokannassamme vs. lohkoketjujen vertailuoppaassamme.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Alennetut kustannukset

Vanhojen järjestelmien hallinta ja parantaminen vievät paljon rahaa ja resursseja. Enemmän, järjestelmät ovat rahaa. Riippumatta siitä kuinka paljon käytät, et voi saada sitä toimimaan tehokkaammin.

Siksi blockchainin pääsy voi auttaa vähentämään kaikkia kustannuksia. Sijoitus saattaa tuntua aluksi kalliilta vaihtoehdolta, mutta kertaluonteisen päivityksen vuoksi saat elinkaaren tuottoja. Teknologian avulla yritykset voivat vähentää kaikkia virheitä sisältäviä toimintojaan ja virtaviivaistaa strategiaa, joka voi lisätä heidän tulojaan.

Saatat ajatella, että se ei toimi, mutta tällä hetkellä monet ihmiset käyttävät tätä tekniikkaa, ja he tietävät, miten se muuttaa yrityksen tulevaisuutta.

Tarkistetaan seuraava etu relaatiotietokannassamme vs. lohkoketjujen vertailuoppaassamme.

Todellinen jäljitettävyys

Lohkoketjun avulla yritykset voivat saavuttaa todellisen jäljitettävyyden toimitusketjun hallintajärjestelmässään, mikä hyödyttää sekä toimittajia että valmistajia. Periaatteessa kukaan ei tuotantolinjoilla voi ottaa huomioon toimitettuja tuotteita, jotka tulevat tehtaalle. Mutta blockchain voi jäljittää elementtejäsi lähteestä reaaliajassa.

Joten on taattu, että pysyt ajan tasalla prosessin jokaisessa vaiheessa.

Tarkistetaan seuraava etu relaatiotietokannassamme vs. lohkoketjujen vertailuoppaassamme.

Erittäin tehokas

Blockchain voi auttaa yritystäsi lisäämään tehokkuutta suuressa määrin. Miten? Todellisuudessa blockchain ratkaisee kaikki ongelmat, jotka viivästyttävät yrityksen prosesseja. Esimerkiksi tapahtuma perinteisen pankin kautta kestää yleensä 1-3 työpäivää. Mutta jos se on kansainvälinen, sen käsittely voi kestää jopa 6 päivää.

Se on paljon aikaa hukkaan vain maksujen suorittamiseen tai maksujen vastaanottamiseen. Mutta lohkoketju voi suorittaa tapahtumat niin nopeasti kuin muutamassa sekunnissa. Joten, paitsi säästät aikaa, mutta voit jopa alentaa mahdollisia globaaleja tapahtumia koskevia lisämaksuja.

Mikä on relaatiotietokanta (RDB)?

Relaatiotietokanta on taulukoiden, sarakkeiden ja tietueiden yhdistelmä. Lisäksi RDB: t ovat määrittäneet suhteet kunkin taulukon tai tietojoukon välillä. Pohjimmiltaan tietojoukko on järjestetty voimakkaasti auttamaan löytämään oikeat tiedot oikeaan aikaan.

Joka tapauksessa taulukot kommunikoivat ja syöttävät toisilleen tietoja, kun tarvitset niitä. Todellisuudessa relaatiotietokannan hallintajärjestelmä käyttää strukturoitua kyselykieltä (SQL) tarjotakseen helpon ohjelmoitavan pääsyn tietokannan vuorovaikutukseen.

Relaatiotietokannan hallintajärjestelmä voi järjestää tietoja eri menetelmillä. Ja sitä käyttävät yritykset määrittelevät, miten se järjestää tiedot järjestelmässä.

Lue lisää yrityksen blockchain-alustoista ymmärtääkseen, miten kukin niistä toimii.

Mitkä ovat suhteellisen tietokannan hallintajärjestelmän edut?

Tietojen yhdenmukaisuus

Relaatiotietokantojen hallintajärjestelmä ylläpitää erinomaisesti tietojen yhdenmukaisuutta useissa ilmentymissä. Todellisuudessa järjestelmässä on useita taulukoita, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Joten kun yhdessä taulukossa tapahtuu muutos, se päivittää myös kaikki linkitetyt taulukot.

Esimerkiksi kun joku nostaa rahaa pankkiautomaatista, hän voi nähdä myös muutoksen jäljellä olevassa saldossaan.

Atomisuus ja sitoutuminen

Jokainen relaatiotietokanta noudattaa liiketoimintasääntöjä erittäin perusteellisesti. Siksi se suorittaa vain ne tehtävät, jotka liittyvät kyseisiin sitoumuksiin. Esimerkiksi, jos tietokanta seuraa tietueita kolmesta toisiinsa liittyvästä elementistä, se päivittää arvon vain, jos se pystyy ylläpitämään myös kaksi muuta taulukkoa.

Joten jos se ei voi tehdä samaa sitoumusta muissa taulukoissa, se hylkää pyynnön.

Yksinkertaisuus

Relaatiotietokannan tiedonhallinta on melko yksinkertaista. Se tulee vain riveinä ja sarakkeina. Siksi siinä ei ole monimutkaisuutta. Lisäksi taulukon rakenne on tuttu kaikille käyttäjille, ja he voivat käyttää sitä tietämättä muita näkökohtia.

Lisäksi kaikki järjestelmän tiedot on myös järjestetty huolellisesti.

Tietojen haku on helppoa

Tietojen noutaminen tällaisesta tietokannasta on erittäin helppoa. Todellisuudessa niissä on paljon kyselykomentoja, joita voit käyttää hakemasi tarkan tiedon etsimiseen. Voit myös yhdistää taulukot saadaksesi muita tietoja useista taulukoista kerralla.

Tarvittavien suodattaminen on siis helppoa.

Joustavuus

Parasta relaatiotietokannoissa on skaalautuvuus. Voit odottaa sen mittakaavan suuressa määrin, eikä suorituskyky heikkene millään tavalla. Siten se tarjoaa joustavan rakenteen, jota voit muuttaa milloin tahansa ilman mitään ongelmia.

Uusien tietojen lisääminen tai olemassa olevien päivittäminen on yksinkertaista. Joka tapauksessa, jos tietoa on liikaa eikä järjestelmällä ole resursseja käsitellä sitä, se voi lopulta muuttua hieman hitaaksi.

Samanaikaisuus ja tietokannan lukitus

Relaatiotietokannassa voi helposti syntyä ristiriitoja, kun kaksi käyttäjää haluaa tehdä muutoksia samaan taulukkoon. Tämän välttämiseksi tietokanta lukitsee taulukon alas, kun yksi käyttäjä käyttää sitä. Mutta se voi rajoittaa sovelluksen suorituskykyä, jos se lukitsee koko taulukon.

Siten monet tietokannat voivat lukita tietyn tietueen pitääkseen sovelluksen käynnissä, vaikka sitä päivitettäisiin.

Lue myös: Kuinka Blockchain toimii?

Relaatiotietokanta Vs Blockchain -tekniikka: Täysi vertailu

Viranomainen

Ensimmäinen suuri ero relaatiotietokannan ja blockchain-tekniikan välillä on se, että niillä on erilaiset arvovaltaiset järjestelmät. Relaatiotietokantajärjestelmässä on aina keskitetyn auktoriteetin muoto.

Järjestelmän arkkitehtuurimallissa ei ole hajauttamisen muotoa. Pohjimmiltaan se on, että se tarjoaa yksinomaisen valvonnan hallintoviranomaiselle ja ne voivat tehdä muutoksia haluamallaan tavalla.

Toisaalta blockchain-tekniikka tarjoaa hajautetun auktoriteetin. Mitä se tarkoittaa? No, se tarkoittaa, että sillä ei ole mitään keskusviranomaista tai keskimmäistä miestä, milloin ylläpitää kirjanpitoa.

Tämän seurauksena käyttäjät hallitsevat täysin, mitä järjestelmässä tapahtuu. Mikään keskusviranomainen ei siis voi tehdä muutoksia haluamallaan tavalla.

Arkkitehtuuri

Toinen suuri ero relaatiotietokannan ja lohkoketjutekniikan välillä on se, että molemmilla on erilainen arkkitehtuuri, kun kyse on pääkirjajärjestelmään. Pohjimmiltaan relaatiotietokantajärjestelmällä on tyypillinen asiakas-palvelin-malli. Vaikka se on ollut Internet-järjestelmämme ensisijainen rakenne pitkään, tässä on kuitenkin tiettyjä rajoja.

Todellisuudessa asiakas-palvelin-malli on erittäin alttiina hakkereille ja hakkeroidaan silloin tällöin. Toisaalta, blockchain tarjoaa vertaisarkkitehtuurin asiakas-palvelin-arkkitehtuurin sijaan. Tässä solmun käyttäjät voivat muodostaa yhteyden toisiinsa salausprotokollien avulla. Lisäksi se lisää kirjanpitojärjestelmän suojaustilaa ja on siten vähemmän alttiita hakkeroinnille.

Datan käsittely

Molemmat tekniikat käsittelevät tietoja hyvin eri tavalla. Relaatiotietokannalle se tukee CRUD: ää. Tämä tarkoittaa, että kyseisessä järjestelmässä käyttäjät voivat luoda, lukea, päivittää ja poistaa. Todellisuudessa järjestelmän arvo johtaa niin paljon korruptiota, että siinä on niin paljon vapautta muutoksiin tai muutoksiin. Ihmiset voivat vain muuttaa arvoa saadakseen enemmän etuja.

Useimmissa tapauksissa hallintoviranomainen voi muuttaa tai poistaa yritykselle tärkeitä tietoja. Kaikki heidän henkilökohtaisen hyödynsä vuoksi.

Toisaalta, blockchain antaa sinulle vain luku- ja kirjoitusoikeuden. Enemmän, monissa tapauksissa se voi myös rajoittaa näitä kahta pääsyä joukkomiehille. Joten tässä voit lisätä tietoja vain kerran, ja sen jälkeen et voi päivittää tai poistaa niitä koskaan.

Siirrytään tämän relaatiotietokannan ja lohkoketjutekniikan vertailuoppaan osaan.

Tietojen eheys

Blockchainin eheys on korkeampi kuin relaatiotietokantajärjestelmässä. Miten? Ensinnäkin kuka tahansa, joka yrittää muuttaa tapahtuman arvoa, ilmeisesti muuttaa myös Hash ID: n.

Tällöin lohko erottuu sitten alkuperäisestä ketjusta ja muuttuu virheelliseksi. Enemmän, lohkoketjut tarjoavat muita suojaustasoja jokaisessa haavoittuvassa kohdassa, kuten ylimääräisiä suojausprotokollia valtuutusprosessissa ja niin edelleen. Tämän seurauksena tekniikka säilyttää tietojen eheyden kaikin mahdollisin tavoin.

Mutta ei relaatiotietokannassa. Todellisuudessa ne tarjoavat automaattisen virheen havaitsemisen ja pakollisen automaattisen täytön. Se tarkoittaa, että kukaan ei voi jättää taulukon rivejä tai sarakkeita tyhjiksi. Enemmän, se voi myös hahmotella, millaista tietoa sinne menisi kuten numeroita tai merkkejä. Mutta se ei voi estää muita ihmisiä muuttamasta kyseisiä tietoja.

Siirrytään tämän blockchain-tekniikan vs relaatiotietokantojen vertailuoppaan seuraavaan määritteeseen.

Blockchain-tekniikan käyttöönotto on vaikea prosessi. Opi käyttämään estoketjua ja käyttämään sitä yrityksesi vahvistamiseen nyt!

Läpinäkyvyys

Toinen tekniikan suuri ominaisuus on, että se tarjoaa täydellisen läpinäkyvyyden tietojen todentamisessa. Täten kuka tahansa verkon käyttäjä voi luottaa järjestelmään, kun se toimii täysin kestävän algoritmin perusteella.

Enemmän, julkisissa lohkoketjuissa pääkirjajärjestelmä on kaikkien mielestä. Yksityisissä näkymävaihtoehto voi kuitenkin olla rajoitettu ennalta määritettyjen kriteerien perusteella.

Toisaalta relaatiotietokantajärjestelmä ei tarjoa lainkaan läpinäkyvyyttä. Se on täysin keskitetty, eikä käyttäjillä ole mitään tapaa tietää, onko tietokannassa oikeat tiedot vai ei.

Enemmän, he eivät voi edes tarkistaa, ovatko ne oikeat vai väärät. Tämän seurauksena käyttäjät menettävät hitaasti luottamuksensa järjestelmään.

Katsotaanpa tämän blockchain-tekniikan ja relaatiotietokantojen vertailuoppaan seuraava ominaisuus.

Kustannus

No, tämä kierros menee teknisesti relaatiotietokantoihin. Miksi? Relaatiotietokannat ovat vanhoja verkkoja, ja ne ovat olleet olemassa jo kauan.

Niiden toteuttaminen ei siis ole niin aikaa vievää. Perinteisiin tietokantoihin verrattuna relaatiotietokannan asentaminen vie kuitenkin enemmän aikaa. Mutta se on myös halpaa.

Toisaalta, blockchain on vain uusi lisäys maailmaan juuri nyt. Se on myös kehityksen partaalla ja on siten melko monimutkainen asentaa. Tämän seurauksena resurssi blockchainin toteuttamiseksi on vähän kallis. Jopa kyvyillä, jotka palkkasit työn tekemiseen, on korkeampi palkkio.

Joten näet, että päivitys blockchain-järjestelmään maksaa enemmän. Mutta pitkällä aikavälillä sijoitus on varmasti sen arvoista.

Katsotaanpa tämän blockchain-tekniikan ja relaatiotietokantojen vertailuoppaan seuraava ominaisuus.

Esitys

Tämä ominaisuus antaa paljon sekavamman tuotoksen. Todellisuudessa relaatiotietokannasta saat paljon nopeamman tuotoksen kuin lohkoketju. Mutta miten vanha verkko vie vähemmän aikaa toimimaan?

No, koska relaatiotietokantajärjestelmällä ei ole monimutkaisia ​​toimintoja, kuten konsensusta tai muita protokollia, jotka voivat hidastaa järjestelmää.

Enemmän, kun keskusviranomainen hallinnoi järjestelmää, koko kaistanleveyttä ei häiritse ylivoimainen liikenne.

Toisaalta lohkoketju on paljon nopeampi, kun solmuja on rajoitetusti. Mutta kun tämä numero alkaa nousta, järjestelmä hidastuu ajan myötä. Joten, blockchainin suorituskyky vaihtelee ajan mukaan.

Katsotaanpa tämän blockchain-tekniikan ja relaatiotietokantojen vertailuoppaan seuraava ominaisuus.

Salaus

Lopuksi relaatiotietokannassa ei ole salauksia järjestelmässä. Ei ole, ettet voi salata tietoja. Mutta ongelmana on, että tietokannassa käyttäjät kysyvät tiettyjen tietojen löytämisestä nopeasti taulukoiden välisten suhteiden avulla. Mutta jos käytät salauksia, järjestelmän on purettava kaikki arvot yksi kerrallaan ennen kuin tiedetään, mitä niitä tarvitaan.

Siten se luo tietokantaan tietoturva-aukon. Toisaalta lohkoketju tarjoaa salauksen kaikkien järjestelmän tietojen suojaamiseksi. Kuka tahansa, joka yrittäisi muuttaa arvoa, päätyisi täysin eri lopputulokseen. Salaus on vankka, eikä kukaan voi millään tavalla muuttaa sitä.

Blockchain Vs: n relaatiotietokanta: vertailutaulukko

BlockchainRelational-tietokanta
Viranomainen Hajautettu Keskitetty
Arkkitehtuuri Peer-to-peer-malli Asiakas-palvelin-malli
Esitys Suhteellisen hitaampi Nopeasti
Kustannus Kallis Halpa
Datan käsittely Vain lukea ja kirjoittaa Luo, lue, päivitä, poista
Tietojen eheys On tietojen eheys Ei ole tietojen eheyttä
Läpinäkyvyys Läpinäkyvä Ei läpinäkyvä
Salaus ×

Johtopäätös

Blockchain- ja relaatiotietokannoilla on yhtäläisyyksiä, ja myös ne eroavat toisistaan ​​suuresti. Jos luulet voivasi käyttää niitä keskenään, olet väärässä. Todellisuudessa relaatiotietokannat olivat yksi parhaista päivityksistä perinteiseen tietokantajärjestelmään. Siellä on kuitenkin vielä paljon puutteita.

Tämän seurauksena blockchain, uudenlainen kirjanpitojärjestelmä, on täällä korvaamassa sen. Ilmeisesti sillä on myös joitain rajoituksia, mutta se on jo paljon parempi kuin relaatiotietokannat. Loppujen lopuksi sinun on valittava, mitä sinun tulisi käyttää yrityksessäsi.

Jos olet vasta aloittelija blockchain-alueella ja haluat oppia lisää tästä tekniikasta, suosittelemme käyttämään siihen ilmaista blockchain-kurssiamme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map