Blockchain-yhteentoimivuus: Miksi cross-chain-tekniikka on tärkeää?

Lohkoketju ja hajautetut pääkirjaverkot räjähtävät päivittäin. Näiden uusien ketjujen yhdistämisestä on tulossa välttämätöntä, kun yhä useammat ihmiset ottavat huomioon nousevan tekniikan ja sen kyvyt. Sukelletaan syvemmälle nähdäksemme, mikä on blockchain-yhteentoimivuus ja miksi sillä on niin paljon merkitystä.

Blockchain-projektien määrä kasvaa osittain, koska kehittäjät ajattelevat laatikon ulkopuolella yrittäessään hyödyntää tekniikan ominaisuuksia. Lisäys johtuu myös siitä, että mikään täydellinen ratkaisu ei pysty vastaamaan kaikkiin lohkoketjutarpeisiin kerralla.

Täydellinen esimerkki on IOTA-lohkoketju, joka pyrkii parantamaan maksuja esineiden internetissä. Toisaalta VeChainilla on samanlaiset ominaisuudet, mutta tarkoituksena on vahvistaa toimitusketjun hallintaa lohkoketjussa. Stellar blockchain puolestaan ​​pyrkii helpottamaan maailmanlaajuisen maksuverkon keksimistä matalan viiveen ongelmien ratkaisemiseksi syrjäisillä alueilla.

Blockchain-hankkeiden lisääntymisen keskellä yksi asia erottuu. Kaikki lohkoketjut sekä pääkirjat ja DAG: t suorittavat erilaiset tapahtumat ja käsittelevät erilaisia ​​tietojenkäsittelymääriä. On myös käymässä yhä selvemmäksi, että on olemassa erilaisia ​​verkostoja ja lohkoketjuja, jotka on suunniteltu tietyille ammattiliitoille, uskonnoille, yhteisöjärjestöille ja ministeriöille.

Lohkoketjun nopean kehityksen on tarkoitus synnyttää monia erilaisia ​​ketjuja. Yksi tällainen tekniikka, joka on tulossa yhä ilmeisemmäksi, on Cross Chain Technology.

Ilmoittaudu nyt: Ilmainen Blockchain-kurssi

Blockchain-yhteentoimivuus: Mikä on Cross Chain Technology?

Ristiketju, tekniikasta on tulossa yhä enemmän kuuma keskustelunaihe, joka nähdään lopullisena ratkaisuna lohkoketjujen välisen yhteentoimivuuden parantamiseksi. Layman-sanalla rajat ylittävä tekniikka on kehittyvä tekniikka, joka pyrkii mahdollistamaan arvon ja tiedon siirtämisen eri lohkoketjujen verkkojen välillä.

Ripplen, Bitcoinin ja Ethereumin kaltaisten vakiintuneiden verkkojen lisääntynyt käyttö, vaikka hyvä asia on herättänyt monia keskeisiä kysymyksiä, ovat taloudellisia ja teknisiä skaalausrajoituksia. Kuten edellä todettiin, useimmat blockchain-verkot toimivat eristetyissä ekosysteemeissä, kun ne yrittävät ratkaista ainutlaatuisen tarpeen.

Se, että ketjut toimivat erillään, on enimmäkseen tehnyt mahdottomaksi sen, että ihmiset nauttivat kirjanpitotekniikan kaikista eduista. Eri lohkoketjujen kyvyttömyys kommunikoida keskenään on tehnyt ihmisille mahdottomaksi nauttia blockchain-tekniikan kaikista eduista. Ristiketju, tekniikka pyrkii ratkaisemaan kaikki nämä ongelmat mahdollistamalla lohkoketjujen yhteentoimivuuden, mikä helpottaa niiden välistä kommunikointia ja tiedon jakamista.

Cross blockchain -yhteensopivuus

Ketjujen välinen protokolla varmistaa lohkoketjujen yhteentoimivuuden, mikä mahdollistaa arvon ja tiedon vaihdon eri verkkojen välillä. Julkisten hajautettujen ketjujen etujen lisäksi tällaisten protokollien tulisi luoda perusta blockchain-massan käyttöönotolle ja käytölle

Ristilohkoketjujen yhteensopivuus antaa eri lohkoketjujen kommunikoida keskenään ilman välittäjien apua. Tämä tarkoittaa sitä, että samanlaisia ​​verkkoja jakavat lohkoketjut voivat siirtää arvoa keskenään.


Vaikka yrityksiä käytetään liiketoiminnan ekosysteemissä, niiden ei enää tarvitse taistella vain verkon rakentamien asiakkaiden kanssa. Sen sijaan yritykset voivat tehdä kauppaa muiden yhteensopivien lohkoketjujen asiakkaiden kanssa. Koko prosessi tapahtuu ilman seisokkeja tai kalliita maksutapahtumia. Aivan kuten arvokkaan Internetin tapauksessa, ristilohkoketjujen yhteensopivuus antaa lohkoketjuille tehokkaan tavan arvonsiirtoon.

Haluatko tietää, mikä yritys käyttää blockchainia? Katso luettelo top 20-yrityksistä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa nyt!

Kuka hyödyntää ketjujen välistä tekniikkaa?

Ripple on erinomainen esimerkki blockchain-projektista, joka yrittää tutkia ketjun yli tapahtuvia tapahtumia. Vaikka Ripple on vielä kehityksen alkuvaiheessa, se yrittää antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden vaihtaa erilaisia ​​digitaalisia resursseja eri lohkoketjujen välillä.

Ensinnäkin Ripple on jo alkanut auttaa pankkeja ympäri maailmaa selvittämään rajat ylittävät maksut keskenään eri valuutoissa ja kryptovaluutoissa. Blockchain-projektilla on kuitenkin ylämäkeen tehtävä kiillottaa ketjujen välinen tekniikkansa.

Blockchain-yhteentoimivuuden merkitys

Blockchain-tekniikan menestys riippuu siitä, kuinka erilaiset blockchain-verkot voivat olla vuorovaikutuksessa ja integroida. Tästä syystä lohkoketjujen välinen yhteentoimivuus on käsite, jolla eri lohkoketjut kommunikoivat toistensa kanssa pyrkien mahdollistamaan sujuvan tiedon jakamisen.

Yhteentoimivuus on pohjimmiltaan kyky nähdä ja käyttää tietoja eri lohkoketjujärjestelmissä. Pitäisikö henkilön esimerkiksi lähettää tietoja toiselle lohkoketjulle, vastaanottajan pitäisi pystyä lukemaan ne, ymmärtämään ja reagoimaan pienellä vaivalla? Se ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mahdollista, koska on mahdotonta jakaa tietoa sanotaan Bitcoinin ja Ethereumin lohkoketjujen välillä.

Cross Chain, tekniikka pyrkii ratkaisemaan kaiken tämän parantamalla lohkoketjujen välistä yhteentoimivuutta. Kehittyvät projektit ostavat idean hitaasti yrittäessään luoda alustoja, jotka voivat kommunikoida keskenään ilman kolmannen osapuolen tarvetta.

Lohkoketjun yhteentoimivuuden pitäisi mennä pitkälle päästä eroon välittäjistä tai kolmansista osapuolista, synonyyminä keskitetyille järjestelmille. Eri hajautettujen verkkojen kyvyn kommunikoida keskenään ilman välittäjiä pitäisi siis olla pitkä tie täysin hajautettujen järjestelmien syntymiselle.

Haluatko oppia lisää blockchain-tekniikasta? Lue lisää lopullisesta blockchain-määritysoppaastamme juuri nyt!

Mutta miksi?

Lohkoketjujen yhteentoimivuudella on suuri merkitys, koska se menee pitkälle, jotta ihmisten on helppo suoriutua muista lohkoketjuista. Tällä hetkellä voi tehdä kaupankäynnin vain yhdellä blockchainilla eli Bitcoinilla tai Ethereumilla. Tietojen siirtäminen kahden eri ketjun välillä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Erilaisia ​​toimintoja tulisi syntyä estoketjujen yhteentoimivuuden vuoksi. Ensinnäkin ihmiset voivat suorittaa maksuja useissa lohkoketjuissa. Täysin täydellisen lohkoketjun yhteentoimivuusprojektin pitäisi siten olla digitaalitalouden ydin tulevaisuudessa.

Lohkoketjun yhteentoimivuuden pitäisi myös johtaa multi-token-tapahtumiin multi-token-lompakkojärjestelmien kehittämisen ansiosta. Tällainen kehitys antaa käyttäjille mahdollisuuden luottaa yhden lompakkojärjestelmän rahakkeiden tallentamiseen ja siirtämiseen helposti eri lohkoketjuissa.

Blockchain-yhteentoimivuusprojektit

Koska jatkuvasti kasvava tarve parantaa yhteyttä eri blockchain-verkkojen välillä, monet kehittäjät työskentelevät jo optimaalisten ratkaisujen parissa. Blockchain-yhteentoimivuusprojektien määrä on nousussa seurauksena kehittäjät haluavat nopeuttaa blockchain-massan käyttöönottoa.

Alla on joitain huippuprojekteja, jotka haluavat parantaa blockchain-yhteentoimivuutta.

Polkadot-lohkoketju

Polkadot blockchain on korkean profiilin moniketjuinen tekniikka, joka vie blockchain-yhteentoimivuuden toiselle tasolle. Ethereumin perustajista Gavid Woodin ideologia Polkadot pyrkii parantamaan älykkäiden sopimustietojen siirtämistä erilaisten lohkoketjujen kautta.

Polkadot koostuu useista laskuvarjoista, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan. Polkadot-lohkoketjussa transaktiot voidaan jakaa laajalle alueelle, kun otetaan huomioon ketjujen määrä verkossa. Kaikki tämä tapahtuu samalla, kun varmistetaan kaupankäynnin korkea turvallisuus.

Polkadot Blockchain -yhteentoimivuusprojekti pyrkii varmistamaan saumattoman yhteyden yksityisten ketjujen, julkisten verkkojen, oraakkeleiden välillä ja ilman lupaa vähemmän käyttöliittymää. Blockchain-yhteentoimivuusratkaisujen takana olevat kehittäjät haluavat sallia Internetin, jossa itsenäiset blockchain-ratkaisut voivat vaihtaa tietoja Polkadot-välitysketjun kautta.

Blockchain-yhteentoimivuusratkaisujen keskeiset periaatteet ovat skaalautuvuus ja hallinto.

Mietitkö erityyppisiä blockchain-tekniikoita? Tutustu 4 erityyppiseen blockchain-tekniikkaan saadaksesi lisätietoja niistä.

Blocknet

Blocknetin takana olevat kehittäjät pyrkivät parhaillaan luomaan hajautettua vaihtoa parantaakseen tiedonsiirtoa.

Blockchain toteuttaa myös blockchain-yhteentoimivuusstrategioita, jotka voivat muuttaa tapaa, jolla näemme blockchainin tällä hetkellä.

Mitä Blocknet aikoo tehdä, on hajauttaa kaikki neljä komponenttia pyrkiessään luomaan ensimmäinen hajautettu vaihto. Projektin tukijat pyrkivät myös optimoimaan ketjujen välisen alustan toimimaan infrastruktuurina.

Aion Online

Aion online on toinen korkean profiilin Blockchain-yhteentoimivuusprojekti, joka pyrkii käsittelemään ratkaisemattomia kysymyksiä blockchain-verkkojen skaalautuvuudesta ja yhteentoimivuudesta. Kehittäjät aikovat sijoittaa Aionin standardiprotokollaksi, jota eri lohkoketjut käyttävät. Loppupelinä on tehostaa tehokkaiden ja hajautettujen järjestelmien luomista.

Kehittäjät ovat jo keksineet yhdistetyn blockchain-verkon, joka mahdollistaa erilaisten blockchain-järjestelmien integroinnin monitasoiseen keskittimeen.

Wanchain

Wanchain asettaa itsensä maailman ensimmäiseksi online-blockchain-yhteensopivaksi blockchain-ratkaisuksi turvallisella monen osapuolen tietojenkäsittelyllä. Enemmän, blockchain-yhteentoimivuusratkaisu pyrkii rakentamaan rahoituksen uudelleen sijoittamalla kaikki digitaaliset varat yhteen blockchainiin.

He esittävät yhden ainutlaatuisista blockchain-yhteentoimivuusstrategioista tällä hetkellä.

Lohkoketjun yhteentoimivuusprojekti varmistaa ketjun rajat, hyödyntämällä salaustekniikan uusinta tutkimusta. Se perustuu myös omaan protokollaan, joka mahdollistaa yksityisten, julkisten ja konsortioketjujen yhteenliittämisen. Yhteenliittäminen helpottaa digitaalisen omaisuuden siirtämistä kahden eri lohkoketjun välillä.

Ethereumiin perustuva Wanchain-lohkoketju mahdollistaa myös älykkäiden sopimusten käyttöönoton. Kaikki nämä näkökohdat tekevät siitä houkuttelevan blockchain-ratkaisun sellaisten hajautettujen sovellusten toimittamiseen, jotka vaativat helpon pääsyn eri lohkoketjuihin. Blockchainin yksityisyyttä lisää Ring-allekirjoitusten ja kertaluonteisten varkainosoitteiden käyttö.

Lue lisää: 6 tärkeintä estoketjun ominaisuutta, joista sinun on tiedettävä

Cosmos Blockchain

Cosmos blockchain on aliarvioitu blockchain-yhteentoimivuusprojekti. Blockchain-projekti on kilpailussa tullakseen monien projektien keskukseksi. Kehittäjät ovat sittemmin julkaisseet ohjelmistokehityspaketin, jonka heidän mukaansa käsitellään skaalautuvuuteen ja yhteentoimivuuteen liittyviä kysymyksiä blockchain-projekteissa.

Cosmos-lohkoketjuarkkitehtuuri koostuu useista itsenäisistä lohkoista, joita kutsutaan vyöhykkeiksi, jotka on kiinnitetty keskuslohkoketjuun, joka on nimetty Hubiksi. Tendermint Core, joka mahdollistaa korkean suorituskyvyn sekä tasaisen ja turvallisen PBFT: n kaltaisen yksimielisyysmoottorin, toimii tässä tapauksessa jokaisella vyöhykkeellä.

Cosmos-keskus yhdistää lohkoketjuprojektit yhteentoimivuuden parantamiseksi lohkojen välisen tiedonsiirtoprotokollan avulla.

Yhteyden vuoksi ihmiset voivat lähettää tunnuksia yhdeltä vyöhykkeeltä toiselle reaaliajassa ja turvallisesti ilman kolmannen osapuolen palveluita. Cosmos-lohkoketju voi yhdistää eri vyöhykkeet julkisesta yksityiseen projektiin IBC-yhteyden ansiosta.

Blockchain-yhteentoimivuus terveydenhuollossa: hyödyt

Kyvyttömyys jakaa tietoja terveydenhuoltojärjestelmässä ja toimia niiden suhteen on korkean profiilin ongelma, joka on lamauttanut palvelujen tarjoamista alalla jo vuosia. Yksityinen, julkinen ja julkinen sektori ovat yrittäneet ratkaista ongelmaa vuosien ajan, mutta turhaan.

Tällä hetkellä terveydenhuoltosektori luottaa keskitettyihin palvelinjärjestelmiin, kun siirretään valtava joukko tietoja laitosten välillä. Tämän järjestelmän haittapuoli on, että se lisää tietoturvariskejä, koska kuljetuksen aikana ei ole ketään, joka hallitsisi tietoja.

Yhteentoimivuus on suuri ongelma terveydenhuollon alalla, koska tutkimukset osoittavat, että 86% alan tarjoajista ei pysty jakamaan kriittistä terveydenhuollon tietoa helposti. Vaikka suurin osa toimittajista on ottanut käyttöön yhteentoimivuusratkaisuja, suurin osa niistä toimii yksinomaan tietyssä ekosysteemissä. Usein on kallista löytää ratkaisu, joka varmistaa terveydenhuollon tietojen sujuvan siirtymisen koko sektorille.

Siksi heidän on keskityttävä parempiin blockchain-yhteentoimivuusstrategioihin päästäkseen eroon kaikista terveydenhuoltoon liittyvistä kysymyksistä.

Keskellä haasteita, joita terveydenhuollolla on edessään kilpailussa yleisen yhteentoimivuuden saavuttamiseksi, blockchain on hitaasti kehittymässä tekniikkana, joka voisi auttaa lievittämään kipupisteitä.

Lue myös: 10 suurinta Enterprise Blockchain -toteutushaastetta

Tietojen omistusoikeus

Tietojen hallinta on aina ollut suuri ongelma terveydenhuollon alalla. Blockchain-yhteentoimivuuden avulla terveydenhuollon pelaajat voivat kuitenkin pian ylläpitää hallintaansa tietoihinsa. Digitaalisen kirjanpitotekniikan ylpeys on yksi korkeimmista tietoturvatasoista, mikä vähentäisi tahatonta tietojen jakamista ja väärän muutoksen pelkoa. Lohkoketju mahdollistaa muuttumattomien avainten toteuttamisen luku- / kirjoitusoikeuslokeilla.

Parannettu suojaus salauksella

Tällä hetkellä vain 35-40% terveydenhuollon tiedoista on salattu. Blockchain-yhteentoimivuusratkaisujen avulla kaikki tiedot voivat kuitenkin oletusarvoisesti olla salattuja. Oletusarvoinen salauksen standardi on lopullinen ratkaisu, joka auttaa vähentämään tietorikkomuksista johtuvia riskejä.

Parannettu tehokkuus ja avoimuus

Blockchain-yhteentoimivuus terveydenhuollon alalla voi myös vähentää yleiskustannuksia ja parantaa tehokkuutta. Älykkäiden sopimusten käytön pitäisi olla pitkä tie välittäjien tarpeen poistamiseksi. Tuloksen tulisi olla automaattisia prosesseja, jotka vaikuttavat eri pelaajien asiaankuuluvaan tietoon.

Ominaisuudet ja hyödyt
Yksityisyys Blockchain-yhteentoimivuusratkaisujen tulisi varmistaa tietosuoja, kun terveydenhuollon laitokset kommunikoivat ja jakavat tietoja ulkomaailman kanssa
Pienemmät transaktiokustannukset Blockchain-yhteentoimivuuden pitäisi alentaa transaktiokustannuksia, kun on kyse erittäin arkaluontoisten tietojen jakamisesta terveydenhuollon alalla
Turvallisuus Blockchain-ratkaisun tulisi käsitellä alan pitkäaikaista tietoturvakysymystä. Välittäjien puuttumisen pitäisi vähentää riskiä arkaluontoisten tietojen joutumisesta vääriin käsiin
Ekosysteemiasetus Blockchain-yhteentoimivuusratkaisut varmistavat, että raakatiedot jaetaan vain tietyssä ekosysteemissä. Näin vain palveluntarjoajat ja laitokset, joilla on tarvittavat avaimet, voivat käyttää arkaluontoisia tietoja verkossa
Suojat 51%: n hyökkäystä vastaan Blockchain-tekniikan käyttö vähentää 51%: n hyökkäysten riskiä, ​​kun tietoja jaetaan laajaan verkkoon

Nykyinen skenaario blockchain-yhteentoimivuudesta terveydenhuollossa

Terveydenhuollon lohkoketjujen yhteentoimivuuden merkittävin vastatuuli liittyy hallintaan. Tällaisten ratkaisujen vetovoima on rajallinen, jos teollisuus ei pääse yksimielisyyteen hallintorakenteista.

Koko sektorin pelaajien on sovittava hallintorakenteista keskittyen yhteentoimivuusstandardeihin. Vaikka tällä rintamalla on jonkin verran edistystä, se voi viedä jonkin aikaa. Lisäksi toimijoiden on myös arvioitava erilaisia ​​blockchain-pohjaisia ​​terveydenhoitoalustoja nähdäkseen, mikä niistä vastaa heidän tarpeitaan.

Toimittajat, kuten PakitDok sekä Change Healthcare ja Gem, ovat tehneet vaikuttavia edistysaskeleita rakentamalla Blockchain-yhteentoimivuusratkaisuja sektorille.

Lue lisää: Kuinka Blockchain voisi häiritä terveydenhuoltoa?

Blockchain-yhteentoimivuuden haasteet ja todennäköiset ratkaisut

Suurimmat haasteet blockchain-yhteentoimivuudelle ovat se, että on olemassa monia blockchain-järjestelmiä, jotka eivät puhu samaa kieltä. Ensinnäkin, monissa käytössä olevissa monimutkaisissa käyttöympäristöissä on vaihteleva älykkään sopimuksen käyttö. Transaktiojärjestelmä ja näiden hankkeiden konsensusmallit eroavat myös suuresti siitä, että minkäänlaista yhteenliittämistä tapahtuu.

Joidenkin taustalla olevien ongelmien ratkaisemiseksi lohkoketjujen yhteentoimivuus on tarpeen kääntyä tekniikan puoleen, joka mahdollistaa yleisen viestinnän eri lohkoketjujen välillä. Enemmän, avoimien protokollien ja moniketjuisten kehysten käyttöä mainostetaan mahdollisina ratkaisuina estoketjujen yhteentoimivuusongelmiin.

Avaa protokollat ​​parantaaksesi lohkoketjujen yhteentoimivuutta

Mielestämme tämä on yksi parhaista ratkaisuista yhteentoimivuuskysymyksiin. Avoimien protokollien käytön pitäisi mennä pitkälle mahdollistamalla standardoidut reitit, joiden kautta erilaiset lohkoketjut voivat kommunikoida helposti toistensa kanssa. Tällaiset protokollat ​​tarjoavat universaalin kielen viestintää tehostaville lohkoketjuille.

Täydellinen esimerkki avoimesta protokollasta lohkoketjujen yhteentoimivuuteen on Atomic Swap. Hajautettuna escrow-ketjuna toimiva Atomic Swap mahdollistaa arvon vaihtamisen kahden vaihtelevan lohkoketjun, kuten 1BTC, välillä 1ETH. Koko tapahtuma tapahtuu ilman vaihtoa tai välittäjää. Interledger on toinen esimerkki ristiketjun lohkoketjusta, joka hyödyntää atominvaihtoprotokollaa.

Moniketjuisten kehysten käyttö

Moniketjuiset kehykset toisaalta toimivat avoimina ympäristöinä, joiden kautta lohkoketjut kytkeytyvät. Toisin kuin avoimet protokollat, ne ovat monimutkaisempia. Ne auttavat kuitenkin helpottamaan avointa viestintää ja sekä arvon että datan siirtoa eri lohkoketjujen välillä.

Moniketjuisten kehysten avulla estoketjut voivat kytkeytyä ja tulla osaksi standardoitua ekosysteemiä voidakseen jakaa tietoja. Tästä syystä niitä kutsutaan useimmiten estoketjujen Internetiksi, koska ne tarjoavat ainutlaatuisia ja lupaavia ominaisuuksia lohkoketjujen yhteentoimivuuden suhteen.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Bottom Line

Ristiketjuteknologia ja lohkoketjujen yhteentoimivuus ovat keskeisiä piirteitä lohkoketjutekniikasta, kuten edellä keskusteltiin. Nämä kaksi käsitettä ovat valmiita paitsi laajentamaan salauksen valuutan käyttöä myös nopeuttamaan lohkoketjun käyttöönottoa.

Ristiketju, omalla teknologialla on mahdollisuus käsitellä skaalautuvuuskysymyksiä, jotka ovat lamauttaneet lohkoketjun ekosysteemin vuosien ajan. Joten, se on valtava lisäys blockchainille, jos se voi lopulta vetää yhteentoimivuutta.

Jos olet vasta aloittelija tässä asiassa ja haluat oppia lisää blockchain-tekniikasta, suosittelemme aloittamaan ilmaisella blockchain-kurssillamme. Miksi et aloittaisi blockchain-matkaa nyt?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map