Blockchainin säilytyspaikka: perusteet selitetty

Jokaisella uudella blockchainilla on yksi yksinkertainen kysymys: “missä blockchain on tallennettu?” Itse asiassa monet ihmiset, jotka käyttävät blockchainia dApps: n tai digitaalisten valuuttojen kautta, eivät ole vieläkään selvillä siitä, miten blockchain-tietoja tallennetaan ja käytetään.

Blockchain saa enemmän vauhtia ajan myötä, kun se kehittyy nopeasti. Tällä hetkellä on olemassa tonnia digitaalisia valuuttoja, joita voit ostaa, tallentaa ja käyttää todellisessa maailmassa. Esimerkiksi Hyperledger on yksi avoimen lähdekoodin projekteista, jotka yrittävät ratkaista yritysten ongelmia tarjoamalla joukon työkaluja, kirjastoja ja kehyksiä, jotka ovat valmiita yritystason.

On kuitenkin olemassa muutama kysymys, joihin on vielä vastattava, mukaan lukien missä blockchain on tallennettu.

Tässä artikkelissa opimme kuinka blockchain tallentaa ja siirtää tietoja ikäisensä kesken. Joten, missä on blockchain-tiedot tallennettu?

Hajautettu – muutoksen avain

Ensimmäinen asia, josta keskustelemme, on hajauttaminen. Se on blockchainin peruskäsite. Sen avulla ei ole tarvetta keskitetylle viranomaiselle verkon hallinnoimiseksi. Vertaisryhmät pystyvät hallitsemaan ja vahvistamaan tapahtumia konsensusmenetelmällä.

Lyhyesti sanottuna blockchain on vertaisverkko, jossa konsensusmenetelmää käytetään vertaisryhmien välisten tapahtumien validointiin.

Tämä johtaa meidät toiseen mielenkiintoiseen kysymykseen.

Missä blockchain tallentaa tietoja? Huolehtivatko ikäisensä siitä? Tai kaikki verkon käyttäjät hallinnoivat sitä tasavertaisesti. Se, että tähän ei voida vastata vain yhdellä rivillä, tarkoittaa, että on paljon asioita, jotka liittyvät tapahtumadatan tallentamiseen lohkoketjuun.

Joten aloitetaan sen oppiminen.

Mutta ennen kuin perehdymme yksityiskohtiin, opitaan ensin, kuinka Blockchain toimii.


Kuinka Blockchain toimii?

Voit ajatella lohkoketjua pääkirjajärjestelmänä, jossa ikäisensä kommunikoivat ja tekevät yhteistyötä keskenään tietojen saamiseksi ja tallentamiseksi..

Saadaksemme paremman käsityksen ottakaamme kaksi osapuolta, Jim ja Carry. Jim haluaa lähettää rahaa Carrylle. Tätä varten hän aloittaa tapahtuman käyttämällä yksityistä avainta ja Carryn julkista osoitetta. Tapahtuma kohdistetaan sitten lohkoon. Lohko validoidaan sitten verkon käyttämän konsensusalgoritmin avulla. Verkko vahvistaa tapahtuman (t) käyttämällä sitä. Päällä

Kun tapahtuma on varmistettu kokonaan, se lisätään estoketjuun, ja Carry vastaanottaa summan. Nämä kerran kirjoitetut tiedot ovat muuttumattomia, joten niitä ei voi muuttaa kirjoitettuina.

Tämä sama prosessi voidaan suorittaa kahden yksikön välillä. Se voi olla pankki, yritys tai ostaja, joka haluaa tehdä liiketoimia blockchain-verkossa.

Blockchainin tallennuspaikka?

missä lohkoketju on tallennettu

Joten nyt, kun meillä on asianmukainen käsitys blockchainista, olemme nyt valmiita oppimaan, missä blockchain on tallennettu. Kysymystä voidaan kutsua myös nimellä “mihin blockchain-tiedot tallennetaan?” Vastaukset molempiin kysymyksiin ovat samat.

Aloitetaan.

Kun tapahtuma suoritetaan lohkoketjussa, seuraavat tiedot lähetetään.

 • Tapahtuman päivämäärä ja kellonaika
 • Lähettäjältä vastaanottajalle lähetetty summa
 • Lähettäjän osoite
 • Vastaanottajan osoite

Tapahtuma voi sisältää muita tärkeitä tietoja, joita voidaan tarvita tapahtuman onnistumiseksi.

Yritetään ymmärtää se bitcoinin näkökulmasta. Bitcoin-tapahtumassa seuraavat tiedot tallennetaan ja lähetetään.

 • Tapahtuman päivämäärä
 • Lähetetty summa
 • Lähettäjän Bitcoin-osoite
 • Vastaanottimen Bitcoin-osoite

A bitcoin-lohko on otsikko, joka kerää tapahtumat. Nämä otsikot linkitetään takaisin päälohkoketjuun, mikä luo lohkoketjun, ja siksi sitä kutsutaan “lohkoketjuksi”.

Teknisesti tapahtumarakenne voi auttaa meitä selittämään paljon asioita.

luokka Transaction {public: const int32_t Version; const uint32_t NumberOfInputs; const-vektori CollectionOfInputs; const uint32_t NumberOfOutputs; const-vektori CollectionOfOutputs; const uint32_t LockTimestamp; };

Tässä jokaisella kentällä on oma tarkoitus, jossa CollectionOfInputs on objektien vektori ja sisältää tapahtumia, joissa BTC on lunastettava. Toisaalta CollectionofOutputs viittaa kulutettaviin BTC: iin ja on myös esineiden vektori.

Kun kaikki nämä tiedot ovat käytettävissä, estoketju voi oppia nopeasti osoitetasapainosta ilman, että osoitetta on kysyttävä. Tämä on todella hyödyllistä, koska se auttaa välttämään verkon ylikuormitusta.

Kuten näette, asiat eivät ole niin yksinkertaisia ​​kuin näette. On paljon asioita, jotka menevät konepellin alle, jotta tapahtumat voidaan luoda, vahvistaa ja tallentaa sitten lohkoon.

Joten mihin blockchain on tallennettu?

Vastaus ei ole yksinkertainen.

Blockchain on hajautettu, joten sen säilyttämiseen ei ole keskeistä paikkaa. Siksi se on tallennettu tietokoneisiin tai järjestelmiin kaikkialla verkossa. Nämä järjestelmät tai tietokoneet tunnetaan nimellä solmut. Jokaisella solmulla on yksi kopio lohkoketjusta tai toisin sanoen verkossa tehdyt tapahtumat.

Joten voit ajatella lohkoketjujärjestelmää, joka on samanlainen kuin taulukkolaskenta, jossa kuhunkin merkintään tallennetut arvot ovat osoitteen arvoja. Laskentataulukko päivitetään myös aina, kun muutos tapahtuu.

Muistatko myös Jim and Carry -tapahtuman esimerkin? Jos teet niin, tapahtuma suoritetaan, tiedot luodaan, vahvistetaan ja tallennetaan lohkoketjuun. Tässä Jimiä ja Carrya kutsutaan molemmiksi solmuiksi. Jim lähettää digitaalisen lompakonsa digitaalisen valuutan lähettämiseen.

Digitaalinen lompakko pystyy myös muodostamaan yhteyden verkkoon, ja sillä on myös luettelo muista solmuista ja käyttäjistä. Joten, kun Jim lähettää tapahtuman, se on avoin koko verkolle.

Se lähetetään koko verkolle, että Jim on lähettänyt tietyn summan Carrylle. Lähetys tehdään, kunnes kaikki muut solmut tietävät tapahtumasta. Harvat kaivosmiehiksi kutsutut solmut validoivat tapahtuman ja kun vahvistus on tehty, tapahtumasta tulee muuttumaton ja peruuttamaton.

Koko prosessi voi kestää muutamasta minuutista muutamaan tuntiin verkon ruuhkasta riippuen.

Miksi haluat tallentaa tietoja Blockchainiin?

Nyt kun olemme oppineet, missä blockchain on tallennettu, on nyt aika oppia, että säätiedot voidaan tallentaa blockchainiin? Kysymys on parhaiten suunnattu kehittäjille, jotka saattavat haluta käyttää blockchainia tietojen tallentamiseen. Loppujen lopuksi blockchain tarjoaa kattavia ominaisuuksia, kuten paremman turvallisuuden, muuttumattomuuden ja läpinäkyvyyden.

Lohkoketju on kuitenkin ihanteellinen valtavien tietomäärien tallentamiseen. Kyllä, se ei voi olla tietokanta, jos haluat rakentaa videon suoratoistoalustan, joka on samanlainen kuin Twitch for Youtube.

Se on kuitenkin ihanteellinen pienten tietomäärien, mutta useiden tapahtumien, tallentamiseen. Lohkoketjuverkot ovat erittäin skaalautuvia ja estoketjusta on monia muunnelmia, jotka ovat myös erittäin tehokkaita esteettömyydessä.

Blockchain-tyypit ja miten ne tallentavat tietoja

Bitcoin on ensimmäinen salausvaluutta, joka hyödynsi blockchain-tekniikkaa. Se oli tekniikan ensimmäinen sukupolvi ja jätti paljon parannettavaa.

Oli selvää, että siellä oli muita blockchain-ratkaisuja ja ensimmäinen blockchain-alusta ratkaisemaan suurimman osan bitcoin blockchain -teknologian ongelmista Ethereumina. Sen on kehittänyt Vitalk Buterin.

Tietojen tallennus Ethereumissa toimii eri tavalla kuin bitcoin. He käyttävät renkaiden tietorakennetta varmistaakseen tietojen paremman saatavuuden, skaalautuvuuden ja käytettävyyden.

Se erottaa myös väliaikaiset tiedot ja louhitut tapahtumatiedot. Tietorakenne on myös erittäin tehokas pysyvien ja väliaikaisten tietojen hallinnassa. Tiedot tallennetaan tapahtumalle vasta, kun tapahtuma on vahvistettu.

Osavaltiota käytetään tallentamaan väliaikaisia ​​tietoja, mukaan lukien tilin osoite ja niin edelleen. Tämä mahdollistaa myös tietojen vaihdon joissakin tapauksissa.

Lyhyesti sanottuna Ethereumin lohkoketjussa on kolme tyyppiä:

 • Trie
 • Varastointi Trie
 • Tapahtuma Trie

Toinen esimerkki, jonka haluamme käydä läpi, on Corda-lohkoketju.

Cordaon avoimen lähdekoodin blockchain-alusta, joka on tarkoitettu yrityksille. Käsittelimme Cordaa yksityiskohtaisesti, missä keskustelimme sen toiminnasta. Se on hajautettu kirjanpitotekniikka, joka toimii eri tavalla kuin Ethereum tai Blockchain.

Ero on pääasiassa siinä, miten se tallentaa ja hallitsee tietoja. Ensinnäkin sillä ei ole maailmanlaajuisia lähetyksiä. Vertaisviestien välinen viestintä tapahtuu siten, että se voidaan todentaa ilman, että koko dataa on ladattava.

Kaikki nämä ovat mahdollisia, koska se käyttää kaavioita ja jatkuvia jonoja. Jokainen solmu on löydettävissä verkkokarttapalvelun kautta, aivan kuten puhelimen osoitekirja.

Johtopäätös

Tämä johti meidät artikkelin loppuun, jossa keskustelimme kuinka blockchain-tietoja säilytetään ja ylläpidetään. Epäilemättä on olemassa erilaisia ​​tapoja käyttää erilaisia ​​blockchain-alustoja tai -ratkaisuja. Yritimme myös tarkastella kahta erilaista ratkaisua: Corda ja Ethereum ja miten he hallitsevat tietoja verkossa.

Joten mitä mieltä olet blockchain-tallennuksesta? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map