DCEP-projekti: Kiinan uusi digitaalinen valuutta

Viime aikoina Kiina tuli parrasvaloihin uraauurtavan DCEP-projektin kanssa. Heti virallisen ilmoituksen jälkeen tästä suljetusta pilottihankkeesta se alkoi saada paljon hypeä. Katsotaanpa nyt Kiinan uutta digitaalista valuuttaa!

Kiinan digitaalinen valuutta on alun perin tulossa käyttöön Xiong’anissa (Pekingin satelliittikaupunki), Suzhoussa ja Shenzhenissä. Monet spekuloivat, osoittautuuko tämä valuuttajärjestelmän muutokseksi ja miten se todella vaikuttaa maailmantalouteen.

Vuonna 2017 blockchain-verkkojen ja kryptovaluuttojen nopea kasvu kohtasi monien rahoitusorganisaatioiden kovaa kritiikkiä. Siksi Kiinan hallitus ottaa vaihtoehtoisen otteen koko asiaan ja ottaa käyttöön oman Kiinan digitaalisen valuuttansa.

Liity kanssani, kun tutkin mitä DCEP on, mitä se tarkoittaa Kiinalle ja maailmantaloudelle ja mitä voit odottaa siitä. Joten, aloitetaan!

Ilmoittaudu nyt: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Mikä on DCEP-projekti?

Aloitetaan siitä, mikä tämä projekti todella on. DCEP on Kiinan kansallinen digitaalinen valuutta. Todellisuudessa koko lomake on digitaalisen valuutan elektroninen maksu. DCEP-projektin on huhuttu käyttävän salaus- ja blockchain-tekniikkaa alustan perustana. Asiantuntijat ennustavat, että siitä voi tulla maailman ensimmäinen vakiintunut keskuspankin digitaalinen valuutta (CBDC), mikä on valtava asia.

Kiinan keskuspankki (PBoC) laskee liikkeeseen Kiinan kryptovaluutta. Kiinan uuden digitaalisen valuutan käyttöönoton ensisijainen tavoite on lisätä RMB: n kansainvälistä ulottuvuutta ja liikkuvuutta. Todellisuudessa Kiina haluaa lisätä RMB: n maailmanlaajuista hyväksyntää niin, että siitä tulee globaali valuutta, aivan kuten Yhdysvaltain dollari.

Viime aikoina Kiina on innokkaampi työntämään blockchain-pohjaisia ​​aloitteita markkinoille, koska hallitus ei halua saada Facebookin Libra-valuutan lyödä. Mutta puhun siitä myöhemmin myöhemmin.

Siirrytään siihen, miksi Kiina on niin innokas käynnistämään digitaalisen valuutan elektronisen maksun.

DCEP-projekti

China Digital Currency: miksi he julkaisevat sen?

Hallituksen ensisijainen tavoite käynnistää DCEP China -hanke on korvata vararahajärjestelmä. Todellisuudessa tämä vähentää huomattavasti pankkien välisiä kustannuksia ja kitkaa. Lisäksi he haluavat käyttää Kiinan DCEP-projektia vähentääkseen kaikki offline-paperipohjaisten rahareittien tehottomuudet, jotka aiheuttavat rahanpesua, väärennöksiä ja laitonta rahoitusta.

Parempi osa tätä projektia on, että se auttaa antamaan sääntelyviranomaiselle paremman valvonnan digitaalivaluutassa eliminoiden kaikenlaisen laittoman toiminnan. Joka tapauksessa tällä hankkeella varmistetaan myös pienemmät kolikoiden ja setelien ylläpitokustannukset.

Yksinkertaisesti sanottuna voit ajatella DCEP: tä täysin digitaalisena versiona RMB: stä.

Lisäksi DCEP voi myydä RMB: tä kansainvälisenä valuuttana ja muuttaa tapaa, jolla suoritamme rajatylittäviä maksuja.

Tällä hetkellä RMB käyttää rajatylittävissä maksuissa SWIFT: ää (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) tai CHIPS: ää (Clearing House Interbank Payments System). Molemmat ovat erittäin puutteellisia, koska CHIPS on suoraan yhdysvaltalainen yritys.

Toisaalta SWIFTistä tulee yleensä huolta Kiinan hallitukselle, koska Yhdysvallat hallitsee suurinta osaa toiminnallisesti. Vaikka SWIFT väittää olevansa neutraali perusta kansainvälisille liiketoimille, 12 johtajaa on Yhdysvalloista tai Yhdysvaltojen liittolaismaista.

Siksi Kiinan hallituksen mukaan se rajoittaa heidän mahdollisuuksiaan suorittaa sisäisiä maksuja. DCEP on siis Kiinan tapa perustaa yhdysvaltalaiset rahoitusyhtiöt kahleista ja irrottautua niistä.

Onko DCEP ainoa digitaalinen valuutta (laillisesti) Kiinassa?

Kiinan DCEP-projektin ja sen valuutan on kehittänyt kiinalainen liike. Joten näette, se ei ole kuin muut kolmansien osapuolten vakaa kolikot, joita monet yritykset käyttävät nykyään. Esimerkiksi Tetherin CNHT on pääasiassa sidottu samalla tavalla kuin RMB 1: 1-suhteella.

Todellisuudessa muut kryptovaluutat ovat laittomia Kiinassa, esimerkiksi Bitcoin. Mutta DCEP on ainoa ja ensimmäinen laillinen digitaalinen valuutta maassa.

Kiinan hallituselinten mukaan DCEP-hanketta on kehitetty yli 5-6 vuoden ajan. Siksi voit nähdä, että he viettävät paljon aikaa tekniikan parantamiseen, jotta se olisi mahdollisimman helppoa ja ongelmatonta koko kansakunnalle. Nyt se on vihdoin valmis käyttöön, ja Kiinan kansantasavalta laskee liikkeeseen digitaalisen valuutan.

DCEP voi helposti saavuttaa reaaliaikaisen tiedonkeruun kaikenlaiseen kirjanpitoon ja rahan luomiseen. Tämä prosessi auttaa pitämään rahapolitiikan kurissa ja tekemään hyödyllisiä muutoksia tarvittaessa.

Etkö tiedä Blockchainista? Tutustu Blockchain Fundamentals -esitykseen saadaksesi lisätietoja tästä tekniikasta nyt!

DCEP-projektin kehitysprosessi

Digitaalisen valuutan sähköisen maksujärjestelmän kehittäminen alkoi tosiasiallisesti jo vuonna 2014. Ensinnäkin he halusivat tutkia mahdollisuutta luoda digitaalinen valuutta ja miten he voivat parantaa yuania blockchain-tekniikan avulla.

Vuosina 2014 – 2018 projektin kehitys hidastui rajusti, koska blockchainin luonne ei ollut täysin yhteensopiva kansallisen digitaalisen valuutan kanssa. Todellisuudessa on käytännössä järkeä, että minkäänlainen hajautettu verkko ei voi tukea kansallisten valuuttojen keskitettyä rakennetta.

Huolimatta ongelmista ja huolenaiheista, kehitys jatkui vuodesta 2019, ja nyt se on virallisesti virallinen julkaisu. Pääasiassa siksi, että Facebook valmistautuu vihdoin käynnistämään Vaaka ja Kiina näkee sen suorana uhkana.

Siksi kilpailun kuumuus saa Kiinan keskuspankin vetäytymään takaisin ja käynnistämään oman projektinsa, joka voi syrjäyttää Vaaka hinnalla millä hyvänsä.

Tähän mennessä Kiina on jo saanut ratkaisun taustajärjestelmän valmiiksi, ja vuoteen 2022 mennessä suuret avustajat aloittavat osallistumisen DCEP: n testausvaiheeseen.

Arkkitehtuuri Kiinan DCEP-projektin takana

Puhutaanpa nyt Kiinan DCEP-projektin taustalla olevasta arkkitehtuurista, koska se auttaa ymmärtämään heidän käsitteitään paljon paremmin.

Pohjimmiltaan DCEP: n arkkitehtuuri on jaettu kaksitasoiseen järjestelmään. Ensimmäisessä kerroksessa se sisältää pääasiassa välittäjien ja PBoC: n väliset kauppaprosessit. Todellisuudessa nämä välittäjät ovat pääasiassa rahoituslaitoksia ja muita kuin rahoituslaitoksia. Esimerkiksi Tencent, UnionPay, Alibaba, Kiinan teollisuus- ja liikepankki, Kiinan rakennuspankit ja niin edelleen.

Toisessa kerroksessa voit odottaa yhteyttä tai yhteyttä vähittäiskaupan toimijoiden ja välittäjien välillä ensimmäisestä kerroksesta. Enemmän, se yhdistää myös maan kansalaiset tai henkilöt.

Jos sillä on mahdollisuus tulla suosituksi maailmassa, voit käyttää sitä yhdistääksesi kaikki yksilöt eri alueilta ja maista. Lisäksi tässä vaiheessa kaikki välittäjät jakavat DCEP: n vähittäiskaupalle, jotta virtaviivaistaisi valuuttaa koko maassa. Siksi digitaalinen valuutta alkaa pian liikkua markkinoilla.

Todellisuudessa suurin ero on lähde, joka jakaa kassavirran ja käyttää digitaalisia lompakoita pankkitilien sijaan.

Entä DCEP-projektin taustajärjestelmä?

Tällä hetkellä Kiina vahvisti, että he ovat jo saaneet valmiiksi digitaalisen valuutan elektronisen maksujärjestelmän taustajärjestelmän. Enemmän, he suorittivat myös kaiken tutkimuksen, asettivat parametrit ja kaikkien toimintojen kehittämisen ja jopa testauksen virheenkorjauksen.

Se tarvitsee kuitenkin vielä enemmän testausta eroon kaikista ongelmista. Joka tapauksessa toisen lähteen mukaan DCEP: n digitaalinen lompakko tarjoaa monia toimintoja, kuten maksuhistoriaa, lompakon hallintaa ja digitaalista omaisuudenvaihtoa.

Lisäksi se tarjoaa myös rahalähetyspalveluja, QR-koodimaksuja, mobiilimaksuja ja niin edelleen. Parasta on, että voit muuntaa valuuttasi myös käyttöliittymästä. Käyttöliittymä näyttää myös olevan paljon selkeä ja yksinkertainen kaikkien ymmärrettäväksi.

Siksi ei ole kauan, kun projekti viimeistelee kaikki toiminnot ja käynnistyy maailmanlaajuisesti. On kuitenkin turvallista olettaa, että se käynnistyy alun perin vain Kiinassa, ja menestyksen jälkeen myös kansainväliset markkinat saattavat päästä siihen.

Haluatko tulla Blockchain-arkkitehdiksi? Ilmoittaudu nyt Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurssille.

Projektin DCEP-lompakko

Puhutaan nyt enemmän digitaalisen valuutan sähköisen maksujärjestelmän lompakosta. Äskettäin, 29. elokuuta 2020, CCB (China Construction Bank) lanseerasi pehmeän DCEP-lompakon. Todellisuudessa kyseisen pankin asiakkaat löysivät DCEP: n ominaisuudet mobiilisovelluksestaan. Tätä varten heidän oli kuitenkin ensin rekisteröidyttävä puhelinnumeroonsa.

Kun he tekivät niin, he pääsivät digitaaliseen lompakkoon ja navigoivat nähdäksesi ominaisuudet. Käynnistämisestä ei kuitenkaan ollut virallista ilmoitusta, ja kaikki saatavilla olevat tiedot ovat peräisin Kiinan sosiaalisesta mediasta ja salausyhteisöstä.

Joka tapauksessa jotkut käyttäjät väittävät voivansa tehdä pieniä tapahtumia lompakon kanssa liittämällä CCB-tilinsä sovellukseen. Enemmän, kun käyttäjä vastustaa lompakkoa, hän saa lompakon tunnuksen auttaakseen heitä tekemään kauppaa muiden käyttäjien kanssa.

Lisäksi päärajapinnassa on useita toimintoja, kuten nostot / talletukset, yhteyden muodostaminen pankkitilille, kaikkien tapahtumien tietojen tarkasteleminen, punaisten pakettien lahjoittaminen, DCEP-lompakoiden päivittäminen, luottokorttien maksaminen, DCEP-lompakon peruuttaminen ja niin edelleen.

Todellisuudessa punaiset paketit todella lahjoittavat rahaa muille. Enemmän, rahansiirto tai edes vastaanotto on erittäin helppoa. Voit jopa skannata toisen käyttäjän lompakon lähettääksesi rahat. Joten se näyttää erittäin kätevältä lompakkosovellukselta.

Kuinka voit testata Kiinan digitaalista valuuttaa?

Sinun on mietittävä, kuinka voit todella testata Kiinan digitaalisen valuutan nähdäksesi, miten se toimii. No, he ilmoittivat äskettäin 17. elokuuta 2020, että DCEP siirtyy kokeiluvaiheeseen. Todellisuudessa he kutsuvat sitä “4 + 1 -menetelmäksi”.

Pääasiassa siksi, että testausprosessi pysyy suljettuna Xiong’anissa, Suzhoussa, Chengdussa ja Shenzhenissä. Se sisältää myös vuoden 2022 olympialaisten sijainnit. Lisäksi heidän analyytikkonsa uskovat, että ennen tämän projektin laajamittaista käynnistämistä hallituksen on tarkasteltava ja korjattava kaikki tekniset ongelmat.

Joten, jos he eivät korjaa sitä etukäteen, negatiiviset tulokset voivat vaikuttaa markkinointikampanjoihin. Siksi testaamalla prosessi, jota kansalaiset käyttävät ja ovat tyytyväisiä uuteen muutokseen.

Tulevaisuudessa testi sisältää lisää kaupunkeja ja maakuntia Hongkongin Macaon Suurlahden alueella, Guangzhoussa, Shanghaissa ja Pekingissä. Samaan aikaan tämä pilottitestausalueen laajentaminen tuo 400 miljoonaa Kiinan väestöä.

Suuret yritykset testaavat Kiinan kryptovaluutta

Monet osapuolet osallistuvat Kiinan kryptovaluutan testausvaiheeseen. Esimerkiksi postikaapit, paikalliset hotellit, kirjakaupat, miehittämättömät supermarketit, leipomot, kuntosalit ja niin edelleen. Ulkomaiset yritykset, kuten Subway, McDonald’s ja Starbucks, osallistuvat myös DCEP: n testaamiseen.

Todellisuudessa tämä ilmoitus tuli 22. huhtikuuta 2020, jolloin ilmoitettiin, että 19 yritystä osallistuu DCEP-projektin testausvaiheeseen.

Kansallinen kehitys- ja uudistuskomissio ilmoitti lähinnä näistä uutisista tapahtumassaan. Joka tapauksessa Jingdongin miehittämätön supermarket osallistuu myös tämän kryptovaluutan testausvaiheeseen.

Myös yritykset, jotka aikovat osallistua, ovat jo saaneet virallisen ilmoituksen Kiinan keskuspankilta. Vaikka tällä hetkellä meillä ei ole aavistustakaan siitä, miten he suorittavat DCEP-projektin testausvaiheen.

Kiinan kryptovaluutta: keskitetty tai hajautettu?

Monet teistä ovat jo hämmentyneitä siitä, onko Kiinan kryptovaluutta keskitetty vai hajautettu. No, se on vähän erilainen kuin kaikki blockchain-tekniikat, jotka tunnemme nyt. Vaikka se tarjoaa monia tärkeitä Blockchainin ominaisuuksia, kuten vertaisverkko, muuttumattomuus, läpinäkyvyys ja paljon muuta.

Tämä ei kuitenkaan ole hajautettu verkko, vaan keskitetty verkko. Todellisuudessa se on suoraan päinvastainen kuin mitä blockchain menee. Täällä Kiinan keskuspankilla on täysi hallinto valuutassa ja se voi luoda ja tuhota ne tarvittaessa.

Lohkoketjussa ja keskitetyissä tietokannoissa on suuria eroja. Tutustu blockchain vs -tietokantaan saadaksesi lisätietoja siitä.

Kuinka voit ostaa DCEP-valuutan?

DCEP-valuutan ostaminen ei ehkä ole mahdollista. Todellisuudessa vain Kiinan keskuspankin kanssa työskentelevillä pankeilla on pääsy siihen. Mutta sen pitäisi olla avoinna yleisölle melko pian. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole vielä olemassa kryptovaluutanvaihtoa.

Voitteko käydä kauppaa DCEP: llä?

Kiinan uusi digitaalinen valuutta muuttaa paljon kaupankäyntinäkymiä. Heti tuntien ajan valuutan ilmoittamisen jälkeen monet pörssit tarjosivat IOU: ta tai DCEP-valuuttaa. Todellisuudessa nämä eivät ole todellinen kauppa, vaan pelkät väärennökset.

Tällä hetkellä vain pankeilla on pääsy siihen eikä edes yleisölle. Siksi suosittelen voimakkaasti pysymään poissa kaikista näistä IOU: ista tai pudotuksista, kunnes sen kaupasta on virallinen ilmoitus.

NFC-yhteystietoihin perustuva maksutapa

Kiinan uusi digitaalinen valuutta voi toimia myös ilman internetyhteyttä. Todellisuudessa tämä on mahdotonta muille kryptovaluutoille tänään. Mutta miten se tekee sen? No, Kiina käyttää NFC-yhteystietoihin perustuvaa maksutapaa tämän ominaisuuden saavuttamiseksi.

Olet ehkä esimerkiksi käyttänyt Bluetooth- tai SHAREit-sovellusta tiedostojen siirtämiseen ilman tietoja. Konsepti on kauhean samanlainen kuin siinä, mutta se on edistyneempi.

Koska Kiina haluaa päästä eroon paperipohjaisista rahoista lopullisesti, on vain järkeä, että he tarvitsevat offline-rahansiirtovaihtoehtoja. Vaikka sinulla ei olisi pankkitiliä, sillä ei ole merkitystä, koska voit tallentaa rahasi mobiililaitteeseesi tilillä.

Entä Blockchainin hyväksyminen?

No, kuten tiedät, tämä projekti ei ole teknisesti blockchain, vaan pikemminkin sen jäljitelmä. Mutta Kiina yrittää todella ajaa blockchainin käyttöönottoa. Todellisuudessa presidentti käski maan nopeuttamaan lohkoketjun käyttöönottoprosessia.

Enemmän, hallitus loi huhtikuussa 2020 Blockchain-palveluverkoston, joka yhdistää kaikki blockchain-projektit maassa.

Joka tapauksessa Kiinaa kiinnostaa enemmän Blockchain kuin kryptovaluutta, koska nämä ovat melko epävakaita ja vaikeasti hallittavia. Kiina kieltää myös kryptovaluutat ja ICO: t maassa, joten niiden käyttö ei ole myöskään mahdollista.

Lue nyt: Mitkä yritykset käyttävät Blockchain-tekniikkaa?

Milloin DCEP-projekti käynnistetään virallisesti?

DCEP China -projektilla ei ole mitään erityistä aikataulua sen käynnistämiseen. Mutta monet asiantuntijat antoivat meille oivalluksia siitä, mitä voi tapahtua juuri ennen virallista julkaisua. He uskovat, että ennen projektin käynnistämistä maa tarvitsee useita muutoksia, jotta muutos voidaan paremmin ottaa huomioon. Todellisuudessa koko kansakunnan järjestelmän muuttaminen on monimutkainen prosessi.

Joten on sanomattakin selvää, että se vie paljon aikaa. Monet uskovat myös, että se voi debytoida vuoden 2020 jälkipuoliskolla, mutta se ei ole virallinen ilmoitus.

Sinun on myös huomattava, että DCEP: tä ei tueta millään kulta. Mutta asiantuntijat uskovat voivansa käyttää kultaa tukemaan tätä tuhotakseen Yhdysvaltain varajärjestelmän. Kuitenkin tässä vaiheessa sen ainoa spekulaatio.

Muut DCEP-projektin osallistujat

Kiinan hallitus valtuutti kaikki digitaalista maksua harjoittavat yritykset hyväksymään Kiinan uuden digitaalisen valuutan, DCEP: n. Esimerkiksi WeChatin, AliPayn tai Apple Payn on hyväksyttävä DCEP ensisijaisena valuuttana.

Todellisuudessa se auttaa ihmisiä hyväksymään muutoksen nopeammin ja panemaan täytäntöön Kiinan hallitsevan aseman globaalissa rahoituksessa.

Huawei käyttää DCEP: tä

Koska Huawei on läheisessä yhteydessä hallitukseen ja kuinka suurin osa Kiinan kuluttajista käyttää Huaweia, huhutaan, että tämä yritys alkaa ensin käyttää DCEP: tä. Lisäksi näyttää siltä, ​​että Huawei Pay -sovelluksesta on vuotanut kuva, jossa nähdään, että se voi käyttää DCEP: tä suoraan.

Toisaalta myös Huawei-kilpailija Tencent tukee projektia täysin alusta alkaen.

Tencentistä voi tulla DCEP-projektin pääkumppani

Tencent-yhtiön Meituan Dianping keskustelee PBoC: n tutkimuskumppanin kanssa DCEP: n todellisesta soveltamisesta. Todellisuudessa Meituan Dianping tarjoaa paljon palveluja, kuten ruoan toimitus, ruokaostokset, B.&B-varaus, ratsastus, polkupyörän jakaminen ja monia muita palveluita. Kaikista näistä seuraa miljardeja dollareita päivittäin!

Joten vain Meituan Dianpingin avulla voit todella kattaa kaikki tarpeet. Siksi on vain viisasta haluta tulla tärkeäksi kumppaniksi myös tässä projektissa.

Toisaalta toinen heidän yrityksistään, Bilibili Inc., on myös kiinnostunut projektista. Emme tiedä näiden kumppanuuksien erityispiirteitä, mutta on erittäin todennäköistä, että nämä kumppanuudet voivat antaa DCEP-projektille valtavan vauhdin.

Kuinka DCEP-valuutta vaikuttaa muihin kryptovaluuttoihin?

DCEP China -hanke on varmasti uhka nykyisille kryptovaluuttatrendeille. No, todellisuudessa salausten takana oleva rakenne on aivan erilainen kuin DCEP-valuutta, koska ne kaikki ovat hajautettuja.

Mutta DCEP-valuuttaa kohti tapahtuva suuri myynninedistämisaste muuttaa varmasti kansalaisten näkökulmaa. Jos se todella saa jonain päivänä maailmanlaajuisen käyttöönoton, se voi vaikuttaa negatiivisesti myös salaustrendiin. Todellisuudessa kryptoilla näyttää olevan positiivisia ja negatiivisia tuloksia. Lisäksi salausten käytössä on paljon huijauksia ja turvallisuusongelmia.

Joten jos DCEP onnistuu, muut maat voivat alkaa kehittää oman versionsa digitaalisesta valuutasta, mikä voi hyödyntää blockchainin tekniikkaa.

Koska emme vieläkään tiedä DCEP-järjestelmän taustalla olevaa täydellistä teknistä tietämystä, niin lopputulosta ei vielä tunneta.

Joka tapauksessa voi olla mahdollista, että DCEP pystyy luomaan pakopaikan toiselle lohkoketjuverkolle DCEP: n muodostamiseksi ja vaihtamiseksi salauksiksi. Mutta tämä on toistaiseksi vain spekulaatiota.

DCEP: n, paperipohjaisen käteisen, Ethereumin ja vaakojen vertailu

Markkinoilla on muita toimijoita, ja DCEP: llä on joitain vahvoja päätöksiä. Yhdessä tapauksessa Ethereum on jo perustettu. Paperipohjainen kassajärjestelmä on jo perustettu maailmanlaajuisesti. Joten, jotta voimme nähdä, miten nämä kaikki vertailevat toisiaan, aiomme esittää vertailutaulukon DCEP: n, paperipohjaisen käteisen, Ethereumin ja vaakojen välillä. Joten, tarkistetaan se.

DCEP

KÄTEINEN RAHA

ETHEREUM

VAAKA

Nimettömyys

Voidaan tehdä tuntemattomaksi

Hajautettu rakenne

Ei Ei Joo Osittain

Blockchain-tekniikan ominaisuudet

Jäljitettävyys, peer-to-peer-maksu, väärinkäytön esto Julkiset blockchain-ominaisuudet Konsortion blockchain-ominaisuudet

Turvallisuus

Korkea Matala Korkea Korkea

Tapahtumanopeus

220 000 tps ~ 20 tps 1000 tps

Tehokkuus

Korkea Matala Keskitaso Korkea

Siirrettävyys

Korkea Matala Korkea Korkea

Offline-maksutuki

Joo Joo Ei Ei

Volatiliteetti

Matala Matala Korkea Matala

Projektin tila

Testataan Liikkeessä Liikkeessä Kehityksessä

Voiko Kiinan DCEP-projekti haastaa Yhdysvaltain digitaalisen dollarin?

DCEP China -projekti uhkaa Yhdysvaltojen rahajärjestelmää. Todellisuudessa Kiina käyttää mobiilimaksuja paljon enemmän kuin Yhdysvallat, ja maassa on 1,7 miljardia kuluttajaa. Lisäksi WeChat pay tai Alipay hyväksytään koko maassa; jopa katukauppiaat hyväksyvät sen.

USA työskentelee kuitenkin digitaalisen dollarin projektissa, joka voi suoraan kilpailla Kiinan DCEP-projektin kanssa. Vaikka USA aloitti projektin vasta äskettäin, saattaa kestää paljon aikaa sen parantamiseen tai jopa toteuttamiseen.

Ja tässä Kiina on askeleen edellä Yhdysvaltoja. Toinen asia on, että Yhdysvallat ei ole niin innokas digitaalisten valuuttojen korvaamisesta kokonaan paperipohjaisilla valuutoilla. Joten tämä voi olla vakava uhka heidän taloudelleen tulevaisuudessa.

Kiinan hallitus puolestaan ​​uskoo, että Facebookin Vaaka voi tulla laajaksi korvaamaan Yhdysvaltain dollarin järjestelmä. Siksi Kiina yrittää kovasti voittaa Facebookin Vaaka kaikin mahdollisin tavoin.

Loppujen lopuksi on vain ilmeistä, että Kiinan uusi projekti voi vakavasti haastaa USA: n, jos Yhdysvallat ei aloita sitä ottaa vakavasti pian.

Etkö tiedä Digital Dollar -projektista? Tutustu digitaaliseen dollariin oppaastamme nyt!

DCEP-projekti: Ensimmäinen perustettu CBDC?

Jos DCEP China -projekti onnistuu ottamaan käyttöön valuutan, se on maailman ensimmäinen toimiva CBDC (keskuspankin digitaalinen valuutta). Todellisuudessa tämä on valtava asia, joka voi muuttaa maailman taloudellista tilannetta.

Kiinasta voi tulla menestyksekkäämpi kukistamalla Yhdysvaltojen maailmanlaajuisten maksujen valtakunta. Mutta on vielä aikaista sanoa mitään siitä. Odotetaan, että Kiina käynnistää projektinsa ja katsotaan, voiko se todella saada aikaan valtakunnallisen muutoksen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map