Digitaalinen dollari: kurkistus tulevaisuuteen

Digitaalisen dollarin projekti on seuraava iso asia, joka voi todella muuttaa tapaa, jolla miellämme maailmamme tällä hetkellä. Muuttuvassa maailmassa tällainen projekti on ehdottoman välttämätön. Todellisuudessa fyysinen raha saa työn aikaan, mutta monissa tapauksissa on järkevää käyttää digitaalista valuuttaa paperipohjaisen sijaan tällä hetkellä.

Tämä projekti on nyt iso juttu, ja kaikki puhuvat siitä. Jos olet vasta aloittelija etkä tiedä paljoakaan digitaalisen dollarin aloitteesta, olet tullut oikeaan paikkaan. Tänään käsittelen digitaalisen dollarin aloitetta. Voit kuitenkin sekoittaa sen Yhdysvaltain äskettäiseen koronaviruksen ärsyke-ehdotukseen.

Todellisuudessa nämä ovat erilaisia ​​kuin toiset. Ja käsittelen myös tuon projektin. Katsotaan siis, mitä nämä molemmat projektit ovat ja kuinka ne eroavat tosielämässä.

 

Valuutan kehitys

Valuutta maailmassa on nähnyt paljon ylä- ja alamäkiä ja käynyt läpi monia vaiheita päästäksesi tähän. Mutta kuten valuutta, pankkijärjestelmä ei muuttunut niin dramaattisesti.

Joten kun Western Union alkoi ensimmäisen kerran käyttää sähkeitä rahan lähettämiseen ja vastaanottamiseen vuonna 1871, maailma alkoi nähdä aivan toisen näkökulman.

Jopa näiden vuosien jälkeen koko prosessi ei kuitenkaan muuttunut niin paljon kuin sen olisi pitänyt. Koko prosessi vaatii edelleen kaksi pankkia molemmista päistä ja keinoista rahoittaa liiketointa. Siksi kansainvälisten tapahtumien suorittaminen vie paljon aikaa ja resursseja.

Lisäksi valuuttakurssimuutokset tekevät siitä vieläkin ongelmallisemman monissa tapauksissa.

Vaikka prosessi on täysin hidas, kysyntä nopeammille, helpommille ja tietyemmille transaktioprosesseille kasvaa. Tämän seurauksena monet keskuspankit ympäri maailmaa etsivät tapoja helpottaa prosessia.

Mutta keskuspankit eivät ole ainoat, jotka etsivät uutta tekniikkaa, joka voi tuoda uusia toimintoja.

Todellisuudessa on monia yrityksiä, jotka etsivät uutta tekniikkaa nimeltä Blockchain eri aloille. Vaikka estoketju ruokkii krypto-valuuttoja, jotka eivät ole vakaita, monet yritykset ovat jo ottaneet käyttöön myös vakaa kryptovaluutta.

Myös Ethereum, Hyperledger, Corda tai Quorum ovat nousussa suosioon melko nopeasti.

Joten tiedämme nyt, että voimme tehdä myös vakaita kolikoita.


Syötä siis digitaalisen dollarin projekti.

 

Mikä on digitaalinen dollari?

No, tällä hetkellä tälle termille ei ole mitään erityistä määritelmää. Mutta ymmärryksestäni lukemani digitaalisen dollarin säätiön projekti tiedotustilaisuus, se on –

Digitaalinen valuutta tai kryptovaluutta, joka korvaa suoraan perinteisen Yhdysvaltain dollarin ja jota tukee liittovaltion varanto.

Se tarkoittaa, että pohjimmiltaan se on uusi valuutan muoto, joka lopulta korvaa tällä hetkellä käyttämämme paperipohjaiset valuutat.

Digitaalisen dollarin säätiö työskentelee tällä hetkellä Accenturen kanssa tässä projektissa. Koska yksityinen sektori edistää tekniikkaa, digitaalisen dollarin säätiö vaatii uutta dollarin innovaatiota.

Todellisuudessa Accenture on maailmanlaajuinen CBDC: n (Central bank digital currency) edistysaskel johtaja, ja yhdessä digitaalisen dollarin säätiön kanssa he perustivat digitaalisen dollarin projektin vasta äskettäin.

Nyt tiedät mikä on digitaalinen dollari.

Digitaalinen dollari -hankkeen tavoite

Yleensä projektin tavoitteena on kannustaa julkista keskustelua ja tutkimusta digitalisoidun dollarin eduista. Periaatteessa hankkeessa kehitetään puitteet digitalisoidun dollarin käyttämiselle ja toteutetaan muita käytännön toimenpiteitä CBDC: n tukeman perustamiseksi.

Enemmän, se tutkii myös erilaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja, jotka voivat varmistaa turvallisemmat ja ominaisemmat digitaalisen dollarin vaihtoehdot. Yleensä se sisältää avoimia foorumeita, sidosryhmäkokouksia, pyöreän pöydän keskusteluja ja niin edelleen.

Joka tapauksessa, se pyrkii myös digitaalisen dollarin liittovarantoon varmistaakseen, että valuutan liittovaltion; varahakemukset jatkuvat.

Digitaalisen dollarin säätiö ja Accenture pyrkivät lopulta kohti digitoitavan dollarin skaalautuvaa, suojattua ja yksityistä versiota.

 

Digitaalisen dollarin keskeiset periaatteet

Periaatteessa digitaalisen dollarin säätiö ja Accenture hahmottivat joitain keskeisiä periaatteita projektilleen. Todellisuudessa projektin on haettava muita sidosryhmien näkemyksiä ja tarpeita. Koska projektin on täytettävä Yhdysvaltojen rahoitusinfrastruktuurin standardi, se testataan huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Joten nämä ovat digitaalisen dollarin säätiön ja Accenturen hahmottamat pääperiaatteet –

  • Varmista, että digitaalinen dollari sisältää kansainväliset markkinat ja vahvistaa velan vastuun ja tulee osaksi rahajärjestelmää.
  • Säilytä kaikki rahapolitiikan tehokkuus ja rahoitusvakaus.
  • Varmista, että maksuilla on korkea turvallisuus ja yksityisyys.
  • Noudata niitä jaettaessa voimassa olevia KYC / AML (Tunne asiakkaasi / rahanpesun torjunta) -vaatimuksia. Lisäksi se säilyttää myös kaksitasoisen pankkiarkkitehtuurin ja käyttää välittäjiä maksujen käsittelyyn.
  • Varmista, että järjestelmään sisällytetään kaikki yksittäiset väestöt, jotka ovat tällä hetkellä digitaalisesti syrjäytyneitä.
  • Paranna talouspolitiikkaa käyttämällä avoimia keinoja maksujen helpottamiseksi.
  • Tarjoa integrointiprosessi nykyisen rahoitusrakenteen kanssa ja käytä varojen hallintaan sähköistä lompakkoa.
  • Kehitä huipputeknologiaa tukemaan digitaalisen dollarin kaikkia toimintoja.
  • Tee yhteistyötä muiden yksityisten ja julkisten sektorien kanssa voidaksesi hyödyntää niiden teknistä kehitystä.

 

Mahdolliset digitaalisen dollarin käyttötapaukset

Säätiö hahmotteli joitain mahdollisia digitaalisen dollarin käyttötapauksia, jotka sinun pitäisi tarkistaa. Katsotaan siis, mitä nämä ovat –

Vähittäismaksut

Tämä on yksi digitaalisen dollarin käyttötapauksista, joka voi hyötyä vähittäismaksuista. Todellisuudessa verkkokaupan maksut eivät yleensä käytä keskuspankin rahaa. Fyysisen käteisen käyttäminen tähän tarkoitukseen on vähentynyt, varsinkin raha-aggregaattien mukaan.

Siksi digitaalinen dollari hyödyttää tätä alaa erittäin paljon. Tämän avulla saat välittömät vertaismaksut, tietoturvan, joustavuuden ja paljon muuta.

 

Tukkumaksut

Tämä on toinen tärkeistä digitaalisen dollarin käyttötapauksista, joista on hyötyä. Tukkumaksut riippuvat yleensä kansallisista maksujärjestelmistä ja käyttävät pankkien välistä selvitysvaihtoehtoa kaikkien tapahtumien selvittämiseen. Joten vie paljon aikaa, kun siirretään suuria summia keskirahasta muihin pankkeihin.

Siten digitaalinen dollari voi helposti monipuolistaa prosessia ja antaa spontaanimman pääsyn suuriarvoisiin maksuihin.

 

Kansainväliset maksut

Kun suoritat kansainvälisiä maksuja digitaalisesti, et voi käyttää siihen Yhdysvaltain dollareita. Digitaalisen dollarin projektissa voit siis varmistaa suoran rahajärjestelmän ilman riskejä ja vähemmän vanhojen pankkijärjestelmien puutteita.

Enemmän, se voi myös edistää yritysten rahoitusmarkkinoiden yhdentymistä ja lisätä kilpailua maailmankaupan maksuissa.

Joten arvokkaiden maksujen ja rahalähetysten turvaaminen on helppoa ja sisältää offshore-turvaselvitykset. Tämä on luettelon toistaiseksi viimeinen digitaalisen dollarin käyttö.

 

Mitkä ovat haasteet?

No, siihen liittyy joitain haasteita. Todellisuudessa monet pankit ovat edelleen skeptisiä koko CBDC-tilanteesta. On selvää, että se on suuri muutos, eikä kukaan vielä tiedä, miten se vaikuttaa Yhdysvaltain keskuspankin rahoitusarkkitehtuuriin.

Digitaalinen dollari -aloite voi muuttaa tapaa, mutta huoli turvallisuudesta ja yksityisyydestä on edelleen, koska kaikki on verkossa. Vaikka rahanpesu tai petos lopettaa tämän järjestelmän käytön, heidän on käytettävä lisäturvaa offshore-tileillä.

Toinen kysymys on digitaalisten dollareiden käyttö Yhdysvaltojen ulkopuolella. Todellisuudessa tekniikka voi olla liian edistynyt, jotta jokainen maa sopeutuu. Siksi kaikki on vielä epäselvää tällä hetkellä.

Nyt tiedät mikä on digitaalinen dollari ja kaikki sen pääperiaatteista. Keskityn kuitenkin nyt äskettäiseen dollari-aloitteeseen, joka tuli koronaviruksen aiheuttamasta kannustinlaskusta. Joten, katsotaanpa, mikä se on juuri nyt!

 

Digitaalinen dollari: elektroninen käteinen

Äskettäisen koronaviruksen puhkeamisen vuoksi Yhdysvallat aikoo laatia avustussuunnitelman tilanteen helpottamiseksi. Digitaalidollari-aloitteen versio tuli kuitenkin esiin äskettäisessä luonnoksessa, jonka demokraattien talo esitti äskettäin.

Käteismaksujen suorittamiseksi Yhdysvaltain asukkaille he halusivat luoda digitaalisen valuutan järjestelmän, joka varmistaa nopeamman maksuprosessin. Todellisuudessa se on itse asiassa sähköinen käteisversio nykyisestä dollarista, joka heillä on liittovaltion varannossa.

Sen käyttämiseksi keskuspankilla on myös oltava digitaalinen lompakko ja se ylläpitää myös sen digitaalista dollaria. Tarkemmin sanottuna konseptia kutsutaan FedAccountsiksi.

Järjestelmän monimutkaisesta luonteesta johtuen se ei kuitenkaan tehnyt lopullista leikkausta.

Mutta nyt tiedämme miltä tämä voi näyttää. Joten esitän joitain tämän digitaalisen dollarin aloitteen keskeisiä näkökohtia.

 

Avainkäsitteet

Digitaalinen dollari –

Saldo ilmaisee dollarin arvon, ja sillä on digitaaliset kirjanpitotiedot liittovaltion varantopankissa. Näiden tilien saldo kirjataan pikemminkin velkoihin. Pohjimmiltaan tässä digitaalinen dollari tarkoittaa sähköistä dollarin arvoa, jonka voit lunastaa kaikilta kelvollisilta rahoituslaitoksilta.

 

Digitaalinen dollarin lompakko –

Tässä se tarkoittaa digitaalista lompakkoa, jota liittopankki ylläpitää kaikkien kansalaisten puolesta. Siten digitaalinen dollarin liittovarasto tallentaa arvon mihin tahansa elektroniseen laitteeseen, jolla on fyysinen identiteetti.

 

Jäsenpankki –

Jäsenpankit ovat pankkeja Federal Reserve Architecture -valtuuskunnassa.

 

Digitaalinen dollarin lompakko –

Jäsenpankit ylläpitävät tätä lompakkojärjestelmää pätevälle kansalaiselle ja joilla on pääsy varantosaldoon, jonka jäsenpankki säilyttää digitaalisen dollarin liittovaltion varannossa..

 

Pätevä henkilö –

Jokainen Yhdysvaltain kansalainen tai asukas on pätevä henkilö tässä tapauksessa.

 

Tämän dollarin toimitusprosessi

Yleensä valtiovarainministeri suorittaa maksut tosiasiallisesti tarkistettuaan hakijan tiedot. Komissaari voi siis tallettaa hyvitykset suoraan tai käyttää sekkejä prosessin virtaviivaistamiseksi.

Lisäksi valtiovarainministeri voi perustaa järjestelmän, jossa voit tarjota heille suoria talletustietojasi, ja he voivat tarjota palvelua sinulle. Lisäksi he antavat myös tiedon yleisölle järjestelmästä ja sen toiminnasta.

 

Pääsy

No, kun saat talletuksen tilillesi, voit nostaa varoja samana päivänä. Lisäksi peruutuksillesi ei pitäisi olla mitään rajoituksia. Joten voit nostaa varat kokonaan FedAccounts-tililtä.

 

Digitaalisen lompakon ehdot

Kaikilla lompakoilla tai tileillä ei ole vähimmäissaldoa tai enimmäissaldorajaa. Enemmän, sillä ei myöskään ole tilimaksuja.

Korkojen kohdalla kukaan ei maksa enempää kuin vaadittavaan varantoon ja ylimääräiseen varantoon vaaditaan.

Lompakossa on tyypillisiä ominaisuuksia, kuten verkkopankki, mobiilipankki, maksukortti, laskun maksuvaihtoehdot ja paljon muuta.

 

Digitaalinen valuutta vs. Digitaalinen elektroninen käteinen

Nyt kun tiedät molemmista, on aika verrata niitä. Todellisuudessa monet teistä sekoittavat nämä kaksi; Ne eivät kuitenkaan ole samanlaisia ​​hankkeita.

Nämä ovat täysin erilaisia ​​toisistaan ​​ja ovat erillisiä hankkeita. Valitettavasti molemmilla on sama nimi. Niinpä sekava tilanne syntyi.

Ensinnäkin helpotussuunnitelman digitaalinen dollari on oikeastaan ​​sähköisen käteisen muoto, ei digitaalinen valuutta. Pohjimmiltaan olemme jo eräänlainen sähköinen käteinen, jota käytämme Internet-pankkijärjestelmämme kautta.

Tässä tapauksessa dollari yhdistää kuitenkin suoraan Yhdysvaltain kansalaisten liittovaltion varantoon. Joka tapauksessa se vaatii kaikkia ominaisuuksia, joita saatamme haluta, mutta se ei ole kaukana siitä, mitä jo käytämme.

Se on vain ylistetty versio siitä, mitä olemme yleensä käyttäneet vuosien varrella.

Toisaalta alkuperäinen projekti on itse asiassa digitaalinen valuutta. Todellisuudessa sitä ei tueta fyysisellä rahalla, mutta sillä on oma arvo sen rinnalla. Ajattele sitä krypto-versiona nykyisestä dollarista.

Siten sillä on samanlainen arvo kuin muilla liittovaltion varoilla ja seteleillä. Joten, jos säätiö voi helpottaa tätä projektia, näemme uuden digitaalisen version valuutasta, jota massi-ihmiset voivat käyttää ilman paperipohjaisia ​​varmuuskopioita.

Enemmän, se varmistaa myös avoimemman ja reilun pelin koko taloudessa.

 

Päätösajatukset

Digitaalinen dollari voi olla alku uudelle vallankumoukselle tekniikan historiassa. Luulen, että voit aloittaa sci-fi-skenaariot, jotka me kaikki näemme elokuvissa. Mutta se tarvitsee vielä aikaa kukintaan, ja toivottavasti kun se tapahtuu, olet valmis aloittamaan sen käytön.

Toivon todella, että opas auttoi sinua oppimaan, mikä on digitaalinen dollari ja miten se voi toimia. Tällä hetkellä meillä ei ole vielä tarpeeksi tietoa projektista. Toivottavasti esitämme tulevaisuudessa lisätietoja tästä aiheesta.

Joten, pysy kuulolla saadaksesi lisätietoja digitaalisen dollarin säätiöstä ja Accenture-projektista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map