Hashgraph Vs Blockchain: Yksityiskohtainen vertailu

Tässä artikkelissa käymme läpi Hashgraphin ja Blockchainin yksityiskohtaisen vertailun ja ymmärrämme heidän seminaarejaan ja eroja.

Jos kuulut blockchain-sektoriin, tiedät, että se kehittyy jatkuvasti nopeasti. On myös muita vastaavia hajautettuja kirjanpitotekniikoita (DLT), jotka korvaavat Blockchainin tarjoamalla paremman ratkaisun sivussa.

Yksi tällainen DLT on Hashgraph. Se ratkaisee hajautetun kirjanpidon eri tavalla ja väittää olevansa turvallisempi, nopeampaa ja oikeudenmukaisempaa. Siksi vertaamme näitä kahta tekniikkaa, Hashgraphia ja Blockchainia, ja katsomme, missä ne ovat nykyisillä markkinoilla. Aloitetaan.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Hashgraph vs Blockchain

Ennen kuin aloitamme ja tutkimme, meidän tulisi ymmärtää hajautetun kirjanpitotekniikan todellinen merkitys.

Hajautettu kirjanpitotekniikka on vertaisverkko, joka kommunikoi keskenään päästäkseen yksimielisyyteen. DLT: ssä kaikilla solmuilla on kopio kirjanpidosta ja ne ovat luonteeltaan muuttumattomia.

Siellä on monia DLT: itä, mukaan lukien kaksi, joista aiomme keskustella tänään, eli Blockchain ja Hashgraph. Hajautetun kirjanpitotekniikan keskeisiä piirteitä ovat hajauttaminen, turvallisuus, läpinäkyvyys, eheys ja nopeus. Kaikki DLT: t eivät kuitenkaan tarjoa kaikkia ominaisuuksia.

Itse asiassa DLT voi olla tehokas myös keskitetyssä järjestelmässä, jossa järjestelmä voi hyötyä eheydestä, läpinäkyvyydestä ja suorituksen nopeudesta. Ytimessä hajautettu pääkirjatekniikka (DLT) antaa blockchainille ja blockchain bitcoinille.

Yritetään nyt ymmärtää blockchain ja Hashgraph.

Mikä on Blockchain?

Blockchain on yksi hajautetun kirjanpitotekniikan suosituimmista muodoista. Se on taustalla oleva tekniikka, jota ensimmäinen jokainen siellä oleva kryptovaluutta, eli bitcoin, käyttää. Lohkoketjussa ikäisensä kommunikoivat keskenään muodostaakseen vertaisverkon.

Bitcoin käyttää perustekniikkaa blockchain-tekniikkaa. Matemaattisesti järkevä, mutta käytännössä ei niin tehokas. Siksi olemme nähneet erityyppisten blockchain-tekniikoiden nousun viime aikoina. Ethereum on menestynein, ja valtava yhteisö tukee sitä. Ethereum on toisen sukupolven lohkoketju, mikä tarkoittaa, että se tukee myös dAppsia ja älykkäitä sopimuksia.

Teknisesti estoketju on sarja lohkoja tai levyjä. Se tukee vain liitteenä olevaa rakennetta. Tietokanta on kuitenkin muuttumaton, mikä tarkoittaa, että kukaan ei voi kirjoittaa tai muokata tietoja kirjoitettuaan. Edellisiin lohkoihin tallennettuja tietoja ei voida muuttaa millään tavalla.


Tämä tekee lohkoketjusta ihanteellisen ratkaisun nykyisiin sukupolven ongelmiin, joissa tietojen muuttumattomuus on välttämätöntä. Sitä voidaan käyttää äänestykseen, toimitusketjun hallintaan ja rahoitusalalle.

Jos olet kiinnostunut blockchain-tekniikasta, tässä on opas blockchain-tekniikkaan, jonka voit tarkistaa saadaksesi lisätietoja tekniikasta.

Mikä on Hashgraph?

Hashgraph on toisaalta yksimielinen menetelmä, joka tarjoaa erilaista lähestymistapaa hajautettuun kirjanpitotekniikkaan. Valkoisessa kirjassa määritellään itsensä tietorakenteeksi tai konsensusalgoritmiksi eikä täydelliseksi järjestelmäksi ja erityisesti hajautetuksi kirjanpitotekniikaksi.

Sen on patentoinut Swirlds, eikä kukaan muu kuin lisenssi voi käyttää sitä. Meillä on kuitenkin myös Hedera Hashgraph, ja se on julkinen Hashgraph-verkosto. Siinä on kaikki Hashgraph-konsensusalgoritmin ominaisuudet, pienin muutoksin johtajaformaatin hyödyntämisessä. Se käyttää juoruja juorusta ja virtuaalista äänestystä kahden tekniikan avulla ylläpitääkseen yhteys ja yksimielisyys.

Hederalla on myös oma kryptovaluutta nimeltä HBAR. Hederan kryptovaluutta käytetään vertaisverkkojärjestelmän rakentamiseen, hajautettuihin virtasovelluksiin, mikromaksuratkaisujen kehittämiseen ja verkon suojaamiseen.

Hashgraph on suunniteltu tarjoamaan turvallinen, oikeudenmukainen ja nopea verkko. Se toteutetaan Java- ja Lisp-ohjelmointikielellä. Tämä tarkoittaa myös, että se tukee myös vakautta. Yksi Hashgraph-verkon merkittävimmistä eduista on sen nopeus. Nyt kun tiedät mikä on Hashgraph, siirrymme seuraavaan vertailun kaikkiin merkittäviin näkökohtiin. Aloitetaan.

Hedera Hashgraph vs Blockchain: Kuinka ne eroavat toisistaan?

Lähestyä

Merkittävin ero Hashgraphin ja blockchainin välillä on heidän lähestymistapansa. Blockchain tallentaa tietoja lohkoihin – lineaarisella tavalla. Liite-lähestymistapa toimii hyvin, mutta ei aina ole tapa estää blockchain-ratkaisuja. Hashgraph puolestaan ​​käyttää suunnattua asyklistä kuvaajaa tietojen tallentamiseen ja saamiseen. Kummassakin DLT: ssä jokaisella solmulla on kopio pääkirjasta, mikä tekee siitä todella hajautetun.

Turvallisuus

Turvallisuuden suhteen sekä blockchain että Hashgraph ovat vahvoja. Blockchainilla on erilainen lähestymistapa, jossa ne käyttävät salausmenetelmiä varmistaakseen verkossa tallennettujen ja lähetettyjen tietojen turvallisuuden.

Digitaalilohkot ovat turvatarkastettuja, ja haitalliset toimijat eivät millään tavoin voi muuttaa tietojen eheyttä. Esimerkiksi, jos joku häiritsee tietoja, allekirjoitus tulee virheelliseksi, mikä hälyttää mahdollisen rikkomuksen tai haitallisen toiminnan solmut.

Hashgraph käyttää asynkronista bysanttilaista vikatoleranssia (aBFT) turvatakseen verkon huonoilta toimijoilta. Jokainen tapahtuma on kirjattu oikein, ja lähestymistapa varmistaa, että mikään data ei voi muuttua, vaikka verkossa olisi haitallisia toimijoita.

Aivan kuten blockchain, tapahtumaa, kun se on suoritettu, ei voida muuttaa tai muokata millään tavalla. Tämä tarkoittaa myös, että se on suojattu 51 prosentin hyökkäykseltä. Hedera Hashgraph puolestaan ​​on tehnyt pienen muutoksen aBFT: n käytössä. Konsensusalgoritmi ei käytä johtajamuotoa varmistaakseen, että DDoS-hyökkäykset eivät haittaa verkkoa. Hedera Hashgraph vs Blockchain -sivustollamme uskomme, että molemmat tarjoavat

Konsensusalgoritmi

Blockchainilla ei ole yhtä lähestymistapaa konsensukseen. Se riippuu kryptovaluutasta tai alustasta. Lohkoketjussa käytetään monia suosittuja konsensusalgoritmeja. Harvat niistä sisältävät työn todistamisen, panoksen todistuksen, kuluneen ajan todistuksen ja niin edelleen. NEO, jälleen yksi suosittu blockchain-ratkaisu, käyttää delegoitua bysanttilaista vikatoleranssia. Se on parannettu konsensusalgoritmi, joka oppii PoF: stä ja PoS: stä.

Hashgraph tai Hedera Hashgraph puolestaan ​​käyttää virtuaalista äänestystä verkon yksimielisyyden saamisen muodossa. Itse Hashgraph on konsensusalgoritmi, mutta sillä on paljon tarjottavaa, jos näemme tarkempia yksityiskohtia.

Nopeus

Blockchainin nopeus vaihtelee ratkaisun mukaan (kryptovaluutta, alusta jne.). Se on kuitenkin suhteellisen hitaampaa kuin Hashgraph. Teoriassa Hashgraph voi saavuttaa nopeuden 5000000 tapahtumaa sekunnissa. Käytännössä se voi muuttua riippuen muista tekijöistä. Blockchain-ratkaisut, kuten Bitcoin, Ethereum jne., Ovat huomattavan hitaita ja voivat tarjota vain 100-10 000 tapahtumaa sekunnissa.

Hashgraph Gossip -menetelmä on syy sen nopeuteen. Sen avulla vähemmän tietoa on levitettävä verkon yli, kun tapahtumia tapahtuu enemmän.

Oikeudenmukaisuus

Blockchain on vähemmän oikeudenmukainen kaivostyöläisten tai käyttäjien suhteen. Kaivostyöläisellä on enemmän valtaa käsiteltävien tilausten, niiden tilausten ja jopa liiketoimien lopettamisessa. Tämä ei ole reilua kenelle tahansa, joka on suoraan tai epäsuorasti yhteydessä verkkoon.

Hashgraph käsittelee oikeudenmukaisuutta eri tavalla, missä se jakaa solmut satunnaisesti. Siinä käytetään myös yksimielistä aikaleimaa, mikä tarkoittaa, että tapahtumien järjestys ei vaikuta ketään yksilöön. Oikeudenmukaisuuden käsite on kuitenkin edelleen epämääräinen, eikä sitä ole riittävästi selitetty Hashgraph-valkolehdessä. Se on yksi Hashgraph vs Blockchain -vertailun tärkeistä näkökohdista.

Tehokkuus

Hashgraph on 100% tehokas lähestymistavansa ansiosta. Blockchainin lähestymistapa vaikeuttaa kaivostyöläisten työskentelyä lohkossa. On tapauksia, joissa kaksi lohkoa louhitaan samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että kaivostyöläisten yhteisön on nyt päätettävä yhdestä lohkosta, mikä tarkoittaa, että toinen lohko heitetään pois. Loppujen lopuksi kaivostyöläisten ponnistelut ovat hukkaan, mikä johtaa vähemmän tehokkaaseen verkkoon. Koska Hashgraphin ei tarvitse luottaa lohkon luomiseen, vaan vain tapahtumiin, se ei kärsi ongelmasta.

Hyväksyminen ja kehitysvaihe

Adoptio- ja kehitysvaiheessa blockchain voittaa Hashgraphin helposti. Blockchain on melkein vuosikymmenen vanha, ja se hyötyy ensimmäisestä markkinoinnista. Se on nähnyt monia yrityksiä täydellisyyteen – kuten Ethereumin julkaisu, joka tukee dAppsia ja älykkäitä sopimuksia. Erityiset lohkoketjuratkaisut, kuten NEO, VeChain jne., Alkoivat myös näkyä.

Toisaalta Hashgraph ei ole lähellä blockchainin hyväksymisastetta. Ensinnäkin se on patentoitu tekniikka. Julkinen muunnos, Hedera Hashgraph, on edelleen aktiivisessa kehityksessä. Kirjoitushetkellä sitä käyttää yli 300 yritystä, mikä saattaa tuntua paljon, mutta vähemmän verrattuna blockchain-tekniikkaa käyttäviin yrityksiin.

LuokkaHashgraphBlockchain
Ohjelmointikieli Java ja Lisp Eri kieliä
Esteettömyys Yksityinen, julkinen, jos Hedera Hashgraph Riippuu, voi olla julkinen, yksityinen tai hybridi
Yhteisymmärrys Virtuaalinen äänestys Todisteet vaarnasta, työn todisteet, todisteet kuluneesta ajasta ja paljon muuta!
Turvallisuusmekanismi Asynkroninen bysanttilainen vikasietoisuus Salaushajautus
Nopeus Erittäin nopea, jopa 500 000 tapahtumaa sekunnissa Hidas tai keskinopeus, 100–10 000 tapahtumaa sekunnissa
Reilu Oikeudenmukaisempi Vähemmän oikeudenmukainen
Tehokkuus 100%
ABFT 100% yhteensopiva Ei täysin yhteensopiva

DAG: Toinen ottaa hajautetut kirjanpidot

Hashgraph ei ole ainoa pyrkimys korjata blockchainin rajoituksia. Kehittäjät keskittyvät hajautettujen kirjanpitoteknologiaverkkojen tietorakenteeseen, joka vaikuttaa niiden tehokkuuteen. Vastaavasti suunnatut asykliset kuvaajat (DAG) käyttävät erilaista tietorakennetta, joka saa aikaan suuremman konsensuksen.

Erityisesti DAG on eräänlainen hajautettu kirjanpitotekniikka, joka perustuu konsensusalgoritmeihin. Konsensusalgoritmit toimivat siten, että vallitsevat tapahtumat vaativat yksinkertaisesti enemmistön tukea verkon sisällä. Tällaisessa verkossa on paljon enemmän yhteistyötä, ryhmätyötä ja solmuilla on yhtäläiset oikeudet.

Toisin kuin perinteiset blockchain-tekniikat, joissa työn todistaminen on avainasemassa, DAG varmistaa oikeudenmukaisuuden. Tällainen oikeudenmukaisuus antaa vaikutelman, että verkko pitää kiinni hajautetun kirjanpitotekniikan alkuperäisestä tavoitteesta. Erityisesti DLT: n päätarkoitus oli Internet-talouden demokratisointi.

Tangle on yksi merkittävimpiä esimerkkejä DAG: sta työssä. Joten jos verrataan Blockchain vs Hashgraph vs Tangle, verrataan käytännössä DAG: ta blockchainiin ja Hashgraphiin.

Hashgraph vs Dag vs Blockchain

Monet ihmiset ovat kiinnostuneita tietämään, kuinka Hashgraph vs Dag vs Blockchainin myötätunto osoittautuu. Joten päästä eroon hämmennyksestä, tutustu alla olevaan taulukkoon.

Tuoteryhmät Blockchain Hashgraph DAG
Kaivostoiminta Osallistujilla on mahdollisuus lyödä uusia rahakkeita erilaisten yksimielisyysmekanismien avulla Solmut luovat yksimielisyyden virtuaalisen äänestyksen avulla Edellinen tapahtuma vahvistaa konsensuksen onnistumisen
Tapahtumat sekunnissa Erittäin rajoitettu skaalautuvuuden ja TPS: n suhteen Ainutlaatuiset konsensusmekanismit vähentävät laskennallista taakkaa, joten korkea skaalautuvuus ja korkea TPS Ainutlaatuinen tietorakenne suunnattujen asyklisten kaavioiden avulla varmistaa, että skaalautuvuus ja TPS ovat korkeat
Tietorakenne Tiedot lohkoina järjestettyinä tapahtumien järjestyksessä, jonka kaivostyöläiset vahvistavat ekosysteemissä Virtuaalinen äänestys ja juorut juorusta varmistavat, että enemmistö vahvistaa kaupat Tietorakenne noudattaa suunnattua asyklistä graafimekanismia, jossa kukin tapahtuma on riippumaton
Tapahtumien validointi Kaivostyöläisillä on valta lykätä tapahtumaa tai peruuttaa se kokonaan Tapahtumien vahvistus tapahtuu konsensuksen mukaisesti Nykyisen tapahtuman onnistuminen riippuu sen kyvystä vahvistaa kaksi aikaisempaa tapahtumaa
Alustalla toimivat verkot Bitcoin ja Ethereum ovat suosituimpia blockchainiin rakennettuja verkkoja Swirldit ja NOIA ovat ainoat verkot Hashgraphissa NXT, Tangle ja ByteBall ovat suosituimpia DAG-säätiötä käyttäviä verkkoja

Voit myös tutustua yksityiskohtaiseen vertailuoppaaseen Blockchain vs Hashgraph vs Dag vs Holochain ymmärtääksesi kuinka kukin jaetuista kirjanpidoista toimii.

Korvaa Hashgraph Blockchainin?

Tällä hetkellä emme usko, että Hashgraph korvaa blockchainin. Hashgraph tarjoaa kuitenkin paljon hyötyä blockchain-tekniikan käytöstä. Silti blockchain-käyttöönotto tällä hetkellä vain lisääntyy, ja yksityisten blockchainien käytön myötä yritykset ovat myös valmiita aloittamaan blockchainin käytön.

On jo monia blockchain-tekniikkaa käyttäviä yrityksiä, ja uskomme, että se on vasta uuden aikakauden alku. Toisaalta Hedera Hashgraph voi vallita yksin ja saada suosiota korvaamatta muita tekniikoita.

Vaikka blockchainilla on monia asioita, se ei riitä vähentämään tämän tekniikan suosiota.

Johtopäätös

Hashgraph on epäilemättä edistyneempi tekniikka verrattuna blockchainiin. Mutta se ei tarkoita, että se korvaa blockchainin. On edelleen projekteja, jotka voivat hyödyntää blockchainia paremmin kuin Hashgraph. Ottaen huomioon, että Hashgraph on yksityisomistuksessa, adoptiota hidastetaan. Meillä on Hedera Hashgraph, julkinen Hashgraph-verkosto, joka voi auttaa nopeuttamaan sen kasvua.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map