Hyperkirjan historia: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Haluatko oppia Hyperledger-historiasta? Jos teet niin, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa keskitymme vain Hyperledger-historiaan.

Hyperledger on päässyt pitkälle sen perustamisesta vuonna 2016. Tässä artikkelissa tarkastelemme Hyperledger-historiaa ja näemme, mitä Hyperledger-aikajana tarjoaa.

Ennen kuin siirrymme pääaiheeseen, saamme lyhyen johdannon itse Hyperledgeristä.

Hyperkirjan historia: Johdanto

Hyperledger on avoimen lähdekoodin yhteistyö blockchain-tekniikoiden parantamiseksi. Linux-säätiö hallinnoi sitä. Yli 100 yritystä on jo osa yhteistyötä, mukaan lukien suuret yritykset. Se on helppo sekoittaa blockchain-tekniikoihin, kuten Bitcoin. Kyse on tekniikoista, jotka tekevät hajautetusta pääkirjasta todellisuuden.

Hyperledgerin ydintavoitteisiin kuuluu

 • Tarjoa yritystapahtumien tukea yrityskäyttöön sopivalla DLT-ratkaisulla ja kehyksillä
 • Tukea teknisiä yhteisöjä
 • Kouluta yleisöä blockchain-tekniikasta ja markkinamahdollisuuksista
 • Tarjoa työkalupaketti yhteisöjen mainostamiseksi
 • Yhteisölähtöinen ja avoin infrastruktuuri  

Olemme jo käsitelleet Hyperledgerin 101 Blockchainissa. Katso se saadaksesi lisätietoja täältä.

Hyperledger-alkuperä

Hyperledger esiteltiin ensimmäisen kerran 9. helmikuuta 2016 San Franciscossa Kaliforniassa. Sen esitteli Linux-säätiö, jolla oli tuolloin 30 perustajajäsentä. Näistä 30 perustajajäsenestä oli suuria nimiä, mukaan lukien Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM ja muut. Se syntyi tavoitteena parantaa blockchain-tekniikkaa. He haluavat myös tehdä blockchainista helpommin kaikkien ulottuvilla.

Avoimen teknisen hallintorakenteen avulla tavoitteena on luoda yhteisö, joka noudattaa tavallisia työkaluja, kehyksiä ja ohjeita lohkoketjujen toteuttamisessa. Lähestymistapa on erittäin tehokas, koska se toivottaa tekijät tervetulleiksi tekemään ehdotuksia koodikannan ja ohjeiden parantamiseksi.

Nyt sillä on yli 100+ jäsentä, jotka pyrkivät jatkuvasti parantamaan blockchain-tekniikkaa ja tekemään siitä helpommin kaikkien muiden käytettävissä olevien.

Digital Asset lahjoittaa nimen Hyperledger Linux Foundationille blockchain-tekniikan parantamiseksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Hyperledger-projektin hallintoneuvosto voi käyttää sitä, mutta vaatii aina Linux Foundationin hyväksynnän ennen kuin he voivat käyttää sitä.

Perustajajäsenet ja tekninen ohjauskomitea (TSC)


Ilman keskeisiä jäseniä ei ole Hyperledger-projektia. Jäsenet tekevät siitä menestyksen. Helmikuusta 2020 lähtien sillä on nyt yli 100+ jäsentä.

Jäsenyys on kuitenkin jaettu useaan tyyppiin. Se sisältää

 • Premier-jäsenet
 • Yleiset jäsenet
 • Liitännäisjäsenet
 • Kumppanit: Academia

Jos haluat tietää koko luettelon, suosittelemme käymään heidän jäsensivullaan, josta löydät koko luettelon: https://www.hyperledger.org/members

On kuitenkin aina hyvä tuntea pääjäsenet. Tällä hetkellä on 14 pääjäsentä, mukaan lukien Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, JP Morgan, SAP ja NEC.

Brian Behlendorf: Hyperldgerin toimitusjohtaja

Hyperledgerin seuraava suurin tapahtuma on Hyperledgerin toimitusjohtajan nimittäminen – Brian Behlendorf. Hän on tunnettu yritys teknimaailmassa. Nimitys tapahtui 19. toukokuuta 2015.

Nimittämisen jälkeen hän esitti selkeän strategian siitä, miten projekti jatkuu. Hän oli myös etukäteen ja kielsi, että Hyperledgerillä olisi oma kryptovaluutta. Painopiste oli aina tekniikan parantamisessa.

Syyskuussa 2016 hän kirjoitti blogikirjoituksen, jossa hän kuvasi Hyperledgerin tavoitetta, mukaan lukien sen malli. Hän keskusteli myös siitä, kuinka Hyperledger toimisi sateenvarjoprojektina.

Hyperledger-historia: Hyperledger-projektit

Saadaksemme paremman käsityksen Hyperledger-historian aikajanasta, meidän on tarkasteltava lyhyesti kutakin projektia ja niiden tärkeitä tapahtumia. Monet projektit ovat tällä hetkellä itämisvaiheessa, mikä tarkoittaa, että niitä ei julkaista. Heidän ydinprojektinsa, Hyperledger, on kuitenkin jo nähty julkaistavan version 2.0.

Jaamme projektit myös hajautetuissa kirjanpidoissa, kirjastoissa, työkaluissa ja toimialakohtaisesti. Aloitetaan hajautetuista kirjanpidoista.

Hajautetut kirjanpidot

Hyperledger on työskennellyt monissa hajautetuissa kirjanpitoprojekteissa. Käydään läpi jokainen heistä lyhyesti ja opitaan heidän historiastaan ​​ja nykyisestä etenemissuunnitelmastaan.

Hyperledger Besu

Tila: Inkubaatio

Hyperledger Besu on tarkoitettu rakentamaan yksityinen ja julkinen verkosto yrityksille. Teknisesti se voi toimia testiverkkoissa, mukaan lukien Gorli, Ropsten ja Rinkeby. Kun on kyse konsensusalgoritmeista, se tukee IBFT: tä, IBFT2.0: ta, Cliquea, Etherhashia ja PoW: tä. Se tarjoaa myös kattavan lupajärjestelmän.

Hyperledger Besun tiekartta on tällä hetkellä asetettu versioon 1.3. Tällä hetkellä he keskittyvät seuraaviin.

 • Keskitymme tekemään Beusista ensiluokkainen asiakas.
 • Istanbulin tuki
 • Katastrofi
 • Valtion karsiminen

Seuraavassa 1.4-versiossa heidän tavoitteena on ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia, kuten API-seuranta, Siirtotyökalut, avainten hallinnan parantaminen ja Ethereum 1.x

Tällä hetkellä Besu Ethereum -asiakas on ohittamassa, ja voit ladata sen heiltä GitHub-arkisto.

Lue lisää Hyperledger Besusta täältä: 

Hyperledger Burrow

Tila: Inkubaatio

Hyperledger Burrow on myös hajautettu kirjanpitoprojekti, joka on tällä hetkellä itämisvaiheessa. Se tukee WASM-pohjaisia ​​älykkäitä sopimuksia sekä EVM-älykkäitä kontakteja. Hyperledger Burrowin tarkoituksena on tarjota yhden binäärisen lohkoketjun jakelu, joka tarjoaa käyttäjälle nopeuden, yksinkertaisuuden ja kehittäjien ergonomian. 

 • Ehdotus jätettiin ensimmäisen kerran 28. maaliskuuta 2017. Hyperledgerin tekninen ohjauskomitea hyväksyy sen nyt. Sen ehdottivat Casey Kuhlman, Benjamin Bollen, Silas Davis ja Dan Middleton.
 • hyväksyntä tehtiin 6. huhtikuuta 2017.

Hyperledger Burrowin tiekartta näyttää mielenkiintoiselta. Yhteisö kehittää sitä aktiivisesti, ja nykyisin keskitytään hankkimaan CII-merkki. Löydät kaikki tiedot heidän etenemissuunnitelmastaan, neljännesvuosittaisesta päivityksestään ja historiastaan wiki-sivu.

Hyperpitkäkangas

Tila: Aktiivinen

Hyperledger Fabric on epäilemättä yksi suurimmista hajautetuista kirjanpitoprojekteista Hyperledger-sateenvarjon alla. Se on yrityskäyttöinen hajautettu pääkirjakehys, jonka tarkoituksena on rakentaa luvan saaneita sovelluksia ja ratkaisuja.

Sen tavoitteena on olla kehittyvä sovellussäätiö, jolla on modulaarinen arkkitehtuuri. Lähestymistavan avulla esimerkiksi liittymispalvelut, konsensus ja muut ominaisuudet voivat olla plug-and-play. Tämä lähestymistapa on hyödyllinen erilaisille käyttötapauksille kaikkialla.

 • Hyperledger Fabric -hankeehdotus tehtiin 29. maaliskuuta 2016. Sen ehdottivat Tamas Blummer (DAH) ja Christopher Ferris (IBM).
 • Ehdotuksesta se inkuboitiin 31. maaliskuuta 2016.
 • Hanke siirrettiin ensimmäisenä pois inkuboinnista ja otettiin aktiiviseksi 2. maaliskuuta 2017.

Jos olet kiinnostunut oppimaan sen etenemissuunnitelmasta, tutustu JIRA-kojelauta. Katso myös arvostelu Hyperledger Fabric 2.0: sta.

Hyökkääjä Indy

Tila: Aktiivinen

Hyperledger Indy on myös aktiivinen projekti Hyperledger-sateenvarjon alla. Hankkeen päätavoitteena on tarjota uudelleenkäytettäviä komponentteja, kirjastoja ja työkaluja digitaaliseen identiteettiin hajautetuissa kirjanpidoissa ja lohkoketjuissa. Indy voi toimia minkä tahansa blockchain-ratkaisun kanssa ja toimia myös itsenäisenä ratkaisuna hajautetun identiteetin tarjoamiseksi.

 • Projekti oli ensimmäinen ehdotettu kirjoittanut Phil Windley, Steve Fulling Sovrinin säätiöltä ja Jason Law ja Nathan George Evernymistä.
 • TSC hyväksyi ehdotuksen 3. maaliskuuta 2017.
 • Kahden vuoden inkuboinnin jälkeen se siirretään aktiiviseen tilaan 28. maaliskuuta 2019

Katso projektin tiekartta tässä

Hyperpyörä IROHA

Tila: Aktiivinen

Hyperledger IROHA on suunniteltu esineiden internetiin ja infrastruktuuriprojekteihin, jotka tarvitsevat hajautettua pääkirjatekniikkaa. Se on yksinkertainen ja myös helppo sisällyttää. Se tarjoaa yksinkertaisen rakentamisen, verkkotunnusaseman, C ++ -suunnittelun, modulaarisen ja niin edelleen!

 • Hanke on ehdotettu 26. syyskuuta 2016 Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba ja Mark Smargon.
 • Ehdotus hyväksyttiin 13. lokakuuta 2016
 • Se siirrettiin inkubaatiosta aktiiviseen 18. toukokuuta 2017

Hyperledger Sawtooth

Tila: Aktiivinen

Viimeinen hajautettu kirjanpitoprojekti, jonka aiomme listata, on Hyperledger Sawtooth. Aivan kuten kangas, se tarjoaa myös modulaarisen ja joustavan arkkitehtuurin. Se auttaa yrityksiä erottamaan sovellusalueen ydinjärjestelmästä. Älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää määrittelemään sovelluksen liiketoimintasäännöt. Se tukee erilaisia ​​konsensusalgoritmeja, mukaan lukien todistus kuluneesta ajasta (PoET) ja käytännön bysanttilaisesta vikatoleranssista (PBFT)..

 • Saha-ehdotus lähetti Mic Bowman Intel Corporationista ja Richard Gendal Brown R3cevistä. Sitä ehdotettiin 14. huhtikuuta 2016.
 • TSC hyväksyi sen 14. huhtikuuta 2016.
 • Sen jälkeen se siirretään inkubaatiosta aktiiviseen tilaan 18. toukokuuta 2017.
 • Sawtooth PBFT 1.0 julkistettiin 31. lokakuuta 2019
 • Hyperledger Sawtooth 1.2 julkaistiin 17. lokakuuta 2019

Kirjastot

On monia kirjastoja, jotka kuuluvat myös Hyperledger-sateenvarjon alle. Keskustellaan jokaisesta heistä lyhyesti heidän historiastaan.

Hyperledger Oinas

Tila: Inkubaatio

Kirjasto tarjoaa uudelleenkäytettävän, jaetun ja yhteentoimivan työkalusarjan todennettavien digitaalisten tunnistetietojen lähettämiseen, tallentamiseen ja luomiseen. Oinas tarjoaa myös infrastruktuurin peer-to-peer-kirjautumistiedoille ja blockchain-juurtuneille.

 • ehdotus tekee Nathan George.
 • TSC hyväksyi sen 5. helmikuuta 2019.

Hyperledger-peitto

Tila: Inkubaatio

Hyperledger Quilt on Interledger-protokollan Java-toteutus. Se auttaa maksuja siirtymään maksuverkostoihin, mukaan lukien salaus ja fiat. Se toimii pääkirja-agnostisella tavalla ja auttaa kirjoittamaan sovellusten maksulogiikkaa. 

 • Takahiro Inaba NTT Datasta ehdotti peittoehdotusta.
 • TSC hyväksyi sen lokakuussa 2017
 • Peitto v1.0 julkaistiin marraskuussa 2019.

Hyperpekka-kauppa

Tila: Inkubaatio

Kirjaston tavoitteena on parantaa kehittäjien kehitystä hajautettujen pääkirjaohjelmistojen kirjoittamiseksi. Se tarjoaa standardin käyttöliittymän älykkään sopimuksen hallintaan, kirjoittamiseen ja toteuttamiseen. Älykäs sopimusten toteutus poikkeaa hajautetun kirjanpidon toteutuksesta.

 • Shawn Amundson tekee sopimusehdotuksen huhtikuussa 2019
 • TSC hyväksyi sen toukokuussa 2019

Hyperledger Ursa

Tila: Inkubaatio

Hyperledger Ursa mahdollistaa salauksen paremman käytön hajautetussa kirjanpitotekniikassa välttämällä salaukseen liittyvän päällekkäisen työn. Se on jaettu kirjasto, joka parantaa tietoturvaa.

 • Ursa-ehdotus ehdotti paljon ihmisiä
 • Se hyväksyttiin marraskuussa 2018.

Työkalut

Viimeisessä osassa käsitellään Hyperledger-työkaluja.

Hyökkääjä Avalon

Tila: Inkubaatio

Työkalu auttaa yrityksiä siirtämään ketjun ulkopuolisen blockchain-prosessoinnin omistettuihin laskentaresursseihin. Se auttaa kehittäjiä vähentämään haittoja ja käyttämään laskennan luottamusta hyödyksi. Sen pääkirja on riippumaton ja sen julkaisee Enterprise Ethereum Alliance.

 • Sen inkubointitilaa tarjottiin kesäkuussa 2018 nimellä Hyperledger Trusted Computer Framework
 • Se nimettiin uudelleen Hyperledger Avaloniksi lokakuussa 2018

Hyperledger-jarrusatula

Tila: Inkubaatio

Hyperledger Caliper antaa kehittäjien ja käyttäjien tarkistaa lohkoketjun toteutuksen käyttämällä ennalta määritettyjä käyttötapauksia. Se on blockchain-vertailutyökalu.

 • Sen ovat ehdottaneet Victor HU ja Haojun ZHOU, Huawei
 • TSC hyväksyi sen maaliskuussa 2018

Hyperledger-sello

Tila: Inkubaatio

Hyperledger Cello tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden ottaa lohkoketju käyttöön saumattomammin. Se hyödyntää on-demand-palveluna-mallia. Sitä voidaan kutsua blockchain-käyttöjärjestelmäksi.

 • Se hyväksyttiin ja ehdotettiin tammikuussa 2017

Hyperledger Explorer

Tila: Inkubaatio

Viimeiseksi meillä on Hyperledger Explorer, joka tarjoaa tavan ottaa käyttöön, kutsua, tarkastella tai kyselylohkoa, liittyviä tietoja, tapahtumia, tapahtumaperheitä, ketjukoodeja ja muuta!

 • Sen ehdotti Dan Middleton (Intel), Christopher Ferris (IBM) ja Pardha Vishnumolakala (DTCC).
 • TSC hyväksyi sen elokuussa 2016.

Ehdotukset ja päivitykset

Vuosien 2018 ja 2019 välillä tehdään monia ehdotuksia. Alla voit tarkistaa sivun ja oppia lisää niistä.

Hyperledger ylläpitää myös TSC-projektipäivityksiä. Voit tarkistaa kaikki päivitykset tässä.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät Hyperledger-historian loppuun. Luuletko, että käsittelimme kaiken Hyperledger-historiaan liittyvän? Jos teimme, niin älä unohda kommentoida alla ja kerro siitä meille! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map