Hyperledger-kankaan käyttötapaukset ja tapaustutkimukset

Etsitkö Hyperledger Fabric -kankaita? Jos teet niin, olet tullut oikeaan paikkaan.

Hyperledger on yksi näkyvimmistä avoimen lähdekoodin blockchain-teknologiaprojekteista. Sen läsnäolo tunnetaan jo koko liiketoiminnassa. Tällä hetkellä sitä kuvataan parhaiten sateenvarjona projekteista, joissa tavoitteena on tarjota kirjastoja, työkaluja ja kehyksiä yritystason blockchain-käyttöönottoon.

Hyperledger-sateenvarjossa on yli 15 + projektia, ja se kasvaa hitaasti ja varmistaa, että se luo standardin blockchain-tekniikalle toteutuksen yhteydessä.

Yksi sen lupaavimmista hankkeista sisältää Hyperledger Fabric -projektin.

Joten, miksi se on niin vaikuttava verrattuna muihin Hyperledger-sateenvarjon projekteihin? Otetaan selvää.

Mikä on Hyperledger-kangas?

Hyperledger Fabric on luvallinen hajautettu pääkirjakehys, joka mahdollistaa yritystason sovellusten ja ratkaisujen kehittämisen.

Suunnittelu pidetään monipuolisena ja modulaarisena sen varmistamiseksi, että se on helppo integroida ja kehittää. Tämä tarkoittaa selvästi myös sitä, että se voi sopia erilaisiin käyttötapauksiin ja tarjota ainutlaatuisen tavan ratkaista yksimielisyys verkon sisällä ilman tarvetta uhrata suorituskykyä tai yksityisyyttä.

Lue myös,

  • Hyperledger-kangas: Blockchainin edelläkävijä
  • Hyperledger-kangas vs. Ethereum: Head-to-Head-taistelu

Ytimessä ensimmäinen asia, joka tekee Hyperledger Fabricista niin hyödyllisen, ovat sen tärkeimmät ominaisuudet, mukaan lukien luvattu luonne, turvallisuus ja korkea suorituskyky. Hyperledger Fabricin koodi kirjoitetaan Go, Java, JavaScript, Python, REST ja niin edelleen.

Hyperledger-kankaan keskeiset ominaisuudet

Ennen kuin sukellamme syvälle Hyperledger Fabricin käyttötapauksiin, luetellaan sen tärkeimmät ominaisuudet.

  • Identiteetin hallinta → Hyperledger Fabric on sallittu verkko, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa kunnollisen jäsenyyden tunnistepalvelun. Sitä voidaan käyttää todentamaan ja hallitsemaan verkkoon osallistuvien tunnuksia.
  • Tehokas käsittely → Fabricilla luotu verkko on tehokas, koska se varmistaa, että tapahtuman toteutus on erillinen tapahtumasitoumuksesta ja tilaamisesta. Se tarjoaa myös rinnakkaisuutta ja samanaikaisuutta.
  • Ketjukooditoiminto → Se tukee ketjukooditoimintoja, joista on hyötyä tietyntyyppisissä liiketoimissa, mukaan lukien omaisuuden omistajuuden muutos ja niin edelleen
  • Yksityisyys ja luottamuksellisuus → Hyperledger Fabric suojaa liiketoiminnan etuja varmistamalla, että tapahtumat ovat luottamuksellisia ja yksityisiä ja pysyvät samassa luvallisessa verkossa.
  • Modulaarinen muotoilu → Viimeisimmät keskeiset ominaisuudet sisältävät modulaarisen arkkitehtuurin, jonka avulla suunnittelijat voivat käyttää sitä muiden järjestelmien kanssa ja parantaa tai muuttaa sen toiminnallisuutta vaatimuksesta riippuen.

Hyperledger-kankaan käyttökotelot


Hyperledger-kankaan käyttökotelot

Nyt kun meillä on hyvä käsitys Hyperledger Fabricista, on nyt aika käydä läpi Hyperledger Fabricin käyttötapaukset. Nämä Hyperledger-kankaan käyttötapaukset sisältävät sekä kanonisia että laajennettuja käyttötapauksia. Käymme läpi myös Hyperledger Fabric -tapaustutkimuksia saadaksemme paremman käsityksen käyttötapauksista, joista keskustelemme täällä.

Toimitusketjun valmistus

Yksi Hyperledger Fabricin ilmeisimmistä käyttötapauksista on valmistuksen toimitusketju. Lopulliset kokoonpanijat voivat käyttää Fabricia sellaisen toimitusketjuverkoston luomiseen, joka pystyy paremmin ylläpitämään kysyntää ja tarjontaa osatoimittajan ja valmistajien välillä. Kankaan käyttö tarkoittaa enemmän reagointikykyä koko järjestelmässä.

Lisäksi standardiprotokollan käyttö osallistujien keskuudessa tarkoittaa, että kukin heistä noudattaa samoja sääntöjä ja määräyksiä luoden vakiomenetelmän.

hyperkirjan kangas-käyttökoteloiden valmistus

Kuvateksti: Hyperledger-kankaan käyttötapa: Toimitusketjun valmistus

B2B-sopimus

Toinen hyödyllinen Hyperledger-kankaan käyttötapa, josta sinun on opittava, on B2B-sopimus. Joten, mitä se tekee? B2B-sopimuksessa kaksi osapuolta automatisoi sopimukset luotetussa ympäristössä.

Hyperledger Fabric tarjoaa molempien osapuolten yksityisyyden ja turvallisuuden ylläpitämisen sallitulla tavalla sopimuksen hallinnointiin. Tällä tavoin arkaluonteisia yritystietoja ei koskaan jaeta näiden kahden osapuolen lisäksi.

Se on hyödyllinen myös sopimusten löytämisessä pääkirjaosapuolille.

Tällä tavoin osapuolet voivat tarkistaa sopimuksen ja tehdä tarjouksen vastaavasti. Hyperledger Fabric varmistaa, että lähestymistapa on standardoitu niin, että tarjoajat voivat löytää sopimuksen ja tehdä niistä tarjouksia ilman tarvetta ottaa yhteyttä suoraan toiseen liikekumppaniin.

hyperkirjan kangas-käyttötapaukset-b2b

Kuvateksti: Hyperledger-kankaan käyttötapa: B2B-sopimus

Omaisuuden tallettaja

Toinen Hyperledger Fabricin käyttötapaus on omaisuuden tallettaja. Tässä käyttötapauksessa varat voidaan dematerialisoida blockchain-verkossa.

Näin kaikki sidosryhmät voivat käyttää omaisuutta suoraan ja käyttää sitä sitten kaupankäyntiin. Parhaat omaisuuden säilytyspaikkaan perustuvat Hyperledger Fabricin todelliset käyttötapaukset ovat rahoitusarvopaperit ja vastaavat.

Käyttämällä tätä lähestymistapaa kauppiaiden ei tarvitse huolehtia välituotteista, ja he voivat olla vuorovaikutuksessa markkinoiden kanssa reaaliajassa. Toisaalta yritykset tai sidosryhmät voivat lisätä säilytettyihin varoihin liiketoimintasääntöjä ja auttaa vähentämään käyttökustannuksia.

Suora viestintä

Hyperledger-kangas on hyödyllinen myös tarkempien skenaarioiden tai vaatimusten suhteen. Se voi esimerkiksi auttaa luomaan suoran yhteyden yrityksen ja sidosryhmien kanssa reaaliajassa, kun aika tulee.

Joten jos yritys pyrkii joko joukkorahoitukseen tai haluaa myydä osan osakkeistaan ​​muille yrityksille, se voi luoda putken Hyperledger Fabricin avulla. Tällä tavoin heidän ei tarvitse huolehtia välittäjistä ja toimittaa oikeaa tietoa oikealle henkilölle oikeaan aikaan.

Varojen yhteentoimivuus

Hyperledger-kangasta voidaan käyttää myös tarjoamaan yrityksille, sidosryhmille ja loppukäyttäjille mahdollisuus vaihtaa yhden tyyppistä omaisuutta toiseen.

Tästä on hyötyä tapauksissa, joissa yhdellä osapuolella on yhtä tyyppiä omaisuutta, kun taas toinen osapuoli ei hyväksy sitä. He voivat yksinkertaisesti muuttaa omaisuuden tyypin ja suorittaa tapahtuman. Prosessi voi toimia myös silloin, kun markkinoilla ei ole riittävästi likviditeettiä.

Hyperledger-kankaan tapaustutkimukset

Oikea tapa oppia käyttötapauksista on käydä läpi joitain tapaustutkimuksia. Nämä tapaustutkimukset antavat sinulle selkeän kuvan Hyperledger Fabricin todellisista käyttötapauksista. Joten, aloitetaan.

Chinayardin ja IBM: n leikkaama onboarding

Tässä tapaustutkimuksessa opitaan, kuinka IBM ja ChinaYard hyödyntävät Hyperledger Fabricia valmistussektorilla. He pystyivät käyttämään kangasta vähentämään uusien toimittajien riskiä ja parantamaan alukseen nousuaikaa 60 päivästä 3 päivään! Se on vaikuttavaa, kun otetaan huomioon säästetyn ajan määrä.

Sen avulla he voivat nyt nousta B2B-toimittajiin paljon nopeammin paremmalla riskienhallinnalla. He luovat digitaaliset yritysasiakirjat, jotka luovat uusia toimialastandardeja.

Jos olet kiinnostunut, voit lukea lisää tapaustutkimuksesta tässä.

Luo Honeywell Aerospacen online-osien markkinapaikka

Honeywell Aerospace on luonut online-osamarkkinat Hyperledger Fabricin avulla. Tämä tehdään ostoaikojen parantamiseksi leikkaamalla ne päiviksi viikkojen sijaan.

Se auttaa myös luomaan Amazon-tyyppisen markkinapaikan lentokoneiden osille. Aiemmin kului ostajan matkoille ja kokouksille, ennen kuin hän voi päättää osista. Nyt ostajan on ostettava osia samalla tavalla kuin verkkokauppasivustolta.

Se auttaa myös tehostamaan väärennöksiä. Jos haluat lukea lisää tapaustutkimuksesta, tutustu linkkiin tässä.

Paranna korvausten elinkaarta muuttamalla terveydenhuoltoa

Terveydenhoitoväitteet ovat aina olleet haastava kokemus potilaille. Muuta terveydenhuoltoa haluaa muuttaa sitä, ja he tekevät sen Hyperledger Fabricin avulla. He haluavat parantaa korvausprosessin läpinäkyvyyttä ja läpäisevyyttä sekä parantaa yleistä toteutettavuutta.

Tätä varten he määrittelevät vaatimukset, valitsevat oikean alustan ja testaavat sitä miljoonilla tapahtumilla.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää tapaustutkimuksesta, tutustu linkkiin tässä.

Walmartin elintarvikeketjun läpinäkyvyyden parantaminen

Walmart muuttaa parhaillaan elintarvikeketjua, koska ne tuovat ennennäkemättömän läpinäkyvyyden Hyperledger Fabricin avulla.

Käyttämällä kangasta ne mahdollistavat ruoan seurannan matkan jokaisessa vaiheessa, mikä tuo läpinäkyvyyttä ja aitoutta syömäämme ruokaan.

Lue lisää tässä.

Sony Global Educationin seuraavan sukupolven tunnistetiedot

Viimeinen lueteltavista Hyperledger Fabric -tapaustutkimuksista on seuraavan sukupolven tunnistetiedot.

Tätä hallitsee kukaan muu kuin Sony Global Education, koska niiden tavoitteena on hyödyntää hajautettua kirjanpitotekniikkaa, kuten Hyperledger Fabric. Se antaa organisaatioille ja valtion virastojen yhteenliittymälle mahdollisuuden parantaa koulutustietoja ja koulutusta keskitetysti.

Kiinnostaako lukea lisää? Tarkistaa tässä.

Hyperledger-kangasyritykset käyttävät koteloita

Tässä viimeisessä osiossa keskustellaan Hyperledger Fabric -liiketoiminnan käyttötapauksista. Kaikki nämä käyttötapaukset ovat yrityskeskeisiä ja tarjoavat laajemman näkökulman ja toteutuksen Hyperledger Fabricille.

Lääkkeet

Lääketeollisuus voi hyötyä valtavasti DLT: n, kuten Hyperledger Fabricin, käytöstä. IBM työskentelee jo blockchain-yritysjärjestelmässä, joka rakennetaan Fabricin päälle.

He tekivät yhteistyötä kiinalaisen konglomeraatin Sichan Heijan kanssa. Tämä parantaa luottotietojen arviointia, ja 2–3 kuukautta kestäneet maksut toimitetaan nyt melkein heti.

Huumeiden seurantaa parannetaan myös Fabricin avulla, koska se tuo avoimuutta ja turvallisuutta toimitusketjuun.

Rahoituspalvelut

Rahoituspalvelut paranevat myös Fabricin käytön myötä. Rahoituslaitokset voivat nyt hyötyä yksityisyydestä, luottamuksellisuudesta ja vastuullisuudesta.

Se, että verkkoa voidaan ylläpitää yksityisesti ilman ulkopuolisten tahojen tarvetta, voi luoda perustan näille rahoituslaitoksille, koska ne arvostavat yksityisyyttä enemmän kuin mitään muuta. Kaikki on turvallista myös käyttämällä DLT: ssä olevia salausalgoritmeja, kuten kangasta.

Sen lisäksi älykkäät sopimukset voivat auttaa rahoituspalveluja automatisoimaan prosessin eri osa-alueita ja poistamaan tarpeetonta paperityötä.

Pankkitoiminta

Pankkitoiminta, kuten rahoituspalvelut, voi hyötyä Hyperledger Fabricin käytöstä. Se voi auttaa pankkeja olemaan hyvin varusteltuina uusimmalla tekniikalla ja suojaamaan transaktioitaan kyberhyökkäyksiltä. He voivat myös käyttää sitä tarjoamaan saumattoman kokemuksen käyttäjälle, joka haluaa tapahtumiensa suorittamisen muutamassa minuutissa.

Terveydenhuolto

Olemme jo käsitelleet tapaustutkimuksen, jossa terveydenhuolto käyttää Fabricia korvausprosessin helpottamiseksi. Se ei kuitenkaan ole ainoa tapa, että terveydenhuollon teollisuus voi käyttää kangasta. He voivat myös käyttää sitä varmistamaan asianmukainen yksityisyyden suoja, poistamaan väärennökset ja tallentamaan terveystietoja digitaalisesti.

Kaikkien näiden lisäksi Fabric DLT: tä voidaan käyttää myös väärennettyjen lääkkeiden poistamiseen toimitusketjusta.

Esineiden internet (IoT)

Esineiden internetiä voidaan parantaa edelleen Hyperledger Fabricin avulla. Koska laitteet on liitettävä, ne tarvitsevat runkoverkon toimiakseen kunnolla, joka on turvallinen ja voi tarjota nopean verkon keinoille muodostaa yhteys toisiinsa. Kangas voi tarjota vankan protokollan näiden kaikkien hallitsemiseksi.

Koulutus

Kankaalla voidaan parantaa koulutusta. IBM teki yhteistyötä useiden laitosten kanssa vuosina 2017–2018. Kangasta käyttämällä opiskelijat voivat käyttää parempaa tapaa hoitaa tehtäviään tai saada sertifikaatteja, joihin pääsee mistä tahansa.

Toimitusketju

Toimitusketjun hallinnasta on epäilemättä eniten hyötyä. Kuten jo tiedät, hajautetut kirjanpitotekniikat voivat auttaa parantamaan koko ketjua tuomalla avoimuutta, muuttumattomuutta ja turvallisuutta.

Toimitusketju kasvaa tulevina vuosina, jolloin kasvu on yli 200%.

Se parantaa ruokakuljetusten laatua ja varmistaa, että kuluttajat ovat riittävän avoimia.

Hallitus

Hallitukset kamppailevat jo erilaisten prosessiensa hallinnasta. Nykyisessä pandemiatilanteessa hallitus tarvitsee luotettavia järjestelmiä, joita voidaan tarvittaessa skaalata vaikuttamatta turvallisuuteen ja avoimuuteen.

Kangas voi tarjota hallitukselle tavan luoda luvan saaneita verkkoja sisäistä käsittelyä varten. He voivat myös luoda moduuleja digitaaliselle identiteetille ja liittää ihmiset järjestelmään vastaavasti.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät Hyperledger-kankaan käyttötapausten loppuun. Käsittelimme erilaisia ​​Hyperledger-kankaan käyttötapauksia, mukaan lukien kanoninen, tilannekohtainen ja liiketoiminta.

Hyperledger Fabric tarjoaa vankan kehyksen, jotta kuka tahansa voi luoda sen ympärille ratkaisun. Sen modulaarinen rakenne on sen suurin etu, jota seuraa tehokkuus ja turvallisuus.

Joten mitä mieltä olet Hyperledger Fabricin käyttötapauksista? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map