ICO vs. VC: Kokemus on merkitystä

Oletko blockchain-crypto -yrittäjä, joka yrittää kerätä varoja blockchain-projektiisi? Mahdollisuudet ovat, että arvioit vaihtoehdoiksi alkuperäisen kolikoiden tarjoamisen (ICO) ja riskipääoman (VC). Tässä artikkelissa vertailen ICO: ta ja VC: tä.

ICO vs. VC: ne ovat käsitteellisesti erilaisia

ICO: t ovat sääntelemättömiä väkijoukkotapahtumia, joita blockchain-crypto-start-up -yritykset hyödyntävät hankkiakseen varoja. Voit lukea lisää ICO: sta tästä artikkelista “Mikä on ICO: Johdatus alkuperäiseen kolikoiden tarjoamiseen”.

Start-up-yritykset luovat verkkosivustonsa ja julkaisevat sitten paperin, jossa he selittävät projektinsa ja tekniikkansa. He ryhtyvät oikeudellisiin valmisteluihin, ja heidän digitaalinen markkinointitiiminsä markkinoi projektia aggressiivisesti verkossa.

Samanaikaisesti he luovat salaustunnuksensa käyttämällä Ethereum blockchain -alustaa tai vastaavaa. Myöhemmin he julkaisevat joukkuemyynnin rahakkeilleen, johon kuka tahansa voi sijoittaa. Myöhemmin he käyttävät rahastoa projektien kehittämiseen.

Riskipääomarahastot ovat varakkaita sijoittajia, jotka haluavat parantaa varallisuuttaan edelleen, ja siksi he sijoittavat lupaaviksi aloittaviin yrityksiin. He tutkivat projektia hyvin ja ovat laajasti vuorovaikutuksessa projektiryhmän kanssa ennen investointeja. He ostavat osuuden yrityksestä ja työskentelevät startup-tiimin kanssa pitkäaikaisesti.

ICO-sijoittajat voivat olla uusia, kun taas riskipääomainvestoijille on kokenut:

Kun käynnistät ICO: n, myyt salaustunnuksesi sijoittajille, jotka voisivat sijoittaa ensimmäistä kertaa. ICO-sijoittamiseen ei ole pääsyesteitä, kuka tahansa voi saada Bitcoinin tai Etherin ja tulla sijoittajaksi.

ICO-sijoittajat tarkistavat säännöllisesti erilaisia ​​sosiaalisen median alustoja, kuten Facebook tai Twitter, tietääksesi projektistasi. Reddit on heille yleinen tietolähde projektistasi, tai he voivat etsiä tietoa siitä suosituista kryptovaluutta-foorumeista, kuten Bitcointalk.

He tutkivat myös valkopaperia saadakseen lisätietoja projektista ja tarkastelemalla salausyhteisön mielipidettä projektista. Voit lukea tämän artikkelin ”Aloittelijan opas: Kuinka tarkistaa ICO: n valkoista paperia”, jotta tiedät mitä ICO-sijoittajat etsivät valkoisesta paperista. Tässä artikkelissa “Aloittelijoiden opas: Kuinka osallistua ICO: han” lue myös, miten he valmistautuvat ennen sijoittamista ICO: han.

Toisaalta riskipääomasijoittajat ovat erittäin kokeneita. Monissa tapauksissa he olivat yrittäjiä aiemmin. Vaikka he eivät olisikaan, he houkuttelevat kokeneita yrittäjiä arvioimaan liiketoimintasuunnitelmaasi. Monissa tapauksissa riskipääomasijoittajat olivat johtajia yrityksissä, joilla oli samanlaiset liiketoiminta-alueet (LOB) ja jotka myivät samoilla markkinoilla.

Riskipääomasijoittajat ovat kokeneita


Riskipääomasijoittajat tuntevat liiketoiminnan, käynnistysdynamiikan ja investoinnit pitkään. Heillä on yleensä hyvä maine markkinoilla. Tyypillisesti huomaat, että he ovat sijoittaneet aiemmin yrityksiin, jotka aloittivat pieninä ja kasvoivat erittäin menestyviksi.

Aloittamisen tavoite on merkitystä ICO vs.VC-vertailussa:

Haluatko sinä, blockchain-yrittäjä, vain kerätä rahaa? Sitten ICO voisi olla tie eteenpäin sinulle. ICO-sijoittajat eivät voi tarjota enempää. Suurimmalla osalla heistä ei ehkä ole kokemusta liiketoiminnasta, jossa olet, ja he ovat todennäköisesti tulleet joukkoihin odottaen vain nopeaa voittoa.

Jos kuitenkin etsit myös konsultointia, liiketoimintaohjeita, yhteyttä teollisuuden vaikuttajiin, kädessä pitämistä ja käsitteitä (PoC) rahoituksen ohella, kannattaa harkita lähestymistä riskipääomaosastoihin. He ovat erittäin kokeneita, ja koska he ostavat osuuden yrityksestäsi, he ovat edelleen panostaneet menestykseen. He eivät etsi nopeaa voittoa.

ICO: n valmistautuminen aloittelijaan eroaa huomattavasti siitä, miten heidän on valmistauduttava riskipääomarahoitukseen:

Sinun on valmisteltava ammattimaisen näköinen verkkosivusto, upea julkaisu, erinomainen markkinointimateriaali ICO: lle. Sitten sinun on otettava mukaan pätevä lakitiimi, jotta olet laillisesti kuulunut toimialueellesi. Digitaalisen markkinointitiimisi on suoritettava aggressiivinen verkkomarkkinointikampanja.

Saatat joutua suorittamaan napsautuskohtaisen mainoskampanjan. Voit myös harkita palkkio-ohjelmia ja kolikkopelejä. Sinun on osallistuttava Blockchain-salaustapahtumiin ja esitettävä projektisi.

Olettaen, että olet luonut salaustunnuksen Ethereumin kaltaisella alustalla, tämä tiivistää valmistautumisen ICO: n käynnistämiseen. Voit lukea lisää tästä artikkelista “Aloittelijan opas: Kuinka luoda hyvä ICO-markkinointistrategia”.

Se on täysin erilainen riskipääomasijoittajilla. Sinun on näytettävä heille oikea tuote tai ainakin demo. Tarvitset vankan liiketoimintasuunnitelman, yksityiskohtaisen etenemissuunnitelman ja perusteelliset taloudelliset ennusteet. Riskipääomarahastot ovat todellisia liikemiehiä, ja ne voivat helposti erottaa aidon liiketoimintasuunnitelman vain markkinoinnin ja teknologian ammattikieltä.

Ponzi-järjestelmät ovat päässeet ICO: iin. Se on mahdotonta riskipääomasijoittajien kanssa heidän liiketoimintasuunnitelmansa tiukan valvonnan vuoksi.

Riskipääomat vaativat monia tapaamisia aloittavan yrityksen kanssa, joten he pitävät parempana yrityksistä, jotka sijaitsevat samalla maantieteellisellä alueella. Siksi riskipääomarahoitus on maantieteellisesti keskittynyttä, suurin osa riskipääomarahastoista toimii suurissa liike- ja finanssikeskuksissa. ICO-sijoittajat eivät tee niin kovaa huolellisuutta, joten he voivat sijoittaa mistä päin maailmaa tahansa.

ICO-vaatimukset ovat vähäisiä verrattuna riskipääomarahoitussopimusten lakisääteisiin vaatimuksiin:

Blockchain-yrittäjä päättää tunnuksen jakelun ja siitä, milloin sijoittajat saavat rahakkeita. Lakisääteisiä vaatimuksia ei ole.

Suurin osa ICO: ista vuonna 2017 ei edes myynyt osuuttaan yrityksestään sijoittajille. Monet peittivät suojaustunnuksensa käyttöoikeustunnuksiksi ja ohittivat kaikki säännökset. Voit lukea lisää tästä artikkelista “ICO vs IPO: Mikä on todellinen ero?”.

Riskipääomarahoituksen saamiseksi sinun on kuitenkin myytävä 20–30 prosentin omistusosuutesi yrityksestäsi riskipääomarahastolle. Se on laillinen sopimus. Valmistaudu intensiivisiin neuvotteluihin yrityksesi markkina-arvosta!

Oikeudellinen ja muu valmistelutyö on merkittävää, ja riskipääomarahoitussopimuksen päättyminen voi viedä vuoden. Vertaa sitä ICO: iin, joissa voit suorittaa koko prosessin kuukaudessa tai kahdessa!

ICO PR on rajoitettu, kun taas riskipääomaa koskevat kaupat ovat arvostettuja:

Vuonna 2017 ICO oli 902, ja vain 48% onnistui. Monissa maissa ICO: t ovat saaneet negatiivisen merkityksen. ICO: n PR-arvo on rajallinen.

Vertaa tätä merkittävään positiiviseen tiedotusvälineiden näkyvyyteen, jonka riskipääomarahoitussopimus tuo aloittavalle yritykselle. Riskipääomasijoittajat ovat maineikkaita, ja sijoitusrahastot tekevät paljon huolellisuutta ennen sijoittamista. Riskipääomayhtiöillä on myös arvokas verkosto teollisuudessa. Kaikki nämä tekijät yhdessä antavat erittäin myönteisen medianäkyvyyden aloittaville yrityksille, jotka takaavat riskipääomarahoituksen.

ICO-rahoitus ei voi vastata riskipääomasijoitusten myönteistä tiedotusvälineiden näkyvyyttä, vaikka rahoitus olisi paljon suurempi kuin riskipääomaa koskeva sopimus.

Toisaalta salausyhteisöt ja salausmediasivustot tarjoavat usein negatiivisen kattavuuden epäonnistuneille blockchain-projekteille. Epäonnistuneen blockchain-yrittäjän on todella vaikeaa palata takaisin myöhemmin paremmalla ajatuksella.

Kuinka se on VC: n kanssa? Epäonnistuneet start-up-yritykset, jotka olivat saaneet riskipääomarahoituksen, eivät saa mitään huomattavaa näkyvyyttä yritystiedotusvälineissä. Usein riskipääomarahasto saattaa sijoittaa saman yrittäjän seuraavaan hankkeeseen. Tämä johtuu siitä, että riskipääomasijoittajat pysyvät käynnistysvaiheessa pitkään ja ottavat vastuun epäonnistumisesta.

ICO vs. VC: tuomaristo on edelleen poissa!

Crunchbase-raportit heidän artikkelinsa “ICO: t toimittivat vähintään 3,5x enemmän pääomaa blockchain-startup-yrityksille kuin VC vuodesta 2017”, että ICO: t ovat osoittautuneet lupaavammiksi kuin VC: t blockchain-crypto -yrittäjille.

Sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa kuitenkin herättävät ICO: n sääntelemättömyyden ja pienille sijoittajille aiheutuvan riskin. Yhdysvalloissa Securities and Exchange Commission (SEC) on jo lähettänyt 80 haastetta blockchain-startup-yrityksille havaittuaan arvopaperimääräysten rikkomuksia. Olen aiemmin ilmoittanut tästä artikkelissa “ICO vs IPO: Mikä on todellinen ero?”.

Älä kirjoita vielä VC: tä. Ne tarjoavat merkittävää lisäarvoa liiketoiminnan kasvulle pitkällä aikavälillä. ICO: lla on demokratisoitunut sijoitus, ja ne voivat myös tuoda merkittävää arvoa pöydälle. Niiden on kuitenkin oltava ensin asetusten oikealla puolella.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map