Julkinen vs. yksityinen lohkoketju: miten ne eroavat toisistaan?

Yritysyritykset ovat aina päättämättömiä julkisen ja yksityisen blockchain-tekniikan suhteen. Kaivamme täällä syvemmälle ja ymmärrämme ominaisuudet ja vertaamme julkista ja yksityistä lohkoketjua.

Blockchain-tekniikan alusta lähtien ihmiset ovat keskustelleet julkisesta vs yksityisestä blockchainista. Yritysympäristössä on todella tärkeää tietää näiden kahden suuret erot. Periaatteessa julkisilla ja yksityisillä blockchain-esimerkeillä on valtava rooli yrityksissä, jotka etsivät täydellistä blockchain-tyyppiä ratkaisuilleen.

Mutta miten? Jos et pysty tunnistamaan näiden eroja ja valitset väärän alustan, ratkaisusi ei toimi. Monet ihmiset kuitenkin edelleen hämmentävät heitä nykyään.

Siksi autamme sinua, keskitymme tänään julkiseen ja yksityiseen lohkoketjuun. Kun tiedät heidän samankaltaisuutensa ja eronsa, voit helposti valita tarpeisiisi sopivan.

Ilmoittaudu nyt: Ilmainen Blockchain-kurssi

Julkinen vs. yksityinen lohkoketju: Johdanto kahteen pääketjuun

Mikä on julkinen estoketju?

Julkinen blockchain-verkko on blockchain-verkko, johon kuka tahansa voi liittyä milloin tahansa. Periaatteessa osallistumiseen ei ole rajoituksia. Kuka tahansa voi nähdä pääkirjan ja osallistua yksimielisyyteen.

Esimerkiksi Ethereum on yksi julkisista blockchain-alustan esimerkeistä.

Jos siis haluat täysin hajautetun verkkojärjestelmän, julkinen lohkoketju on oikea tapa edetä. Se voi kuitenkin tulla hieman ongelmalliseksi, kun yrität sisällyttää julkisen blockchain-verkon yrityksen blockchain-prosessiin.

Joka tapauksessa julkinen blockchain-verkko oli kaikkien aikojen ensimmäinen blockchain-tyyppi vallankumouksessa. Itse asiassa Bitcoin oli se, joka loi perustan blockchain-tekniikoille.

Kun ihmiset alkoivat nähdä taustalla olevat teknologiset edut, he alkoivat kehittää muita blockchain-muunnelmia päästä eroon kaikista ongelmista.

Parasta julkisista blockchain-yrityksistä on, että ne varmistavat, että kaikilla osallistujilla on yhtäläiset oikeudet riippumatta siitä.

Ihmiset voivat liittyä ja osallistua yksimielisyyteen, käydä kauppaa ikäisensä kanssa haluamallaan tavalla.

Julkiset blockchain-yritykset varmistavat, että tämä tekniikka tarjoaa korkeimman turvallisuustason. Enemmän, se on jotain, jota et näe yksityisessä lohkoketjussa.

Jokainen voi nähdä myös kirjanpidon säilyttäen siten läpinäkyvyyden koko ajan.

Julkisten blockchain-esimerkkien mukana on kuitenkin myös kohtuullinen osuus virheistä. Todellisuudessa nämä alustat ovat tavallista hitaampia. Lisäksi se voi houkutella haitallisia ihmisiä, jotka käyttävät alustaa laittomaan toimintaan nimettömän luonteensa vuoksi.

Katsotaanpa julkisen blockchainin parhaat ominaisuudet tässä julkisessa blockchain vs private blockchain -oppaassa.

Lue lisää: Mikä on julkinen estoketju? Aloittelijan opas

Julkinen estoketju: parhaat ominaisuudet

Korkea turvallisuus

Julkiset blockchain-yritykset suunnittelevat aina jokaisen alustan tavalla, joka tarjoaa täyden turvallisuuden. Todellisuudessa yritykset ja organisaatiot käsittelevät joka päivä päivittäisiä hakkerointeja. Siitä on tulossa iso este ajan myötä.

Lisäksi se aiheuttaa miljardeja ja miljardeja dollareita vuosittain.

Mutta kaikilla julkisen lohkoketjun suojausprotokollilla he voivat helposti pysäyttää kaikki kohtaamansa hakkerointikysymykset. Lisäksi he voivat vihdoin varmistaa todellisen arvon tai paremman datan laadun mille tahansa projektille.

Suojausprotokollat ​​voivat vaihdella alustan mukaan, mutta voin sanoa turvallisesti, että julkiset lohkoketjut ovat enemmän tai vähemmän vankkoja.

 Avoin ympäristö

Kuten jo tiedätte, julkinen lohkoketju on avoin kaikille, aivan kuten sen nimi. Joten riippumatta siitä, missä asut, voit kirjautua näille alustoille. Tarvitset vain hyvän Internet-yhteyden ja tietokoneen.

Joten voit aina nauttia kaikista blockchain-tekniikan eduista. Enemmän, voit käyttää sitä liiketoimiin turvallisessa ympäristössä. Voit myös ansaita rahaa kaivostoiminnasta. Kaikki julkiset alustat eivät kuitenkaan tarjoa kaivostoimintoja.

Katsotaanpa tämän julkisen blockchain vs private blockchain -oppaan seuraava ominaisuus.

 Nimetön luonto

Tämä on oikeastaan ​​yksi julkisten lohkoketjujen parhaista ominaisuuksista, joita suurin osa käyttäjistä rakastaa. Pohjimmiltaan täällä kaikki ovat tuntemattomia. Itse asiassa et käytä oikeaa nimesi tai todellista henkilöllisyytesi täällä. Kaikki pysyisi piilossa, eikä kukaan voi seurata sinua sen perusteella.

Koska tämä ominaisuus on julkinen, se on tarkoitettu pääasiassa omaisuuden turvallisuuteen. Ihmiset kuitenkin käyttivät sitä myös laittomista syistä. Monet rikolliset pyrkivät käyttämään bitcoinia maksamaan laittomasta toiminnasta pimeässä verkossa. Tämä on myös yksi julkisen estoketjun haitoista.

Mutta älä tuomitse sitä huonon menneisyyden perusteella. Ihmiset voivat käyttää mitä tahansa uutta tekniikkaa huonoihin ja hyviin tarkoituksiin. Siksi sen ei pitäisi millään tavalla pohtia julkista blockchain-tekniikkaa.

 Ei määräyksiä

Todellisuudessa julkisella blockchainilla ei ole säännöksiä, joita solmujen on noudatettava. Joten ei ole rajoitusta sille, kuinka tätä alustaa voidaan käyttää parantamiseen. Pääasia on kuitenkin se, että yritykset eivät voi työskennellä sääntelemättömässä ympäristössä.

Miksi? Se johtuu siitä, että ilman säännöksiä on vaikea noudattaa kaikkia projektin mahdollisesti tarvitsemia tarpeita. Siksi suosittelen julkisten verkkojen käyttöä kuluttaja-alustoilla. Se tarkoittaa, että sinun ei pitäisi käyttää sitä sisäisenä verkkojärjestelmänä ja käyttää sitä ulkoisena. Tämä on myös yksi julkisen estoketjun haitoista.

Katsotaanpa tämän julkisen blockchain vs private blockchain -oppaan seuraava ominaisuus.

Blockchain-tekniikan käyttöönotto on vaikea prosessi. Opi käyttämään estoketjua ja käyttämään sitä yrityksesi vahvistamiseen nyt!

 Miksi käyttää tätä?

 Todellinen hajauttaminen

Julkisessa estoketjussa saat todellisen hajauttamisen. Tämä on jotain, joka on melko poissa yksityisistä blockchain-verkoista. Koska jokaisella on kopio kirjanpidosta, se luo myös hajautetun luonteen.

Pohjimmiltaan tämän tyyppisessä lohkoketjussa ei ole keskitettyä kokonaisuutta. Siten vastuu verkon ylläpidosta on yksinomaan solmuilla. Konsensusalgoritmin avulla he päivittävät kirjanpitoa ja edistävät oikeudenmukaisuutta.

Molemmat ominaisuudet varmistavat lisäksi, että järjestelmässä on aina hajautettu ympäristö.

Katsotaanpa joka tapauksessa seuraavaa tässä julkisessa blockchain vs private blockchain -oppaassa.

Täysi läpinäkyvyys

Mikään ei voi verrata täysin läpinäkyvään alustaan ​​mihinkään muuhun. Pohjimmiltaan julkiset blockchain-yritykset suunnittelevat alustoja siten, että ne ovat täysin avoimia kaikille pääkirjassa oleville.

Se tarkoittaa, että näet kirjanpidon milloin tahansa. Joten korruptiota tai ristiriitoja ei ole. Joka tapauksessa jokaisen on ylläpidettävä kirjanpitoa ja osallistuttava yksimielisyyteen.

Tämä on jotain, jonka löydät yksityisistä blockchain-alustoista.

Muuttamattomuus

Julkinen blockchain-verkko on täysin muuttumaton. Mutta mitä se tarkoittaa? No, se tarkoittaa, että kun lohko pääsee ketjuun, sitä ei voida muuttaa tai poistaa. Joten se varmistaa, että kukaan ei voi vain muuttaa tiettyä lohkoa, voi saada hyötyä muilta.

Todellisuudessa jokainen organisaatio käsittelee muutosongelmia. Joko se tapahtuu offline-tilassa tai verkossa. Parasta on, että hajautusfunktiot toimivat suojausprotokollana.

Siksi, kun henkilö yrittää vaihtaa lohkoja, hän luo erilaisen ketjun, joka erottuu alkuperäisestä ketjusta. Joten peruuttamalla muutokset.

Katsotaanpa joka tapauksessa yksityinen lohkoketju seuraavaksi tässä julkisessa blockchain vs private blockchain -oppaassa.

Täysi käyttäjän vaikutusmahdollisuus

Tyypillisesti missä tahansa verkossa käyttäjän on noudatettava paljon sääntöjä ja määräyksiä. Monissa tapauksissa säännöt eivät ehkä edes ole oikeudenmukaisia. Mutta ei julkisissa blockchain-verkoissa. Täällä kaikilla käyttäjillä on valtuudet, koska ei ole keskushallintoa valvomaan heidän jokaista liikettään.

Nämä alustat ovat myös avoimia yleisölle, joten mikään yritys ei voi estää sinua lataamasta solmuja ja liittymästä konsensukseen.

Tätä et näe yksityisissä blockchain-alustoissa. Jos tarkistat yksityisen lohkoketjun, huomaat, että käyttäjät eivät voi nauttia täydestä vapaudesta.

Lue lisää yrityksen blockchain-alustoista ymmärtääkseen, miten kukin niistä toimii.

Mikä on yksityinen estoketju?

Katsotaanpa, mikä on yksityinen lohkoketju, ennen kuin siirrymme täydelliseen vertailuun. Yksityinen blockchain on erityinen blockchain-tekniikka, jossa vain yhdellä organisaatiolla on auktoriteetti verkon suhteen. Joten se tarkoittaa, että yleisö ei ole avoinna liittymään.

Todellisuudessa kaikilla yksityisillä lohkoketjuratkaisuilla on jonkinlainen valtuutusjärjestelmä henkilöllisyydelle, joka tulee alustalle. Pohjimmiltaan yksityiset blockchain-ratkaisut kehittävät näitä alustoja yrityksen sisäiselle verkkojärjestelmälle.

Siksi tarvitset luottamusta käyttää tätä alustaa. Ilman solmujen välistä luottamusta tämä verkkomalli ei toimi. Siten vain yrityksen työntekijät voivat käyttää sitä.

Saatat ajatella, miten tämä hajautetaan sitten? Se ei kuitenkaan ole teknisesti. Yksityinen lohkoketju ei ole täysin hajautettu kuten julkiset lohkoketjualustat. Se on enemmän osittain hajautettua tilannetta.

Yksityisissä blockchain-alustoissa saat kuitenkin säännöksiä, joita muilla alustoilla ei ole. Joten kaikkien solmujen on noudatettava tiettyjä sääntöjä yrityksen asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi.

Myös yksityisten blockchain-alustojen kanssa on paljon kiistoja. Pohjimmiltaan ihmiset uskovat, että hallintoviranomaiset voivat ohittaa liiketoimen, jos he pitävät sitä sopivana. Mutta se on erittäin epätodennäköistä.

Koska yritykset tarvitsevat yksityisyyttä, yksityiset blockchain-käyttötapaukset näyttävät täydelliseltä tässä tapauksessa. Ilman asianmukaista yksityisyyttä heidän kilpailunsa voi päästä alustoille ja vuotaa arvokasta tietoa lehdistölle.

Tämä voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa tuotemerkin arvoon suuresti. Joten tietyissä tapauksissa yritykset tarvitsevat yksityisyyttä suuresti.

Katsotaanpa joka tapauksessa yksityisen lohkoketjun tuottoisat ominaisuudet tässä yksityisessä vs julkisessa lohkoketjuoppaassa.

Haluatko tietää enemmän yksityisistä lohkoketjuista? Tutustu yksityisen lohkoketjun viimeiseen johdanto-oppaaseen juuri nyt!

Yksityinen estoketju: parhaat ominaisuudet

 Korkea hyötysuhde

Vaikka julkinen lohkoketju tuli ensin, niillä ei yleensä ole tehottomuutta. Miksi? Se johtuu siitä, että he tutustuttavat kaikki verkostoon. Seurauksena on, että kun useammat ihmiset yrittävät käyttää ominaisuuksia, se vie paljon resursseja, joita alustat eivät voi varmuuskopioida.

Siten se hidastuu nopeasti. Toisaalta yksityinen lohkoketju sallii vain kourallisen ihmisiä verkossa. Monissa tapauksissa heillä on jopa tiettyjä tehtäviä. Joten he eivät voi mitenkään käyttää ylimääräisiä resursseja ja hidastaa alustaa.

Tätä varten yksityiset lohkoketjut pääsevät sopimukseen ympäristöystävällisillä konsensusprotokollilla.

Katsotaanpa tämän yksityisen ja julkisen blockchain-vertailuoppaan seuraava ominaisuus.

Täysi yksityisyys

Toisin kuin julkiset blockchain-alustat, yksityiset blockchain-ratkaisut keskittyvät yleensä yksityisyyden suojaan. Jos etsit tekniikkaa, joka voi tarjota yrityksellesi korkeimman tason yksityisyyttä, se sopii siihen.

Se saattaa tuntua hieman yli reunan, mutta se on totuus. Yritykset käsittelevät aina turvallisuusmainosten yksityisyyttä koskevia kysymyksiä. Lisäksi he käsittelevät niin arkaluontoisia tietoja päivittäin. Jos edes yksi heistä vuotaa, se voi tarkoittaa valtavaa tappiota yritykselle.

Siksi yrityksen on käytettävä verkkoa, joka voi suojata nämä tiedot. Ja tässä yksityiset lohkoketjut tulevat esiin.

 Yritysten voimaantuminen

Yksityiset lohkoketjuratkaisut pyrkivät antamaan yrityksille kokonaisuuden kuin yksittäisille työntekijöille. Todellisuudessa yritykset tarvitsevat hienoa tekniikkaa prosessiensa varmuuskopioimiseksi. Nämä ratkaisut koskevat lähinnä yrityksen sisäisiä järjestelmiä. Tämä on yksi yksityisen lohkoketjun parhaista käyttötapauksista.

Koska he pystyvät erittäin tukemaan yrityksiä ja tarjoavat turvallisuutta, sinun on aloitettava omien blockchain-ratkaisujen toteuttaminen tämän perusteella.

 Vakaus

Yksityiset blockchain-ratkaisut ovat vakaita, ja saat niistä haluamasi mielenrauhan. Pohjimmiltaan jokaisessa blockchain-alustassa joudut maksamaan tietyn maksun tapahtuman suorittamiseksi. Mutta julkisilla alustoilla maksu voi nousta suuressa määrin tapahtumia pyytävien solmujen painostuksen vuoksi.

Kun tapahtumapyyntöjä on liian monta, niiden täyttäminen vie aikaa. Enemmän, ajan myötä maksu nousee rajusti. Mutta ei yksityisissä blockchain-alustoissa. Koska vain harvat ihmiset voivat pyytää tapahtumia, viivästyksiä ei ole missään muodossa.

Siten maksu pysyy samana.

Lue lisää: 6 tärkeintä estoketjun ominaisuutta, joista sinun on tiedettävä

Miksi käyttää tätä?

 Alhaiset palkkiot

Yksityisissä blockchain-alustoissa transaktiomaksut ovat erittäin alhaiset. Toisin kuin julkisissa blockchain-alustoissa, tapahtumamaksu ei nouse pyyntöjen määrän perusteella. Joten riippumatta siitä, kuinka moni ihminen pyytää tapahtumaa, palkkiot pysyvät aina matalina ja tarkkoina.

Siksi ei ole mitään piilotettuja kustannuksia.

Säästää rahaa

Todellisuudessa yksityinen lohkoketju säästää paljon rahaa. Yksityisen lohkoketjun ylläpitäminen on melko yksinkertaista verrattuna julkisiin lohkoketjuihin. Yksityiset blockchain-alustat vievät vain muutaman resurssin. Mutta toisaalta julkinen lohkoketju vie paljon tukemaan alustojen valtavaa joukkoa. Siten pitkällä aikavälillä se säästää paljon rahaa.

Mutta se ei tarkoita, että se olisi erittäin halpaa tai jotain.

Katsotaanpa joka tapauksessa seuraava tässä yksityisessä vs julkisessa blockchain-oppaassa.

Ei laitonta toimintaa

Kuten jo tiedät, yksityisillä blockchain-alustoilla on todennusprosessit, ennen kuin voit kirjautua verkkoon. Tämä prosessi suodattaa kaikki tunkeilijat, jotka yrittävät päästä järjestelmään.

Olen jo kertonut sinulle, että julkisilla blockchain-ratkaisuilla on katkera menneisyys liittyen rikolliseen toimintaan. Yritysympäristössä ei tietenkään haluaisi.

Siksi vain todennetut henkilöt pääsevät järjestelmään ja pääsevät eroon kaikesta laittomasta toiminnasta.

Katsotaanpa tärkein vertailu nyt tässä yksityisessä vs. julkisessa blockchain-oppaassa.

Määräykset

Jos etsit täydellistä tekniikkaa yrityksellesi, yksityinen lohkoketju voi olla oikea valinta. Miksi? No, yrityksissä sinun on noudatettava paljon sääntöjä ja määräyksiä. Ja jos et noudata niitä vastaavasti, sillä on tiettyjä seurauksia.

Yksityisessä lohkoketjussa teoria on melko samanlainen. Todellisuudessa sen avulla voit hahmotella kaikki säännöt, ja työntekijöiden on noudatettava sitä.

Katsotaanpa tämän yksityisen ja julkisen blockchain-vertailuoppaan seuraava kohta.

Oletko kiinnostunut konsortion ja yksityisen lohkoketjun erosta? Tutustu nyt vertailuoppaaseen yksityinen lohkoketju vs konsortion lohkoketju!

Julkinen vs. yksityinen lohkoketju: lopullinen vertailu

Viranomainen

Julkisessa estoketjussa saat todellisen hajauttamisen. Tämä on jotain, joka on melko poissa yksityisistä blockchain-verkoista. Koska jokaisella on kopio kirjanpidosta, se luo myös hajautetun luonteen.

Toisaalta yksityisellä lohkoketjulla on suuri viranomainen, joka tarkastelee järjestelmää.

Saatat ajatella, miten tämä hajautetaan sitten? Se ei kuitenkaan ole teknisesti. Yksityinen lohkoketju ei ole täysin hajautettu kuten julkiset lohkoketjualustat. Se on enemmän osittain hajautettua tilannetta.

Tässä julkinen ja yksityinen lohkoketju näyttää eroavan pienemmällä tavalla. Vaikka yksityiset lohkoketjut voivat olla osittain hajautettuja, se toimii silti parhaiten yritysympäristölle.

Pääsy

Yksityisessä lohkoketjussa vain yhdellä organisaatiolla on auktoriteetti verkon suhteen. Joten se tarkoittaa, että yleisö ei ole avoinna liittymään.

Todellisuudessa kaikilla yksityisillä blockchain-ratkaisuilla on jonkinlainen valtuutusjärjestelmä alustalle tulevalle henkilöllisyydelle. Siksi vain valituilla jäsenillä on pääsy verkkoon.

Toisaalta julkisessa blockchain-verkossa kuka tahansa voi liittyä milloin tahansa. Periaatteessa osallistumiseen ei ole rajoituksia. Kuka tahansa voi nähdä pääkirjan ja osallistua yksimielisyyteen.

Katsotaanpa seuraava vertailupiste tässä yksityisessä blockchain vs. julkinen blockchain-oppaassa.

Siirtomaksu

Julkisilla blockchain-alustoilla on yleensä korkeammat tapahtumakustannukset kuin yksityisillä blockchain-alustoilla. Todellisuudessa valtava määrä solmuja alustoilla sallii suorituskyvyn. Tämän seurauksena pyyntöjen käsittely vie paljon aikaa. Siksi hinnat nousevat rajusti.

Toisaalta yksityisillä blockchain-alustoilla transaktiopalkkiot ovat erittäin alhaiset. Toisin kuin julkisissa blockchain-alustoissa, tapahtumamaksu ei nouse pyyntöjen määrän perusteella. Joten riippumatta siitä, kuinka moni ihminen pyytää tapahtumaa, palkkiot pysyvät aina matalina ja tarkkoina.

Joka tapauksessa, katso seuraava kohta tässä julkisessa vs yksityisessä blockchain-oppaassa.

 Yhteisymmärrys

Julkisessa lohkoketjussa solmuilla ei ole rajoituksia liittyä yksimielisyyteen. Tämän seurauksena jokainen voi vapaasti osallistua ja hyötyä alustan eduista.

Toisaalta yksityinen lohkoketju päättää etukäteen, kuka voi liittyä konsensukseen ja kuka ei. Tämän seurauksena monet solmut eivät todellakaan osallistu prosessiin ollenkaan.

Katsotaanpa seuraava vertailupiste tässä yksityisessä blockchain vs. julkinen blockchain-oppaassa.

Menestykseen tarvitaan toimiva liiketoimintastrategia, joka perustuu lohkoketjuun. Jos haluat lisätietoja, tutustu lopulliseen blockchain-liiketoimintastrategiaoppaaseen nyt!

 Tapahtumanopeus

Yksityisen lohkoketjun ja julkisen lohkoketjun vertailussa voimme tarkastella niiden tapahtumien nopeutta. Todellisuudessa kumpikin foorumi voi toimia tiettyyn pisteeseen saakka. Mutta tietyn ajan kuluttua tapahtumanopeus vaihtelee rajusti.

Yleensä julkisessa estoketjussa kuka tahansa voi pyytää tapahtumaa. Joten kun verkossa on liian monta pyyntöä, verkko hidastuu suhteellisen nopeasti tapahtumanopeuden kanssa. Silloin tapahtuman käsittely voi viedä paljon aikaa.

Mutta ei yksityisissä blockchain-alustoissa. Tässä vain muutama solmu voi osallistua tapahtumaprosessiin. Joten nopeus pysyy aina samana.

 Datan käsittely

Katsotaanpa näiden kahden tekniikan tietojenkäsittely yksityisen lohkoketjun ja julkisen lohkoketjun vertailun vuoksi. Julkisessa lohkoketjussa kuka tahansa voi lukea ja kirjoittaa pääkirjaan. Mutta et voi muuttaa sitä, kun se pääsee kirjanpitoon.

Mutta yksityisessä lohkoketjussa vain yksi organisaatio voi lukea ja kirjoittaa pääkirjaan. Enemmän, vain muutama solmu voi kirjoittaa pääkirjaan. Joissakin tapauksissa he voivat jopa poistaa lohkon.

Se on enemmän samanlainen tilanne sekä julkisten että yksityisten lohkoketjuesimerkkien kohdalla.

 Tehokkuus

Tämä on julkisen vs yksityisen blockchain-oppaan viimeinen kohta. Todellisuudessa julkinen lohkoketju on vähemmän tehokas kuin yksityiset lohkoketjualustat. Miten? No, julkiset blockchain-alustat käsittelevät skaalautuvuuskysymyksiä, ja ne hidastuvat, kun alustalla on liikaa solmuja.

Toisaalta yksityisellä lohkoketjulla on vain muutama solmu alustalla. Joten ne pysyvät aina tehokkaina mitä tahansa.

Muuttamattomuus

Julkinen blockchain-verkko on täysin muuttumaton. Mutta mitä se tarkoittaa? No, se tarkoittaa, että kun lohko pääsee ketjuun, sitä ei voida muuttaa tai poistaa. Joten se varmistaa, että kukaan ei voi vain muuttaa tiettyä lohkoa, voi saada hyötyä muilta.

Toisaalta yksityiset lohkoketjut ovat osittain muuttumattomia. Tietyissä tapauksissa viranomaiset voivat poistaa tietyn eston, jos se vaikuttaa sopivalta.

Täällä yksityiset lohkoketjut vs. julkiset lohkoketjut eroavat eniten.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional -kurssi

Julkinen vs. yksityinen lohkoketju: vertailutaulukko

 Yksityinen lohkoketju
Pääsy Kuka tahansa Yhtenäinen organisaatio
Viranomainen Hajautettu Osittain hajautettu
Tapahtumanopeus Hidas Nopeasti
Yhteisymmärrys Luvaton Sallittu
Siirtomaksu Korkea Matala
Datan käsittely Luku- ja kirjoitusoikeudet kenellekään Luku- ja kirjoitusoikeudet yhdelle organisaatiolle
Muuttamattomuus Koko Osittainen
Tehokkuus Matala Korkea

Lopussa

Olemme saavuttaneet loppupisteen julkisen ja yksityisen lohkoketjun vertailuoppaassa. Kuten näette, molemmissa tekniikoissa on paljon eroja. Todellisuudessa sekä julkinen että yksityinen estoketju sopivat yritysten ympäristöön, jos voit käyttää haluamiasi ominaisuuksia.

Mutta lopulta päätös on täysin sinun tehtäväsi. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua valitsemaan yrityksellesi täydellisen.

Mutta jos haluat saada lisätietoja, muista tutustua ilmaiseen blockchain-kurssillemme oppiaksesi siitä lisää.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map