Kuinka Blockchain voi muuttaa toimitusketjun?

Blockchain on mullistanut ja muuttanut suurten teollisuudenalojen toimitusketjua. Ymmärretään mikä on Blockchainin rooli toimitusketjussa ja miten se voi muuttaa toimitusketjua.

Toimitusketjun hallinta (tai toimitus- tai logistiikkaverkosto) on tietojärjestelmä, joka sisältää tietoa asioista, tavaroista ja ihmisistä, jotka ovat mukana koko koulutusprosessissa. Yritykset investoivat paljon digitaaliseen infrastruktuuriinsa, tietokoneistettuun yritysresurssien suunnitteluun (ERP) ja toimitusketjun hallintaohjelmistoihin. Menoistaan ​​huolimatta heillä on hyvin rajallinen näkemys ja näkyvyys tuotteidensa sijainnista kulloinkin.

Syynä tähän avoimuuden puutteeseen on useimmissa tapauksissa analoginen ero yrityksen kaikkien järjestelmien välillä ja yrityksen rajojen yli. Tämä ongelma voidaan ratkaista erittäin tehokkaasti ottamalla käyttöön blockchain toimitusketjussa.

Tarkan omaisuuden seurannan avulla blockchain voi leikata toimitusketjun infrastruktuurin kustannuksia ja tehdä toimitusketjun hallinnasta paljon tehokkaampaa. Toimitusketjun lohkoketjun käännösjärjestelmä voi antaa kokonaisinformaation kaikista tekijöistä, kuten raaka-aineiden lähteistä, toimittajista, valmistajista, jakelijoista, vähittäiskaupan sijainnista ja lopuksi asiakkaasta.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains and Supply Chain Management Course

Toimitusketjun hallintajärjestelmän haasteet

Toimitusketjujen on vielä parannettava tehokkuuttaan, kuuluvaa seurantaaan ja pidättettävä hyväksikäyttävää käyttäytymistä. Toimitusketjussa on paljon haasteita. Esimerkiksi puolet kuljetuskustannuksista muodostaa konttialan paperityöt. Kansainvälisen valtamerialan järjestön Oceanan tekemä havainnollinen tutkimus paljasti, että jopa 87 prosenttia ajasta äyriäiset on merkitty väärin. Lisäksi ensisijaiset kulutustavarat, kuten lääkkeet, elektroniikkatuotteet, luksusbrändien tuotteet ja niin edelleen, ovat alttiimpia väärentämiselle ja petoksille.

Hybridi-, julkisen ja yksityisen lohkoketjun käyttöönoton ja käyttöönoton myötä toimitusketjussa tällaiset kysymykset voidaan helposti hoitaa. Lohkoketjun vaikutus toimitusketjun hallintaan on valtava, koska ne voivat parantaa merkittävästi avoimuutta, jäljitettävyyttä ja vastuullisuutta hyödykkeiden ja tavaroiden liikkumiselle.

 • Tuotemerkkiin voi vaikuttaa kielteisesti, jos asiakkaan ja valmistajan välillä ei ole riittävästi läpinäkyvyyttä. Blockchain varmistaa tuotteiden alkuperän seurannan, joiden tiedot ovat kaikkien järjestelmän osallistujien saatavilla.
 • Organisaatioilla saattaa olla äkillisiä riskejä, kun toimitusketju laajenee jatkuvasti. Tämä ongelma voidaan hoitaa toimitusketjun lohkoketjulla, joka tarjoaa skaalautuvuuden ja antaa pääsyn kattaviin tietokantaan osallistujiin.
 • Useimpien yritysten toimitusketjun hallinta altistuu käytännesääntöjen rikkomuksille ja petoksille. Lohkoketjuteknologiat, kuten älykkäät sopimukset, mahdollistavat toiminnan, joka poistaa mahdolliset petokset.
 • Tehokkaiden seurantaominaisuuksiensa ansiosta blockchain minimoi kustannukset, kuten tuotteiden päällekkäisyydet tai laatukysymykset, toimittamalla kattavan raportin kustakin tuotteesta.

Lue nyt: Blockchain-määritelmä: Blockchain-tekniikan todellinen tarkoitus

Kuinka Blockchain mullistaa toimitusketjun?

Toimitusketjut ovat muuttuneet ajan myötä, mutta yritykset eivät ole onnistuneet päivittämään niitä hallitsevaa tekniikkaa. Järjestelmät, kuten sähköinen tiedonsiirto (EDI) ja XML-viestit, eivät ole enää merkityksellisiä. Pisteestä pisteeseen -viestintäjärjestelmissä on usein synkronointiongelmia, jotka johtavat varastoon, joka näyttää olevan kaksi paikkaa kerralla.

Koko toimitusketjun kustannusten noustessa voittomarginaalit ovat vaikeutumassa. Toimitusketjun johtajien on seurattava kaikkia toimitusketjuprosesseja, jotta voidaan vastata kaikkiin monikanaviin, joista kuluttajat ostavat tuotteita. Joten miten voimme käyttää sitä vanhentuneiden hallintajärjestelmien ongelmien ratkaisemiseen? Blockchain on vastaus.

Lue myös: Miksi Blockchain muuttaa maailmaa?

1. Poistaa välittäjien tarpeen


Toimitusketjun lohkoketju voi auttaa yrityskumppaneita pääsemään sopimaan ja jakamaan tärkeitä tietoja ottamatta keskimmäistä miestä tarkastamaan kaikkea. Lohkoketjut synkronoivat tapahtumat ja tiedot koko verkon kanssa, ja kaikki osallistujat tarkistavat muiden laskelmat ja työt. Tämä valtava määrä ristiintarkistuksia lohkoketjussa on syy, miksi Bitcoinia, joka synkronoi tuhansia tapahtumia satojen verkkotietojen kautta päivittäin, pidetään edelleen niin luotettavana ja turvallisena.

2. Tarkka jäljitettävyys

Toimitusketjun lohkoketju on muutakin kuin hakemattomia virtuaalisia tapahtumia. Tämä tekniikka voi myös tallentaa tuotteen tilan tuotteen elämäntavan kaikissa vaiheissa. Se seuraa tuotetta sen alkuperäisistä tuotanto- ja valmistusvaiheista aina siihen asti, kun asiakas ostaa sen.

Suosittu blockchain toimitusketjussa on Walmart. Walmart käyttää blockchain-tekniikkaa seuraamaan ja seuraamaan sianlihan toimitusta Kiinasta. Teknologia seuraa ja tallentaa huolellisesti jokaista erillistä lihapalaa, mistä se on tullut, matkansa jokaisen vaiheen, aina myyntipäivään asti asiakkaalle. Tämän seurauksena yrityksellä on täydellinen pääsy kaikkiin sitä koskeviin tietoihin, mistä se tuli sinne, missä se on mennyt.

Lue myös: Onko Blockchain oikea yrityksesi tarpeisiin?

3. Älykkäät sopimukset

Yritykset voivat estää petoksia, petoksia ja muita keskeytyksiä integroimalla älykkäät sopimukset toimitusketjun hallintajärjestelmään. Älykäs sopimus on ohjelmisto, joka käyttää blockchain-tekniikkaa sopimuksen toteuttamiseen. Älykkää sopimusta ei voida muuttaa, koska se toimii ohjelmointinsa perusteella ja laukaisee tietyt tapahtumat automaattisesti.

Esimerkiksi, jos estoketju kirjaa, että tuote on toimitettu, älykäs sopimus laukaisee maksun siitä automaattisesti. Tämä on erittäin hyödyllistä toimittajille, joilla on säännöllisiä ongelmia maksuviivästyksissä. Hyvä esimerkki toimitusketjun lohkoketjusta älykkäänä sopimuksena on Transactive Grid. Tämä sovellus on luotu Ethereumissa ja perustuu myös blockchainiin. Sovellus seuraa ja jakaa aurinkovoimaa naapuruston aurinkopaneeleista. Se myös automatisoi aurinkoenergian osto- ja myyntiprosessin.

4. Tapahtumat ovat läpinäkyvämpiä

Lohkoketjutekniikassa on kyse luottamuksesta, avoimuudesta ja kuultavuudesta. Perinteisten pankkitapahtumien käsittely kestää joskus päiviä, ja sitten on mahdollisuus epäonnistua. Blockchainin avulla rahaa voidaan siirtää hetkessä muutamassa minuutissa ostajan ja myyjän välillä.

Lisäksi blockchain tallentaa kaikki tapahtumaprosessit, joita ei varmasti voida sekoittaa. Blockchain tallentaa tietonsa lohkoihin, jotka ovat edelleen hajallaan ympäri verkkoa. Tämä varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on samat tiedot. Tämän seurauksena, jos joku osallistujista yrittää tehdä petoksia, hänet synkronoidaan automaattisesti ja sen katsotaan olevan uhka järjestelmälle. Esimerkki toimitusketjun lohkoketjusta on, kuinka Tomcar, ajoneuvovalmistaja, käyttää bitcoinia maksamaan toimittajilleen.

5. Paremmat tuoteolosuhteet

Kulutustavaroilla, kuten lääkkeillä, elintarvikkeilla ja muilla tuotteilla, on erityisiä tarpeita ja ehtoja, jotka on täytettävä toimituksen aikana. Tuotteen säilytysolosuhteet, kuten kosteus, lämpötila tai jopa tärinä, voidaan tallentaa antureiden avulla niiden tarpeiden mukaan, ja tiedot voidaan tallentaa lohkoketjuun. Kyseisen lohkoketjun osallistujat voidaan välittömästi hälyttää, jos nämä olosuhteet poikkeavat normista. Nyt täällä on käytössä älykäs sopimus. Ne voidaan ohjelmoida ratkaisemaan tällaiset ongelmat käynnistämällä toimia ja tekemällä tarpeellisia.

Nyt kun vastaus siihen, kuinka lohkoketju mullistaa toimitusketjun hallintaa, on selvää, kuinka ratkaisevan tärkeää tällä tekniikalla on potentiaali olla tällä alalla. Harvat tärkeät teollisuudenalat ovat jo ymmärtäneet tämän tekniikan kyvyn ja alkaneet hyödyntää sitä hyödyksi.

Kuinka voit toteuttaa lohkoketjun toimitusketjun hallinnassa?

Blockchainilla on lukemattomia etuja, jos se on integroitu toimitusketjun hallintaan, mutta miten blockchain otetaan käyttöön toimitusketjussa? On tärkeää lähestyä Blockchainin toteuttamista huolellisesti, jotta saat mahdollisimman paljon etuja. Seuraavat vaiheet voivat auttaa sinua siinä:

 • Katso Blockchainin käyttötapauksia ja selvitä, onko tämä tekniikka oikea yrityksellesi vai ei.
 • Etsi oikeita Blockchain-yhteistyökumppaneita
 • Tunnista alueet, jotka tarvitsevat blockchainin käyttöönoton yrityksessäsi
 • Yritä pyrkiä tietojen yhteentoimivuuteen
 • Ymmärrä blockchainin mahdollisuudet ja sen volatiliteetti
 • Testaa tekniikkaa pilottiohjelman avulla.

Lue nyt: Blockchain for Supply Chain on pelinvaihtaja

Blockchainin käyttötapaukset toimitusketjussa

Blockchain on auttanut useita toimialoja saamaan aikaan digitaalisen muutoksen. Katsotaanpa joitain tärkeitä tosielämän lohkoketjun toimitusketjun käyttötapauksia:

 • Tehosta öljyn toimitusketjua

Abu Dhabin kansallinen öljy-yhtiö (ADNOC) teki yhteistyötä IT-yrityksen IBM: n kanssa pilottiohjelman käynnistämiseksi lohkoketjun toimitusketjujärjestelmässä. Järjestelmä seuraa öljyä öljykaivosta suoraan asiakkaalle. Se automatisoi myös tapahtumaprosessit.

 • Elintarviketurvallisuus

Walmartin, JD.com: n, IBM: n ja Tsinghuan yliopiston aloitteella parannettiin elintarvikkeiden suojelua ja läpinäkyvyyttä käynnistämällä lohkoketju toimitusketjussa. On tapahtunut useita kertoja, että vähittäiskauppiaiden on pakko päästä eroon kaikista tuotevarastoista E.coli-taudinpurkauksen jälkeen, koska taudin alkuperän löytäminen vie aikaa. Tämä ohjelma auttaa seuraamaan, mistä kaikki tuotteet ovat peräisin, ja siten vähentämään tuhlausta.

 • Muotiala Martine Jarlgaardin kanssa

Provenance on tehnyt yhteistyötä Martine Jarlgaard -nimisen suunnittelijan kanssa vaatetusteollisuuden läpinäkyvyyden parantamiseksi. Asiakkailla on tietoa tuotteen laadusta ja jos se tulee tehtailta, jotka tarjoavat hyväksyttävät työolot.

 • TagItSmartSafeguards-viinitarvikkeet

Origintrail on yhteistyössä TagItSmartin kanssa seurannut ja seurannut onnistuneesti 15 000 viinipulloa. Ohjelman tavoitteena oli minimoida viinipullojen laiton myynti Kiinassa. Kiinassa arvioidaan myyvän laittomasti yli 30000 viinipulloa tunnissa.

 • Louis Dreyfus Company

Louis Dreyfus Co. toteutti yhteistyössä hollantilaisten ja ranskalaisten pankkien kanssa onnistuneesti yhdysvaltalaisen soijapapulastin lohkoketjukaupan kiinalaiselle jälleenmyyjälle. Se oli paljon kustannustehokkaampaa ja lyhensi käsittely- ja transaktioaikoja, joten sitä pidettiin onnistuneena.

 • Timanttiseuranta

Maailman suurin timanttituottaja De Beer teki aloitteen veritimanttien tuotannon lopettamiseksi ilmoittamalla suunnitelmastaan ​​blockchain-toimitusohjelmaan. Se seurasi peräti 100 timanttia suoraan kaivoksesta leikkuriin ja kiillotuskoneeseen ja sitten lopulta jalokivikauppiaan. Tiedot ja valokuvat timanttien väristä, laadusta ja sijainnista päivitettiin järjestelmään jokaisessa prosessissa, mikä takaa ostajalle täydellisen avoimuuden.

 • Kahawa 1893 ja Bext 360

Kahawa 1893, suorakaupan kahvialan yritys, aloitti yhteistyössä Bext 360: n kanssa aloitteen varmistaakseen naisten taloudellisen tasa-arvon Keniassa tuotantoketjussaan. Bext 360: n toimitusketjun lohkoketju mahdollisti tuotannon paremman seurannan ja helpotti maksua kaikille naiskahvituottajille.

 • Origintrail

Origintrail, Source Certain International, Hoan Vu ovat käyttäneet lohkoketjua ruoan toimitusketjun laajaan seurantaan. Molemmat laboratoriot tekivät tuotteille 800 kemiallista ja rikosteknistä testiä, ja tulokset ladattiin Origintrailin lohkoketjuun. Jos tätä gambitia käytetään kaikilla teollisuudenaloilla, se seuraa ja varmistaa elintarvikkeiden turvallisuuden lisäksi myös tuotteiden laadun.

Viimeiset sanat

Lohkoketjutekniikka on vasta alkanut löytää tiensä vaikuttaa suurten teollisuudenalojen toimitusketjujen tehokkuuteen. Blockchain-verkkotunnuksen odotetaan kasvavan voimakkaasti, kun yritykset ymmärtävät tämän tekniikan tehokkuuden ja tuotettavuuden. Tämä johtaa tämän tekniikan asiantuntijoiden kysynnän äkilliseen kasvuun. Tämä olisi hyvä aika kehittäjille siirtyä lohkoketjuun toimitusketjun kurssilla ja auttaa teollisuudenaloja tuomaan muutos. Tämä antaa heille etukäteen hyvän aseman saamisen tässä blockchain-verkkotunnuksessa.

Jos olet vasta aloittelija ja haluat oppia lisää blockchainista ja aloittaa uran, ilmoittaudu Free Enterprise Blockchain Fundamentals -kurssille ja luo perusta kirkkaalle uralle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map