Kuinka nollatietotodisteet muuttavat lohkoketjua?

Mietitkö Zero Knowledge Proofsin roolia Blockchainissa? Aloitetaan matka ymmärtämään, kuinka nollatiedon todisteet muuttavat lohkoketjua.

Luuletko paljastavansi liikaa henkilökohtaisia ​​tietoja itsestäsi samalla kun näytät ajokorttasi baarimestarille henkilöllisyystodistusta varten? Jos kyllä, on väistämätöntä etsiä innovatiivista tapaa jakaa vain tiedot, jotka ihmiset haluavat jakaa sen sijaan, että paljastaisi kaikki tiedot. Tietokapitalismin lisääntyessä on tärkeää löytää ratkaisuja, joilla voidaan varmistaa käyttäjätietojen yksityisyys ja turvallisuus.

Vaikka Blockchain on luotettava vaihtoehto halutun yksityisyyden ja tietoturvan saavuttamiseksi, siinä on läpinäkyvyys takaisku. Siksi, Zero Knowledge Proof (ZKP) on pidetty yhtenä merkittävimmistä ratkaisuista liiketoimien luottamuksellisuuden vaatimusten täyttämiseksi. Seuraava keskustelu tuo esiin olennaiset tekijät, jotka ovat olleet vastuussa silmiinpistävien muutosten käyttöönotosta blockchainissa. 

Ilmoittaudu nyt: Zero Knowledge Proof -kurssi

Mitkä ovat nollatietotodisteet?

Salaus on liitetty lohkoketjuun yhtenä tärkeimmistä komponenteista sen perustamisesta lähtien. Itse asiassa lohkoketjun salaus on tärkein syy sen laajamittaiseen käyttöönottoon eri toimialoilla eri yrityksille. ZKP Blockchain -sovellukset syntyivät uuden matemaattisiin perusteisiin perustuvan salauksen protokollan tai mekanismin saapuessa.

Nollatiedon todistaminen otti käyttöön uuden luvun salauksen maailmassa. Se on yksi merkittävimpiä esimerkkejä kryptografisesta innovaatiosta, jolla on erilaisia ​​sovelluksia, mukaan lukien turvalliset ja nimettömät tapahtumat julkisissa lohkoketjuissa ja ydinaseriisunta. 

Nollatietojen todistusten käyttö

ZKP: n toiminnallisuuden tarkoituksena on antaa sananlaskijan vakuuttaa todentaja tietystä tosiasiasta paljastamatta todellisia tietoja. Voit esimerkiksi selvittää pankkitilisi saldon tarvitsematta käyttää pankkitietojasi ja henkilökohtaisia ​​tietojasi. Nollatiedon todistus voi auttaa saavuttamaan tämän tuloksen hyödyntämällä sen kolmea perusominaisuutta. Kolme ZKP: tä luonnehtivaa perusnäkökohtaa ovat seuraavat,

 1. Kaupan täydellisyys on tärkeää. Se viittaa siihen, että lausuman totuus vakuuttaa todentajan siitä, että sananlaskijalla on vaadittu panos.
 2. Ääni on toinen tärkeä piirre ZKP: n suunnittelussa. Se osoittaa, että epärehellinen sananlaskija ei voi vakuuttaa todentajaa siitä, että heillä on vaadittu panos, kun heidän lausuntonsa on väärä.
 3. Viimeinen ja kriittisin tekijä nollatiedon todisteen suunnittelussa viittaa nollaan tietoon. ZKP: n ensisijainen tieto nollanäkökohdasta osoittaa kohti tietojen paljastamista. Huolimatta siitä, että lausunto on tosi tai väärä, todentaja ei saa oppia mitään tiedoista. 

Lue myös: Täydellinen opas nollatietojen todistamiseen

ZKP-tyyppityypit

Mietitään nyt lyhyesti ZKP-tyyppiä ennen siirtymistä kohti ZKP-lohkoketjuyhdistelmää. Kaksi yleisintä ZKP-tyyppiä viittaa vuorovaikutteiseen nollatiedon todistukseen ja ei-vuorovaikutteiseen nollatiedon todistukseen. Interaktiivisiin ZKP: hin kuuluu joukko toimia, jotka sananlaskun on suoritettava saadakseen vakuuttuneen todentajan tietystä tosiasiasta.

Interaktiivisten ZKP: iden toimintosarja liittyy matemaattisen todennäköisyyden käsitteisiin. Toisaalta ei-interaktiiviset ZKP: t eivät sisällä mitään vuorovaikutteista prosessia. Ei-vuorovaikutteisten ZKP: iden tapauksessa sananlaskija voisi luoda kaikki haasteet yhdessä, ja todentaja voisi vastata myöhemmin. Vaikka ei-interaktiiviset ZKP: t voivat vähentää salaisen yhteistyön mahdollisuuksia, he tarvitsevat lisäohjelmistoja ja koneita kokeilujakson tunnistamiseksi. 

Toinen merkittävä ZKP-luokitus, joka on äskettäin syntynyt, viittaa zk-SNARK: iin tai nollaan tietoon. zk-SNARK on suosituin tekniikka tietämättömien vaihtoehtojen joukossa. Se voi auttaa määrittämään toisen asteen yhtälön, joka hyödyntää julkisia tietoja, yksityisiä tietoja ja syötteitä todisteiden tuottamiseksi.


Sitten todentaja voi vahvistaa todistuksen tapahtuman suorittamisesta. Tunnetuin esimerkki zk-SNARKien käytöstä viittaa ZCashiin, kryptovaluuttaan. Lisäksi zk-SNARKit voivat olla myös ihanteellinen valinta tehtäviin, kuten henkilön iän todistamiseen jakamatta henkilökohtaisia ​​tietojaan. 

Zero Knowledge Proofsin edut

Koska ZKP: n perustavanlaatuisista selityksistä ja eri luokista on selkeä käsitys, on tärkeää ymmärtää ZKP: n edut.

 • Nollatiedon todistamisen merkittävin etu viittaa suoraan yksinkertaisuuteen. Käyttäjät voivat hyödyntää nollatietovarmennusten merkittävintä etua yksinkertaisuuden muodossa, koska se ei vaadi monimutkaisia ​​salausmenetelmiä.
 • Samanaikaisesti ZKP: hin liittyy myös parempi turvallisuus, etenkin kun on kyse kaikenlaisten tietojen paljastamisen välttämisestä.
 • Toinen lupaava hyöty, joka liittyy ZKP: n toimintaan, tarkoittaa blockchain-liiketoimien lyhentämistä. Tämän seurauksena käyttäjien ei tarvitse olla huolissaan tietojen tallennuksesta, mukaan lukien yhteensopivuus ja identiteetti erityyppisten sisältökohteiden kanssa.
 • Nollatietosuojat voivat tarjota ainutlaatuisen yhdistelmän yksityisyyttä ja skaalautuvuutta yleisen osallisuuden edistämiseksi blockchainissa. Yksityisyydestä puhuttaessa nollatiedon saaneilla eduilla on aina yksi ensisijaisista tavoitteista.
 • Yksilöt ovat tietoisia tietonsa turvallisuudesta ilman kompromisseja pääsyssä palveluihin, jotka vaativat tietoja tai tunnistamista.
 • Jatkuva suuntautuminen parempaan ja turvallisempaan tulevaisuuteen lisäisi mahdollisuuksia ottaa ZKP: t käyttöön yksityisyyden saavuttamiseksi. 

Lue nyt: Blockchain-tekniikan edut

Kuinka voit käyttää ZKP: itä Blockchainissa?

Jo nyt sinun on ennakoitava erilaisia ​​syitä, jotka viittaavat kohti ZKP: iden käyttöä lohkoketjussa. Vaikka ZKP-lohkoketjun symbioottisesta suhteesta ei ole keskusteltu tarpeeksi, alan johtajat, ammattilaiset ja päättäjät tunnustavat ZKP: n arvon.

ZKP: iden skaalautuvuus voi sallia lohkoketjun kasvun ja samalla taata käyttäjille joustavuuden sekä paremman hallinnan ja heidän tietoihinsa liittyvän vapauden. Siksi on väistämätöntä miettiä mahdollisia tapoja, joilla ZKP: t todella muuttavat lohkoketjun maailmaa.

Saadaksemme selville kuinka nollatiedon todistus muuttaa lohkoketjua, pohditaan lohkoketjujärjestelmän eri alueita, joissa ZKP: t ovat käytettävissä. 

 • Viestintäsovellukset Blockchainissa 

Blockchainin ZKP: n tärkein sovellusalue viittaa viestintään. Salaus lopetetaan on pakollinen vaatimus yksityisyyttä ohjaavassa maailmassa. Viestien salauksella pyritään varmistamaan, ettei kukaan kolmas osapuoli pysty tarkastelemaan kahden henkilön välistä viestintää.

Yleensä viestintäalustat edellyttävät, että käyttäjien on vahvistettava henkilöllisyytensä palvelimelle, ja palvelimen on tunnistettava käyttäjä. Toisaalta nollatietojen todentaminen antaa mahdollisuuden kehittää end-to-end-luottamusta viestien maailmaan jättämättä mitään lisätietoja. Siksi ZKP: n sovellukset viestintäsovelluksissa ovat yksi heidän tärkeimmistä sovelluksistaan ​​blockchainin alueella. 

 • Todennusprosessit

Arkaluontoisen tiedon välittämisestä on hitaasti tullut yrityksille valtava prioriteetti etenkin tietojärjestelmien ja asiaankuuluvien toimintojen radikaalin laajentumisen myötä. Nollatiedon todistus voi tarjota ihanteellisen alustan arkaluontoisten tietojen, kuten todennustietojen, siirtämiseen sekä turvallisuuden parantamisen varmistamisen.

Nollatiedonkorjaukset voivat auttaa kehittämään suojatun kanavan, joka on räätälöity käyttäjille tietojen käyttämiseksi ilman altistumista. Tämän seurauksena ZKP: t voivat auttaa huomattavasti välttämään tietovuodon huolenaiheita pahimmassa tapauksessa.

Mietitkö mikä olisi blockchainin tulevaisuus? Tarkista nämä parhaat Blockchain-ennusteet vuodelle 2021 ja valmistaudu tulevaisuuteen!

 • Tiedostojärjestelmän hallinnan siirtäminen seuraavalle tasolle 

Nollatiedon todistuksia pidetään myös yhtenä mahdollisista välineistä tiedostojärjestelmän hallinnan näkökohtien mullistamiseksi. Nollatiedon todistus voi auttaa lisäämään erilaisia ​​suojaustasoja käyttäjille, tiedostoille ja myös kirjautumistunnuksille. Tämän seurauksena ZKP: t voivat aiheuttaa merkittäviä vaikeuksia tiedostojärjestelmään tallennettujen tietojen hakkeroinnissa tai käsittelyssä.

 • Tuki monimutkaisille dokumentointimenettelyille

Nollatietosuojat voivat löytää luotettavia sovelluksia myös lohkoketjumaailmasta monimutkaisiin dokumentointimenettelyihin. Se voi auttaa tarjoamaan mahdollisuuden salata tietoja paloina. Tämän seurauksena käyttäjät voisivat helposti hallita tiettyjä lohkoja, jotta tietylle käyttäjälle voidaan antaa pääsy. Samalla se varmistaa myös muiden käyttäjien pääsyn rajoittamisen. Siksi ZKP: t voivat helposti varmistaa parhaat suojatoimet monimutkaiselle dokumentaatiolle ja rajoittaa pääsyä luvattomille henkilöille. 

 • Tallennuksen suojaaminen

ZKP-lohkoketju-suhde on myös ratkaiseva ratkaisemaan merkittävä ongelma tallennusapuohjelman toimialueella. ZKP: itä pidetään yhtenä hyödyllisistä resursseista varastoinnin suojausmenetelmien ja -menetelmien tehostamiseksi. Nollatietotodistukset sisältävät tallennusyksikön suojausprotokollan tallennusyksikköön sisältyvien tietojen ohella. Mikä tärkeintä, pääsykanavilla on myös valtavat varotoimet, jotka mahdollistavat erittäin turvallisen ja saumattoman kokemuksen. 

 • Arkaluonteisten tietojen suojatoimet

Nollatiedon todistamisen rooli lohkoketjun muuttamisessa on myös tärkeää määritettäessä lähestymistapoja, joita lohkoketju seuraa tapahtumien uudistamiseksi. ZKP voi tarjota korkeatasoisen suojaustason kaikille lohkoille, jotka sisältävät haavoittuvia pankkitietoja, kuten taloudellisia tietoja ja tapahtumahistoriaa.

Korkean tason suojaustaso antaa pankeille mahdollisuuden tehdä muutoksia vain vaadittuihin lohkoihin käyttäjän tietojen pyytäessä. Samalla muita lohkoja ei muuteta, mikä takaa kattavan suojauksen. 

 • Yksityisten lohkoketjutapahtumien välittäminen 

Yksityisten lohkoketjutapahtumien välittäminen on yksi merkittävimmistä maininnoista ZKP: n eri huomattavien toteutusten joukossa lohkoketjussa. Yksityiset estoketjutapahtumat on suojattava kolmansilta osapuolilta niitä lähetettäessä.

Tärkein huolenaihe yksityisten lohkoketjutapahtumien lähettämisessä viittaa erilaisiin aukkoihin, jotka ilmenevät tavanomaisissa menetelmissä. Nollatiedon todistamisen tehokas integrointi yksityisiin lohkoketjutapahtumiin voi tehdä heistä joustavia kaikenlaiseen hakkerointiin tai sieppaukseen. 

 • ZKP: n sovellusten todellinen vaikutus Blockchainissa

Nyt meillä on vaikutelma erilaisista tavoista, joilla nollatiedon todistuksia voidaan käyttää lohkoketjussa. Joten, siirrytään kohti tosielämän seurauksia, kun ZKP: itä käytetään blockchainissa. ZKP: n käyttöönoton merkittävin tulos blockchain-ekosysteemissä viittaa uudistettuun käsitykseen luottamuksesta.

Blockchain on löytänyt laajan valikoiman sovelluksia eri sektoreilla, kuten tietojärjestelmien hallinta-alustoilla, hallinnossa ja tekniikassa. Koska nollatietotodistuksen avulla luodaan selvästi parempi luottamus ja uskottavuus, niillä on mahdollisuus muuttaa luottamuksen merkitystä suhteissa. Katsotaanpa joitain merkittävimpiä esimerkkejä, jotka esittävät ZKP: iden vaikutusta lohkoketjuun. 

Lue myös: Blockchainin sovellukset

 • Yksilöiden, hallitusten ja yritysten välisten suhteiden muuttaminen

Yksi ZKP: n ja blockchainin tärkeimmistä näkökohdista viittaa yksilöiden, yritysten ja hallitusten väliseen vuorovaikutukseen. Nollatiedon todistus tarjoaa luotettavan välineen totuuden todistamiseksi paljastamatta mitään muuta tietoa. Siksi ZKP: t voivat auttaa meitä luomaan uuden maailman, jolla on todistettu luottamus jokaisessa tapahtumassa.

Käyttäjien ei tarvitse enää olla riippuvaisia ​​arvioinnista ZKP: n sovelluksissa. Tiedonvaihdon aikana vastaanottajan on varmistettava tietojen eheys mahdollisten tietorikkomusten haavoittuvuuden varalta. ZKP: n yksityisyyttä parantava tekniikka muuttaa perinteisen lähestymistavan tiedonvaihtoon.

Tämän seurauksena ZKP: t voivat auttaa luomaan maailmaa korvaamalla luottamuksen tarve tekniikan kehityksellä. ZKP: n merkitys on ilmeinen turvallisen tiedon välittämiseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa ilman huolta sieppauksesta. Samalla se soveltuu myös matkapuhelinverkoille, IoT: lle ja verkkoviestinnälle, mikä muuttaa salasanat vanhentuneiksi. 

 • Äänestystarkastuksen demokratisointi

Näkyvin esimerkki nollatiedon todistamisen soveltamisesta blockchainilla viittaa heidän demokraattiseen rooliinsa äänten tarkistamisessa. ZKP: t voivat tarjota luotettavia ratkaisuja auditoitavaan äänestykseen tallentamalla äänet julkiseen lohkoketjuun.

Tämän seurauksena äänestysprosessit eivät vaadi minkään kolmannen osapuolen vahvistamista sensuurin tarpeen sulkemisen lisäksi. ZKP: t voivat antaa äänestäjien todistaa oikeutensa äänestykseen, mikä estää heidän arkaluonteisten henkilökohtaisten tietojensa paljastamisen. Lisäksi äänestäjät voivat myös vaatia muuttumattomia todisteita äänensä sisällyttämisestä lopulliseen äänestykseen. 

 • Blockchain-tapahtuman voimassaolon yksinkertaistaminen

Toinen merkittävä esimerkki ZKP-lohkoketjusovelluksista reaalimaailmassa viittaa ING-tapaukseen. ING on julkistanut ratkaisun, joka hyödyntää ZKP: itä Cordan, tunnetun yrityksen blockchain-alustan kanssa, varmistaakseen tapahtumien pätevyyden. Ennen ZKP: n käyttöönottoa Corda rajoittui yksityisyyden ja turvallisuuden valintaan. Nyt sillä on kuitenkin kaksi toimintoa yhdessä. 

Haluatko rakentaa menestyvän uran Blockchainissa? Tässä ovat parhaat Blockchain-taidot, jotka vievät sinut kohti valoisaa tulevaisuutta.

Bottom Line

Tärkein päätelmä tässä esitetyistä tiedoista viittaa suoraan ZKP: n pitkän aikavälin näkymiin lohkoketjussa. Nollatiedon todistus on ehdottomasti tullut täydentäväksi ratkaisuksi blockchain-tekniikan erilaisiin haasteisiin. Blockchainin läpinäkyvyys voi viedä takapenkin ZKP: n kanssa.

Nyt käyttäjät voivat saada paremman hallinnan ja todisteet tietojen omistajuudesta käyttämällä ZKP: itä lohkoketjussa. Nollatiedon todistukset ovat saaneet yritysten huomion hitaasti ympäri maailmaa, vaikka ne ovat olleet olemassa jo 30 vuotta. Jos haluat tutkia lisää ZKP: iden potentiaalista blockchain-ekosysteemissä, aloita oppiminen nyt Zero-tietoturvallisella mestarikurssilla!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map