Kuinka tulla Blockchain-asiantuntijaksi

Haluatko tulla yrityksen blockchain-asiantuntijaksi? Autamme sinua ulos aiomme levittää taitoja, jotka ovat tarpeen hyvän uran luomiseksi blockchain-asiantuntijana.

Blockchain-asiantuntijoiden kysyntä on kasvamassa nykyään. Jos yrität rakentaa blockchain-uraa, sinun on oltava nähnyt työpaikkoja, jotka haluavat blockchain-asiantuntijoita. Periaatteessa vain suuret yritykset, kuten IBM, Accenture, Amazon tai jopa Facebook, etsivät nyt taitavaa blockchain-asiantuntijaa.

Meidän on kuitenkin lisättävä, että vain kourallinen ihmisiä blockchain-kapealla on pätevä tulemaan blockchain-asiantuntijaksi. Tarvitaan valtava määrä asiantuntemusta, jotta saavutetaan potentiaali tulla sellaiseksi.

Joten, jos haluat tulla blockchain-asiantuntijaksi, sinun on työskenneltävä kovasti ja valmistauduttava tulevaa matkaa varten. Autamme sinua siinä selvittämään, millaisia ​​taitoja yritykset etsivät blockchain-asiantuntijalta.

Se auttaa varmasti kartoittamaan tulevaisuuden suunnitelmia vastaavasti ja varmistamaan paikan yritysyrityksissä.

Joten, emme tuhlaa enää aikaa ja jatka oppaan kanssa!

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Kuka on blockchain-asiantuntija?

Pohjimmiltaan blockchain-asiantuntija on henkilö, joka on erittäin perehtynyt blockchain-tekniikkaan ja voi kehittää blockchain-pohjaisia ​​ratkaisuja yritystarkoituksiin. Todellisuudessa kyseinen henkilö voi keskittyä myös tiettyihin blockchain-kenttiin.

Hän voi esimerkiksi keskittyä blockchain-pohjaiseen tuotesuunnitteluun, teknisiin näkökohtiin, liiketoiminnan tuloksiin tai yksinkertaisesti sen tehostamiseen. Joten sinun ei tarvitse tuntea myös kaikkia lohkoketjun osa-alueita.

Voit valita minkä tahansa elementin asiantuntija blockchain-kapealla. Tämän saavuttamiseksi saatat joutua kuitenkin keskittymään myös muihin yrityspohjaisiin taitoihin.

Joka tapauksessa blockchain-asiantuntijatyöt vaativat sinua käyttämään laajaa asiantuntemustasi aiheesta ja auttamaan yritystä kasvamaan. Kuten jo tiedät, siellä ei ole paljon ammattitaitoisia blockchain-ihmisiä. Ja siksi markkinoiden kysyntä on melko korkea.

Siksi asianmukaisella blockchain-asiantuntijakoulutuksella voit helposti laskeutua hyvään asemaan.

Miksi mennä Blockchain-asiantuntijatyöhön?

Sinulla on paljon syitä harkita blockchain-asiantuntijoiden töitä. Todellisuudessa palkka tällaisesta tehtävästä on ylimääräinen. Kaikkien suurten yritysten tekemien työpaikkojen perusteella voit odottaa saavansa 70–150 000 dollaria vuodessa. Joten tämä on itse asiassa yksi markkinoiden eniten maksaneista blockchain-työpaikoista.

Se on suuri määrä, eikö olekin? Kokemustasosi perusteella myös määrä voi vaihdella.

Toiseksi, blockchain-asiantuntijan tila ei ole vielä kyllästetty. Se on melko uusi, eikä ympärillä ole paljon kilpailijoita, joista kilpailemaan. Joten jos pystyt vaikuttamaan haastattelijaasi taidoillasi, sinulla on suurempi mahdollisuus palkattua.

Toinen tämäntyyppisen blockchain-uran etu on, että pääset tutkimaan täysin uutta tekniikkaa. Jos haluat blockchain-harrastajan jatkaa tutkijauraa, mikään ei voi olla parempi kuin tämä.

Myös yrityksillä on aina monia tuottoisia ominaisuuksia. Itse asiassa saat pääsyn moniin palveluihin ja huipputeknologioihin ja työkaluihin.

Ja siksi sinun pitäisi ehdottomasti yrittää sijoittaa blockchain-asiantuntijoiden työpaikat mahdollisimman pian.

Joka tapauksessa, katsotaanpa seuraava segmentti tässä miten tulla blockchain-asiantuntijaoppaaksi.

Mitä taitoja yritykset haluavat blockchain-asiantuntijalla?

Itse asiassa on melko kourallinen taitoja, jotka sinun on hallittava, jotta pääset palkkaamaan tähän tehtävään. Pohjimmiltaan yritykset haluavat tiettyjä taitoja blockchain-asiantuntijalta, jotka sinun on täytettävä hakeaksesi.

Olemme onnistuneet keräämään luettelon heidän haluamistaan ​​taidoista. Katsotaanpa, miten tulla blockchain-asiantuntijaoppaaksi, ja voit aloittaa urasi blockchainissa mahdollisimman pian.

Onko sinulla teknistä omatuntoa määritelläksesi oikea blockchain-ratkaisu

Tämä on yksi tärkeimmistä taidoista, joita tarvitset tehtävään. Periaatteessa yritykset haluavat palkata henkilön, jolla on tekninen omatunto, joka auttaa heitä määrittelemään oikeat blockchain-ratkaisuparametrit.

Todellisuudessa et voi vain koota kaikkea löytämääsi tietämättä siitä mitään. Ehkä esimerkiksi kehität ratkaisua, joka toimisi yrityksen sisäisenä verkkojärjestelmänä.

Joten jos käytät julkista estoketjua alustan tekemiseen, se ei toimi, eikö niin? Jos joku saa pääsyn yrityksen sisäiseen verkkojärjestelmään, se olisi valtava tietoturvaloukkaus. Siksi sinun on tiedettävä tarkalleen mitä ominaisuuksia ja parametreja käytetään tietyn ratkaisun tekemiseen.

Nykyaikaisten ohjelmointikielten asiantuntija

Sinun tulisi ehdottomasti lisätä tämä blockchain-asiantuntijakoulutukseen, koska se on yksi tärkeimmistä. Missä tahansa tilanteessa sinun on hallittava kaikki modernit ohjelmointikielet blockchain-alustoille.

Tyypillisesti on olemassa useita versioita blockchainista, eikä kaikki niistä käytä samoja ohjelmointikieliä niiden tekemiseen. Joten, pidä se monipuolisempana ja tee ansioluettelostasi vieläkin houkuttelevampi, yritä kattaa kaikki suositut.

Esimerkiksi Java, JavaScript, Python ja Solidity ovat enimmäkseen pääkieliä, joita monet käyttävät kehittäessään blockchain-pohjaisia ​​ratkaisuja.

Siksi on oikeudenmukaista, että yritykset haluavat myös tämän laadun.

Joka tapauksessa sinun ei tarvitse hallita kaikkia niitä yhdellä kertaa. Ota se vain hitaasti ja tee se yksi kerrallaan. Varmasti pääset sinne hetkessä. Lisäksi, mitä enemmän kokemusta sinulla on ohjelmointikielistä, sitä enemmän palkkaa voit odottaa.

Pysty kehittämään ja suunnittelemaan blockchain-pohjaisia ​​ohjelmistojärjestelmiä

Se on tarkoitettu paremmin blockchain-turvallisuusasiantuntijalle. Pohjimmiltaan näiden asiantuntijoiden on tiedettävä kaikki ohjelmistokehityksestä. Parasta, jos pystyt hallitsemaan myös blockchain-pohjaisen ohjelmistokehityksen.

Esimerkiksi Node.js-kehys tai JVM pyyntöohjelmointirajapinnalle ja palveluintegraatiolle on välttämätöntä sinulle. Sinun tulisi myös oppia suunnittelemaan ja määrittämään tietokantoja toimiakseen blockchain-pohjaisen tuotteen kanssa.

Lisäksi sinun on toimitettava ja integroitava ratkaisu myös vanhoihin verkkoihin. Vaikka sinun ei tarvitse tehdä sitä, sinun pitäisi tietää, miten se tehdään.

Säännöllinen laitetestaus on myös yksi vastuustasi.

Pysty kehittämään ja testaamaan älykkäitä sopimuksia

Blockchain-tietoturva-asiantuntijana sinun pitäisi tietää, miten kehittää tai jopa testata älykkäitä sopimuksia. Älykkäät sopimukset ovat poikkeuksellisen välttämättömiä blockchain-tuotteiden kehittämiseksi. Pohjimmiltaan nämä ovat liiketoimintalogiikkaa, jotka auttavat yrityksiä allekirjoittamaan sopimuksen digitaalisesti ja automatisoimaan koko prosessin turvallisessa ympäristössä.

Joten näette, että yrityksille on erittäin hyödyllistä olla älykäs sopimusjärjestely ratkaisujensa joukossa. Paitsi että myös heidän kuluttajansa hyötyvät näistä. Mutta vain älykkään sopimuksen kehittäminen ei leikkaa sitä sinulle.

Sinun on myös osattava testata ne ja varmistaa, että heillä ei ole tietoturva-aukkoja.

Master blockchain-infrastruktuurin määrityksessä ja kehittämisessä

Toinen taito, jonka sinun täytyy hallita blockchain-asiantuntijakoulutuksessa, on kyky kehittää ja konfiguroida blockchain-infrastruktuureja. Todellisuudessa blockchain-infrastruktuurin hallinta on yksi ratkaisevista vaiheista asiantuntijaksi tulemisen kannalta.

Tarvitaan valtava määrä kokemusta ja tietoa ymmärtääksesi, miten infrastruktuurit toimivat, ja sitten aloittaa niiden toteuttaminen.

Se tekee, että se auttaa sinua kuulemaan tiimiä siitä, miten heidän pitäisi määrittää se. Joka tapauksessa saatat joutua tekemään sen myös itse.

Kandidaatin tutkinto tai vastaava työkokemus

Paras vaihtoehto on mennä kandidaatin tutkintoon kyseisellä alalla. Yritä saada esimerkiksi tietojenkäsittelytieteen tutkinto. Jatko-oppaassasi on yleensä vain vähän arvoa ilman tutkintoa vastaavalta alalta.

Mutta jos pystyt osoittamaan, että sinulla on aikaisempaa kokemusta (6–12 vuotta) tässä kapealla ja todistamaan arvosi, he hyväksyvät poikkeukset.

Kuten näette, loppujen lopuksi se kaikki laskee asiantuntemuksenne tasolle. Joten mitä enemmän menestyt työssäsi, niin mahdollisuus saada paikkasi yritysyrityksissä kasvaa jatkuvasti.

Käytännön kokemus Blockchain-alustoista

Yritykset etsivät aina ammattitaitoisia henkilöitä, joilla on käytännön kokemusta blockchain-alustoista. Joten vain siitä lukeminen ei auta sinua saamaan tätä taitoa. Sinun on opittava työskentelemään blockchain-alustojen kanssa ja tiedettävä tarkalleen, miten ne toimivat.

Esimerkiksi kokemus Enterprise Ethereumista, Hyperledger Fabricista, R3 Cordasta, DAML: stä ja niin edelleen on erittäin tärkeää. Todellisuudessa nämä alustat soveltuvat parhaiten yrityskäyttöön.

Joten sinun on tiedettävä tarkalleen, mitä he ovat ja miten niitä käytetään. Voit odottaa korkeaa blockchain-asiantuntijapalkkaa, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta heistä.

Paras tapa oppia näistä on lukea ensin niiden lehdet ja sitten aloittaa niiden tutkiminen itse. Voit myös osallistua blockchain-sertifiointikurssille ymmärtääksesi nämä alustat paremmin.

Aloita nyt Free Blockchain Fundamentals -kurssilla!

Blockchain-solmujen päällikkö

Blockchain-solmujen hallinta on vaikea tehtävä. Käytännössä solmut ovat blockchain-tekniikan koko toiminnallisuuden keskiössä. Tietämättä miten ne toimivat tai millaisten ominaisuuksien haluat heidän olevan, blockchain-alusta päätyisi epäonnistumaan.

Jos tiedät jo muista blockchain-alustoista, huomaat, että solmuilla on joka tapauksessa eri roolit alustan perusteella. Siksi sinun on opittava määrittämään solmut ja tekemään niistä myös vikaturvallinen.

Avainten hallinta on toinen solmujen osa. Jokainen solmu voi luoda avainparia, ja sinun on myös ylläpidettävä kyseistä ominaisuutta oikein. Vain pieni virhe kokoonpanossa voi johtaa koko yrityksen kaatamiseen.

 Kokenut Blockchain-tietorakenteilla

Seuraavaksi tulevat blockchain-tietorakenteet. Blockchainilla on melko ainutlaatuinen ja monimutkainen tietorakenne muihin tekniikoihin verrattuna. Siksi siitä voi tulla aika hankala kehittää toisinaan. Jos et ymmärrä tietorakenteiden toimintaa, et voi tulla blockchain-asiantuntijaksi.

Asiat, kuten Patricia Tree tai Merkle Tree, tai Merkle-Patricia Tree ovat joitain perusasioita, jotka sinun on selvitettävä. Joka tapauksessa yritä kokeilla näitä saadaksesi enemmän kokemusta. Kuten tiedät, erityinen tietorakenne on vastuussa lohkoketjun erityispiirteistä.

Joten sinun on hallittava se blockchainin rakentamiseksi. Voit myös odottaa korkeaa blockchain-asiantuntijapalkkaa, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta siitä.

Ole perehtynyt salaukseen

Blockchain-turvallisuusasiantuntijana salauksen tulisi olla kädessäsi. Jos et tiedä mitään salauksesta, aloita sen oppiminen heti. Se on yksi blockchainin keskeisistä osista. Ilman sitä et voi koskaan ylläpitää tekniikan turvallisuusominaisuuksia.

Lisäksi salaus auttaa tekemään alustasta muuttumattoman ja salaa kaikki lohkojen sisällä olevat tiedot. Enemmän, jos teet jopa pienen virheen salauksessa, hakkerit voivat helposti saada käsiinsä alustasi.

Joten, ole hyvin varovainen, kun kokeilet salausta.

Kokenut ohjelmistokehityksen elinkaaresta

Ohjelmistokehityksen elinkaari on massiivinen vaihe, josta tyypillisesti monet eivät ole kokeneet. Blockchain-tekniikan asiantuntijana sinulla on oltava aikaisempi kokemus ohjelmistokehityksen elinkaaresta.

Periaatteessa ohjelmistokehityksessä on 5-7 vaihetta. Tämä on samanlainen kuin blockchain-pohjainen ohjelmistokehitys. Sinun täytyy selvittää ongelmat, suunnitella, suunnitella, rakentaa, testata, ottaa käyttöön ja ylläpitää.

Olisi hienoa urallesi, jos voit liittyä yhteenliittymään ja saada kokemusta blockchain-projektin käyttöönoton elinkaaresta. Voit käyttää mitä tahansa työkalua tämän monimutkaisen prosessin tekemiseksi mahdollisimman helpoksi.

Mutta sinun on tiedettävä, miten nämä prosessit toimivat ensinnäkin.

Kyky muotoilla uusia liiketoimintamalleja Blockchainin perusteella

Asiantuntijana sinulla pitäisi olla mahdollisuus kehittää uusia liiketoimintamalleja, jotka sisältävät blockchainin. Teknisesti estoketju häiritsee kaikkia nykyisiä liiketoimintamalleja. Ja on oikeudenmukaista sanoa, että nämä mallit ovat vanhentuneita lyhyessä ajassa.

Joten miten talous sitten kasvaa? No, tässä asiantuntemuksesi tulee käteväksi. Sinun tehtäväsi on muotoilla uusia liiketoimintamalleja blockchainin avulla yrityksen tulevaisuuden turvaamiseksi. Jos sinusta voi tulla blockchain-asiantuntija, urasi on asetettu elämään.

Asiantuntija Blockchainin integroimiseksi liiketoimintaverkkoihin

Se voi tuntua aluksi melko helpolta, mutta parin integrointi tai tekeminen olemassa oleviin verkkoihin on monimutkainen prosessi. Ensinnäkin he eivät mene toistensa kanssa. Joten voima ei auta paljoa. Mutta miten voit integroida sen sitten?

No, sinun on tehtävä ratkaisusi tavalla, joka voi helposti ottaa huomioon myös vanhat verkot. Jos pystyt siihen, odota siitä hyvää blockchain-asiantuntijapalkkaa.

On teknistä tietoa yhteentoimivuudesta

Yhteentoimivuus on tulevaisuuden asia. Jopa nyt, monet alustoista eivät voi tarjota yhteentoimivuutta, koska melkein jokainen niistä käyttää erilaisia ​​standardeja. Joten he eivät sovi yhteen eivätkä voi tukea toisiaan.

Mutta kuten asiantuntijat olettavat, yhteentoimivuus on hieno ominaisuus ja tärkein tulevaisuuden kannalta. Joten asiantuntijana sinulla pitäisi olla teknistä tietoa myös tästä näkökulmasta. Se johtuu siitä, että sinulla on suuri mahdollisuus toteuttaa se.

Voit aina ilmoittautua blockchain-asiantuntijakurssille saadaksesi lisätietoja siitä.

Ymmärrä hajautetut ja hajautetut kirjanpidot

Asiantuntijoiden on oltava asiantuntijoita kaikilla lohkoketjutekniikan osa-alueilla. Joten on aivan selvää, että sinun on tiedettävä myös hajautetuista ja hajautetuista kirjanpidoista. Kuten sinun pitäisi jo tietää, on myös muita tekniikoita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin blockchain.

Jos voit oppia niistä, se auttaa sinua kehittämään blockchain-kehyksiä luovammin.

On monialaista laajaa taitoa

Monialaiset laaja-alaiset taidot ovat välttämättömiä asiantuntijan työssä. Todellisuudessa nämä taidot ovat ehdottoman välttämättömiä, jotta voit työskennellä yritysympäristössä. Haastattelija arvostaa sitäkin enemmän, jos sinulla on kriittisen ajattelun kykyjä ja pystyt sopeutumaan helposti uuteen ympäristöön.

Ketterä oleminen tai tiettyjen lohkoketjun näkökohtien analysointi on myös plus-piste. Erikoiskurssi voi varmasti auttaa sinua rakentamaan blockchain-urasi nopeasti.

Ole perehtynyt yrityksen liiketoimintaprosesseihin

Ollaksesi sertifioitu blockchain-asiantuntija, sinun on hallittava yrityksen liiketoimintaprosesseja. Todellisuudessa yritykset eivät todellakaan tutki lohkoketjua vain uuden tekniikan kehittämisen vuoksi. He tekevät sen myös liiketoimintansa vuoksi.

Joten tässä ympäristössä sinun on tiedettävä, miten heidän liiketoimintaprosessinsa toimivat ja kuinka blockchain voi parantaa tilannetta.

Pystyy yksinkertaistamaan blockchain-ratkaisuja

No, blockchain voi olla monimutkainen tiettyinä aikoina. Erityisesti, jos et ymmärrä, miten taustalla oleva arkkitehtuuri toimii ensinnäkin. Joten, vaikka se päästäisi eroon vanhan verkon monimutkaisuudesta, sitä voi tulla hieman vaikea käsitellä, jos lisäät liikaa ominaisuuksia.

On selvää, että se ei toimi samalla tavalla kuin ERP-järjestelmä, mutta voit yksinkertaistaa prosessia intuitiossasi.

Joten, muista aina tietää, kuinka yksinkertaistaa suunnittelua, jotta se olisi ympäristöystävällisempi ja käyttökelpoisempi pitkällä aikavälillä.

Tekninen tieto standardeista ja ekosysteemeistä

Blockchain-tekniikan asiantuntijana sinulla on oltava tekninen tuntemus standardeista ja ekosysteemeistä. Suosittelemme liittymistä lohkoketjuyhteisöön, joka harjoittaa standardien kehittämistä. Yhteisöt voivat olla hyvä tapa lisätä teknistä tietämystäsi.

Pohjimmiltaan yhteisön ihmiset auttavat toisiaan uuden teknologian kehittämisessä. Lisäksi voit liittyä yhteenliittymään, kun opit parhaiden parhaiden kehittäjien parhailta.

Sinulla on Enterprise Blockchain -sertifikaatti

Totuus on, että ilman asianmukaista yrityksen blockchain-sertifikaattia olisi vaikea osoittaa taitojasi vastaavalle haastattelijalle. Blockchain-erikoiskurssi on loistava tapa todistaa, että olet todella ammattitaitoinen ja voi tarjota korkeatasoista asiantuntemusta työskennellessäsi yrityksen kanssa.

Myös blockchain-asiantuntijakurssin avulla voit oppia blockchainin ja yritysyritysten välisistä yhteyksistä. Enemmän, se antaa sinulle hyvän näkemyksen siitä, miten voit yhdistää nämä kaksi näkökohtaa ja saada siitä lopulta tuloja.

Tässä tapauksessa suosittelemme erittäin hyvin yrityksen blockchain-kursseja. Yritämme tarjota parhaan mahdollisen tiedon lohkoketjusta ja katamme myös muita markkinarakoja.

Kuten nyt, meillä on perusteellinen koulutusprosessi blockchainista ja SCM: stä. Enemmän, saat myös pääsyn blockchain-malleihin ja työkaluihin, jotka ohjaavat sinua suunnittelemaan innovatiivisia ratkaisujasi.

Jos haluat tulla sertifioiduksi blockchain-asiantuntijaksi, kurssin suorittaminen hyödyttää sinua erittäin paljon.

Mitä? Olitko siinä hieman skeptinen? No, älä huoli; voit tarkistaa ilmaisen blockchain-kurssin ymmärtääksesi paremmin, ovatko nämä kurssit sinulle vai ei.

Ilmoittaudu nyt: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurssi

Pystyy välittämään arvoa

Ei ole harvinaista tai epärealistista vaatia jotakuta, joka voi helposti välittää asianmukaista arvoa muille. Monissa tapauksissa asiantuntijoiden on työskenneltävä konsulttina projektissa. Joten jos et voi välittää tietosi oikein muille, kuinka muuten auttaisit heitä oppimaan siitä.

Heidän on ymmärrettävä ja saat sinulta asiantuntevaa sisältöä. Mutta jos et voi yksinkertaisesti välittää tietojasi, kaikkien muiden jäsenten on vaikea toimia oikein.

Myös yrittäminen ratkaista asia lyhyessä ajassa kuuluu myös viestintäluokkaan.

Vahva tieto Blockchain DevOps -työkaluista

Jos olet menossa blockchain-tekniikan asiantuntijan työhön, sinulla on oltava vankka tieto erilaisista blockchain-kehitystyökaluista. DevOps-työkalut auttavat todella paljon pitkällä aikavälillä – tämä auttaa säästämään aikaa ja resursseja. Enemmän, voit myös selvittää virheet testausvaiheessa melko helposti niiden kanssa.

Monissa tapauksissa asiantuntijan ei kuitenkaan tarvitse joutua käyttämään sitä säännöllisesti. Mutta silti, sinun on osattava käyttää niitä, kun tarvitset niitä.

Pystyy hajottamaan Blockchain-arkkitehtuureja

Sertifioidun blockchain-asiantuntijan on osattava hajottaa erilaisia ​​blockchain-arkkitehtuureja. No, jos et tiedä miten blockchain-arkkitehtuuri toimii, et voi suunnitella uutta. Yritykset haluavat ihmisiä, jotka pystyvät asiantuntevasti purkamaan kaikenlaisen verkon ilman lisäapua.

Suosittelemme, että tutkit kaikki olemassa olevat arkkitehtuurit yksityiskohtaisesti. Voit myös hankkia lähdetiedoston GitHubista ja tarkistaa, miten he ovat rakentaneet sen.

Asiantuntijana on tärkeää, että tiedät heistä.

Joka tapauksessa olemme saavuttaneet lopullisen segmentin tässä siitä, miten tulla blockchain-asiantuntijaoppaaksi.

Loppuhuomautus

Loppujen lopuksi voimme vain sanoa, että blockchain-turvallisuusasiantuntija tai blockchain-tekniikan asiantuntija, riippumatta kohteestasi, sinun on oltava sertifioitu blockchain-asiantuntija. Ilman asianmukaista sertifiointia olisi vaikeaa todistaa yrityksesi arvo.

Enemmän, blockchain-asiantuntija on yksi mahtavimmista uravalinnoista jo nyt. Kuten näette, tähän työhön tarvittavia taitoja on kuitenkin melko vaikea saavuttaa. Joten, työskentele kovasti ja kokeile Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssiamme saadaksemme lisää tietoa blockchain-yritysten valtakunnasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map