Mikä on Blockchain-projektipäällikkö ja miten tulla sellaiseksi?

Blockchain-projektipäällikkö on yksi tuottoisimmista uravalinnoista tällä hetkellä. Autamme sinua urallasi, sukelamme syvemmälle leikkaamaan taitoja, joita tarvitset tullaksesi. Tartu siis kuppi kahvia ja lue eteenpäin!

Blockchain-tekniikka häiritsee kaikkia teollisuudenaloja ja luo uusia mahdollisuuksia ihmisten houkuttelemiseen, tehtävien suorittamiseen ja liiketoimintaan. Ei ole väliä kuinka paljon tämä tekniikka automatisoi prosesseja, koska ihmiset ottavat aina aloitteen yrityksen tai henkilökohtaisten tarpeiden saavuttamiseksi päivän lopussa.

Siksi yksi tärkeimmistä vaiheista lohkoketjun kehittämisen elinkaaressa on projektin aloitusvaihe, jossa on aina projektipäälliköitä, asiakkaita ja sidosryhmiä. He ovat vastuussa tavoitteiden, tarkoituksen, etenemissuunnitelman ja suoritteiden hahmottamisesta. Joten blockchain-projektipäällikön tarve ei koskaan lakkaa olemasta.

Voit tarttua tähän tilaisuuteen ja varmistaa turvallinen ura tällä alalla. Sinun on kuitenkin hallittava erityisiä taitoja voidaksesi tulla projektipäälliköksi. Tämä opas kattaa mitä taitoja tai koulutusta tarvitaan, jotta pääset töihin blockchain-projektipäällikkönä.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Kuka on Blockchain-projektipäällikkö?

Projektipäälliköt ovat jokaisen hajautetun pääkirjaprojektin kärjessä, joka toimii linkkinä kehittäjien ja asiakkaiden välillä. Pohjimmiltaan varmistat, että kehittäjät ovat tarkkoja jokaisen projektin laajuudessa ja että voit vastata asiakkaan odotuksiin.

Todellisuudessa blockchain-projektipäällikkö vastaa tiimin hallinnasta. Tiimin ohella työskentelet enimmäkseen tietokantajärjestelmässä, käsittelyjärjestelmissä ja projektin tunnusluvussa. Jos projekti ei perustu tunnukselliseen talouteen, valvot koko blockchain-infrastruktuuriprosessia.

Periaatteessa blockchain-projektipäällikön toimenkuva sisältää resurssien seurannan ja raportoinnin, turvallisuusprotokollien, tapahtumienhallintajärjestelmien huomiotta jättämisen ja minkä tahansa erikoisominaisuuden kehittämisen.

Itse asiassa johtaja voi jopa hoitaa ongelman, joka tulee blockchain-prosesseista.

Kuten tiedätte, pääkirjajärjestelmä ja prosessointiyksiköt ovat jokaisen blockchain-teknologiaan perustuvan projektin ytimessä. Joten on erittäin tärkeää varmistaa, että näillä järjestelmillä on paras suorituskyky ja luotettavuus. Siksi sinun on varmistettava, että nämä käsittelytoiminnot ovat aina huippu tehokkuudeltaan ja luotettavuudeltaan.

Todellisuudessa blockchain-projektinhallinta kattaa kaiken etenemissuunnitelmien kehittämisestä ratkaisun käyttöönottoon. Ja blockchain-projektipäällikkö on sen ydin. Riippumatta siitä, missä toimialalla työskentelet, olet ainoa, joka takaa projektin onnistumisen.

Joten, näette, tällä uralla on paljon merkitystä ja vastuuta. Siksi tämä työ on kannattava.

Lue myös: Aloittelijan opas blockchainiin


Mitä taitoja tarvitset, jotta pääset Blockchain-projektipäälliköksi?

Sinun on hallittava tiettyjä taitoja saadaksesi työpaikan projektipäälliköksi. Enemmän, yritys yrittää nykyään etsiä vain asiantuntijoita. Joten sinun on varmistettava, että ansioluettelosi on rikastettu tarpeeksi siihen.

Hanki perusteellista tietoa Blockchain Essentialsista

Blockchain-projektipäällikön työpaikat vaativat sinua tuntemaan blockchain-tekniikan. Tämä voi sisältää aiheen yleisen tai asiantuntijatason tietopohjan. Joten ennen sukellusta blockchainin tekniseen osaan sinun on ensin ymmärrettävä, miten tekniikka todella toimii.

Yleensä perusasiat sisältävät käsityksen siitä, mikä tekniikka on, miten se toimii, miten kukin ydinelementti toimii ja niin edelleen. Joten aloita oppimalla blockchain-määritelmä ja siirry sitten hitaasti monimutkaisiin aiheisiin, kuten älykkäisiin sopimuksiin.

Yleensä on hyvä aloittaa blockchain-projektipäällikkökurssilla oppiaksesi tekniikasta ammattivalmentajalta. Tällä tavalla taitat varmasti nousta hetkessä.

Opi yhdistämään liiketoimintaa Blockchainin kanssa

Projektipäällikkönä on elintärkeää tietää, miten voit yhdistää blockchainin liiketoiminnan kanssa. Esimerkiksi yrityksesi saattaa haluta integroida blockchain-ratkaisun nykyiseen järjestelmäänsä (useimmissa tapauksissa prosessien tehostamiseksi). Mutta jos et tiedä kuinka blockchain on yhteensopiva yrityksesi liiketoimintamallin kanssa, et voi koskaan vetää sitä pois.

Todellisuudessa se on yksi tärkeimmistä tehtävistä, jotka sinun on ehdottomasti hallittava. Joten ehdotan, että aloitat yrittämällä yhdistää blockchain nykyisten liiketoimintamallien kanssa. Kun pystyt vetämään sen pois, voit siirtyä luomaan uusia liiketoimintamalleja blockchainin päälle.

Todellisuudessa tämä taito voi saada sinut erittäin palkattuihin työpaikkoihin, koska useimmat yritysyritykset eivät tiedä, miten tekniikka voi toimia liiketoimintansa kanssa.

Opi kehittämään Blockchain-toteutusstrategiaa

Luonnollisesti sinun on oltava asiantuntija blockchain-toteutusstrategioiden kehittämisessä. Jos sinulla ei ole selkeää strategiaa mielessä alusta alkaen, ratkaisun luominen on vaikeaa. Joka tapauksessa, jos sinulla ei ole aikaisempaa asiantuntemusta tai tietoa aiheesta, on parasta tutkia jo onnistuneita blockchain-toteutuksia.

Mitä hyötyä siitä on? Ensinnäkin, se auttaa sinua analysoimaan, kuinka muut yritykset strategisoivat blockchain-ratkaisunsa. Kun alat nähdä heidän suhtautumisensa asiaan, saat pian kiinni erityisistä taktiikoista.

Voit liittyä yhteenliittymään tai yhteisöön ymmärtämään paremmin muiden toimintaa. Todellisuudessa blockchain-yhteisö on laaja ja tukeva. Joten voit saada hyvän kokemuksen näistä yhteisöistä.

Kiillota johtajuus- ja johtamistaitosi

Työvastuu riippuu suuresti tästä taitosta. Siksi sinun on varmistettava, että sinusta voi tulla tämän taiton mestari. Todellisuudessa sinun on oltava ihmishenkilö. Blockchain-projektipäällikön työpaikat sisältävät sinut johtamaan ammattitiimiä koko blockchain-projektikehityksen aikana. Tiimisi ei voi vetää sitä pois ilman ohjaustasi.

Joten, se on välttämätöntä sinulle. Siksi varmista, että teroitat johtamistaitojasi. Ilman johtoasi ratkaisun onnistumisen varmistaminen on haastavaa.

Lisäksi johtajana sinun on koordinoitava myös tiimisi jäseniä. Taitava johtaja selvittää aina vahvuutensa ja heikkoutensa ja antaa tehtävän sen perusteella. Enemmän, sinun on myös tasapainottava sauvasi ja ystävällisen persoonasi välillä.

Liioittele sitä, ja joukkueesi voi hajota.

Tutustu Blockchain-projektinhallintatyökaluihin

On olemassa monia blockchain-tekniikkaan perustuvia projektinhallintatyökaluja. Todellisuudessa voit käyttää näitä työkaluja projektisi kehitysprosessin nopeuttamiseen. Enemmän, nämä säästävät tehokkaasti aikaa ja resursseja. Testaus on myös helppoa heidän kanssaan. Eivätkö he ole hienoja!

Mutta kyllä, sinun on osattava käyttää niitä ja pitää nämä työkalut mukana kehitysprosessissasi. Tällä hetkellä monet yritysyritykset haluavat ammattilaisia, jotka käyttävät näitä työkaluja mukavasti ja voivat tehdä asiat nopeammin.

Joten hallintaprosessissasi se on todella välttämätöntä. Joten, varmista, että tiedät näistä blockchain-projektinhallintatyökaluista ja käytä niitä oikein.

Kehittäjät käyttävät paljon blockchain-työkaluja säästääkseen aikaa ja resursseja. Katso paras kehittäjien rakastamat blockchain-työkalut!

Ole tehokas blockchain-riskienhallinnassa

Toinen tarvitsemastasi blockchain-projektipäällikön taidoista on olla tehokas riskienhallinnassa. Blockchain-projektin mukana tulee valtava määrä riskejä. Todellisuudessa panokset eivät rajoitu vain tekniseen näkökulmaan, vaan myös liiketoiminnan tuloksiin.

Joten, jos sinulla ei ole riskienhallintataitoja, et voi ennakoida, mitä asiakkaasi tai yrityksesi saattaa joutua kohtaamaan tulevaisuudessa. Enemmän, suurimman osan ajasta, sinun on tehtävä ainutlaatuisia ponnisteluja, jotka tulevat kartoittamattomien alueiden kanssa.

Jos pystyt hallitsemaan riskejä riippumatta siitä, kuinka ainutlaatuisia ne ovat, se osoittaa, että olet pelisi kärjessä. Tämä on loistava tilaisuus saada bonuksia ja nousta nopeasti huipulle.

Hallussaan tietoa standardien ja ekosysteemien toiminnasta

Blockchain-projektipäällikön koulutus voi auttaa sinua ymmärtämään ekosysteemin ja standardien toimintaa. Tällä hetkellä erot kunkin ekosysteemin standardien välillä ovat valtavat, ja siksi niiden välillä on melko mahdotonta saavuttaa yhteentoimivuutta.

Mutta koska standardit näyttävät vaihtelevilta, sinun pitäisi oppia, miten ne toimivat ja mitä polkua sinun on noudatettava. Esimerkiksi Hyperledgerillä ja Ethereumilla on vaihtelevat standardit. Hyperledger keskittyy enemmän käyttöoikeuksiin ja Ethereumin julkiseen pääsyyn.

Joten sinun on oltava pätevä valitsemaan, mikä sopii parhaiten projektiisi. Ehdotan, että tutustut Cordaan, Hyperledgeriin, koorumiin ja Ethereumiin oppiaksesi niistä.

On strategisia taitoja nopeammin ongelmanratkaisuun

Blockchain-projektipäällikön on oltava strateginen. Strategiset taidot ovat uskomattoman tärkeitä tullessasi projektipäälliköksi. Todellisuudessa uuden projektin parissa työskentely yritysympäristössä voi aiheuttaa paljon ongelmia.

Siksi sinun on otettava vastuu niiden ratkaisemisesta, ja sinun on tehtävä se niin nopeasti kuin pystyt. Mutta varmista, ettet tee virheitä tehdessäsi, koska se voi johtaa menetyksiin. Joten sinun on hiottava strategiset taitosi täydellisyyteen, ennen kuin voit edes hakea työtä.

Luulen, että systemaattisten kysymysten tapaustutkimusten tarkastaminen auttaa sinua paljon. Muista kuitenkin, että suurimman osan ajasta kohtaat ainutlaatuisia ongelmia. Joten sinun on keksittävä ainutlaatuisia ratkaisuja niiden ratkaisemiseksi.

Ole asiantuntija budjetin hallinnassa

Budjetin hallinta on yksi blockchain-projektipäällikön keskeisistä osista. Sinun ei tarvitse olla matematiikka, mutta hyvä budjetointi voi viedä sinut pitkälle. Yksi tärkeimmistä tehtävistäsi on varmistaa, että projektin budjetti käytetään mahdollisimman tehokkaasti.

On hyvä, jos menet vain joskus vain vähän, mutta sinun on varmistettava, että suurin osa projekteistasi toteutetaan budjetin rajoissa.

Jos olet asiantuntija kustannusten hallinnassa, voit vetää minkä tahansa projektin, vaikka budjetti on liian tiukka. Toinen kriittinen asia, joka on pidettävä mielessä, ovat erilaiset strategiat, joita voit toteuttaa kustannusten alentamiseksi laatua vaarantamatta.

Blockchain-arkkitehtuurin osaaminen

Tämä on toinen tekninen näkökulma työpaikkaan, jossa sinun on ylitettävä. Blockchain-projektipäällikön taidot kattavat tietäen kuinka blockchain-arkkitehtuuri toimii. Sinun on pysyttävä ajan tasalla kaikista uusimmista arkkitehtonisista löytöistä tässä kapealla.

Jälleen ymmärtäminen, kuinka hash-toiminnot tai konsensus toimivat, on plus-piste.

Pro-vinkki: Käy läpi kaikki suosittujen yritysten blockchain-alustojen julkaisut. Se auttaa sinua ymmärtämään, miten blockchain-infrastruktuuri toimii.

Todellisuudessa se on myös erinomainen käytäntö lisätä innovaatiotaitojasi. Mutta sinun on käytettävä paljon aikaa tämän taiton hyödyntämiseen. Voit myös hankkia blockchain-projektipäällikön sertifikaatin saadaksesi asianmukaisen koulutuksen pätevältä ohjaajalta.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Architect (CEBA) -kurssi

Omistaa syvällisempi käsitys erilaisista blockchain-alustoista

Tiedät, että blockchain-alustoja on erityyppisiä, eivätkä kaikki niistä sovi kaikenlaisiin projekteihin. Joten sinun on opittava, kuinka nämä erityyppiset alustat toimivat kehittääksesi POC-projektia.

Periaatteessa on olemassa kolmen tyyppisiä lohkoketjuja – yksityinen, julkinen ja federoitu lohkoketju. Saatat nähdä myös hybridilohkoketjuja. Todellisuudessa kaikilla näillä on erilaisia ​​ominaisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia.

Joten, muista oppia niistä perusteellisesti. Ymmärtämättä niitä et voi tehdä opettavaista päätöstä siitä, mikä foorumi sopii asiakkaasi tarpeisiin.

Opi tekemään operatiivinen pitkäaikainen strateginen suunnittelu

Toimivan pitkän aikavälin strategisen suunnittelun tekeminen on välttämätöntä blockchain-projektipäälliköille. Joten, sinun täytyy myös menestyä tässä. Todellisuudessa voit aloittaa määrittelemällä ja määrittämällä projektin laajuuden ja tavoitteet. Seuraavaksi sinun on ennustettava, kuinka paljon resursseja tarvitset tavoitteen saavuttamiseksi ja hallitsemaan niitä tehokkaimmin.

Todellisuudessa jokaisen tehtävän aikataulun luominen ja työsuunnitelman hallinta hoitavat asiat nopeasti. Joten, kun pystyt määrittelemään nämä, voit lukita pitkän aikavälin suunnittelusi ilman ongelmia. Uskon, että tämä on yksi hienoista ominaisuuksista, jotka projektipäälliköllä pitäisi olla.

Master älykäs sopimusten kehittäminen ja hallinta

Saatat ajatella, että sinun ei tarvitse hallita tätä taitoa, mutta todellisuudessa sinun on ylläpidettävä kontakteja asiakkaisiin. Ja blockchainin mukana tulee älykkäitä sopimuksia, joten on välttämätöntä osata käyttää niitä.

Osa vastuustasi sisältää toimittajien johtamisen. Mutta ilman älykkäiden sopimusten taitoja et voi tehdä sitä. Sopimusten hallinta keskittyy näiden hankintojen hallintaan.

Paras tapa tehdä se on mennä blockchain-projektipäällikön koulutukseen, joka sisältää älykkäitä sopimuksia. Todellisuudessa voit käyttää tämän tyyppistä koulutusta oppiaksesi kehitysprosessista ja kouluttamalla niiden hallintaa.

Älykkäät sopimukset ovat yksi blockchain-projektin ydinelementtejä. Lisätietoja siitä on nyt älykkäiden sopimusten oppaassamme!

Hanki kokemusta Blockchain-projektin kehittämisen elinkaaresta

Periaatteessa blockchain-projektin kehittämisen elinkaari voi sisältää 8-10 vaihetta. Nämä aloitetaan tunnistamalla ongelma ja tavoite POC: n skaalaamisesta ja tuotteen julkaisemisesta. Paras tapa oppia siitä aktiivisesti osallistumalla siihen.

Jos olet vasta aloittelija, siirry työharjoittelijoille, jotka keskittyvät kehitykseen. Harjoittelijana voit nähdä, kuinka päällikkö käsittelee ja lanseeraa tuotteen onnistuneesti. Lisäksi, jos olet jo asiantuntija, sinulla pitäisi olla jo mahdollisuus vedota onnistuneesti koko projekti.

Mutta joka tapauksessa, jos et, niin työskentele blockchain-ohjelmistokehitysyrityksessä ja hanki kokemuksia. Se parantaa ansioluettelosi, ja suuret yritykset haluavat palkata sinut hyvällä palkalla.

Ole asiantuntija Blockchain-pohjaisessa ohjelmistokehityksessä

Tämä on pluspiste projektipäälliköille. Koska työskentelet yksinomaan tekniikan ja IT-kapealla, et voi johtaa tiimisi jäseniä oikeaan suuntaan ilman asianmukaista tietämystä ohjelmistokehityksestä.

Esimerkiksi tiimissä on kehittäjiä ja insinöörejä. Joten, kun he osuvat karkeaan laastariin, sinun on autettava heitä ratkaisemaan ongelma oikein. Mutta jos et tiedä miten blockchain-ohjelmistokehitys toimii tai et tiedä miten ohjelmoida, et voi auttaa heitä millään tavalla.

Suoraan sanottuna, ilman sitä et ole pätevä työhön. Joten muista hioa tämä taito täydellisyyteen harjoittelemalla päivittäin.

Ilmoittaudu Enterprise Blockchain -sertifiointiohjelmaan

Pieni salainen vinkki sinulle – yritysten lohkoketjujen sertifiointi menee todella pitkälle. Tämä on oikeastaan ​​yksi parhaista tavoista päästä alkuun blockchain-matkallasi. Tällä hetkellä markkinoilla on monia kursseja.

Mutta sinun on varmistettava, että saat markkinoiden parhaan. Periaatteessa useimmat kurssit eivät tarjoa arvoa, jota todella tarvitset niihin käyttämiisi rahoihin. Näiden kurssien avulla voit nopeasti ymmärtää blockchainin perusteet, kuinka eri arkkitehtuurit toimivat ja tekniikkaan liittyvät suurimmat riskit.

Blockchain-projektipäällikkökurssi voi myös auttaa sinua oppimaan suosituista alustoista, kuten Ethereum, Hyökkääjä, ja Corda. Kuten jo tiedät, näiden oppiminen on välttämätöntä urallesi.

Todellisuudessa blockchain-projektipäällikön sertifikaatin avulla voit rikastaa ansioluettelosi ja saada nopeasti korkean palkan palkan. Tarkoitan, että yritykset etsivät asiantuntijoita, ja sertifikaatin saaminen todella näyttää arvoasi.

 

Miksi sinun pitäisi tulla Blockchain-projektipäälliköksi?

Korkea kysyntä ja tulevaisuuden näkymät

Blockchain-projektipäälliköiden kysyntä nousee taivaalle. Nyt kun lohkoketjusta on tulossa hitaasti vakiintunut markkinarako, monet yritykset työskentelevät ratkaisujen parissa. Joten tämä aiheuttaa kysyntää, mutta pätevien ihmisten tarjonta ei silti riitä.

Voit käyttää tätä tilaisuutta helposti omaksi eduksi.

Houkutteleva palkka

Blockchain-projektipäällikön palkka voi vaihdella 60–136 000 dollarista. On selvää, että mitä enemmän kokemusta sinulla on, sitä enemmän palkkaa voit vaatia yritysyrityksiltä. Todellisuudessa tämän tehtävän suuren kysynnän vuoksi blockchain-projektipäällikön palkka näyttää olevan houkuttelevampi. Ei vain tätä, mutta voit myös odottaa saavansa osan hankkeista, joissa työskentelet. Joten loppujen lopuksi se on loistava tilaisuus turvata tulevaisuus.

Haluatko tietää enemmän muiden blockchain-töiden palkoista? Katso blockchain-työpaikkapalkkaoppaamme saadaksesi lisätietoja siitä.

Joustavat työajat

Jos olet tutustunut tähän työhön liittyviin työpaikkailmoituksiin, olet ehkä huomannut joustavan työajan edun. Lähes kaikki blockchain-projektipäällikön työnkuvaus sisältävät, että ne tarjoavat joustavia työaikoja.

Tämä johtuu siitä, että työsi tapahtuu lähinnä projektikohtaisesti, ja tekemäsi työ vaihtelee merkittävästi sen mukaan. Yritysyritykset ovat kuitenkin halukkaita päästämään sinut irti koukusta eivätkä tee tarpeelliseksi ylläpitää 9-5-aikataulua.

Mahdollisuus eri toimialoilla

Nyt kun blockchain on käyttökelpoinen eri toimialoilla, mahdollisuutesi ovat rajattomat. Jos haluat työskennellä toimitusketjussa, voit, mutta voit työskennellä myös rahoituksessa. Lähes kaikki toimialat voivat hyötyä tästä tekniikasta, ja siksi suurin osa näistä yrityksistä keskittyy ratkaisujen kehittämiseen heidän hyväkseen.

Koulutus toimitusjohtajan tasolle

Käytännössä toimitusjohtajan vastuut vastaavat projektipäälliköitä. Todellisuudessa he molemmat johtavat ihmisiä ja liiketoimintamalleja. Voit siis harkita tämän työpaikan saamista koulutukseksi siitä, miten tulla toimitusjohtajaksi.

Lisäksi se on hyvä tilaisuus nousta tasolle ja oppia korkeasta arvovaltaisesta asemasta.

Työskentele ainutlaatuisten projektien parissa

Blockchain on melko uusi tekniikka. Joten näet paljon ainutlaatuisia projekteja, joita et ole edes kuvitellut ennen. Blockchainin avulla voit käytännössä automatisoida kaiken. Joten innovaatioita ei voida koskaan rajoittaa tässä. Toimit jopa muutosagenttina, joka osallistuu uuteen vallankumoukseen.

Mahdollisuus oppimiseen

Jos haluat pysyä ajan tasalla, tämä työ voi auttaa sinua tekemään sen. Projektipäällikön rooli antaa sinulle mahdollisuuden oppia uusia asioita joka ikinen päivä. Joten sinulla on mahdollisuus oppia täysin uudesta tekniikasta, joka tulee olemaan liiketoimintamme ekosysteemin tulevaisuus.

Voiko se saada mitään parempaa?

Ilmoittaudu nyt: Kuinka rakentaa urasi Enterprise Blockchains -kurssilla

Loppuhuomautus

Lopuksi, kuten huomasit, blockchain-projektipäällikön tarve ei koskaan lakkaa olemasta. Blockchain-tekniikka on täällä jäädäkseen, ja se on hyvä tilaisuus rakentaa elämäsi ura. Mutta sitä varten sinun on tultava asiantuntijaksi kaikilla mahdollisilla tehtävilläsi.

Voit ottaa ensimmäisen askeleen yrityksen blockchain-ammattikurssillamme, jos haluat oppia blockchainista helposti.

Enemmän, voit myös tarkistaa ilmaisen blockchain-kurssimme, jos et ole varma mennä ammattikurssille. Joten, älä tuhlaa aikaa ja aloita blockchain-matkasi nyt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map