Mikä on hajautettu rahoitus (DeFi)? Lyhyt opas

Yritätkö ymmärtää, miten hajautettu rahoitus toimii? Autamme sinua pääsemään syvemmälle hajautetun rahoituksen ytimeen ja miten se toimii. Aloitetaan!

Salausmaailma on aina ollut spekulatiivinen. Tekninen näkökohta on kuitenkin se, mikä tekee salauksesta niin helpon. Blockchain on yksi uusimmista tekniikoista, jotka muuttavat eri alojen toimintaa.

Rahoitus ei ole eroa. Tässä artikkelissa aiomme keskustella hajautetusta rahoituksesta ja siitä, miten se muuttaa finanssiyritysten toimintaa. Salaus ajaa rahoituslaitoksia ryhtymään toimiin tulevaisuutta varten. He etsivät nyt lohkoketjua ja salausta seuraavana tekniikkana kriittisten ongelmien ratkaisemiseksi rahoitusalalla.

Ilmoittaudu nyt: Johdatus DeFi-kurssiin

Mikä on hajautettu talous?

Hajautettu rahoitus (DeFi) on kyse rahajärjestelmistä, jotka käyttävät julkisia lohkoketjuja. Se on uusi rahajärjestelmä, joten se on yksi kuumimmista aiheista teollisuusmiehen, blockchain-asiantuntijoiden ja sinun kaltaisten oppijoiden keskuudessa!

Ytimessä termi “julkinen” on tärkeä tässä. Se voidaan rinnastaa samanlaiseen kuin Ethereumin julkinen lohkoketju. Julkisessa lohkoketjussa keskitetylle viranomaiselle ei ole tilaa.

DeFin tarve johtuu siitä, että rahoituspalvelut eivät ole kaikkien saatavilla ympäri maailmaa. Lähes 1,7 miljardilla ihmisellä ympäri maailmaa ei ole keinoja ja pääsyä rahoituspalveluihin. Rahoituslaitokset eivät myöskään voi tarjota tarvittavaa infrastruktuuria, jotta ihmiset saisivat enemmän rahaa. Nykyinen infrastruktuuri on valtava, mutta siitä puuttuu kaikkien tavoittaminen siellä.

Hajauttamalla nykyiset infrastruktuuriviat ratkaistaan. Se poistaa vikapisteen ja varmistaa, että tietueet voidaan tallentaa ja jakaa verkon eri solmujen kesken. Se voi toimia vertaisverkossa ilman keskitettyä viranomaista.

Jotta nykyinen infrastruktuuri toimisi, riippuvuus keskitetystä viranomaisesta on liiallinen. Ilman sen hallintoa, sääntöjä, määräyksiä ja ulottuvuutta on mahdotonta panna täytäntöön joillakin alueilla, varsinkin paikoissa, joissa varallisuuden tuottaminen ja jakelu ovat vähäisiä tai riittämättömiä.

Keskitetyllä viranomaisella on myös valtuudet poistaa tilejä tai estää niitä, jos he pitävät niin. Sensuuri saattaa olla tarpeen joissakin tapauksissa, mutta useimmissa tapauksissa se on rajoittavaa ja saa käyttäjät kärsimään.

Toinen DeFi: n keskeinen osa on hajautetut sovellukset (dApps). DApps antaa rahoituslaitoksille mahdollisuuden luoda toimivia sovelluksia julkiseen lohkoketjuun ja varmistaa, että kuka tahansa voi olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan minimaalisella vuorovaikutuskustannuksella.

Lue lisää: Hajautettu rahoitustekniikka: kattava opas

Hajautettu rahoitustapa


Nyt kun meillä on vastaus “Mikä on hajautettu rahoitus”, on nyt aika tietää, miten hajautettua rahoitusta voidaan käyttää.

Alusta alkaen DeFi näyttää olevan lupaava. Se voi muuttaa monia elämiä ja auttaa käyttämään infrastruktuuria, joka ei vaadi keskitettyä lähestymistapaa.

Rahalähetysmarkkinaratkaisu

DeFi: n merkittävin vaikutus olisi rahalähetysmarkkinoilla. Markkinat ympäröivät ajatusta lähettää miljoonia dollareita rajojen yli ulkomailla työskentelevien työntekijöiden kautta.

Heillä on paljon ongelmia rahan lähettämisessä. Yksi heidän suurimmista ongelmistaan ​​on palkkioiden määrä, jotka heidän on maksettava maksujen suorittamiseksi. Jos työntekijä ansaitsee vähemmän, hänellä olisi hyvin vähän lähetettävää.

Tämän lisäksi maksujen leikkaus tekee äärimmäisissä olosuhteissa työskenteleville vieläkin vaikeammaksi säästää mitään ja lähettää.

Hajautetun rahoituksen DeFi: n avulla on mahdollista leikata rahan lähettämiseen liittyviä kustannuksia vähintään 50%. DeFi-palvelua käyttämällä ulkomailla työskentelevien ei tarvitse huolehtia maksujen lähettämisestä rajojen yli. Ethereum-pohjaiset hajautetut rahoitussovellukset ovat suosittuja täällä.

Lue lisää: DeFi vs CeFi – erojen ymmärtäminen

Lainat

Hajautetusta rahoituksesta on myös hyötyä lainanhallinnassa. Lainateollisuus on yleensä riippuvainen pankkitoiminnasta.

Jos sinulla ei ole pankki- tai vastaavaa palvelua, et voi ottaa lainaa. Tämä tarkoittaa, että sinulla on myös oltava oikea luottopisteet tai pankkitiedot, jotka voit osoittaa todistamaan kelpoisuuden lainaan.

DeFi: n avulla nämä kaikki muuttuvat. Alusta voi käsitellä lainanantajien ja lainanottajien yhteyskysymyksiä. Ne yhdistävät ne paremmin ja suoraan. Lisäksi se varmistaa paremman luottotarkastuksen ja varmistaa, että digitaaliset varat voidaan siirtää nopeasti.

On olemassa monia Ethereum-pohjaisia ​​hajautettuja rahoitussovelluksia, jotka tarjoavat lainaehtoja.

Stablecoins

Toinen erittäin hyvä DeFin käyttötapaus on sen käyttö vakaisissa kolikoissa. Stablecoinit luodaan siten, että niiden arvo ei muutu. Hajautetut raharahat ovat enimmäkseen kiinteitä metallirahoja, ja ne ovat tärkeä osa tätä tekniikkaa.

Ne ovat digitaalisia valuuttoja, joita väestö voi käyttää digitaalisena valuuttana. Sitä voidaan käyttää hallituksen vapauttamana valuuttana.

Itse asiassa se tekee reaalimaailman omaisuuden merkitsemisen helpoksi. Reaalimaailman omaisuus voidaan lisätä lohkoketjuun ja siten käydä kauppaa lohkoketjussa. Varojen tallentaminen lohkoketjuun tarkoittaa parempaa turvallisuutta ja vähemmän alttiita kyberturvallisuudelle. Suosittelemme, että tutustut itse näihin hajautettuihin raharahoihin, jotta voit kokea, miten ne toimivat.

Lue lisää: 30+ parasta hajautettua rahoitussovellusta

Perinteinen vs. hajautettu rahoitus (DeFi)

Mikä tekee perinteisestä ja hajautetusta rahoituksesta (DeFi) eron? Tärkein ero on niiden toiminnassa.

Perinteiset rahoitusjärjestelmät toimivat keskityksen kanssa, mikä tuo tehottomuutta ja epävarmuutta. Turvallisuusriskit ovat jatkuvia nykyisessä perinteisessä rahoitusjärjestelmässä. Tietoverkkorikollisuus on myös lisääntymässä, koska rahoituslaitoksen käyttämiä tekniikoita ei ole kehitetty. Suurin osa liiketoimista on vaarassa hakata. Kaikki nämä aiheuttavat sekä taloudellisia että tietoriskejä.

DeFi puolestaan ​​varmistaa, että ongelmat ovat jossain määrin korjattu. Ytimessä DeFi käyttää julkista lohkoketjua, mikä tarkoittaa, että se ei ole riippuvainen keskitetystä järjestelmästä tai kokonaisuudesta. Se voi toimia ilman asianmukaista infrastruktuuria.

Se yksinkertaisesti hajauttaa maailman talouden ja tuo taloudellisen toiminnan kannattavaksi kaikille ympäri maailmaa. Julkiset estoketjut voivat tehokkaasti korvata perinteisen rahoitusjärjestelmän ja tehdä niistä avoimia, hajautettuja ja luvattomia.

Keskustellaan alla olevista parannuksista.

  • Luvaton: Julkinen estoketju ei vaadi kenenkään muun lupaa liittyä ja olla vuorovaikutuksessa. Tämä tekee heistä erinomaisen valinnan globaalille toteutukselle. Se varmistaa myös, että eriarvoisuusongelma korjataan.
  • Hajauttaminen: Ilman keskusviranomaista data tallennetaan verkon eri solmujen kesken
  • Läpinäkyvyys: Julkinen estoketju on myös läpinäkyvä.

Esimerkki hajautetusta rahoituksesta sisältää Rainier AG: n. Se on riippumaton varainhoitoyritys, joka käyttää salauskenttää hyödyksi. He ovat perustaneet asianmukaisen STO-vaihtoalustan sekä kryptovaluuttojen kaupankäyntialustan.

He pyrkivät parhaillaan parantamaan ekosysteeminsä tarjoamalla ainutlaatuisia palveluita rahoitusalalla. Joka tapauksessa, jos haluat, voit käyttää tätä opasta hajautettuna rahoituksen pdf-tiedostona blockchain-projektin oppimateriaalissasi.

Lue myös: Yli 50 suosituinta DeFi-projektia vuonna 2020

Hajautetut rahoitusriskit

Kaikki ei ole myönteistä, kun on kyse hajautetusta rahoituksesta. Joitakin haasteita on käsiteltävä, jotta se olisi elinkelpoinen eri hallituksille ja organisaatioille.

Yksi suurimmista haasteista, joita DeFi joutuu kohtaamaan, on adoptioprosentit. Vaikka olisimme yhteydessä Internetiin, meillä on harvoin yleinen tietoisuus DeFi: stä.

Monet ihmiset eivät tiedä DeFi: stä, ja se voi vaikuttaa sen käyttöasteeseen. Itse asiassa salauksesta tietää hyvin vähän ihmisiä. Salaus sai suosionsa bitcoinin hinnankorotuksen aikana, ja silti se ei ole läheskään “internetiä” tai muuta suosittua tekniikkaa siellä.

Vaikka julkiset lohkoketjut pystyvät teknisesti hyväksymään jokainen meistä siellä, mutta sillä ei ole kaistanleveyttä toimiakseen tehokkaasti. Vertailun vuoksi Visa voi käsitellä valtavan määrän tapahtumia sekunnissa.

Tämä rajoitus on se, mikä ei tee bitcoinista niin suurta menestystä. Itse asiassa muilla toisen sukupolven lohkoketjuratkaisuilla, mukaan lukien Ethereum, puuttuu kaistanleveys, jotta se olisi todellisuudessa houkuttelevampi. Tällä hetkellä blockchain-tutkijat tekevät kovasti töitä saadakseen tekniikan skaalautuvammaksi.

Toinen DeFi: n suurin huolenaihe on sen yhteys kryptovaluuttoihin. Blockchain on ihanteellinen verkko digitaalisen omaisuuden siirtämiseen.

Vakaa kolikko on vastaus, mutta sitä ei voi käyttää kaikkiin siellä oleviin tapahtumiin. Täältä tulevat kryptovaluutat. Mutta krypto-valuuttojen volatiliteettiluonto tekee siitä ei ihanteellisen ratkaisun reaalimaailmaan.

Hiljattain julkaistu vakaa kolikko Vaaka on saanut sekä positiivisen että negatiivisen vastaanoton. Kaiken kaikkiaan se ei saanut positiivista vastaanottoa, ja monet laitokset ovat luopuneet yhteistyöstä Libra-projektissa.

Haluatko oppia lisää riskeistä DeFi: ssä? Tutustu DeFi-riskeihin liittyvään oppaaseen ja siihen, miten voit hallita niitä heti!

Miksi hajautettu rahoitus on niin suosittua?

Mietit varmasti, miksi hajautettu rahoitus tai DeFi on niin suosittua rahoituslaitosten keskuudessa. No, kuten huomaat, sillä on paljon etuja. Esimerkiksi se tarjoaa sinulle enemmän turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä pitkällä aikavälillä.

Adoptiotyön lisäksi DeFi: n on myös varmistettava, että sillä on asianmukainen sääntelykehys. Koska se on julkisella lohkoketjulla, on tarpeen tuoda säännöksiä avaruuteen.

Tällä hetkellä on olemassa useita DeFi-organisaatioita, jotka työskentelevät omien ratkaisujensa parissa. Heidän ratkaisunsa ovat riippumattomia eivätkä siten noudata mitään ohjeita.

Se luo pirstoutuneet markkinat, joita on vaikea saada lähitulevaisuudessa. Yhä useamman DeFi-alustan avulla emme voi löytää kukaan niistä menestyvän, tuhlata aikaa, rahaa ja vaarantaa myös idean.

On myös joitain maita, jotka kieltävät salaukset tai säätelevät niitä liian kovasti, jotta niiden käyttö olisi vaikeaa.

Ratkaisuna on avoimen lähdekoodin sääntelyorganisaatio, joka voi yhdessä tuoda projektit yhteen. Tekemällä näin voimme varmistaa, että DeFi voi kasvaa oikeaan suuntaan.

Lue lisää: Kuinka hajautettu rahoitus toimii?

Nouse suosioon

Blockchain on yli vuosikymmenen vanha. DeFi-suosio nähtiin kuitenkin vasta vuonna 2019. Tämä johtuu siitä, että suurin osa maailmasta ei ollut yhteydessä Internetiin.

Tuolloin hajautetulla rahoituksella ei ollut mitään järkeä, koska se vaatii Internet-yhteyden.

Uskon, että DeFi: stä tulee enemmän valtavirtaa vuoteen 2025 mennessä. Internet kasvaa nopeasti ja on edullisempaa kuin koskaan. Intia, yksi kolmannen maailman maista, on myös kasvanut valtavasti matkapuhelinten ja Internet-yhteyksien suhteen.

Joka tapauksessa, jos haluat, voit käyttää tätä opasta hajautettuna rahoituksen pdf-tiedostona blockchain-projektin oppimateriaalissasi.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Johtopäätös: Hajautetun rahoituksen tulevaisuus

Tällä hetkellä hajautetun rahoituksen tulevaisuus näyttää melko valoisalta. Monet yritykset etsivät jo hajautettua rahoitusta vaihtoehtona perinteisille. Lisäksi monet yritykset ovat jo toteuttaneet tarvittavat toimenpiteet hajautettujen rahoitushankkeiden toteuttamiseksi.

Joten näyttää siltä, ​​että hyväksyminen kasvaa jatkuvasti. Jos siis olet rahoituslaitoksessa tai vastaavassa finanssialan yrityksessä, kannattaa ehdottomasti katsoa DeFi. Koska se on nouseva tähti nyt, sinun ei pidä hukata mahdollisuutta hyötyä siitä.

Kaikille siellä aloitteleville, jotka haluavat perehtyä aiheeseen vielä enemmän, suosittelemme aloittamaan DeFi-kurssin esittelyn kanssa. Miksi et aloittaisi hyväksymisprosessia nyt?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map