Milloin Blockchain keksittiin? Syvällinen katsaus

Oletko koskaan miettinyt, milloin blockchain keksittiin? Jos teet niin, olet tullut oikeaan paikkaan.

Vaikka blockchainilla on uusi tekniikka, sillä on rikas alkuperä ja historia. Siksi tässä artikkelissa tutkitaan blockchain-alkuperäämme yksityiskohtaisesti.

Jos olet kiinnostunut oppimaan blockchainista, on aina hyvä tietää sen historia, koska se opettaa sinulle blockchain-tekniikan tarpeen ja miten se sopii nykyisiin markkinoiden vaatimuksiin.

Ennen kuin aloitamme polkumme oppia blockchainin alkuperästä ja historiasta, anna meidän oppia nopeasti blockchainista.

Mikä on blockchain ja milloin blockchain keksittiin?

Blockchain on vertaisverkko, jossa vertaisryhmät voivat kommunikoida ja tehdä liiketoimia keskenään ilman keskitetyn yksikön tarvetta. Verkon itsensä ylläpitämiseksi jokaisella vertaisryhmällä on kopio pääkirjasta ja siellä on myös konsensusalgoritmi, joka huolehtii tapahtumien validoinnista ja tallentamisesta lohkoihin, jotka ovat osa lohkoketjua.

Joten, jos haluat lähettää rahaa toiselle henkilölle blockchain-verkon avulla, sinun ei tarvitse rekisteröityä mihinkään palveluun.

Tarvitset vain lompakon, joka pystyy muodostamaan yhteyden blockchain-verkkoon ja aloittamaan tapahtuman. Kun se on valmis, verkko käyttää konsensusalgoritmiaan päästäkseen yksimielisyyteen tapahtumasta ja lopulta lisäämällä lohkoon.

Tapahtumasta tulee muuttumaton, kun lohko lisätään ketjuun.

Blockchainilla on monia etuja, mukaan lukien:

  • Parempi läpinäkyvyys
  • Parannettu turvallisuus
  • Todellinen jäljitettävyys
  • Pienemmät kustannukset
  • Parempi nopeus ja tehokkuus

Ja enemmän!

Jos haluat tietää enemmän blockchainista ja ymmärtää sen sekä aloittelijoista että teknisestä näkökulmasta, tutustu Blockchain For Aloittelijoille: Aloitusopas.

Milloin Blockchain keksittiin

Keskittämisestä hajauttamiseen


Työmme kukoistaa keskittämisessä. Lähes jokaista tietokoneellasi avaamaasi sosiaalisen median sovellusta hallitsee yritys tai yritysryhmä, joka tarjoaa palvelua tietojesi sijasta, vaikka ne kieltäytyvät käyttämästä tietojasi rahallisiin etuihin. Jos suljet tietokoneen näytön ja menet pankkiin, löydät myös keskityksen lähes kaikkien toimintojen ytimessä.

Ja miksi ei? Keskittäminen on ollut varsin onnistunutta globalisaation suhteen. 2000-luku on tuonut yhteen lukuisia keksintöjä, jotka antavat yrityksille mahdollisuuden globalisoida markkinansa ja hyödyntää kansainvälisiä sopimuksia ja yhteistyötä, jotka mahdollistavat jokaiselle yritykselle tasavertaiset toimintaedellytykset.

Sanaa keskittäminen käytettiin ensimmäisen kerran Ranskassa vuonna 1794. Vuonna 1820 hajauttamisen sanaa käytettiin ensimmäistä kertaa.

Englanniksi keskityssana syntyi 1800-luvulla.

Kuten näette, keskittämisen ja hajauttamisen käsitteet ovat lähes kaksi vuosisataa vanhoja.

Kun keskittäminen sai vahvan jalansijan maailman toiminnasta, vasta kun ihmiset alkoivat ymmärtää, että myös hajauttaminen on tarpeen. 1900-luvun alussa amerikkalaiset suhtautuivat kielteisesti keskitykseen; he syyttivät suurta teollisuustuotantoa pienten tai keskisuurten yritysten tuhoamisesta.

Hajauttamiseen on useita lähestymistapoja, jotka muistuttavat enemmän hajautettua luonnetta.

Internetin matka keskittämiseen ja hajauttamiseen

Internetissä tapahtui myös sama muutos- ja kasvusykli keskittämisen ja hajauttamisen suhteen. Kun Internet tuli ensimmäisen kerran esiin, kaikki olivat melkein vakuuttuneita siitä, että se on hajautettu. Kuitenkin kun suurin osa viestinnästä virtaa useiden yritysten kautta, ymmärrettiin, että Internet ei ole todella hajautettu.

Pian alkoi ilmestyä paljon uusia hankkeita, jotka yrittivät ratkaista hajauttamisongelman. Jotkut projektit sisältävät FreedomBox, Namecoin, ArkOS ja niin edelleen! Kaikissa näissä hankkeissa keskityttiin tekemään internetistä hajautetumpaa ajan myötä.

E.F.Schumacher kirjassaan “Pieni on kaunis: tutkimus taloustieteestä kuin ihmisillä olisi väliä”. käytti toista termiä, joka tunnetaan nimellä ”sopiva tekniikka”. Termi painotti voimakkaasti tekniikkaa, joka on pienimuotoista, mutta energiatehokasta ja hajautettua.

Kaikki nämä johtavat Blockchain-tekniikkaan.

Blockchain-tekniikan nousu: Milloin Blockchain keksittiin?

Blockchainin idea ei ole uusi. Stuart Haber ja W.Scott Stornetta vuonna 1991 kuvitteli myös jotain samanlaista kuin blockchain. He luovat ensimmäiset salauksellisesti turvalliset lohkoketjut aikaleimoilla, jotta kukaan ei voi muuttaa niitä.

Haber, Stornetta ja Bayer käyttivät Merklen puita tarkentamaan suunnittelua jo seuraavana vuonna. Se paransi järjestelmän tehokkuutta ja mahdollisti niiden tallentaa useita asiakirjavarmenteita yhteen lohkoon.

Sitten on toinen mielenkiintoinen edistysaskel, joka liittyy kryptovaluuttoihin, joiden järjestelmäperiaate on samanlainen kuin blockchain-tekniikka.

B-rahaa

Tunnettu atk-insinööri W.Dai, jolla on merkittävä työ salausvaluutoissa ja kryptografiassa, mainitsi ajatuksen hajautetusta rahasta, b-rahasta vuonna 1998. Se on järjestelmä, jossa käyttäjät voivat pysyä nimettöminä käyttämällä digitaalisia salanimiään ja tehdä myös tapahtumia jokaisen kanssa soveltaessaan sopimuksia ilman ulkopuolista apua.

Tämä ajatusprosessi löytyy hänen sivustoltaan B-rahaa, hän aloitti ajatustensa mainitsemalla, että ei ole tarvetta hallitukselle tai väkivallalle yhteisössä, jossa ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa tuntematta heidän todellista henkilöllisyyttään.

Hänen teoriassaan mainittiin selvästi, että tällainen järjestelmä on mahdollinen, kun yhteisö voi toimia rajoittumatta yhden yksikön sääntöihin ja määräyksiin. Osallistujat voivat tehdä yhteistyötä keskenään ja voivat siten käyttää yhteisöä rahanvaihdon edistämiseen ja sopimusten täytäntöönpanoon.

Hän mainitsi myös taitavasti kaksi protokollaa, joissa ensimmäinen protokolla oli “kaikki vuoret siellä tietokanta (erillinen)”. Tietokannassa on täydellinen tili kustakin salanimestä, ja siten kaikki tietävät yhdessä rahan omistuksen.

Hän teorioi tarpeen ratkaista laskennalliset ongelmat, joissa hän mainitsi rahan luomisen.

Kiehtovaa, oikea?

Ajatus kryptovaluutoista ei ollut uusi, ja siitä on aina ollut teorioita.

Vuonna 2008 henkilö nimeltä Satoshi Nakamoto (salanimi) julkaisi bitcoin-valkopaperi, joka perustui W.Dain jakamaan ajatukseen luoda bitcoin. Bitcoin on täällä kryptovaluutta. Bitcoinin käyttämä tekniikka on kuitenkin blockchain-tekniikka.

Verkossa on kuitenkin ristiriitaisia ​​tietoja, joissa harvoissa resursseissa mainitaan blockchain-tekniikan vuosi 2009 ja muut vuonna 2008. Valitsemme Wikipedian, koska se on luotettavampi kuin muut verkkolähteet.

Joten jos sinulta kysytään, milloin blockchain keksittiin? Vastauksen tulisi olla vuosi 2008 eikä vuosi 2009.

Blockchain erottuu Bitcoinista

Bitcoin on salausvaluutta, joka käyttää blockchain-tekniikkaa. Tämä tarkoittaa, että kesti muutama vuosi, ennen kuin kehittäjät alkoivat toteuttaa blockchain-teknologiapotentiaalia ja alkoivat käyttää sitä lukuun ottamatta vain kryptovaluuttojen luomista.

On edelleen monia ihmisiä, jotka uskovat, että bitcoin ja blockchain ovat samat asiat.

Mutta todellisuudessa bitcoin käytti blockcahin-tekniikkaa taustalla olevana tekniikkana.

Sitten tuli vuosi 2017, jolloin bitcoin-kysyntä kasvoi ja nousi uusille korkeuksille. Tämä mahdollisti blockchain-tekniikan tavoittaa uusia ihmisiä ja massoja.

Blockchain-tekniikka: Matka jatkuu

Bitcoinin taustalla oleva blockchain-tekniikka on ensimmäisen sukupolven tekniikka. Tämä jätti paljon mahdollisuuksia parantaa blockchain-tekniikkaa.

Bitcoinin tekninen taistelu

Yksi ongelmista, joista se kärsi, on nopeuden puute tehdä tapahtumia. Skaalautuvuuden puute vaikeutti bitcoinia. Mutta nyt, bitcoin-kehittäjät pyrkivät jo ottamaan käyttöön salamaverkon, joka parantaa bitcoin-tapahtumaa sekunnissa 7 TPS: stä kunnioitettavaan lukuun.

Toisaalta VISA tarjoaa 24000 tapahtumaa sekunnissa.

Bitcoin kärsii myös transaktiomaksuista, jotka voivat olla verotuksellisia liiketoimen tekevälle henkilölle.

Nykyinen skenaario muuttuu kuitenkin nopeasti, kun bitcoin testaa ja ottaa käyttöön valaistusverkkoja.

Salamaverkon kaksi komponenttia ovat Valaistusverkon Daemon ja Neutrino. Verkon raskas kuorma siirretään ketjun ulkopuolelta salamaverkon avulla.

Neutrino on yksityisyyden suojaan keskittyvä asiakas, jota on helppo käyttää ja joka on keskittynyt yksityisyyden suojaan. Salamaverkon Daemon puolestaan ​​käsittelee verkon muita näkökohtia.

Ethereum: Esittelemme älykkäitä sopimuksia

Bitcoinin blockchain-tekniikan täydellisyyden puute merkitsi muille mahdollisuuksia luoda blockchain-tekniikkaa, joka voi olla joustavampi skaalautuvuuden, yhteensopivuuden ja konfiguroitavuuden suhteen.

Ethereumin julkaisi ensimmäisen kerran 30. heinäkuuta 2015 Vitalik Buterin ja Gavin Wood. Se esitteli älykkäät sopimukset, joiden avulla kehittäjät pystyivät koodaamaan ehdot ja vaatimukset sekä luomaan virtuaalisia sopimuksia kahden osapuolen välille.

Joten jos ostat talon myyjältä, molemmat voivat luoda itsensä toteuttavan älykkään sopimuksen, jolla on kaikki taustalla olevat ehdot, mukaan lukien lainan maksaminen, omistuksen siirto ja niin edelleen. Kun olet suorittanut kaiken maksun, älykäs sopimus toteutuu itsestään ja siirtää omistajan sinulle myyjältä.

Lue lisää Ethereumista täältä:

  • Sisällytä Ethereumin artikkeli 1 blogistamme
  • Sisällytä Ethereumin artikkeli 1 blogistamme

Hajautetut pääkirjateknologiaan perustuvat estoketjuratkaisut

Hajautettu pääkirjatekniikka on sateenvarjo, johon blockchain-tekniikka kuuluu.

Nyt voit löytää erinomaisia ​​DLT-ratkaisuja, kuten Hyperledger, Quorum ja Corda. Kaikilla heillä on erilainen lähestymistapa hajautetun pääkirjaongelman ratkaisemiseen. Olemme käsitelleet niitä kaikkia osoitteessa 101Blcockahins.com, joten tarkista ne alla.

  • Hyperledger-artikkeli
  • Päätösvaltaisuus
  • Corda-artikkeli

Usein Kysytyt Kysymykset

Milloin kryptovaluutta keksittiin?

Ajatus kryptovaluutasta on vanha ja juontaa juurensa 1900-luvulle.

Ensimmäinen todellinen kryptovaluutan toteutus tehtiin vuonna 2008, kun Satoshi Nakamoto julkaisi bitcoin-valkoisen kirjan.

David Chaum julkaisi kuitenkin vuonna 1983 ajatuksen sähköisestä rahasta, joka tunnetaan nimellä Cash.

Vuonna 1998 Wei Dei julkaisi ajatuksensa b-rahasta. Idea on kryptovaluutta, joka jaetaan ja joka tarjoaa sähköisen kassajärjestelmän nimettömänä.

Milloin blockchain-tekniikka keksittiin?

Satoshi Nakamoto keksi ensimmäisen kerran blockchain-tekniikan vuonna 2008 julkaisemalla bitcoin-valkopaperin.

Milloin blockchain keksittiin ensimmäisen kerran?

Blockchain- ja blockchain-tekniikka tarkoittaa samaa. Tämä lohkoketju keksittiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Kuka keksi kryptovaluutan?

Termi “kryptovaluutta” keksittiin jo 1900-luvulla. Vuonna 2008 Satoshi Nakamoto toteutti varsinaisen toteutuksen, kun hän julkaisi bitcoin-valkoisen kirjan.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät artikkelin loppuun, jossa keskustelimme blockchainin alkuperästä ja historiasta. Keskitymme etsimään lohkoketjutekniikan, sen evoluutiopolun ja sen takana olevien ihmisten motivaatiota.

Joten mitä mieltä olet artikkelista? Luuletko, että pystyimme käsittelemään sen perusteellisesti? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map