Projekti: DABL – Ota sovelluksesi käyttöön nopeammin

Kaikkien siellä olevien kehittäjien pitäisi jo tietää DAML: stä – pelin muuttuvasta ohjelmointikielestä, jota olemme kaikki odottaneet. Mutta nyt Digital Asset tuo valtavan yllätyksen kaikille faneille – projekti: DABL.

Heti livenä tulon jälkeen projekti DABL luo paljon buzzia blockchain-yhteisössä. Tarkoitan, miksi ei? Se on uuden tason tekniikka, joka helpottaa elämäämme erityisesti kehittäjille.

Mutta monet teistä eivät välttämättä ymmärrä täysin, miten se toimii tai millaisia ​​etuja se tarjoaa. Joten, auttaakseni huolestuttavaa mieltäsi, olen laatinut tämän oppaan, joka keskittyy DABL-projektiin.

Istu vain tiukasti, nappaa kuppi kahvia ja aloitetaan!

Mikä on sRoject : DABL?

Aloitetaan ensin siitä, mistä tässä projektissa on kyse. DABL on itse asiassa pilvialusta, joka auttaa sinua virtaviivaistamaan SaaS-sovellusta tai -ratkaisua alusta loppuun maaliin. Tiedätkö mikä on parasta?

Parasta on se tällä alustalla on suunniteltu auttamaan sinua saamaan kaikki aikaan mahdollisimman pienellä kehitystyöllä.

Ajatelkaapa, kuinka helppoa projektien kehittäminen voi olla tuhlaamatta paljon aikaa ja resursseja. Todellisuudessa DABL-projektiarkkitehtuuri on loistava vaihtoehto kaikille kehittäjille, jotka haluavat kehittää skaalautuvia, yksinkertaisia ​​backend-sovelluksia.

Lisäksi sen mukana tulee palvelimeton kokemus nyt! Lisäksi DABL-arkkitehtuurista voi hyötyä suuresti mikä tahansa sovellus, joka ei tarvitse raskasta taustajärjestelmän tukea, kuten verkkosovellukset.

Kehittäjät etsivät jo tätä alustaa ja rakentavat sille DABL-sovelluksia.

Tehokas DABL: n ja DAML: n yhdistelmä on todella hämmästyttävä.

projekti dabl


Mitkä ovat DABL-projektin edut?

DABL: n käyttö voi olla loistava vaihtoehto kehitysprosessiisi. Todellisuudessa saat paitsi käynnistää sovelluksesi paljon nopeammin, mutta voit myös tehdä sen hyvin harvoilla insinööreillä ja puhtaalla suunnittelulla.

Katsotaanpa joka tapauksessa tämän alustan käytön edut.

 • Tukee mitä tahansa DAML Sovellus: DABL sallii minkä tahansa sovelluksesi lataamisen muuttamatta koodia tai muuttamatta rakennetta. Joten voit skaalata DAML-sovelluksesi automaattisesti hetkessä.
 • Ilmaiset sovellusliittymät: Mikä tahansa DAML: ään kirjoitettu sovelluskoodisi luo ja määrittää automaattisesti kaikki sovelluksesi sovellusliittymät alustalla. Siksi se tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain liittää IoT- tai käyttöliittymälaitteet backendiin, ja siinä kaikki!
 • Ilmainen todennus ja kulunvalvonta: Jokainen sovelluksen käyttäjä voi todentaa suoraan sovellusliittymien avulla. Lisäksi DAML-sovelluskoodi määrittelee kaikki toiminnot ja valtuutetut tiedot. Joten et tarvitse monimutkaista käytäntöä tai taustalla olevaa logiikkaa, jotta ratkaisu pysyy turvassa ja ylläpidetään sääntöjä.
 • Kolmannen osapuolen sovellusliittymän tuki: Voit myös käyttää kolmannen osapuolen sovellusliittymiä tai mitä tahansa palveluja suoraan sovelluksessasi DABL-arkkitehtuurin avulla. Siksi et tarvitse siihen muita komponentteja tai arkkitehtuuria.
 • DAML Ledger -yhteensopiva: Ehkä haluat vain hallita omaa sovellusympäristöäsi. Joten sitä varten kaikkia DABL: lle kirjoittamiasi sovelluksia tuetaan kaikentyyppisissä DAML kirjanpitoalusta. Joten se laajentaa myös markkinapaikkaasi.

Katso lisää oppaistamme:

 • Hajautus salaus
 • Blockchainiin sijoittavat yritykset
 • Blockchain-oraakkelit: Tunne perusteet

DABL-opetusohjelma

Nyt on aika kurkistaa alustojen konsoliin. Joten täältä saat lyhyen DABL-opetusohjelman. Mutta ehdotan, että tutustut heidän alustan opetusohjelmiinsa asianmukaisten ohjeiden saamiseksi. Aloitetaan joka tapauksessa!

DABL-konsoli

Koti

Tämä on ensimmäinen välilehti, jossa näet DABL-konsolin. Jos sinulla on olemassa olevia sovelluksia, näet sen täällä. Mutta jos sinulla ei ole mitään, näet luoda oman vaihtoehdon.

Sovellukset

Täällä voit liittyä sovellukseen, johon olet kutsuttu. Lisää, näet vaihtoehdon Liity kirjanpitotunnuksella, jotta sovellus pysyy luettelossasi. Lisäksi parasta on, että voit käyttää mukautettua nimeä sovelluksellesi avuksesi.

Kun olet liittynyt sovellukseen, voit luoda uusia sopimuksia pääkirjaan, käyttää valintojasi ja jopa nähdä aktiiviset sopimuksesi.

Viimeisimmät tapahtumat

Jos olet liittynyt mihinkään pääkirjaan, näet Viimeaikainen toiminta -välilehden. Tämän avulla näet sopimusmallit, kaikki osapuolet ja niin edelleen.

Työtila

Kun kirjaudut sisään DABL: ään, saat oman työtilan. Todellisuudessa tämän ominaisuuden avulla voit hallita kaikkia kirjanpitojasi ja järjestää projektien tiedostot. Lisäksi voit ladata DAML-tiedostosi myös tähän.

Nopea koontivälilehti

Näet “Mietitkö mitä tehdä seuraavaksi?” käyttöliittymässä. Kun napsautat sitä, näet tiedostomäärän ja DABL-sovelluksesi osat. Joka tapauksessa täältä voit ladata DAML-laukaisimia, käyttöliittymän resursseja ja niin edelleen.

Käyttöönotto-välilehti

Jos haluat nähdä Käyttöönotto-välilehden, sinun on napsautettava kirjanpitoa työtilassa ja tarkasteltava konsolia. Todellisuudessa tällä välilehdellä voit määrittää tiedostoja, hallita sovelluksen artefakteja ja julkaista sovelluksesi käyttöliittymän.

DAML-mallit

Nämä mallit määrittelevät pääasiassa sovelluksesi toiminnallisen ja tietorakenteen.

Automatisoidut palvelut

Suurimmalla osalla sovelluksista on oletuksena automaatiopalvelut. Todellisuudessa he tekevät sen käyttämällä DAML Triggereitä tai automaattisia palveluita Pythonissa.

DAML-liipaisimet

DAML-liipaisujen avulla voit itse kirjoittaa automaattisia prosesseja sovellukseesi DAML: n avulla. Jos haluat ottaa käyttöön DAML-liipaisimen, sinun on koottava kaikki DAML-mallit ja DAML-liipaisimet erikseen own.dar-tiedostoihin. Sieltä voit vetää ja pudottaa DAML- ja DAML Trigger.dars -kirjat pääkirjaasi.

Integraatiot

Integraatiot auttavat sovellustasi kommunikoimaan ulkomaailman kanssa. Kun olet asentanut integraation pääkirjaan, se ylläpitää yhteyksiä DABL-pääkirjaasi ja ulkoisen järjestelmän välillä, kuten on-ledger-oraakeli.

Sovelluksen käyttöliittymä

Julkaisussa DABL, voit ottaa käyttöön ja isännöidä käyttöliittymän komponentteja sovelluksellesi. Tätä varten sinun on julkaistava tiedostoja kirjanpitokohtaiseen aliverkkotunnukseen. Tiedostojen on oltava ZIP-muodossa. Lisätietoja on DABL-opetusohjelmassa.

Live Data -välilehti

Tämän välilehden avulla voit tutkia kaikkia sovelluskirjasi DAML-sopimuksia kuten pääkirjatutkija.

sRoject : DABL-opetusohjelma: Kuinka otat käyttöön esimerkkisovelluksen?

Tämä on hyvin yksinkertainen DABL-opetusohjelma esimerkkisovelluksen käyttöönottoon. Kun kirjaudut sisään alustalle, huomaat, että työtilan alaosassa on joitain esimerkkisovelluksia. Sieltä voit sijoittaa ne pääkirjaan ja aloittaa sitten toteutusprosessisi.

 • Ensinnäkin sinun on luotava projekti työtilaan. Voit tehdä sen napsauttamalla “Uusi projekti” ja antamalla sille nimen ja kirjanpidon.
 • Seuraavaksi löydät asennettavan sovelluksen työtilan alaosasta. Napsauta sen jälkeen Lisää projektiin.
 • Valitse sen jälkeen pääkirja ja projekti, ja näet, että DABL asentaa kaikki tiedostot automaattisesti.
 • Tiedostojen käyttöönotto kestää jonkin aikaa. Joten, kun se on valmis, voit napsauttaa pääkirjaa ja määrittää käyttöönotetut tiedostot.
 • Tätä varten sinun on mentävä käyttöönottovälilehdelle. Siellä näet Action Needed -välilehden ja sen alla olevat määrittämättömät automaatiotiedostot. Automaatiota varten varmista, että asennat UserAdmin-osapuolena määrityksiä tehtäessä. Napsauta sen jälkeen vain “Käynnistä”.
 • Seuraavaksi sinun on julkaistava käyttöliittymäsisältösi Käyttöönotto-välilehdessä. Jos niitä ei julkaista, sinun on julkaistava ne napsauttamalla Julkaise.

Siinä se on tehty! Nyt olet elää!

Lisäksi voit olla vuorovaikutuksessa sovelluksen kanssa käyttämällä DABL-konsolia tai seuraamalla Käyttöönotto-välilehden URL-aliverkkotunnusta vuorovaikutuksessa live-käyttöliittymän kanssa

Mitkä ovat käyttötapaukset DABL?

DABL ja DAML muodostavat tappajayhdistelmän kehyksen luomiseksi joustavien, komposiittisovellusten kehittämiselle ilman hidasta vauhtia. Todellisuudessa sinun tarvitsee vain kirjoittaa koodi, joka kuvaa sovelluksesi ominaisuudet huolimatta arkkitehtuurin hallinnasta.

Kun olet ottanut käyttöön projektin DABL-arkkitehtuurin, joudut maksamaan vain siitä, mitä käytät, eikä mitään muuta.

Muuttuvaa hinnoitteluprosenttia ei ole vielä julkaistu, mutta käyttöä mitataan siitä, kuinka usein sovelluksesi päivittää kirjanpidon..

Tässä on hyviä DABL-käyttötapauksia. Tarkistetaan heidät!

Sovellusten automaattinen skaalaus

DABL: ssä voit ottaa DAML-sovelluksen käyttöön ilman minkäänlaista infrastruktuurin kokoonpanoa tai kehitystä. Näin voit kehittää täysin toimivan sovelluksen tyhjästä ja käynnistää sen muutamassa päivässä!

Lisäksi DABL: ssä toimivat sovellukset skaalautuvat automaattisesti, kun liikenne alkaa kasvaa. Enemmän, vasta sitten joudut maksamaan lisääntyneestä liikenteestä, ei minuutti ennen.

Monisivuiset sovellukset (MPA)

Toinen projektin DABL-käyttötapauksista on, että voit käyttää sitä monipuolisten monisivuisten sovellusten ajamiseen. Enemmän, vain yksi tiedosto voi luoda kaikki sovellusliittymät, käyttöoikeudet, roolit, käyttöoikeudet ja niin edelleen.

Joka tapauksessa DAML jakaa pääasiassa kaikki työnkulun vaiheet tilamuutosten ja toimintojen sarjaksi. DAML-tiedosto kuvaa tarkemmin tarkat kontrollit, jotka sinulla on työnkulun tietojen käyttöoikeuksien yli.

Tässä suhteessa voit käyttää DABL: ää yksinkertaistamaan valtuutus- ja todennusmenetelmiä kartoitustekniikalla todennuskerroksen kartoittamiseksi.

Tapahtumaohjatut sovellukset

Tiesitkö, että DAML-sovellukset voivat tuottaa toistettavia ja konkreettisia tapahtumavetoisia sovelluksia tapahtumasarjan avulla? Enemmän, se voi tehdä sen useissa eri järjestelmissä ja asettaa sen lopullisten johtopäätösten saataville.

Tämä on yksi DABL-ohjelmassa käytetyn DAML-sovelluksen eduista. Tämän lisäksi huomaat, että DAML-sovellukset tukevat ulkoisia komponentteja ja järjestelmiä. Näin voit skaalata paljon nopeammin DABL: n avulla.

Valtakoneen jatkaminen

Lähes jokainen yritys, lähinnä digitaalisen muutoksen alkuvaiheessa oleva yritys, voi etsiä ydinliiketoimintojensa jalostamista, yhdistämistä ja koodaamista.

Siksi voit auttaa DAML: n itsekuvaavaa kieltä, joka voi siepata nämä työnkulut.

Enemmän, tällä kielellä voidaan kuvata toimintojen erottamista roolin perusteella ja yhdistää ne laajempaan tilakoneeseen. Joten voit nähdä, että DAML on ihanteellinen tilakoneesi laajentamiseen, ja voit saavuttaa sen helposti DABL: n avulla.

Tarkastettavat ja läpinäkyvät sovellukset

SaaS-sovelluksen käyttö voi todella vahingoittaa tuotemerkkiäsi, koska niillä on ongelmia sovellustietojen väärinkäytössä. Mutta DABL: ssä mikä tahansa sovelluksestasi on vapaa tästä valvonnasta, koska käyttäjät voivat nähdä heille tärkeät perustiedot.

Käyttäjät voivat myös tarkastaa millä kokonaisuudella tai käyttäjällä on lupa käyttää tiettyjä tietoja milloin tahansa. Joten se tarjoaa heille avoimen infrastruktuurin, mikä lisää brändin arvoa.

Lisäksi sovellusten kehittäminen tällä tavalla auttaa sinua ja yritystäsi saamaan kuluttajien luottamuksen, mikä lisää myös liikennettä.

Lue lisää:

 • Blockchain-käsitteet, joista sinun pitäisi tietää
 • Blockchain Academy: Aloita Blockchain-kursseilla!

Kuinka DABL vertaa muihin alustoihin?

DABL sisältää SaaS-, FaaS-, iPaaS- ja PaaS-elementtejä. Vertaa tässä muutamia niistä DABL: ään, jotta saat paremman käsityksen siitä, miten tätä tekniikkaa verrataan DABL: ään.

DABL vs. IaaS

Usein Infrastructure as a Service -palvelussa (kuten Azure, GCP, AWS) tarjoajat tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden hallita virtuaalisia sovelluskomponentteja, jotka löydät mistä tahansa datakeskuksesta.

He eivät tarjoa ehdotuksia kehittäjille. Kehittäjä on yksin vastuussa koodin kirjoittamisesta sekä sovellukselle että infrastruktuurille. Todellisuudessa tämä voi johtaa tiimisi hyvin monimutkaiseen DevOps-polkuun.

Mutta DABL-sovellukset voivat toimia vain yhdestä DAML-tiedostosta. Se tarkoittaa, että sinun täytyy vain kuvata kehyksesi käyttäytymistä, ja alusta huolehtii lopusta.

Tiimisi ei siis tarvitse käydä mitään monimutkaisia ​​DevOps-toimenpiteitä.

DABL vs. PaaS

Voit ajatella Platformia palveluna päivitettynä IaaS-palveluna. Vaikka PaaS-alustat ovat suuntautuneempia ja auttavat sovelluksen kehittämisessä, kehittäjän on ylläpidettävä vielä paljon vaivaa.

Todellisuudessa kirjoitat vähemmän koodia tai työskentelet infrastruktuurilla hieman vähemmän, mutta sinun on silti skaalattava monia komponentteja yksin ja yhdessä PaaS-arkkitehtuurin kanssa. Tämä tarkoittaa työskentelyä komponenttien ja palvelinten välillä – tekee sovelluksen käynnistämisestä hitaan ja monimutkaisen.

Mutta DABL-sovellusten ei tarvitse käsitellä näitä asioita. Suurimman osan ajasta kehittäjät eivät edes tiedä taustalla olevasta infrastruktuurista. Eikä heidän tarvitse huolehtia siitä. Todellisuudessa DABL hoitaa loput.

DABL vs. iPaaS

Integration Platform as a Service on suosittu pilvipalvelinrakenne, joka on rakennettu yhdistämään on-prem -sovellukset pilveen.

Päätarkoitus on yhdistää kolmannen osapuolen ja vanhat sovellusliittymät toisiinsa ja tehdä niistä saataville vanhojen infrastruktuurien ulkopuolella. Kun sovellukset sisällyttävät yhä useampia sovellusliittymiä ydinprosesseihinsa, monet kehittäjät rakentavat tietojen normalisointi- ja transaktiokerrokset tukemaan kasvavaa sovellusliittymien ekosysteemiä.

Mutta DABL: ssä voit kutsua ulkoisia sovellusliittymiä sovellukseen kehittämättä edes uutta aggregaattikerrosta järjestelmään. Ulkoiset sovellusliittymät normalisoidaan DAML: ksi ja sovelluskehittäjillä on yksinkertainen tapa olla vuorovaikutuksessa monien minkä tahansa tyyppisten sovellusliittymien kanssa. Joten se tarkoittaa, että ulkoisten sovellusliittymien integrointi on helpompaa huolehtimatta hallintakysymyksistä.

DABL vs. FaaS

DABL-arkkitehtuuri näyttää noudattavan palvelimettomia kokemuksia, jotka löydät Toiminto palveluna -alustasta. Nykyään FaaS soveltuu hyvin edistyneisiin laskentaprosesseihin ja palveluihin, joissa on yksinkertaiset ja suoraviivatut toiminnot.

Lisäksi ne ovat pääasiassa valtiottomia ja tapahtumavetoisia järjestelmiä. DABL näyttää inspiroivan näitä alustoja. Se on keskittynyt enimmäkseen kehittäjien vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen sen sijaan, että ne hukuttaisivat niitä sovelluskehityksessään.

Joten DABL: ssä saat palvelimettoman kokemuksen yksinkertaisella ja siistillä suunnittelulla. Lisäksi voit hyötyä erittäin paljon yhteyden muodostamisesta myös mihin tahansa palvelimettomaan palveluun. Sitä ei ole rajoitettu.

Haluatko oppia Blockchainista? Tutustu nyt blockchain-kursseihimme!

Loppuhuomautus: Kehittäjien paras kaveri

Näyttää siltä, ​​että DABL: llä on kaikki. Todellisuudessa tämä alusta soveltuu erinomaisesti minkä tahansa DAML-pohjaisen sovelluksen käynnistämiseen huolimatta infrastruktuurista! Sinun tarvitsee vain kuvata sovelluksesi liiketoimintalogiikka tai käyttäytyminen, ja alusta hoitaa loput.

Voiko siitä olla helpompaa? Olen melko varma, että kehittäjät varmasti rakastavat tätä alustaa. Miksi heidän ei pitäisi? Sovellusten rakentaminen ja käynnistäminen vie vähemmän aikaa.

Joka tapauksessa, nyt kun tiedät tästä projektista, lopullinen päätös on sinun tehtäväsi. Mutta sanoisin, että sinun pitäisi ehdottomasti antaa tämä laukaus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map