SAP Blockchain: Sovellusten ja palveluiden opetusohjelma

Haluatko oppia SAP-lohkoketjusta? Jos teet niin, olet tullut oikeaan paikkaan.

SAP on yksi alan jättiläisistä. Ne tarjoavat yhden alan parhaista yritysresurssisuunnitteluratkaisuista. Se perustettiin vuonna 1972, ja tähän asti se on kasvanut valtavasti ja siitä on tullut myös ratkaisu liikkeenjohdolle.

Tällä hetkellä sillä on ykkössija ERP-markkinoilla. ERP-johtajana heidän on pakko tulla Blockchainiin palvelumarkkinoina.

Blockchain-tekniikkaa on puolestaan ​​pidetty muutoksen työkaluna. Se on yksin muuttanut tapaa, jolla organisaatiot ratkaisevat ongelmia.

Ennen kuin sukellamme syvälle SAP Blockchain -sovelluksiin ja -palveluihin, katsotaanpa Blockchainia yrityksen näkökulmasta.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Mikä on Blockchain palveluna?

Ennen kuin sukelamme syvälle SAP Blockchainiin palveluna, yritetään ymmärtää itse BaaS.

Blockchain as a Service on alusta palveluna, jossa tarjoaja huolehtii kaikesta, mukaan lukien infrastruktuuri ja ohjelmisto. Joten asiakas voi esimerkiksi käyttää helposti blockchain-tekniikkaa SAP-pilvi-infrastruktuurissa. Heidän ei tarvitse kuluttaa infrastruktuuria tai kykyjä, joita tarvitaan sen hallintaan tai ylläpitoon. Itse palveluun liittyy kuitenkin maksu.

On olemassa monia suosittuja blockchain-as-a-service-alustoja, kuten IBM blockchain -alusta, Amazon Blockchain Templates, DragonChain ja tietysti SAP Blockchain as a Service.

Haluatko käyttää yrityksen blockchain-malleja? Ilmoittaudu nyt yrityksen blockchains-mallikurssillemme!

SAP Blockchain -sovellukset ja -palvelut

SAP Blockchain Applications and Services -ekosysteemi koostuu kahdesta pääkomponentista. Ne sisältävät seuraavat:

 • SAP-Cloud-Platform-Blockchain
 • SAP-HANA-Blockchain-palvelu.

SAP Cloud Platform Blockchain -palvelu (SCP)


SAP on iso. Ne tarjoavat lukuisia palveluja Analyticsista, tiedonhallinnasta mobiiliin, käyttökokemukseen ja niin edelleen. Heidän Blockchain-palvelunsa debytoi 17. toukokuuta 2017. He julkaisivat sen vuosittaisessa Sapphire-tapahtumassa ja pidettiin Orlandossa, Yhdysvalloissa..

SAP-lohkoketjua palveluna kuvataan käyttövalmiiksi. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan ei tarvitse omistaa infrastruktuuriaan tai ratkaisua Blockchainin isännöimiseksi. Blockchain-toteutus on kallista, ja siellä SAP-lohkoketju tulee esiin.

Virallisen SAP-lohkoketjuarkkitehtuurin mukaan he kuvaavat, että se on helpoin tapa saada DLT pilveen. Se on myös pienimmän riskin yhdyskäytävä, jonka avulla asiakkaat voivat kokeilla hajautettua kirjanpitotekniikkaa.

Edut ovat ilmeisiä, koska asiakkaan ei tarvitse osallistua infrastruktuurin alkuasetuksiin.

Palvelua parannetaan integroimalla SAP Leonardoon. Lohkoketjupalvelut kuuluvat SAP Leonardon piiriin. SAP-tekniikka yhdistää älykkäät tekniikat, alan asiantuntemuksen ja palvelut. Yksinkertaisesti sanottuna SAP Leonardo antaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää tekniikkaa käytännössä. Sen avulla asiakkaat voivat laajentaa ratkaisujaan digitaalisten toimitusketjujen ja laajamittaisten IoT-ohjelmien käyttöön.

SAP Cloud Platform Blockchain -palvelun (SCP) ja Cloud Foundryn käytön aloittaminen

Koska SAP Cloud Platform Blockchain Service on osa Cloud Foundry -palvelua, voit käyttää Hyperledger Fabricia käyttöönottotarkoituksiin.

Cloud Foundry on avoimen lähdekoodin pilvisovellusympäristö, jota tukevat huipputeknologiayritykset, kuten IBM, Google, SAP, Microsoft ja muut. Sen avulla kuka tahansa voi helposti rakentaa, testata, ottaa käyttöön ja skaalata blockchain-sovelluksia. Sinulla on täysi vapaus valita sovelluspalvelut, kehittäjien kehykset ja pilvet. Koska se on avoimen lähdekoodin, voit löytää sen myös joistakin yksityisistä pilvi-instansseista ja jakeluista.

Blockchain-tekniikkaa käyttävä liiketoimintaprosessi voidaan toteuttaa Hyperledger Fabricissa. Kankaan plug-and-play-luonne tekee siitä ihanteellisen ratkaisun käytettäväksi SAP Cloudin kanssa. Hyperledger-kangas on myös erittäin skaalautuva. Sitä voidaan käyttää luomaan blockchain-sovelluksia, joilla on asianmukaiset oikeudet ja skaalautuvuus. Se voi helposti saavuttaa 1000 tapahtumaa sekunnissa.

Aloita Pilvivalimo ja SAP juuri nyt!

SAP Cloud Platform: Aloita

Vaiheet SAP-lohkoketju-opetusohjelman aloittamiseksi ovat seuraavat.

 1. Kirjaudu SAP Cloud Platformiin.
 2. Siirry nyt Cloud Foundry Trial -painikkeeseen
 3. Laskeudut ohjaamon aloitusnäyttöön. Napsauta kokeilulinkkiä.
 4. Kun olet valmis, sinut ohjataan Cloud Foundry -hallintapaneeliin.
 5. Nyt sinun on luotava muisti ja lisättävä uusi tila.
 6. Kun olet valmis, siirry Service Marketplacelle ja valitse Blockchain.
 7. Luo sieltä uusia Blockchain-esiintymiä. Koska tämä on kokeilu, huoltosuunnitelma valitaan automaattisesti.
 8. Kun olet viimeistellyt suunnitelman, voit tehdä neljä toimintoa: tarkastella hallintapaneelia, linkittää sovellusta, luoda palvelun avaimen tai tuhota ilmentymän.

Tämä esiintymä on perusasetus, ja nyt sinä asiakkaana voit helposti muodostaa yhteyden mihin tahansa alustaan ​​tai palveluun. Ainoa mitä nyt teet, on kirjoittaa koodi yrityksesi vaatimusten mukaan.

Toinen olennainen osa SAP-Cloud-Platform-Blockchain-palvelua on SAP HANA Blockchain. Sen avulla asiakkaat voivat yhdistää yrityksen blockchain-alustoja SAP: n HANA-tietokantaympäristöön.

SAP HANA Blockchain -palvelu

Nyt kun olemme ymmärtäneet SAP Cloud Blockchain Servicesin, on aika tutkia SAP HANA blockchainia. Käymme läpi perustiedot, teknisen yleiskatsauksen ja kuinka se asetetaan. Aloitetaan.

Tähän asti olemme käsittäneet SCP: n ja miten se antaa asiakkaille mahdollisuuden työskennellä Blockchainin kanssa rakentamalla blockchain-sovelluksia pilvi-infrastruktuuriin. SAP Leonardo tulee myös kuvaan, koska se antaa SCP: lle mahdollisuuden työskennellä suosittujen tekniikoiden, kuten esineiden internet, tekoäly ja niin edelleen..

SAP-lohkoketjun viimeinen osa on SAP HANA-lohkoketju. Sen avulla suositut yritysblokkialustat voivat muodostaa yhteyden suosittuun SAP HANA -tietokantaan. Tämä kyky muodostaa yhteys SAP Hanaan avaa uusia mahdollisuuksia ja ominaisuuksia, joita ei ole muissa vastaavissa ekosysteemeissä.

SAP ei tarkoita oman alustan luomista. He halusivat luoda ekosysteemin, joka ympäröi SAP: tä, auttaen integroimaan olemassa olevia SAP-tekniikoita ja muuta yrityksen lohkoketjua. Hyperledger Fabric on yksi suosituimmista yritysblokkialustoista, joiden kanssa voit työskennellä täällä.

Se tukee myös MultiChainia ja Quorumia.

Kuinka se toimii

Yksinkertaisin sanoin, SCP-lohkoketju muodostaa ensin yhteyden lohkoketjuun. Liittymiseen se käyttää pilvipalvelua SAP-pilvialustan avulla. Nyt SAP HANA Blockchain tulee peliin, jossa se yhdistää SAP HANA -tietokannan pilvipalveluun.

SAP HANA vaatii kaksi komponenttia näiden kaikkien toteuttamiseksi. Se vaatii SAP HANA Blockchain -palvelun ja SAP HANA Blockchain -sovittimen.

 • SAP HANA Blockchain Service – SAP Leonardo blockchain toteuttaa sen.
 • SAP HANA Blockchain -sovitin – SAP HANA -esiintymä toteuttaa sen SAP ONE -tukikentän avulla.

Tilaus toimii SAP HANA Blockchain -sovittimesta HANA Blockchain -palveluun. HANA Blockchain -palvelu on nyt yhteydessä SAP Blockchain -palveluun – yhteyden luominen. Kun tapahtuma on tapahtunut, SAP HANA kopioi sen. Replikointi toimii molemmilla tavoilla varmistaen, että muut SAP HANA -laitteeseen kytketyt sovellukset voivat tallentaa tietoja Blockchainiin.

Yllä oleva toiminnallisuus auttaa myös blockchain-sovelluksia yhdistämään sekä ketjun sisäiset että ketjun ulkopuoliset tiedot helposti.

Haluatko tietää blockchain-sovelluksista? Tässä on blockchain-sovellusten opas, jonka voit tarkistaa ymmärtääksesi lisää niistä.

Miksi käyttää SAP: ta estoketjuun?

SAP Blockchain palveluna toimii eri tavalla kuin muut blockchain-alustat. Sen tarkoituksena ei ole tulla alustaksi, joka yrittää toteuttaa Blockchainia, mutta tarjoaa asiakkaille erinomaisen ympäristön hyödyntää jo olemassa olevia blockchain-kehyksiä. Kolme syytä, miksi tarvitsemme SAP: n Blockchainille, ovat seuraavat.

 • Liiketoimintaprosessiin keskittynyt: Kaikki SAP: n tarjoamat lohkoketjupalvelut ovat yrityskeskeisiä, mikä tarkoittaa, että yrityksen kriittiset arvot, mukaan lukien vaikuttavat prosessit, käyttötapaukset, tietojen eheys ja laatu, säilytetään.
 • Verkkokokemus: SAP varmistaa, että verkot toimivat tarkoitetulla tavalla varmistamaan lohkoketjun menestys. He ovat verkon asiantuntijoita ja varmistavat, että ympäristö pysyy turvallisena ja saumattomana.
 • BaaS-abstraktikerros: Sen varmistamiseksi, että se voidaan integroida muihin järjestelmiin, se tarjoaa BaaS-abstraktikerroksen. Taso tukee avoimia standardeja ja varmistaa asianmukaisen integraation kolmannen osapuolen ja SAP-sovellusten kanssa.

Sap Blockchain -opetusohjelma: SAP Blockchain Use Cases

Blockchainin integrointi SAP-sovelluksiin varmistaa, että käyttöönotto tapahtuu tavallista nopeammin. SAP työskentelee ahkerasti tuodakseen esiin uusia blockchain-työkaluja, jotka voivat auttaa integroimaan erilaisia ​​SAP-sovelluksia. Tällä hetkellä voit integroida Blockchainin SAP-sovelluksiin, kuten seurata ja jäljittää tavaroita kuljetuksessa, kuljetus- ja logistiikkahallinnossa, seurata ja jäljittää lääkkeitä jne..

Katsotaanpa joitain todellisia käyttötapauksia, joissa SAP: lla voi olla tärkeä rooli. Jotkut luetteloimistamme hankkeista ovat joko valmiita tai käynnissä.

CAMELOT ITLab

CAMELOT ITLab käyttää Blockchainia suojaamaan mobiililaitteita uhilta. Elämme maailmassa, jossa matkapuhelimet ovat olennainen osa työvoimaa. Jopa yritykset investoivat mobiililaitteisiinsa – allokoivat, suojaavat ja ylläpitävät näitä laitteita. Blockchainin avulla he voivat rekisteröidä jokaisen laitteen verkkoon ja vahvistaa laitteet vastaavasti. Voit myös luoda IMEI-tunnuksen (International Mobile Equipment Identity) käyttämällä SAP Leonardo Blockchainia. Projekti on julkaistu.

Blockchain-pohjainen Ocean Shipping Proof-Of-Concept

Kansainväliset kaupat ovat iso osa maailmantaloutta. Yritysten on välttämätöntä varmistaa, että niiden toimitusketjumallit toimivat tarpeen mukaan. Nykyinen malli ei ole ihanteellinen, eikä se tarjoa asianmukaista läpinäkyvyyttä tai suojaa toimitusketjua petoksilta. Blockchainin käyttö voi digitalisoida kauppaprosessin ja varmistaa turvallisuuden ja avoimuuden kaikille osapuolille. SAP Transportation Management tarjoaa sen hyödyntämällä lohkoketjua, asianmukaista turvallisuutta ja eheyttä.

Langattoman laitteen suojausverkko

Verkon suojaaminen luvattomalta käytöltä on tärkeää, ja langattomien laitteiden suojaverkko tulee sisään. Se saavutetaan ICHI: ien mustalla listalla, jota hallitaan Blockchainissa. Laitteet jaetaan sitten kaikkien MNO: iden kanssa sen varmistamiseksi, että tartunnan saaneet tai estetyt laitteet eivät pääse suojattuihin verkkoihin. Eri toimittajat voivat toteuttaa sen mustan listan laitteissa. Projekti on tällä hetkellä Proof-of-Concept -prosessissa.

Etelä-Tirolin autonominen maakunta

Bolzano, Italia, käyttää Blockchainia verkoston toteuttamiseen, joka toimii tehokkaasti ja tarjoaa parannuksia digitaaliseen kirjanpitotekniikkaan.

SAP Blockchain -konsortio

SAP yrittää muuttaa maailmaa, ja siellä tulee blockchain-yhteenliittymä. Se tuo samanmielisiä yrityksiä ja alan johtajia, jotka ovat valmiita vastaamaan siellä näkyvimpiin liiketoimintahaasteisiin. He yrittävät käyttää Blockchainia ja tarjota parhaan mahdollisen ratkaisun ongelmiin.

Yrityksiä, jotka ovat osa SAP High Tech Blockchain Industry Consortiumia, ovat Lenovo, T-Mobile, PPG ja muut. High Tech Blockchain Industry Consortiumin perustajajäseniin kuuluvat Flex, A3 by Airbus, HP Enterprise, Intel ja UPS. Heillä on myös perustutkijoita Life Science and Pharmaceutical Industriesille.

Kiinnostavatko blockchain-tekniikkaa? Ennen kuin aloitat matkasi SAP: lla, hio taitojasi sertifioidulla yritysblokkiketjujen ammattikurssillamme (CEBP) nyt!

Loppuajatukset: Onko SAP Cloud Platform käyttövalmis?

SAP-lohkoketjun ekosysteemi näyttää lupaavalta. Kyky käyttää blockchain-ratkaisua ilman infrastruktuurin perustamista on uraauurtavaa. Myös SAP-ratkaisujen laatu puhuu puolestaan.

Mutta kaikki eivät ajattele sitä. Kriitikot huomauttavat, kuinka koko ideaa ei ole vielä testattu, kun se tulee toteuttaa laajamittaisesti, etenkin yritys- / yritysmarkkinoilla. Aineellisten todisteiden puute siitä, miten hajautettu kirjanpitotekniikka sopii suuryritykseen, jossa käytetään monimaisemajärjestelmiä, on yksi suurimmista huolenaiheista.

Myöskään end-to-end-blockchain-ratkaisun toteuttaminen ei olisi helppoa, ja ymmärtäminen, mitkä yritykset ovat halukkaita tekemään sen, on avain sen käyttöönottoon.

Adoption nopeuttamiseksi SAP HANA: lla voi olla ratkaiseva rooli. Se voi toimia abstraktina ja varmistaa helpon toteutuksen. Se on myös erillinen ratkaisu, jonka mukaan se voi toimia yhdessä SAP: n kanssa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map