Suosituimmat Blockchain-alustat ja yritysratkaisut, joista valita

Blockchain-ekosysteemi on kasvanut nopeasti viimeisten viiden vuoden aikana. Kun yhä useammat yritykset osoittavat kiinnostusta blockchainia kohtaan, on aika blockchain-alustojen nousta.

Tässä artikkelissa käymme läpi blockchain-alustat.

Alustamme, joista keskustelemme, kuuluvat useisiin luokkiin, mukaan lukien blockchain-yritysalustat, blockchain-pilvialustat ja niin edelleen.

Blockchain on peer-to-peer hajautettu pääkirjatekniikka. Sen tärkeimmät sovellukset löytyvät melkein kaikilta sektoreilta. Voit toteuttaa tai käyttää estoketjua taloudessa, toimitusketjussa, ruoassa, äänestyksessä ja niin edelleen.

Se esiteltiin ensimmäisen kerran bitcoin-paperilla, jossa Satoshi Nakamoto.

Joten mitä odotamme? Aloitetaan parhaiden blockchain-alustojen kanssa.

Mikä on blockchain-alusta? Tarvitsemmeko sitä?

Blockchain-toteutus on yksi nykyisen teollisuuden suurimmista haasteista.

On monia raportteja, jotka viittaavat siihen, että blockchain-toteutuksen onnistumisaste on vähemmän, kun kyseessä on monimutkainen järjestelmän toteutus.

Koko blockchain-toteutus monimutkaistuu, jos yritys haluaa rakentaa blockchain-verkostonsa ja -kehyksensä.

Yksinkertaisesti sanottuna ei ole mahdollista rakentaa blockchain end-to-end-ratkaisua tyhjästä.

Siellä tulee blockchain-alusta sisään. Se antaa aloittelijoille, yrityksille ja yrityksille mahdollisuuden hyödyntää blockchainiin liittyvää infrastruktuuria, ratkaisua tai palvelua.

Tarvitsemme myös lohkoketjun kasvun yhtälöön. Yritysten ei yksinkertaisesti ole mahdollista pitää järjestelmäänsä ajan tasalla, jos he käyttävät omaa blockchain-ratkaisua. Blockchain kehittyy nopeasti, ja on aina viisasta jättää päivitystehtävä blockchain-alustoille.


Blockchain-alustoilla on runsaasti ominaisuuksia.

blockchain-alustat

Nyt kun olemme ymmärtäneet blockchain-alustan ja heidän tarpeensa. Seuraavassa luetellaan blockchain-alustan edut:

Blockchain-alustan hyödyt

Miksi sinun pitäisi käyttää kuluttajana blockchain-alustaa? Aloittelijoille blockchain-alusta antaa mahdollisuuden voittaa merkittävimmät haasteet.

Otetaan huomioon muut edut, jotka voit saada käyttämällä blockchain-alustaa.

 1. Oleellisten saaminen

Miksi käytät ensin blockchain-alustaa?

Syy on yksinkertainen. Saat olennaiset ominaisuudet melkein jokaisesta blockchain-alustasta. Jotkut niistä tarjoavat täydellisen ratkaisun, kun taas toiset tarjoavat sinulle erityisen ratkaisun.

Tämä tarkoittaa, että saat tarvittavat ominaisuudet aloittaaksesi.

Lyhyesti sanottuna Blockchain-alustat ovat ratkaisuja, jotka tarjoavat loppukäyttäjälle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa blockchainin kanssa.

Ytimessä blockchain on tietokanta, jota jakavat ja hallinnoivat ikäisensä. Se voi seurata kaikkia tapahtumia turvallisella ja jäsennellyllä tavalla. Tämä tarkoittaa, että blockchain-alustat tarjoavat blockchainin perusominaisuudet.

Jokainen tapahtuma tallennetaan lohkoon – turvallinen ja salattu tapahtumasarja. Tämä tarkoittaa, että kukaan ei voi manipuloida lohkoja tarjoamalla tarvittavan turvallisuuden.

Toinen olennainen tekijä, jota blockchain-alustat tarjoavat, on blockchainin toteutus niiden vaatimusten mukaan. Blockchain on avoimen lähdekoodin, mikä tarkoittaa, että se voidaan suunnitella vastaavasti.

 1. Parempi tehokkuus

Blockchain-alusta on optimoitu toimimaan tehokkaasti. Kun pilvi on yleistymässä alustojen keskuudessa, on ilmeistä, että nämä käyttöympäristöt tarjoavat lisää tehokkuutta.

Nykyinen liiketoimintamalli käyttää tietokoneita ja niiden laskennallisen prosessitehon tehottomuutta. Tämä voi muuttua lohkoketjussa, koska se tarjoaa enemmän joustavuutta ja lähestymistapaa verrattuna muihin yhdyskäytäväratkaisuihin. Yhdyskäytäväratkaisuilla on rajoitukset, jotka voivat määrittää hinnan, toimitusajan ja muut tekijät.

Blockchain-alusta antaa myös tuottajille mahdollisuuden olla suoraan vuorovaikutuksessa kuluttajien kanssa. Esimerkiksi ruoanvalmistaja voi myydä tuotteitaan blockchain-alustan kautta – poistamalla välittäjät ja heidän palkkionsa.

Sekä myyjä että ostaja hyötyvät blockchain-pohjaisten alustojen käytöstä.

 1. Älykkäät sopimukset

Blockchain-pohjaiset alustat, kuten Ethereum, tarjoavat älykkäitä sopimuksia. Älykkäät sopimukset ovat protokolla, joka määrittää, milloin ja missä olosuhteissa tapahtuma tapahtuu. Yksinkertaisesti sanottuna tapahtuma on sallittu vain, jos ehto täyttyy.

Tämä on tärkeää alustan suojaamiseksi petoksilta. Älykkäät sopimusprotokollat ​​on suunniteltava huolellisesti, ja asianmukainen testaus tulisi tehdä ennen niiden käyttöönottoa.

 1. Petosten torjunta

Blockchain-alustat tarjoavat petosten estämisen. Tämä johtuu siitä, miten blockchain toimii. Tietoja ei voida muuttaa, kun ne on kirjoitettu lohkoketjuun.

Joten jos joku lähettää tietyn määrän rahaa, hänen tapahtumainformaationsa tallennetaan lohkoketjuun. Vastaanotin saa määrän, ja kaikki on nyt tallennettu lohkoon. Kukaan osapuolista ei voi nyt kieltää varojen siirtoa. Tapahtumatietoja ei myöskään ole mahdollista muuttaa kenenkään osapuolen tai kolmannen osapuolen haitallisen solmun kautta.

 1. Läpinäkyvyys

Blockchain-alustat tarjoavat läpinäkyvyyttä. Pankit käyttävät tällä hetkellä ratkaisuja, jotka eivät ole täysin avoimia. Pankit putoavat sen takia – kuten voimme havaita monia petoksia pankkijärjestelmässä.

Lisäksi, jos tapahtuma menee pieleen tai viivästyy, asiakkaat eivät voi seurata niitä. Vain pankit voivat vahvistaa tapahtuman tilan, mikä voi kestää helposti 2-3 päivää. Blockchain antaa käyttäjien huolehtia kaikesta itse. Koska välittäjiä ei ole, käyttäjät itse toimivat pankkina ja voivat jäljittää minkä tahansa tapahtuman itse.

Blockchain-yritysympäristöä käyttävät yritykset voivat myös hyötyä avoimuudesta. He voivat perustaa läpinäkyvyysekosysteemin, joka voi lisätä järjestelmään luottamusta.

 1. Arvio suoriutumisesta

Blockchain-alustat tarjoavat suorituskyvyn tarkastelun liiketoiminnan eri osista. Esimerkiksi, jos toimitusketju hyväksyy lohkoketjun, he voivat selvittää toimitusketjun heikot kohdat ja korjata ne.

Blockchain on erinomainen työkalu paitsi tehokkuuden parantamiseen myös oman yrityksen ymmärtämiseen paremmin. Se heijastaa myös korkealaatuisia osia.

 1. Auditoitavuus

Tilintarkastus on olennainen osa liiketoimintaa. Se tuo vastuun kaikille, jotka ovat osa liiketoimintaa.

Blockchain tuo kyseisen kuultavuuden pöydälle. Blockchain-alustan avulla on helppo tallentaa kaikki tiedot, jotka voidaan tarkistaa vastuullisuuden varalta. Esimerkiksi toimitusketjuyritys voi pitää työntekijät vastuullisena, kun tavarat saapuvat määränpäähän.

Kriteerit blockchain-alustojen valinnalle

Siellä on tonnia blockchain-alustoja.

Varmistaaksemme, että valitsemme parhaat niistä, olemme keksineet tietyt kriteerit, jotka vastaavat. Nämä kriteerit sisältävät seuraavat.

Kriteerit voivat vaihdella vaatimuksesi mukaan. Joten on aina hyvä tutkia ennen asetettujen oikeiden kriteerien asettamista. Yleensä seuraavat yleiset kriteerit, joita sinun tulisi varoa.

 • Aktiivisuus ja suosio → Kuinka suosittu tai aktiivinen blockchain-alusta on.
 • Arkkitehtuuri ja tuetut kielet → Mitä ohjelmointikieliä blockchain-alusta tukee? Myös mitä arkkitehtuuria blockchain-alusta tarjoaa?
 • Verkkotyyppi → Mikä on verkkotyyppi? Julkinen, yksityinen tai sallittu verkko
 • Github Repo → Onko heillä Github-repo? Jos kyllä, päivitetäänkö sitä säännöllisesti??
 • Toteutus ja toimintakustannukset→ Mitkä ovat kustannukset?

Luettelo parhaista Blockchain-alustoista

Nyt kun olemme käyneet läpi blockchain-alustan käytön edut, on aika listata parhaat blockchain-alustat siellä.

Suositut Blockchain-alustat

Hyperledger

Hyperledger tunnetaan yhtenä parhaista blockchain-alustoista siellä.

Hyperledger-alusta on ainutlaatuinen lähestymistapa blockchain-ongelmien ratkaisemiseen. Se on avoimen lähdekoodin yhteistyö, joka tehdään eri toimialoilla. Sitä isännöi tällä hetkellä The Linux Foundation. Suuret yritykset pankki-, rahoitus-, toimitusketjussa ja muissa ovat osallistuneet Hyperledgeriin.

Hyperledger-alustoilla on laaja valikoima kehyksiä / projekteja, jotka on tarkoitettu erilaisiin käyttötapoihin. Mielestämme mainitsemisen arvoisia ovat:

 • Hyperpitkäkangas – Se on blockchain-kehyksen toteutus, jonka tarkoituksena on tarjota perusta yrityksille rakentamaan ratkaisunsa tai sovelluksensa modulaarisen arkkitehtuurin avulla. Se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, mukaan lukien jäsenyys- ja yksimielisyyspalvelut. Lisäksi voit isännöidä älykkäitä sopimuksia käyttämällä “ketjusolmua”. IBM ja Digital Asses ovat ensimmäinen projekti.
 • Hyperledger Sawothoth -järvi: Sahattiin sen modulaarinen alusta. Sen tarkoituksena on tarjota käyttäjille palveluja DLT: n käyttöönottoon ja käyttämiseen.
 • Hyplerleder Iroha: Hyperleder Iroha on toinen blockchain-alustan toteutus, joka kirjoitetaan C ++: lla. Se käyttää bysanttilaista vikasietoista konsensusalgoritmia. Sen ainutlaatuinen piirre on PostgreSQL: n käyttö.

On myös muita Hyperledger-projekteja, kuten Hyperledger Composer, Hyperledger Cello, Hyperledger Oinas ja niin edelleen. Kaikki projektit eivät ole tällä hetkellä passiivisia. Harvat projektit, mukaan lukien Hyperledger Burrow ja Hyperladder Grid, ovat edelleen inkubointivaiheessa.

Haluatko tietää enemmän Hyperledgeristä? Tarkista sitten Hyperledger: Enterprise Blockchain.

R3 Corda

Corda tunnetaan myös yhtenä parhaista yrityksen blockchain-alustoista.

R3 Corda on avoimen lähdekoodin blockchain-alusta. Se on muutettu hajautettu kirjanpitotekniikka.

Sen lähestymistapa on melko erilainen kuin perinteinen lohkoketju, jossa yksi tapahtuma on vahvistettava monilla solmuilla. Sen lähestymistapa on vähentää validointien määrää ja parantaa tehokkuutta pitäen kaikki lohkoketjun ominaisuudet ennallaan.

R3 Cordan kolme keskeistä ominaisuutta ovat avoimen lähdekoodin, avoin suunnittelu ja avoin kehitys. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää R3 Cordaa ja hyödyntää avoimen lähdekoodin blockchain-alustaa tarpeisiinsa ja vaatimuksiinsa.

Jos olet utelias, voit tutustua R3 Cordan lopulliseen oppaaseen. Se opettaa sinulle lisää R3 Cordasta, mukaan lukien liiketoimintaperiaate, arkkitehtuuri, maailmanlaajuinen Corda-verkko, Corda Bass Vendor ja paljon muuta!

Ethereum

Ethereum tunnetaan myös yhtenä parhaista blockchain-alustoista siellä.

Ethereum on askel ylöspäin verrattuna Bitcoinin blockchainiin. Se esitteli uusia käsitteitä, mukaan lukien dApps ja älykkäät sopimukset.

Jos olet yritys, joka haluaa hyödyntää avoimen lähdekoodin, maailmanlaajuisesti hyväksyttyä blockchain-alustaa, Ethereum on loistava valinta. Sitä voidaan käyttää erittäin kehittyneiden hajautettujen sovellusten (dApps) luomiseen.

Ethereumin estoketjun on kehittänyt Vitalik Buterin, joka tunnetaan asiantuntemuksestaan ​​lohkoketjussa.

Kehittäjille he ovat saaneet aloitusoppaita, mukaan lukien älykkäiden sopimusten ohjelmointi ja uusimpien kehittäjätyökalujen löytäminen. Ethereum hyödyntää myös kehittäjien yhteisössä suosittua Solidityä.

Jos olet kiinnostunut oppimaan, mitä Ethereumilla on tarjottavanaan, voit tarkistaaEthereum 2.0 -sivu.

Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum tunnetaan myös yhtenä parhaista yrityksen blockchain-alustoista.

Ethereum on avoimen lähdekoodin julkinen estoketju. Se sopii joillekin yrityksille, mutta ei yrityksille.

Enterprise vaatii lohkoketjualustan, joka tarjoaa sallitun lohkoketjun kehittämisen ja tarjoaa samalla lohkoketjun ominaisuuksia, kuten läpinäkyvyyden, turvallisuuden ja muuttumattomuuden.

Tässä tulee Enterprise Ethereum.

Enterprise Ethereum tarjoaa joustavan, turvallisen ja skaalautuvan estoketjun, joka on suunnattu yrityksille. Se tarjoaa kolmea toteutustyyppiä, mukaan lukien yksityinen, hybridi ja konsortio. Tämä tarkoittaa, että kaikki yritykset voivat hyödyntää Ethereumia hyödyntämällä räätälöityjä vaatimuksiaan. Mukana olevilla työkaluilla voit rakentaa hajautettuja sovelluksia. Lisäksi voit myös testata dApp-sovellustasi.

Enterprise Ethereum on erittäin kykenevä blockchain-ratkaisu, joka tarkoittaa vähemmän seisokkeja, parempaa toteutusta ja mukautettavuutta. Se auttaa myös vähentämään toteutuskustannuksia ja lisäämään luottamusta koko järjestelmään.

Enterprise Ethereumin käytön tärkeimpiä etuja ovat

 • Parempi luottamus edullisin hinnoin
 • Parempi tehokkuus
 • Tarjoaa täydellisen muokattavuuden, mukaan lukien mukautetut käyttöoikeudet
 • Lisää turvallisuutta
 • Parempia ja uusia liiketoimintamalleja

Enterprise Ethereum Alliance on Enterprise Ethereumin standardien ja toteutuksen takana. He keskittyvät kehittämään avointa standardia, joka voi toimia maailmanlaajuisesti. Heidän yhteistyönsä koostuu yli 250 jäsenyrityksestä, jotka ovat jakautuneet yli 45 maahan.

Mietitkö, mitä muuta Enterprise Ethereum tarjoaa? Sitten tutustu oppaanamme Enterprise Ethereum: Private Blockchain for Enterprise -palveluun.

Päätösvaltaisuus

Quorum on J.P.Morganin ideologia. Se on myös yrityskeskeinen ja luotu pääasiassa rahoituslaitoksille.

Joten, jos olet finanssialan yritys, Quorumia tulisi pitää blockchain-yritysalustana.

Quorumin pääominaisuuksiin kuuluu nopea kauppa ja suorituskyky, mikä tekee siitä ihanteellisen rahoitusalalle. Lisäksi se on myös yksi kehittyneimmistä suojausprotokollista, jotka tekevät siitä turvallisen.

Quorum perustuu myös Ethereumiin, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa ominaisuuksia, kuten älykkäät sopimukset ja kyvyn luoda hajautettuja dApps.

Quorum tarjoaa parempia ominaisuuksia, kuten

 • Parempi suorituskyky
 • Parannettu sopimuksen yksityisyys
 • Oikea verkonhallinta
 • Äänestykseen perustuva konsensusmekanismi

Quorum käyttää Istanbulin BFT-konsensusalgoritmia, joka tarjoaa korkean turvallisuuden ja paremman suorituskyvyn. Lisäksi Quorum on avoimen lähdekoodin, mikä tarkoittaa, että voit mukauttaa sen tarpeisiisi. Avoimen lähdekoodin lähestymistapa tuo myös luottamusta, kypsyyttä ja yhteisöä.

Jotkut merkittävistä Quorumia hyödyntävistä hankkeista sisältävät VAKT, KIMLIC, IIN, FOGCHAIN ​​ETHHOTELS ja muut.

Haluatko tietää enemmän koorumista? Tarkista sitten Quorum blockchain -alustan Ultimate-opas.

Blockchain palvelualustana (BaaS Platforms)

Nyt kun olemme käyneet läpi parhaita blockchain-alustoja, luetellaan blockchain palvelualustana.

Nämä BaaS-alustat tarjoavat palveluja yrityksille, yrityksille ja startup-yrityksille, koska ne mahdollistavat isäntänsä blockchain-ratkaisunsa.

IBM

IBM: n mukaan varhaisilla muuttajilla on etu. Ne tarjoavat luotettavaa asiantuntemusta, joka koostuu 1500 alan asiantuntijasta. Heillä on myös suuri yli 500 asiakkaan asiakaskunta, ja he ovat tutkimuksen paremmalla sijalla.

Heidän yrityksen blockchain varmistaa, että voit rakentaa, hallita, käyttää ja kasvaa heidän helppokäyttöisen blockchain-ratkaisunsa avulla. Jos käytät IBM-lohkoketjua, saat myös pääsyn IBM-pilveen, mikä varmistaa, että voit skaalata estoketjusovelluksesi nopeasti.

Amazon Blockchain

Amazon tarjoaa myös BaaS-ratkaisunsa käyttämällä Amazon Managed Blockchainia. Sen avulla voit luoda ja hallita estoketjua. Se toimii suosittujen lohkoketjujen kanssa, kuten Ethereum ja Hyperledger Fabric.

Sen avulla saat seuraavat edut

 • Hyvin hoidettu
 • Valitse Ethereum tai Hyperledger-kangas
 • Suojattu ja skaalautuva
 • Luotettava

Monet käyttötapaukset voidaan toteuttaa Amazon-lohkoketjulla. Voit esimerkiksi toteuttaa toimitusketjun, vähittäiskaupan, omaisuuden ja kaupan siirron.

Auttaakseen yrityksiä rakentamaan blockchain-sovelluksensa ne tarjoavat laajan valikoiman ratkaisuja, kuten Amazon QLDB (Quantum Ledger Database), Amazon Managed Blockchain, AWS Blockchain Templates ja AWS Blockchain Partners.

Heillä on asiakkaita, kuten Smatto, DTCC, healthdirect ja muut.

Oraakkeli

Oracle tarjoaa myös blockchain-asiantuntemuksensa Oracle blockchain -alustansa kautta. Se tarjoaa helppokäyttöisen tavan rakentaa blockchain-sovellusta, mikä tekee yrityksestä helpon omaksua blockchain.

Oracle määrittelee itsensä yritystason blockchain-alustaksi. Ne tarjoavat palveluja, joita tarvitaan liiketoimintasovellusten ja -prosessien muuntamiseen blockchainin käyttämiseksi.

Niiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat valmiiksi kootut hallitut palvelut, plug and play -integraatio, automatisoidut toiminnot, yritysluokan ja avoimet palvelut. He tarjoavat jo blockchainiin liittyvän ratkaisunsa toimitusketjuun CargoSmartin kanssa.

Muut mainitsemisen arvoiset blockchain-alustat

OpenChain

OpenChain on yrityksen blockchain-tekniikka. Se on avoimen lähdekoodin, aivan kuten useimmat muut blockchain-alustat.

OpenChain on suunnattu pääasiassa organisaatioille, jotka haluavat varmistaa, että heidän digitaalisia resurssejaan hallinnoidaan ja annetaan turvallisella, vankalla ja skaalautuvalla tavalla.

Sitä on helppo käyttää, ja kuka tahansa voi luoda oman OpenChain-ilmentymänsä muutamassa minuutissa. Järjestelmänvalvojat voivat myös muokata sitä. Hän voi asettaa säännöt, joissa loppukäyttäjät voivat osallistua ja vaihtaa näiden sääntöjen määrittelemää arvoa. Jokainen tapahtuma allekirjoitetaan digitaalisesti turvallisuuden varmistamiseksi.

OpenChain hyödyntää jaettua konsensusta. Jokaisella Openchain-instanssilla on yksi valtuutus tapahtuman pätevyydelle, jossa lohkoketju käyttää Openchain-esiintymiä hajauttamistarkoituksiin. Tämä tarkoittaa, että tapahtuman on vahvistettava eri OpenChain-ilmentymien kautta.

Muita OpenChainin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tehokkuus asiakas-palvelinarkkitehtuurin käytön ja ei kaivostyöläisten ansiosta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tapahtumat eivät vaadi maksuja ja ovat välittömiä.

Lopuksi, se käyttää modulaarista rakennetta integroitua paremmin muihin liiketoimintaprosesseihin.

OpenChainin käyttötapauksiin kuuluu arvopapereiden luominen todelliselle omaisuudelle, luovien töiden omistustoteutus, kanta-asiakaspisteet ja lahjakortit.

Tähtien

Stellar on blockchain-alusta, joka auttaa yhdistämään pankkeja, ihmisiä ja maksujärjestelmiä. Kyse on rahan saamisesta yli rajojen heidän teknologiansa avulla.

Stellar kutsuu itseään pankkitoiminnan tulevaisuudeksi. Se tarjoaa rahalähetyksiä, liikkuvia sivukonttoreita, mikromaksuja, mobiilirahaa ja palveluita alivarastoituneille.

Jos olet maksualalla, voit mukauttaa maksuinfrastruktuuria Stellarin avulla. Voit kehittyä nopeasti verkon kautta.

Jos olet kiinnostunut, voit tarkistaa Tähtien dokumentaatio.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät parhaiden blockchain-alustaluettelomme loppuun. Blockchain-alustojen ohella käsiteltiin myös BaaS-alustoja. Nämä alustat tarjoavat yrityksille, yrityksille ja startup-yrityksille mahdollisuuden aloittaa blockchainin kanssa ja rakentaa täysimittaiset blockchain-sovelluksensa.

Joten mitä mieltä olet blockchain-alustoista? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map