Top 10 Blockchain Adoption -haastetta

Kuinka monta haastetta blockchain-tekniikalla on? Voiko se voittaa kaiken tämän ja loistaa teknologisena siunauksena? Tässä käsitellään kaikki blockchain-käyttöönoton haasteet auttaaksemme sinua ymmärtämään tekniikkaa paremmin.

Lohkoketju on edelleen johtava muotisana teknologiamaailmassa. Päähenkilöiden mielestä se mullistaa rahoitusalat, mukaan lukien kiinteistöt, terveydenhuolto ja laki. Kyky työskennellä hajautetussa ympäristössä väärinkäytön estävän laitoksen kanssa on keskeinen lähde kaikkien näiden hypeiden takana.

Jokainen uusi tekniikka käy kuitenkin aina läpi hype-vaiheen. Se vie paljon aikaa päästä eroon kaikista haasteista ja käyttää sitä valloittamaan modernia maailmaa. Lohkoketju ei ole erilainen tässä. Vaikka mahdollisuuksia on monia, kestää vielä jonkin aikaa kaikkien haasteiden selviäminen.

Siksi tämä opas kattaa blockchain-ongelmien perusteet ja niiden mahdolliset ratkaisut auttaakseen kaikkia aloittelijoita ymmärtämään tekniikkaa paremmin.

Ilmoittaudu nyt:Ilmainen Blockchain-kurssi

Suosituimmat blockchain-käyttöönoton haasteet: mitä ne ovat?

Tässä on luettelo kymmenestä parhaasta blockchain-käyttöönoton haasteesta, jotka hidastavat järjestelmää:

Top 10 Blockchain Adoption -haastetta

Tehoton tekninen suunnittelu

Tämä on yksi suurimmista haasteista blockchainin toteuttamisessa. Vaikka blockchain-tekniikalla on paljon etuja, se puuttuu silti monilla teknisillä tavoilla. Koodausvirhe tai porsaanreikä on yksi merkittävistä kohdista tässä.

Bitcoin oli tältä osin raja, mutta silti koko järjestelmä kaipaa tehotonta suunnittelua. Toki, Ethereum yritti peittää kaikki Bitcoinin puutteet, mutta se ei silti riitä.

Otetaan esimerkiksi hajautettu sovelluskehitys. Ethereum antaa kehittäjille mahdollisuuden toteuttaa dApps järjestelmäänsä perustuen. Ja tähän päivään saakka on ollut monia niihin perustuvia dApps-sovelluksia.

Suurimmalla osalla heistä näyttää kuitenkin olevan väärä koodaus ja porsaanreiät. Käyttäjät voivat hyödyntää näitä porsaanreikiä ja hakata järjestelmään nopeasti. Joten kaikki puheet turvallisuudesta eivät toimi oikein täällä.


Jos voimme korjata tämän estoketjun hyväksymishaasteen, asiat tulevat varmasti mukavammiksi.

Rikosyhteys

Blockchain-tekniikan tuntematon piirre houkutteli asiantuntijoiden lisäksi myös rikollisia. Miksi? No, verkon luonne on hajautettu, jotta kukaan ei voi tietää todellista henkilöllisyyttäsi.

Tämä tekee bitcoinista ensisijaisen kohteen, jota käytetään valuuttana pimeillä markkinoilla ja pimeässä verkossa.

Ei hyvä asia kehittää mainetta. Tämä huono nimi saa monet ihmiset ajattelemaan kahdesti ennen kuin tarkastellaan koko järjestelmää. Lisäksi on luonnollista, että ihmiset haluavat pysyä poissa rikollisjärjestöistä.

Rikolliset käyttävät nyt näitä kryptovaluuttoja ostamaan rajoitettuja laitonta laitetta ja maksutapoja. He pyytävät myös kryptovaluuttoja lunnaina. Ainoa tapa selviytyä tästä on lopettaa rikollinen yhteys ja kaikille parempaan estoketjun käyttöönottoon.

Matala skaalautuvuus

Toinen lohkoketjun käyttöönoton haasteista on skaalautuvuus. Todellisuudessa estoketjut toimivat hyvin pienelle määrälle käyttäjiä. Mutta mitä tapahtuu, kun massiivinen integraatio tapahtuu? Ethereumilla ja Bitcoinilla on nyt eniten käyttäjiä verkossa, ja on sanomattakin selvää, että heillä on vaikeuksia käsitellä tilannetta.

Kun käyttäjän numero lisääntyy verkossa, siirtymien käsittely kestää kauemmin. Tämän seurauksena maksutapahtumat maksavat tavallista korkeammalla, ja tämä myös rajoittaa useampia käyttäjiä verkossa.

Koko tapahtuman käsittely voi viedä jopa päiviä. Joten loppujen lopuksi tämä blockchain-käyttöönoton haaste tekee tekniikasta yhä vähemmän tuottoisaa.

Harvat blockchain-tekniikoista osoittivat meille nopeamman tuotoksen, mutta ne myös hidastuvat, kun useampi käyttäjä kirjautuu järjestelmään.

Joten tähän haasteeseen on vastattava melko nopeasti, koska se tekee koko tekniikasta ikävän.

Lue lisää: 10 suurinta Enterprise Blockchain -toteutushaastetta

Suuri energiankulutus

Energiankulutus on toinen lohkoketjun käyttöönoton haaste. Suurin osa blockchain-tekniikasta seuraa bitcoin-infrastruktuuria ja käyttää Proof of Workia konsensusalgoritmina.

Työtodistus ei kuitenkaan ole niin suuri kuin miltä se näyttää. Järjestelmän pitämiseksi aktiivisena se tarvitsee laskentatehoa. Olet todennäköisesti kuullut kaivostoiminnasta.

Kaivostoiminta vaatii sinua ratkaisemaan monimutkaiset yhtälöt tietokoneellasi. Joten tietokoneesi vie yhä enemmän sähköä tilanteen voittamiseksi, kun aloitat kaivostoiminnan.

Tällä hetkellä kaivostyöläiset käyttävät 0,2% kokonaissähköstä. Jos se jatkaa kasvuaan, kaivostyöläiset ottavat enemmän valtaa kuin maailma pystyy tarjoamaan. Siten siitä tulee nyt yksi tämän verkon ensisijaisista haasteista.

Monet organisaatiot yrittävät välttää estoketjua kokonaan vain tämän haasteen vuoksi. Siksi tilannetta on hallittava, koska se on yksi suurimmista haasteista blockchain-tekniikan käyttöönotossa. Mutta miten?

No, lohkoketju voi käyttää muita konsensusmenetelmiä siirtymien vahvistamiseksi. Konsensusalgoritmit, joiden käsittely vaatii hyvin vähän energiaa.

Tämä on ainoa tapa, jolla voimme todella tehdä blockchain-tekniikasta jälleen siunauksen.

Yksityisyyden puute

Lohkoketju ja yksityisyys eivät mene oikein yhteen. Julkinen kirjanpitojärjestelmä ruokkii järjestelmää, joten täydellinen yksityisyys ei ole ensimmäinen huolenaihe.

Mutta voiko kukaan organisaatio toimia ilman yksityisyyttä? No ei. Monilla yksityisyyden kanssa työskentelevillä yrityksillä on oltava määritellyt rajat. Heidän kuluttajansa luottavat heihin arkaluonteisia tietoja. Joten, jos ne kaikki tallennetaan julkiseen kirjanpitoon, se ei todellakaan ole enää yksityinen, eikö niin?

Siksi on välttämätöntä muuttaa rekistereitä tietojen käytön rajoittamiseksi. Sen asettaminen saataville vain asiakkaille on tässä ratkaisu.

Tämä on olennainen vaatimus bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen tapauksessa. Toisaalta tämä herättää jonkin verran huolta hallituksilta ja yrityksiltä. Hallitusten ja yritysten on aina suojattava ja rajoitettava pääsyään tietoihinsa eri syistä.

Tämä tarkoittaa, että blockchain-tekniikka ei voi toimia arkaluonteisten tietojen kanssa, ennen kuin kukaan ratkaisee ongelman.

Yksityinen tai yhdistetty lohkoketju voi toimia täällä. Saat pääsyn rajoitetusti, ja kaikki arkaluontoiset tietosi pysyvät yksityisinä kuin sen pitäisi.

Lue lisää: 6 tärkeintä estoketjun ominaisuutta, joista sinun on tiedettävä

Ei asetusta

Tämä on yksi suurimmista haasteista blockchainin toteuttamisessa organisaatiossa. Monet organisaatiot tekevät blockchain-tekniikasta tapa toimia. Näet monien tuotteiden riippuvan tästä. Mutta edes nyt siitä ei ole mitään erityisiä säännöksiä. Joten kukaan ei noudata mitään erityisiä sääntöjä, kun kyse on blockchainista.

Nyt asia tulee esiin. Vaikka blockchain takaa näkyvyyden yhtenä sen eduista, turvallisuutta ei ole vielä. Et tiedä varmasti, onko se sinulle turvallista vai ei. Näistä haasteista selviytymiseksi hallitusten ja erittäin kontrolloitujen alojen on ehkä luotava sääntely blockchainia varten.

Turvallisuusongelmat

Turvallisuus on toinen tärkeä aihe tässä. Me kaikki tiedämme, kuinka jokainen blockchain-tekniikka ylpeilee turvallisuudestaan. Mutta kuten missä tahansa muussa tekniikassa, blockchainissa on myös muutama suojaussilmukka.

51%: n hyökkäys verkkoon on yksi verkon turvallisuusvirheistä. Tässä hyökkäyksessä hakkerit voivat ottaa verkon haltuunsa ja hyödyntää sitä omalla tavallaan. Ne voivat jopa muuttaa tapahtumaprosessia ja rajoittaa muita ihmisiä luomasta lohkoa.

Tämän selvittämiseksi protokollakerros tarvitsee enemmän suojausta. Olemme jo nähneet joitain sen turva-aukkoja. Kuitenkin vain harvoissa tilanteissa on hyvät protokollat, jotka selviävät tästä. Kukaan ei siis tiedä, ovatko ne turvallisia käyttää pitkään aikaan.

Riittävien taitojoukkojen puute

Ohjelmistojen ja laitteistojen lisäksi sinun on myös löydettävä pätevä henkilöstö hallitsemaan blockchain-tekniikkaa. Kuten tiedät, blockchain-tekniikka on suhteellisen uutta ja kehittyy edelleen. Tällä hetkellä harvoilla ihmisillä on taidot tukea tällaista tekniikkaa.

Toisaalta kysyntä pätevälle henkilöstölle on valtava. Joten jos haluat palkata ammattitaitoisia ihmisiä, joudut maksamaan suuret palkat. Oikeat ihmiset maksavat sinulle.

Kuten kaikki tekniset innovaatiot, lohkoketju kehittyy edelleen. Kyllä, haasteita voi olla, mutta ne eivät ole esteitä. Uusien määräysten ja standardien hyväksyminen on välttämätöntä. Ennen kuin tiedät sen, harkitset myös blockchain-tekniikan käyttöä yrityksellesi. Varo siis blockchain-käyttöönoton haasteita.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Lohkoketjut voivat olla hitaita

Lohkoketju on monimutkainen. Siksi kaikkien tapahtumien käsittely vie enemmän aikaa. Myös järjestelmän salaus tekee siitä vielä hitaampaa. Vaikka he väittävät olevansa nopeampi kuin perinteiset maksutavat, he eivät silti joissakin tapauksissa pysty toimittamaan sitä.

Tapahtuman suorittaminen voi viedä useita tunteja. Joten, jos haluat maksaa kupin kahvia, se aiheuttaa sinulle ongelmia. Se soveltuu parhaiten suurten tapahtumien tekemiseen, kun aika ei ole tärkeä tekijä. Se on osa riskiä. Eikö sen pitänyt poistaa lohkoketjujen “suojaamatonta” luonnetta yhtälöstä?

Teoreettisesti periaate ulottuu lohkoketjuihin, jotka käyttävät jotain muuta kuin varastoarvoa – esimerkiksi tapahtumien tai vuorovaikutusten kirjaamista IoT-ympäristössä.

Nämä kanavat – itse asiassa jopa tietokonetiedostot – voivat muuttua hitaiksi ja epäkäytännöllisiksi. Näin ei ole aina. Se hidastuu vain, kun verkko on sidottu liian monien käyttäjien kanssa. Mitä enemmän se kasvaa, sitä hitaammin se muuttuu.

Tästä lohkoketjun hyväksymishaasteista voi tulla este. Joten meidän pitäisi toivoa ratkaisua nopeasti. Jotkut uudet tekniikat tarjoavat kuitenkin nopeamman nopeuden kuin perinteiset.

Laitos on suoraan kiinnostunut estoketjun epäonnistumisesta. Ollakseni rehellinen – se voi kadota nopeammin kuin odotamme. Joten on kiireellistä löytää ratkaisu näihin blockchain-käyttöönoton haasteisiin.

Pankit ansaitsevat valtavia voittoja välittäjien kautta. Tämän vuoksi kustannukset ovat paljon tavallista pienemmät. Mutta jos estoketju voi ohittaa tämän tekijän, se on paljon halvempaa kuin tämä. Uskomme, että organisaatioiden olisi otettava huomioon nämä haasteet ottamalla käyttöön blockchain-tekniikka.

Pankit käyttävät valtavaa lobbausvoimaa hallitusten ja lainsäätäjien kanssa. On mahdollista, että jos perinteinen rahoitusala päättää, että se on heidän etunsa mukaista, se voi vähentää estoketjua. Ne voivat myös vähentää merkittävästi sen hyödyllisyyttä ja rajoittaa sen saatavuutta.

Julkinen käsitys

Toinen valtava haaste blockchain-tekniikan käyttöönotolle on tietopohjan puute. Todellisuudessa suurin osa väestöstä ei edelleenkään ole tietoinen tämän tekniikan olemassaolosta ja mahdollisesta käytöstä. Jos haluamme blockchainin menestyvän, sen on ansaittava hyväksyntä. Vaikka tekniikka on historiaa, se ei silti riitä houkuttelemaan lisää kuluttajia.

Tämän markkinarakon asianmukaisen markkinoinnin puute tekee siitä epäsuosittua. Joten jos et ole mukana tässä, et edes tiedä, että se on olemassa.

Tällä hetkellä blockchain-tekniikka on melkein sama kuin Bitcoin. Useimmat ihmiset ajattelevat vain, että bitcoin on ainoa blockchain-verkko. Toiset eivät edes tiedä siitä lukuun ottamatta kryptovaluutta.

Samaan aikaan Bitcoinin arvo nousee ennennäkemättömälle tasolle. Ja myös kryptovaluutta liittyy edelleen rahanpesun, mustan kaupan ja muun laittoman toiminnan synkiin liiketoimiin.

Ennen kuin yleinen hyväksyminen on mahdollista, yleisön on ymmärrettävä ero bitcoinien, muiden kryptovaluuttojen ja blockchainin välillä. Tämä auttaa poistamaan kryptovaluuttojen kielteiset vaikutukset ja saamaan tekniikan loistamaan itsestään. Se on seurausta lisääntyneestä halusta käyttää tekniikkaa.

Haluatko tietää enemmän yrityksen blockchain-alustoista? Tutustu nyt parhaimpiin yrityslohkoketjuihin, jotta ymmärrät, miten kukin niistä toimii.

Onko Blockchainin käyttöönoton haasteissa muuta?

Blockchain joutuu kohtaamaan erilaisia ​​blockchain-käyttöönoton haasteita ennen kuin se integroituu yhteiskuntaan. Näitä ovat skaalautuvuus, tapahtumien todentamiseen tarvittava aika, tapahtumien kustannukset ja suojaus.

Erityistä huomiota on viime aikoina kiinnitetty hakkerointitapahtumiin Bitcoin-pohjaisissa yrityksissä ja startup-yrityksissä. Et tiedä tässä, että suurin osa näistä tilanteista on seurausta väärinkäyttäjistä.

Esimerkiksi ohjelmistolompakko, joka on pohjimmiltaan pankkitilin Bitcoin-vastine. Sinun on asennettava tämä lompakko tietokoneellesi, jotta voit käyttää ja tallentaa kaikki luottosi. Porsaanreikä on kuitenkin se, että sillä ei ole salausta.

Joten kuka tahansa voi käyttää tietokonettasi ja ottaa sitten hyvityksesi.

Toinen skenaario voi olla 51%: n hyökkäys. Käyttäjät voivat tehdä muutoksia verkkoon haluamallaan tavalla, jos yli 51% käyttäjistä hallitsee virtaa. Se on kuitenkin melkein mahdoton tulos, eikä siitä ole hyötyä hyökkääjille valtavasti. Säännöt eivät ole vielä selkeitä krypto-valuuttaprotokollia sisältäville toimitusprotokollille. Blockchain-käyttöönoton haasteet ovat uhka myös tässä.

Positiivisena puolena on, että sääntelyviranomaiset ottavat yhä enemmän toimia joissakin maissa tilanteen korjaamiseksi.

Ei ole rajoituksia sille, kuinka rahoituslaitokset voivat käyttää lohkoketjua sisäisten verkkojensa luomiseen ja hallintaan. Tämä vaikuttaa Blockchain-tekniikan ulkoiseen käyttöön, kuten maksuihin ja siirtoihin.

Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan keskusvirastot ilmoittavat haluavansa käyttää käytännöllistä lähestymistapaa. Nämä suurten pankkien uutiset vahvistavat tätä käytännön lähestymistapaa.

Haluatko oppia lisää Blockchain-tekniikasta? Tutustu blockchain-määritysoppaaseen saadaksesi lisätietoja siitä.

Blockchain-haasteet ja mahdollisuudet:Eikö toivoa ole?

Vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että lohkoketjussa on vain ongelmia, paikalla on jo paljon laskurialustoja. Esimerkiksi Hyperledger tarjoaa lukuisia projekteja, jotka keskittyvät yksinomaan yritysyrityksiin. Paitsi, Ethereum työskentelee jopa luvallisilla alustoilla, jotka voivat ratkaista suurimman osan yrityksille tarkoitetuista blockchain-ongelmista.

Enemmän, luvallinen blockchain voi tarjota etuja monille teollisuudenaloille. Todellisuudessa sovelluksia ja eläviä projekteja on jo nyt, jotka toimivat täydellisesti. Joten, kuten näette, kaikki blockchainin ongelmat sisältävät ratkaisuja ja mahdollisuuksia.

Monet yritykset ovat innokkaita ottamaan käyttöön tai käyttämään tätä tekniikkaa, ja he sijoittavat siihen suuren määrän rahaa. Siksi on vain ajan kysymys, milloin näemme suuren muutoksen yhteiskunnassa ja taloudessa.

Blockchain voi edelleen –

  • Häiritse nykyinen rahoitusjärjestelmämme
  • Muunna pankkien väliset maksut
  • Varmista vertaismaksut
  • Tarjoaa mahdollisuuksia korvata nykyiset mekanismit.
  • Säilytä taloudelliset tiedot, asiakastiedot ja sopimukset.

Katso 50 parasta yritystä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa saadakseen lisätietoja siitä.

Johtopäätös

On kuitenkin vielä monia blockchain-käyttöönoton haasteita nähdäksesi todellisen muutoksen tapassa, jolla rahoituspalvelut käyttävät tätä tekniikkaa. Vaikuttaa väistämättömältä, että yritysten tulisi seurata sitä tarkasti ja olla valmiita mukauttamaan palveluitaan ja saamaan tulokset.

Vaikka ei ole epäilystäkään siitä, että blockchain-tekniikalla on ratkaiseva rooli sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, tämä tulevaisuus on vielä kauempana kuin monet ihmiset ajattelevat. Edellä mainittu luettelo blockchain-käyttöönoton haasteista korostaa selvästi teknisten parannusten tarvetta.

Blockchain-tekniikan nykytilassa on keskityttävä tämän uuden, innovatiivisen tekniikan saattamiseen laajasti saataville.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää tästä tekniikasta tai haluat tulla osaksi tätä vallankumousta, suosittelemme tutustumaan ilmaiseen blockchain-kurssillemme. Nyt on täydellinen aika oppia kaikista blockchain-haasteista ja -mahdollisuuksista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map