Voidaanko hakkeroida blockchainia?

Koska monet teistä ovat huolissaan blockchainin hakkeroinnista, sukelamme ongelmien ytimeen ymmärtääksemme, onko tällainen skenaario edes mahdollista.

Elämme maailmassa, jossa turvallisuus on valtava huolenaihe, ja tietoturvaloukkaukset tapahtuvat päivittäin. Nykyään käyttämämme Internet-infrastruktuuri on vanhentunut päivä päivältä. Se ei voi selvästi estää minkäänlaisia ​​huippuluokan kyberhyökkäyksiä. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä kyberturvallisuutta käytämme, se ei todellakaan voi suojata meitä 100%.

Blockchain-tekniikka lupaa satunnaista erilaista lähestymistapaa tällä tavalla. Se varmistaa, että meidän ei enää tarvitse olla riippuvaisia ​​luottamuksesta, ja voimme hallita itse digitaalista sisältöämme. Lisäksi tavallaan monet väittävät, ettei kukaan voi hakkeroida estoketjua. Mutta onko tuo väite todella totta?

Eikö mikään voi hakkeroida blockchainia? Todellisuudessa blockchain on hirvittävän tehokas ja voi tuntua siltä, ​​ettei kukaan voi hakkeroida blockchainia. Meidän on kuitenkin sanottava, että se ei ole täysin immuuni hyökkäyksille. Jokaisessa tekniikassa on vahvoja ja heikkoja kohtia. Siksi kaivamme hieman syvemmälle ja kerromme, voidaanko blockchainiin hakata vai ei.

Mutta ennen kuin aloitamme, katsotaan muutama tärkein blockchain-hakkerointi verkossa, joka tapahtui vuosien varrella. Joten, aloitetaan!

Ilmoittaudu nyt: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurssi

 Blockchain hakkeroitu: Voitko hakata blockchain?

 • Gox

Ensimmäinen Blockchain-hakkerointi verkossa kesäkuussa 2011.

Tappio: 50000 dollaria (2609 BTC)

Tämä on yksi tunnetuimmista blockchain-hakkeroiduista skenaarioista historiassa. Verkkorikollinen sai ilmeisesti tilintarkastajan valtakirjan ja käytti niitä sitten väärin saadakseen järjestelmään. Hyökkääjä muutti sitten 1 BTC: n arvon 1 sentiksi. Hyökkääjä keräsi lisäksi 2609 BTC: tä useilta asiakkailta, jotka myivät BTC: n tällä erittäin alhaisella hinnalla.

Sen jälkeen hän osti jopa 650 BTC: tä myös toisesta tilistä. Hakkeroinnin estoketjun skenaarion paljastumisen jälkeen Mt. Gox lopetti kaikki operaatiot pariksi päiväksi. Sitten he aloittivat toiminnan uudelleen ja jatkoivat.

Siirrytään nyt seuraavaan hyökkäykseen, jonka avulla voit hakata blockchain-oppaan.

Toinen Blockchain hakkeroitiin maaliskuussa 2014.

Tappio: 350 miljoonaa dollaria (750 000 BTC)

Toinen hyökkäys oli vielä pahempi Mt. Gox. Ilmeisesti tällä kertaa hyökkääjä sai selville koodivirheestä ja näki, että tapahtumat ovat joustavampia. Enemmän, kuka tahansa voi muokata tapahtuman yksityiskohtia ja saada sen näyttämään siltä, ​​että sitä ei edes tapahtunut. Joten sellainen kuin kaksinkertainen käyttö.


Jos mennään tarkemmin, prosessi tapahtui näin. Hyökkääjä manipuloi lähettäjän allekirjoitusta ennen kuin se tallennettiin pysyvästi pääkirjaan. Hän muutti myös tapahtuman tunnusta. Uusi tunniste ja muuttunut tapahtuma voivat korvata alkuperäiset tapahtumatiedot ja näyttää siltä, ​​että vastaanottaja ei saanut varoja.

Todellisuudessa hyökkääjä kuitenkin sai sen, mutta järjestelmä luuli sen epäonnistuneeksi tapahtumaksi. Kun se on tehty, hyökkääjä pyysi sitten siirtoa uudelleen ja sai varat kaksi kertaa.

Tällä kertaa Mt. Gox keskeytti kaikki BTC-tapahtumat heti kyberhyökkäyksen havaitsemisen jälkeen. Enemmän, hyvityksiä ei myöskään ollut. Jonkin ajan kuluttua he eivät pystyneet selviytymään menetyksestä ja haastoivat sitten konkurssin.

 • Bitcoinica:

Kokonaishäviö: 430 000 dollaria (122 000 BTC)

Ensimmäinen Blockchain-hakkerointi verkossa maaliskuussa 2012.

Ensimmäisessä hyökkääjä hyökkäsi pääasiassa Bitcoinican kuumaan lompakkoon ja purki sen Linoden palvelimelta. Loppujen lopuksi hyökkäys kesti noin 43 554 BTC. Myös muut käyttäjät, jotka käyttivät myös Linoden palvelinta, hakkeroitiin.

Toinen lohkoketju hakkeroitiin toukokuussa 2012.

Ensimmäinen kerta ei riittänyt Bitcoinicalle. Toisen kerran hyökkääjä pääsi tietokannan sisäiseen järjestelmään. Sieltä hän varasti kaikki käyttäjien yksityiset tiedot ja otti jopa 38 000 BTC: tä.

Kolmas Blockchain-hakkerointi heinäkuussa 2012.

Hyökkäykset tulivat niin pahiksi, että myöhemmin heinäkuussa he varastivat jälleen noin 40 000 BTC: tä! He kuitenkin varastoivat varojaan salaa Mt. Gox salaa, ja heille maksettiin myöhemmin takaisin.

Siirrytään seuraavaan tässä voit hakkeroida blockchain-oppaan.

 • Bitfinex

Blockchain hakata verkossa elokuussa 2016.

Tappio: 72 miljoonaa dollaria (120000 BTC)

Tarina on tässä melko lyhyt. Bitfinex alkoi käyttää BitGon monikäyttöistä lompakkoa juuri vuosi sitten ennen hyökkäystä. Lompakossa oli ilmeisesti joitain suuria ongelmia, ja siinä oli joitain massiivisia haavoittuvuuksia. Todellisuudessa hyökkääjä löysi ongelman ja varasti BTC: t.

Hyökkäyksen jälkeen yritys antoi nopeasti BFX-rahakkeita korvaukseksi asiakkailleen. BFX-rahakkeet ovat lunastettavissa Yhdysvaltain dollareina. He kuitenkin palauttivat kaikki varastetut rahat asteittain, koska ne olivat kova summa. Vain tällä yhdellä hyökkäyksellä hinta laski 607 dollarista 515 dollariin muutamassa tunnissa!!!

 • NiceHash Hack

Blockchain-hakkerointi verkossa 6. joulukuuta 2017.

Tappio: 80 miljoonaa dollaria (4700 BTC)

Se on enemmän viimeaikainen hyökkäys blockchainia vastaan. Ilmeisesti Slovenian vaihtoalusta, NiceHash, hakkeroitiin. Pian blockchain-hakkeroinnin jälkeen toimitusjohtaja tuli Facebook Live -palveluun ja ilmoitti siitä. Hän ei kuitenkaan päässyt paljon yksityiskohtiin.

Tähän mennessä tiedämme vain, että yksi heidän työntekijänsä tietokoneista oli vaarantunut, ja hyökkääjät käyttivät sitä varastamaan kolikoita.

Todellisuudessa yritys keskeytti kaikki liiketoimet seuraavan 24 tunnin ajaksi analysoidakseen ongelman ja miten ne voivat estää sen toistumisen. Meidän on sanottava, että se on melko hyvä aloite yrityksen johdolta.

Joten, nämä ovat joitain blockchain-hakkereita, joita tapahtui aiemmin. Siirrytään nyt seuraavaan segmenttiin, jonka avulla voit hakata blockchain-oppaan.

Blockchainin hakkerointi: Mahdolliset skenaariot

Keskustelemme nyt, voidaanko blockchainiin hakkeroida, ja jos on, miten se voi olla mahdollista. Joitakin erityisiä skenaarioita saattaa esiintyä. Katsotaanpa mitä ne ovat –

 • 51%: n hyökkäys

Aloitetaan hakkeroinnin perusketjun perusskenaariosta. Jos olet ollut tekemisissä blockchain-yrityksen kanssa jonkin aikaa, sinun on oltava kuullut 51%: n hyökkäysjärjestelmästä. Mutta miten 51%: n hyökkäys voi tapahtua?

Oletetaan, että on olemassa julkinen estoketju tai DLT, joka käyttää Proof of Work -konsensusta ja jolla sattuu olemaan paljon aktiivisia solmuja. Lisäksi kaikilla solmuilla on yleensä erityisiä ohjelmisto- ja laitteistotyökaluja kaivostoimintaan, koska näin vahvistat tapahtuman PoW: ssä.

Tämäntyyppisen verkon sääntö on täydellinen hajauttaminen. Joten käyttäjät eivät kuulu ryhmään ja noudattavat kaikkia järjestelmän sääntöjä. Lisäksi, jotta varmistetaan hajautetun luonteen vallitseminen, jokainen solmu tarjoaa laskentatehon, mutta ei tarpeeksi kenenkään muun voittamiseksi.

Jos hakkeri voi kuitenkin käyttää blockchain-hakkerointityökalua saadakseen enemmän laskentatehoa, hän voi käynnistää hyökkäyksen. Mutta voidakseen tehdä tämän, hänen on hallittava 51% koko järjestelmän laskentatehosta. Tekemällä näin he voivat lisätä hajautusnopeutta muihin solmuihin verrattuna.

Pitkällä aikavälillä he voivat manipuloida tapahtumaprosessia, mikä johtaisi kaksinkertaiseen kulutukseen. Tämä tapahtuu kuitenkin vain vallanhimoisissa konsensusalgoritmeissa, jotka käsittelevät laskennallisia voimia.

Voivatko hakkerit vetää sen pois?

Todellisuudessa julkisilla lohkoketjuilla, kuten Ethereum, on suuri määrä solmuja. Mitä enemmän solmuja verkko lisää, sitä enemmän laskentatehoa tarvitaan. Lisäksi uusia solmuja lisätään verkkoon joka ikinen päivä.

Tämä korkea laskentateho varmistaa, että lohkoketjun hakkerointi olisi melko hankala tehtävä. Pääasiassa siksi, että heidän käyttämänsä blockchain-hakkerointityökalu ei pysty tarjoamaan niin paljon laskentatehoa muiden solmujen voittamiseksi.

Lisäksi kaikki alustat, jotka eivät käytä PoW: ää, ovat turvallisella puolella, ja jos se on yksityinen tai yhdistetty, olet varmasti selvä.

Ei niin suositut julkiset lohkoketjut voivat olla tärkein kohde täällä. Vuonna 2018 hakkerit yrittivät vetää 51%: n hakkeroinnin estoketjun hyökkäyksen Monacoiniin, Vergeen jne.

Hyödyttää se hakkereita millään tavalla?

Jos julkinen estoketju ei ole niin suosittu, sen kryptovaluutan arvo olisi pieni. 51 prosentin hyökkäyksellä he epäilemättä saisivat kolikoita, mutta voitto olisi paljon pienempi. Toisaalta suositun julkisen alustan hakkerointi lohkoketju vaatii huomattavan määrän laskentatehoa, ja pitkällä aikavälillä se maksaa enemmän kuin voitto.

 • Blockchain-protokollakoodivirheet

Toinen esimerkki tässä hakkeroinnin lohkoketjuoppaassa olisi protokollalähdekoodien mahdolliset puutteet. No, lohkoketju on monimutkainen järjestelmä, ja siinä voi olla vikoja myös protokollakoodeissa. Katsotaanpa esimerkki tästä aiheesta, jotta ymmärrämme sen paremmin. Tämä on yksi blockchainin haitoista.

Vuonna 2010 oli blockchain-hakkerointiskenaario, jossa he käyttivät väärin koodia Bitcoin-protokollassa. Todellisuudessa Bitcoin-tapahtumia tarkistava koodi oli viallinen. Koodi ei ilmeisesti toimi, jos tulos on liian suuri, ja se aiheuttaa ylivuotoa yhteenvedossa.

Tämän seurauksena hakkeri käytti sitä hyödyksi ja loi 184,467 miljardia kolikkoa. Bitcoiinien enimmäistarjonta on kuitenkin 21 miljoonaa! Saatuaan selville, luoja Satoshi Nakamoto ja toinen kehittäjä Gavin Andersen korjasivat ongelmat nopeasti muutamassa tunnissa.

Lisäksi he haittasivat huonoa ketjua luomaan hyvän ketjun ja neuvoivat muita käyttäjiä välttämään hakkerin luomaa ketjua. Kaiken kaikkiaan se oli hyvä säästö.

Mutta meidän on sanottava, että joku, joka tekee samanlaisen hakkeroinnin lohkoketjuohjelman samalla menetelmällä, on tällä hetkellä melko arvaamaton.

Jokaisella, joka haluaa hyökätä tällaisen virheen avulla, on oltava edistynyt taito ongelman tunnistamiseksi, puhumattakaan siitä, että siihen tehdään muutoksia. Koska lohkoketju on hienostunut foorumi, se on melko mahdotonta.

Lisäksi nyt blockchain-kehittäjät tarkistavat koodinsa perusteellisesti ennen käynnistämistä, mikä estää tehokkaasti tällaisen sotkun.

 • Älykkäät sopimusvirheet

Tämä on toinen viallinen kooditilanne, joka voi johtaa hakkeroinnin estoketjuihin. Se on pikemminkin ohjelman hakkerointi verkossa kuin koko käyttöympäristö. Tällainen blockchain-hakkerointi voi kuitenkin jättää vakavan vaikutuksen.

Älykkäät sopimukset ovat kauhean suosittuja ja toimivat melko monilla blockchain-alustoilla. Jos määrität ehdot ennalta, se voi siirtää varoja näiden sääntöjen perusteella. Lisäksi, koska ne ovat blockchainissa, kukaan ei voi muokata niitä, kun ehdot on asetettu.

Lisäksi loppujen lopuksi ehdot täyttyvät, se voidaan suorittaa automaattisesti, ja ne saavat myös pysyvän paikan pääkirjaan. Joten kukaan ei voi tosiasiallisesti peruuttaa suoritusta. Kuitenkin, jos jotenkin, älykäs sopimuskoodi on täynnä vikoja, hakkerit voivat hyödyntää sitä.

Hyvä esimerkki olisi hyökkäys DAO: ta vastaan. Vuoden 2016 aikana Ethereum-yhteisö loi DAO: n hallinnoimaan sijoitusrahastoja ja auttamaan heitä hallitsemaan ehdotuksia paremmin. He käyttivät kuitenkin älykkäitä sopimuksia DAO: n hallintaan.

Vaikka Ethereum-järjestelmäprotokolla toimisi täydellisesti, älykkäässä sopimusohjelmassa oli virhe. Todellisuudessa vika antoi käyttäjän pyytää rahaa DAO-tililtä eikä tallentaa sitä pääkirjaan. Tämäntyyppinen DAO-hakkerointi on suuri uhka blockchain-turvallisuudelle.

Hacker tarttui siihen ja otti verkosta 60 miljoonaa dollaria. Tämän tapahtuman jälkeen Ethereum halusi kovasti nollata järjestelmän. Joten Ethereum, jonka näet nyt, on oikeastaan ​​tuon kovan haarukan tulos. Jotkut ihmiset käyttävät kuitenkin edelleen vanhaa ketjua, jota kutsutaan nimellä Ethereum Classic.

Näiden näkökulmasta muut kysymykset, kuten blockchain-lompakoiden hakkerointi tai muut blockchainiin liittyvät palvelut, voivat hakata. Meidän on sanottava, että sama on myös kaikilla muilla.

 • Sybil Attack

Se on toisenlainen hyökkäys, jossa yksiköllä voi olla valtava määrä solmuja yhdessä verkossa. Solmujen lukumäärällä yksikkö voi yrittää täyttää verkon virheellisillä tai virheellisillä tapahtumilla ja häiritä toimintaa.

Hakkerit voivat käyttää erilaisia ​​blockchain-hakkerointityökaluja tähän. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että tämä hyökkäys on edelleen teoreettinen. Sen estäminen on kuitenkin paljon yksinkertaisempaa. Jos yrityksen lohkoketjualustat voivat tehdä valtavan määrän solmujen omistamisesta kallista protokollien ja algoritmien avulla, voimme sanoa, että hakkerit eivät voi käynnistää hyökkäystä.

 • Reittihyökkäys

Se on enemmän sisäistä hyökkäystä kuin tulevaa ulkopuolelta. Vaarantunut Internet-palveluntarjoaja on tämäntyyppisen hakkeroinnin perimmäinen syy. Hakkerit voivat siepata estoketjun viestintäkanavia tinkimällä tai tekemällä yhteistyötä Internet-palveluntarjoajan kanssa.

Vaikka solmuja on mahdollista ajaa mistä päin maailmaa tahansa, solmujen juokseminen on nykytilanteessa kauheasti keskitetty. Nämä Internet-palveluntarjoajat suorittavat yleensä liikenteen kuormituksen, ja nämä pääsypisteet ovat haavoittuvia.

Signaalien sieppaaminen näillä kanavilla häiritsisi viestintää ja voisi sitten manipuloida tapahtumaprosessia. Hakkerit voivat myös jakaa verkon erillisiin paloihin ja käyttää kolikoita hyvään yhdessä näistä. Myöhemmin, kun he poistavat osion, pienempi ketju peruutetaan automaattisesti.

Sikäli kuin on kyse, tällaisista hyökkäyksistä ei ole toistaiseksi ilmoitettu.

 • Suora palvelunesto

Täällä hakkerit voivat tulvia verkon, jossa on paljon liikennettä, ja häiritä oikeutettuja pyyntöjä saamasta resursseja. Mielestämme näet tällaisen hyökkäyksen päivittäin keskitettyihin yrityksiin.

Todellisuudessa menetelmä on lähettää edelleen suuri määrä pyyntöjä yrityksen palvelimelle, antamatta sille aikaa selviytyä lisääntyneestä liikenteen kasvusta. Tämän seurauksena kaistanleveys loppuu ja palvelin kaatuu.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että hakkerit eivät voi todellakaan varastaa mitään pikemminkin kuin vain vahingoittaa verkkotoimintaa. Monet blockchain-ratkaisut voivat suojata sitä tehokkaasti tällaiselta hyökkäykseltä.

Blockchainin tai salausvaihdon hakkerointi?

Kuten jo havaitsit, useimmat esimerkit lohkoketjun hakkeroinnista ovat pääasiassa salauspörssiä tai mitä tahansa alustaa, joka sattuu tarjoamaan kryptovaluuttoja. Siten suurin osa uusista tulokkaista pyrkii sekoittamaan nämä salauksenvaihto-hakkeroinnit ja hakkerointiestoketjut.

Sinun on kuitenkin tiedettävä, että näiden kahden välillä on hieman eroa. Katsotaanpa, miksi ne ovat erilaisia ​​-

Todellisuudessa suurimmalla osalla julkisista lohkoketjuista on hyvin erilainen teknologiaarkkitehtuuri kuin toisella. Joten ne eivät ole yhteentoimivia. Siksi et voi itse asiassa tehdä kauppaa bitcoin-alustalla Ethereumia käyttämällä.

Täten tässä salausvaihto tulee esiin. Todellisuudessa nämä tarjoavat sinulle alustan, jossa voit käyttää melkein mitä tahansa kryptovaluutta. Voit jopa muuntaa kryptovaluutan toiseen. Vaikka ne helpottavatkin, ovat kuitenkin kolmannen osapuolen palveluntarjoajia.

Siten kaupankäynti on erittäin helppoa; Heillä ei kuitenkaan ole tarvittavaa tietoturvaa keskitettyihin palvelimiinsa. Ja tällä tavalla hakkerit, jotka käyttävät blockchain-hakkerointityökalua, voivat hakkeroida nämä tunnukset helposti ongelmitta. Todellisuudessa löydät blockchain-riskit, kun aloitat sen käytön.

Kun he hyökkäävät näihin salauksenvaihtoihin, se ei kuitenkaan tarkoita, että ne hakkeroivat lohkoketjua. Sen sijaan se on vain hyökkäys keskuspalvelimelle, eikä sitä pidetä hakkerointi blockchain-tekniikkaa.

Siirrytään seuraavaan segmenttiin tässä lohkoketjun hakkeroitumisoppaassa.

Käyttäjät ovat yhtä syyllisiä tai jopa enemmän!

Kun joku kysyy, “voidaanko blockchain hakkeroida”, vastaus olisi harmaa alue. Kaikissa tapauksissa huomaat kuitenkin, että useimmissa tapauksissa käyttäjät ovat syyllisiä, ja joskus he ovatkin syy miksi blockchain-hakkerointi tapahtuu ensinnäkin.

Todellisuudessa blockchain-tekniikka tarjoaa melko vankan järjestelmän, ja on ollut vain muutama onnistunut tapa hakata blockchain-tilanteesta. Useimmiten käyttäjät menettävät kuitenkin valtavan määrän rahaa. Mutta miten?

No, blockchain-tekniikan turvallisuus on aluksi melko vankka. Unohdat kuitenkin järjestelmän haavoittuvimman sisäänkäynnin – käyttäjät.

Saatat ajatella, voidaanko blockchain-lompakko hakkeroida, ja minun on sanottava – KYLLÄ!

Eri sisääntulopisteissä, kuten keskuksissa, lompakoissa ja muissa kolmannen osapuolen palveluissa, joita käyttäjät käyttävät, on yleensä haavoittuva suojausprotokolla. Monet käyttäjät eivät edes edes erota yksityistä avainta ja julkista avainta. Siksi he voivat paljastaa yksityiset avaimensa muille ja menettää kaiken omaisuutensa.

Haluatko tietää yksityisten ja julkisten avainten eroista? Tässä on opas yksityiseen ja julkiseen avaimeen.

Siksi hakkerit voivat helposti käyttää blockchain-hakkerointityökalua hakkeroimaan järjestelmään ja varastamaan miljoonia varoja.

Meidän on sanottava, että suurin osa skenaarioista, jotka sisällytimme tähän hakkeroinnin lohkoketjuoppaaseen, ovat teoreettisia. Jopa niin, että blockchain-alustat puolustavat näitä ilman ongelmia reaaliajassa. Salaushakkeroinnin korkea taso tapahtui pääasiassa siksi, että ihmiset eivät ole niin suuria valppaana.

Monet käyttäjät pyrkivät käyttämään salasanoja uudestaan, käyttämään Internetiä huolimattomasti, joutumaan tietojenkalasteluyritysten uhriksi, laiminlyöneet epätavallisen käyttäytymisen, käyttävät laitteitaan heikossa paikassa jne. Kaikki nämä voivat johtaa hakkeroinnin estoketjuihin melko helposti.

Voitko todella voittaa hakkereita?

On monia viimeaikaisia ​​startup-yrityksiä ja yrityksiä, jotka käsittelevät blockchain-hakkerointia. Lisäksi on olemassa joitain lopullisia tapoja parantaa arkkitehtuurin yleistä turvallisuutta. Sekä kehittäjillä että käyttäjillä on kuitenkin valtava peli tässä. Enemmän, blockchain-ominaisuudet voivat epäilemättä auttaa hakkerin voittamisessa, jos käytät sitä oikealla tavalla. Katsotaanpa mitä nämä ovat –

 • Tarkastus – Tarkastusprosessit, jotka tarkistavat blockchain-protokollakoodit voimakkaasti ennen käynnistämistä. Kaikenlainen väärä tai huono koodi havaitaan melko helposti. Enemmän, jos pystyt tuomaan tekoälyn sekoitukseen, se olisi erittäin tarkka.
 • Testaa tyhjentävästi – Älykkäät sopimuskoodit on testattava tyhjentävästi mahdollisten porsaanreikien poistamiseksi. Ilman tuhansia reaaliaikaisia ​​testejä kukaan ei voi selvittää, onko siinä vikoja vai ei.
 • Yksityisyys – Käyttäjien on pidettävä yksityinen avain yksityisenä eivätkä jaa sitä kenenkään muun kanssa. Ei ole mitään sanomista siitä, mistä yksityiset avaimesi voivat vuotaa. Joten, pidä se turvallisessa paikassa kaukana kaikista muista.
 • Valppaus – Käyttäjien ei tulisi käyttää toistuvia salasanoja tai kirjautua sisään vieraalta laitteelta. Se antaisi hakkereille mahdollisuuden käyttää tiliäsi väärin.
 • Seurantavaihtoehdot – Blockchain-alustoilla tulisi olla valvontavaihtoehdot epänormaalien toimintojen havaitsemiseksi nopeasti.
 • Ajantasalla – Blockchain-suojausprotokollien tulisi olla ajan tasalla mahdollisimman nopeasti. Se varmistaa, ettei ohjelmiston kannalta ole haavoittuvuutta.
 • Konsensusalgoritmit – Blockchainin tulisi käyttää hakkeroinnin vastaisia ​​konsensusalgoritmeja.
 • Jatkuvat raportit – Verkon käyttäjien tulee ilmoittaa järjestelmän virheistä heti havaittuaan ne. Jos käyttäjät kohtelevat järjestelmää omana, se pysyisi turvassa myös heille.

Loppuhuomautus

No, voiko blockchainin hakata tai ei, on aluksi melko monimutkainen kysymys? Itse tekniikka on paljon parempaa kuin mikään muu. Ja kuten tiedämme, se on edelleen aivan uusi tekniikkaklubille. Siksi sillä on varmasti myös joitain puutteita.

Suurin osa sen puutteista voidaan kuitenkin voittaa, jos blockchain-yritykset alkavat harkita laatua enemmän kuin määrää.

Tässä huomautuksessa monet yrityslohkoketjut tarjoavat nyt korkeimman turvallisuustason ilman kaikkia puutteita. Ja ne näyttävät toistaiseksi varsin lupaavilta. Toivottavasti nämä alustat pystyvät torjumaan hakkeroinnin estoketjutilanteita ilman ongelmia.

Nyt kun tiedät riskeistä, mitkä ovat seuraavat vaiheesi? Haluatko tulla blockchain-turvallisuusasiantuntijaksi kaikkien näiden asioiden käsittelyssä? Ilmoittaudu Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurssillemme ja opi ratkaisemaan kaikki turvallisuuskysymykset kerralla!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map