Ymmärtäminen vertaisverkosta

Haluatko oppia vertaisverkosta? Jos teet niin, olet tullut oikeaan paikkaan, kun aiomme mennä perusteelliseen oppaaseen aiheesta ja ymmärtää sen vaikutukset erilaisiin suosittuihin tekniikoihin, mukaan lukien blockchain.

Tuhlaamatta enää aikaa, aloitetaan vertaisverkossa.

 

Mikä on vertaisverta (P2P)?

Vertaisverkot määritellään laitteiden ryhmäksi, jotka on yhdistetty toisiinsa luomaan verkko, jota usein kutsutaan vertaisverkoksi (P2P)..

Kun verkko on muodostettu, sitä voidaan käyttää tiedostojen jakamiseen ja tallentamiseen. Missä tahansa vertaisverkossa kaikilla solmuilla on yleensä sama teho ja ne voivat käyttää samoja tehtäviä.

P2P-verkon määritelmä muuttuu sen mukaan, mitä sektoria sitä käytetään. Rahoitussektorin tai tekniikan tapauksessa P2P-verkko voi tarkoittaa hajautettua verkkoa, jossa vertaisversiot voivat vaihtaa digitaalista omaisuutta tai kryptovaluuttoja.

Tämä antaa vertaisryhmille eli myyjille ja ostajille mahdollisuuden ostaa tai myydä ilman välittäjien tarvetta.

Välittäjien poistaminen on tässä avainasemassa. Myös erilaiset P2P-ympäristöt tai -alustat yhdistävät ikäisensä häiritsemättä itse prosessia.

Kaikki nämä tapahtuvat P2P-arkkitehtuurin takia. Rahoitussektorin lisäksi P2P: tä on useita käyttötapauksia.

P2P-konsepti ei myöskään ole uusi, koska sen ensimmäinen käyttötapaus juontaa juurensa 1990-luvulle, jossa sitä käytettiin ensimmäisen kerran ensimmäisissä tiedostojen jakamisohjelmissa.

Muut käyttötapaukset

Vertaisvertaiselle on muita käyttötapauksia, mukaan lukien vertaislainat, vertaisautojen vuokraus, vertaismaksut ja niin edelleen. Toinen hyödyllinen käyttötapaus on vertaisvakuutus.


Kuitenkin nyt P2P-verkot ovat kaikkialla, koska meillä on nyt yli 2000 salausvaluuttaa, jotka hyödyntävät näitä verkkoja.

P2P-verkkoja käytetään myös hajautetuissa tietokonesovelluksissa, kuten suoratoistoalustoissa, verkkohakukoneissa, verkkokaupoissa ja niin edelleen. Se on myös osa InterPlanetary File System (IPFS) -verkkoprotokollaa.

Blockchain-tekniikka on myös ollut edelläkävijä P2P-verkkojen käytössä. Kuten ehkä tiedät, blockchain on peer to peer -verkko, jossa ikäisensä voivat kommunikoida ja tehdä tapahtumia ilman keskitettyä viranomaista.

Sukelletaan enemmän aiheeseen oppimalla P2P: n toiminta.

 

Peer to peer: Kuinka se toimii?

Jotta saisimme paremman käsityksen vertaisverkoista, meidän on opittava, miten se toimii.

Joten miten vertaisverkko työskentelee?

Opitaan.

P2P-verkossa käyttäjät ovat itse vastuussa hajautetun verkon ylläpidosta. Koska kyseessä on vertaisverkko, ei ole tarvetta keskusviranomaiselle tai järjestelmänvalvojalle. Tämä tarkoittaa, että jokaisen solmun on toimittava sekä asiakkaana että palvelimena muihin palvelimen solmuihin. Jokaisella solmulla on kopio tiedostosta. Tällöin kukin solmu toimii palvelimena ja sen on joko ladattava tiedostoja muista solmuista tai ladattava ne muihin solmuihin.

Tämä työskentelytapa erottaa sen kaikista perinteisistä asiakas-palvelin-asetuksista. Asiakas-palvelin-asetuksissa on aina keskitetty palvelin, josta asiakas lataa tiedostoja.

Solmut käyttävät kiintolevyjä jaettujen tiedostojen tallentamiseen. Ohjelmistojen osalta he käyttävät sovelluksia, joita voidaan käyttää tietojen jakamiseen tai auttaa muita laitteita käsittelemään kyselyitä tiedostojen löytämiseksi tai lataamiseksi. Vertaisryhmien on toimittava missään olosuhteissa minkä tahansa tiedoston lähteenä.

 

Yksinkertainen asiayhteys

Joten yksinkertaistamiseksi voimme ajatella solmua, jolla on kaksi erillistä toimintoa. Ensimmäinen toiminto on toimia asiakkaana ladattaessa tiedostoja verkon muista solmuista.

Jälleen solmu voi toimia palvelimena, kun sitä vaaditaan palvelemaan tiedostoja muille solmuille. Tämä jakamis- ja vastaanottomuoto voidaan tehdä solmulla samanaikaisesti, mikä tekee P2P-verkosta niin tehokkaan ja nopean. Verkko pyrkii tehostumaan verkon kasvaessa.

Toisin kuin perinteiset mallit, P2P-hajautettu arkkitehtuuri on myös turvallinen ja voi torjua kyberhyökkäykset paljon paremmin. Tämä johtuu siitä, että P2P-verkossa ei ole keskeistä vikapistettä.

 

Vertaisverkkotyypit

P2P-verkkoja on kolme erilaista. Käydään läpi ne alla.

  • Rakentamattomat P2P-verkot
  • Strukturoidut P2P-verkot
  • Hybridi P2P-verkot

Rakentamattomat P2P-verkot

Strukturoimattomissa P2P-verkoissa solmuja ei ole järjestetty millään erityisellä tavalla. Tämä tarkoittaa, että solmujen välinen viestintä on luonteeltaan satunnaista. Siksi rakentamattomat P2P-järjestelmät soveltuvat parhaiten aktiviteetteihin, jotka vaativat paljon toimintaa. Esimerkiksi P2P: n tarjoama sosiaalinen alusta voi käyttää sitä, kun ihmiset voivat päättää lähteä tai liittyä verkkoon usein.

Rakenteettomilla P2P-verkoilla on kuitenkin haittapuoli, koska se vaatii paljon suorittimen ja muistin tehoa toimiakseen oikein. Laitteiston pitäisi pystyä suorittamaan suurin määrä tapahtumia verkossa, mikä tarkoittaa, että kaikki solmut ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa milloin tahansa. 

 

Strukturoidut P2P-verkot

Strukturoidut P2P-verkot ovat täysin päinvastaisia ​​kuin strukturoimattomat P2P-verkot. Tässä solmuilla on tapa olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tämä on mahdollista järjestäytyneen arkkitehtuurin takia, jota käytetään tiedostojen etsimiseen ja tehokkaaseen käyttämiseen sen sijaan, että etsitään satunnaisesti. Tämän tyyppisten jäsenneltyjen P2P-verkkojen toimimiseksi hash-toimintoja käytetään tietokantahakuihin.

Ei ole epäilystäkään siitä, että strukturoidut P2P-verkot ovat tehokkaampia. Heillä on kuitenkin myös jonkinlainen keskitys, koska he käyttävät järjestettyä arkkitehtuuria. Se tarkoittaa myös, että ne vaativat korkeampia huolto- ja asennuskustannuksia. Lopuksi, se on vankka verrattuna strukturoimattomaan P2P-verkkoon.

 

Hybridi P2P-verkot

Hybridi P2P-verkot ovat yhdistelmä vertaisarkkitehtuurista ja asiakas-palvelin-mallista. Tästä on hyötyä verkoissa, joissa he tarvitsevat P2P-ominaisuuksilla varustetun keskuspalvelimen.

Hybridi-P2P-verkot ovat tehokkaampia kuin strukturoidut ja strukturoimattomat P2P-verkot. Muita keskeisiä etuja ovat parempi lähestymistapa, merkittävä tehokkuus ja paljon muuta!

 

Hajautettu vs. hajautettu

Ennen kuin siirrymme seuraavaan osioon, meidän on ymmärrettävä, että kaikki P2P-verkot eivät ole hajautettuja. Tämä on mahdollista, vaikka tiedät, että P2P-arkkitehtuuri on luonnostaan ​​jaettu.

Hajautetut verkot tukevat keskusviranomaista verkkotoiminnan ohjauksessa. Keskusviranomaisen käyttö ei tee sitä täysin hajautetuksi. 

 

P2P: n rooli lohkoketjuissa

Vertaisverkko on aina ollut vasta julkaistun tekniikan, Bitcoinin, ydin. Itse asiassa Satoshi Nakamoto itse käytti artikkelissaan termiä ”Peer-to-Peer”, jossa se määritti Bitcoinin P2P: n elektroniseksi kassajärjestelmäksi..

Bitcoin esitteli avainkonseptilohkoketjun, jossa P2P hallinnoi jaettua pääkirjaa nimeltä blockchain. On selvää, että P2P-arkkitehtuurin ja blockchain-tekniikan välillä on yhteys.

Voit helposti sanoa, että näin kryptovaluutat toimivat ja asettavat itsensä saataville melkein kaikkialle maailmaan hetkessä. Se, että operaation suorittamiseen ei ole keskitettyä palvelinvaatimusta, tekee P2P-arkkitehtuurista ja blockchain-tekniikasta niin hämmästyttävän ja samanlaisen!

 

Lue myös

  • Miksi pankit rakastavat Blockchainia, mutta eivät Bitcoinia?

  • Blockchain-tekniikan 10 haittaa

Kuka tahansa voi osallistua Bitcoin-verkkoon ja auttaa vahvistamaan ja tarkistamaan lohkoja, samanlainen kuin avoin P2P-verkko, jossa kuka tahansa voi liittyä ja osallistua verkkoon.

Kun kyseessä on estoketjut, on tärkeää ymmärtää, että keskusviranomaisen ei tarvitse tallentaa tai käsitellä tapahtumia.

Sama pätee Bitcoin-verkkoon, jossa ei ole keskusviranomaista. Kaikki verkossa tehtävät tallennetaan digitaaliseen kirjanpitoon, johon kaikki julkiset toiminnot tallennetaan.

Jos joku yrittää pelata dataa ja yrittää muokata sitä, se johtaa haitalliseen toimintaan, jossa verkko pystyy pysähtymään. Se hävittää virheelliset tiedot.

Vielä yksi tapa, jolla P2P-verkolla on vaikutusta lohkoketjuihin, on se, kuinka solmut osallistuvat verkkotoimintoihin. Kaikilla solmuilla ei ole samaa roolia. On solmuja, joilla on eri roolit.

Esimerkiksi on olemassa täysiä solmuja, jotka pystyvät todentamaan tapahtumat verkon asettaman konsensusalgoritmin avulla. Ne auttavat parantamaan verkkoa. Täydelliset solmut ovat myös vastuussa täydellisen ja päivitetyn kopion saamisesta blockchainin pääkirjasta. 

 

P2P-arkkitehtuurin edut Blockchainsissa

Ei ole epäilystäkään siitä, että lohkoketjuissa käytetty P2P-arkkitehtuuri tuo paljon etuja. Esimerkiksi arkkitehtuuri on turvallisempi kuin asiakas-palvelin. Esimerkiksi sillä, että ei ole keskeytyspistettä ja jolla on suuri määrä solmuja, jotka on jaettu verkon yli, Palvelunestohyökkäys(DoS) -hyökkäykset eivät ole mahdollisia.

Toinen etu on tietojen muuttumattomuus, jolloin kerran kirjoitettua tietoa ei voida muuttaa. Mitä suurempi verkko, sitä vähemmän mahdollisuuksia sitä voidaan muuttaa. Tietojen muuttamiseksi yhden yksikön on ohjattava suurinta osaa solmuista 51 prosentin hyökkäyksen suorittamiseksi.

Lohkoketjut, joissa käytetään P2P-arkkitehtuuria, pystyvät nyt toimimaan itsenäisesti ilman mitään keskusviranomaisen sensuuria. Vertailun vuoksi pankit vaativat täydellistä hallintaa tietojesi suhteen, ja ne voivat myös rajoittaa sinua tekemästä liiketointa, jos haluavat.

 

P2P-verkkojen rajoittaminen lohkoketjuissa

P2P: n osallistumiseen blockchainiin liittyy myös rajoituksia. Yksi merkittävimmistä haitoista on vaatimus laskentatehosta. Tämä johtuu siitä, että keskuspalvelinta ei ole, ja jokainen solmu toimii sekä asiakkaana että palvelimena. Ei ole epäilystäkään siitä, että tätä lähestymistapaa käyttämällä parannetaan turvallisuutta ja tehokkuutta. Silti sillä on haittoja, kuten laajamittaisen käyttöönoton ja skaalautuvuuden puute.

Globaali yhteisö yrittää ratkaista ongelman monimutkaisempien ratkaisujen avulla, kuten salamaverkko, joka toimii bitcoin-verkon päällä ja huolehtii tapahtumien vahvistamisesta.

Haluamme keskustella vielä yhdestä rajoituksesta, joka sisältää kovan haarukan tapahtumat. Vaikka estoketjut ovat turvallisia, ne eivät ole 100% turvallisia. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan hakata ja kuka tahansa voi muokata sitä. Hard fork -tapahtuma tarkoittaa myös sitä, että kuka tahansa voi ottaa kopion tiedoista ja muokata niitä vaatimustensa mukaisesti – luoda uusi rinnakkaisverkkoketju. 

 

Johtopäätös

Peer to peer -arkkitehtuuri on täällä pysyä. Loppujen lopuksi se antaa yhden upeimmista tekniikoista, mukaan lukien blockchain. Sitä voidaan käyttää myös monin tavoin eri käyttötapauksissa. Tällä hetkellä sitä käytetään enimmäkseen kryptovaluutoissa ja blockchain-ratkaisuissa. Yhdessä lohkoketjun kanssa se tarjoaa paremman turvallisuuden, muuttumattomuuden, hajauttamisen ja vapauden.

Joten mitä mieltä olet vertaisverkoista ja niiden roolista blockchain-tekniikassa? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map