15+ käytännön lohkoketjun käyttötapausta vuonna 2021

Tässä artikkelissa keskustelemme käytännön blockchain-käyttötapauksista aina terveydenhuollosta, pankkitoiminnasta, kiinteistöistä ja muusta!

Olemme vuonna 2021! Uuden vuosikymmenen alku avaa paljon mahdollisuuksia.

Blockchain-tekniikka voi tarjota yrityksille ja hallituksille mahdollisuuden tuoda lisää muutoksia jo laajeneville markkinoille.

Teoriatyöstö voi antaa sinulle vastauksia, jotka voivat tyydyttää tietyn osan yleisöstä. Asiat voivat kuitenkin toimia toisin, kun kyse on käytännön maailmasta.

Yksi parhaista tavoista ymmärtää blockchainia on tarkastella blockchainin ja sen tarjousten käytännön käyttötapauksia. Siksi tarkastelemme parhaita käytännön blockchain-käyttötapauksia.

Ilmoittaudu nyt: Enterprise Blockchains Fundamentals -kurssi

Blockchainin parhaat käytännölliset käyttötapaukset

Ennen kuin aloitamme, katsotaanpa blockchainin lyhyt esittely.

Mikä on Blockchain-tekniikka?

Jos et ole koskaan kuullut blockchainista, älä huoli. Yritämme selittää se mahdollisimman yksinkertaisesti.

Blockchain on vertaisverkko, joka voi olla vuorovaikutuksessa, kommunikoida ja siirtää tietoja riippumatta keskitetystä kokonaisuudesta. Blockchainin tärkeimpiä piirteitä ovat läpinäkyvyys, turvallisuus, muuttumattomuus ja hajauttaminen.

Lohkoketju käyttää konsensusalgoritmia, joka varmistaa, että verkon sisällä suoritetut tapahtumat ovat kelvollisia ja todennettuja kaikkien näiden saavuttamiseksi..

Katsotaanpa yksinkertaisempaa esitystä.

Voit visualisoida lohkoketjun Zynga-tornina. On pieniä paloja, jotka pitävät koko tornia. Jos poistat yhden lohkon, koko torni putoaa. Tämä tarkoittaa, että tornin eheys rikkoutuu, jos yksi lohko poistetaan tai muutetaan. Lohkoketju toimii samalla tavalla kuin kukin lohko tarkistetaan edellisen lohkon avulla. Tietojen eheys tekee blockchainista niin hämmästyttävän!


Palataksemme nyt blockchainin todellisiin käyttötapauksiin, aloitetaan luettelo parhaista yrityksen blockchain-käyttötapauksista.

Blockchainin käyttötapaukset toimialoittain

On niin paljon yrityksiä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa yrityksissään. Tarkastellaan joitain toimialoittaisia ​​blockchain-käyttötapauksia.

Toimitusketjun seuranta

Yksi parhaista käytännöistä blockchainin käyttötapauksissa on toimitusketjun seuranta. Toimitusketju on olennainen osa talouttamme.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka saat leivän aamulla? Kaikki johtuu moitteettomista toimitusketjujärjestelmistä, jotka on toteutettu kaikkialla, missä asut. Jos toimitusketju ei toimi kunnolla, saat viivästyneitä tuotteita tai ei tuotteita.

Toimitusketjun ongelma voi myös johtaa pulaan. Toimitusketjun ongelmat eivät kuitenkaan pääty tähän. Yksi suurimmista huolenaiheista yrityksesi ja sinun kaltaisiisi kuluttajille on päästä eroon väärennöksistä tai petostuotteista, jotka voivat päästä toimitusketjuun markkinoiden petoselementtien avulla.

Ratkaisu? Arvasit sen – blockchain. Toimitusketjun lohkoketju tarjoaa muuttumattomuuden ja kyvyn seurata toimitusketjun tuotteita koko matkansa ajan.

Se tarjoaa yrityksille riittävästi avoimuutta tuotteiden seuraamiseen. Yritykset voivat seurata toimitusketjun petoselementtejä ja selvittää toimitusketjuun kuuluvista tehottomuudesta. Tämä tarkoittaa, että he voivat parantaa toimitusketjua seuraamalla sitä lohkoketjun kautta. Toimitusketjun seuranta on käytännöllisin tapa käyttää lohkoketjua.

Jos olet utelias kuinka blockchainilla on merkitystä toimitusketjun ja hallintatoimintojen kannalta, sinun on ilmoittauduttava yrityslohkoketjuihimme ja toimitusketjun hallintakurssillemme nyt!

Maksujen käsittely ja rahansiirrot

Toinen blockchainin reaaliaikaisista sovelluksista on maksujen käsittely. Milloin viimeksi yritit siirtää rahaa toiselle maalle asuvalle henkilölle? Jos teit niin, tiedät kuinka vaikeaa on lähettää rahaa ulkomaille.

Jos työskentelet eri maassa, siitä tulee aivan uusi ongelma. Rahansiirto ulkomaille voi myös hyödyntää paljon maksuja. Tämä tekee ulkomailla ansaitsevien ihmisten tulot pienemmiksi kuin ansaitsevat. Tämän lisäksi sinun on myös odotettava muutama päivä ennen kuin tapahtuma on suoritettu. Pankit ja valuuttasäännöt asettavat kaikki nämä rajoitukset.

Blockchain on selvästi ratkaisu rahansiirtoihin, etenkin ulkomaisiin rahansiirtoihin. Ne voivat säästää vaivaa, sillä blockchainin avulla voit tehdä välittömiä siirtoja jopa rajojen yli.

Pankit käyttävät myös kryptovaluuttoja ulkomaisten varojen hoitamiseen, koska ne ovat nopeita ja maksavat vähemmän kuin perinteisemmällä tavalla. Ripple on yksi kryptovaluutoista, joita pankit valvovat rahansiirtojen suorittamiseksi. Sitä käytetään suurelta osin pankkien välisiin siirtoihin.

Tämä on yksi hienoimmista käytännöistä ja blockchainin todellisista käyttötapauksista.

Digitaalinen identiteetti

Toinen blockchainin reaaliaikaisista sovelluksista on digitaalinen identiteetti. Identiteetti on yksi yhteiskuntamme suurimmista haasteista. Identiteetin ympärillä on selvästi paljon melua. Ihmisten on pidettävä mukanaan asiakirjoja koko ajan pienimpienkin tehtävien suorittamiseksi.

Yritykset ympäri maailmaa kärsivät myös yhtenäisen digitaalisen identiteettijärjestelmän tarpeesta. Jos työskentelet suurissa yrityksissä, olisit jo havainnut identiteetin työpaikallasi. Yritykset ovat haluttomia käyttämään biometristä identiteettijärjestelmää.

Työympäristön lisäksi väestö haluaa myös järjestelmän, joka auttaa heitä tunnistamaan turvallisimmalla tavalla.

Vastaus on blockchain-pohjainen digitaalisen identiteetin järjestelmä. Suuret yritykset tunnustavat myös käyttötapauksen ja pyrkivät kehittämään sovelluksia, jotka luovat digitaalisen identiteetin työntekijöilleen ja maailmalle. Työ globaalin identiteetin luomiseksi on kaukana nyt, mutta työ on jo alkanut oikeaan suuntaan.

Rojaltisuoja ja tekijänoikeus

Tekijänoikeus on myös yksi sektori, joka vaatii huomiota lohkoketjujen kaltaisilta. Jos olet osa sisällöntuottajien teollisuutta, tiedät kuinka vaikeaa on suojata luomustasi.

Tekijänoikeuksilla on monia tapoja, mutta se ei tarkoita, että työsi on aina suojattu. Kirjoitit esimerkiksi e-kirjan ja halusit levittää teoksiasi Amazonin kaltaisilla alustoilla.

Ostaja ostaa kirjan ja jakaa sen sitten tietämättäsi erilaisista PDF-tiedostoista. Myös muut käyttäjät lataavat kirjaa ja jakavat sitä ilman sinun tietosi. He rikkovat copywriting-sääntöjä, mutta niitä on vaikea havaita ja sitten rangaista.

Yksi parhaista tavoista tarjota tekijänoikeus- ja rojaltisuoja on käyttää blockchainia. Blockchain tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan tarjoamalla sisältöä verkon kautta. Koska estoketju on laaja verkosto, joka tarjoaa läpinäkyvyyttä, kaikista, jotka yrittävät rikkoa tekijänoikeuksia, voidaan ilmoittaa automaattisesti ja suorittaa tekijänoikeuslakien mukaisesti. Sama voidaan sanoa rojaltisuojasta, jossa luoja saa maksun luomuksistaan.

Kyberturvallisuus

Mikään foorumi tai tietojärjestelmä ei voi olla 100% turvallinen. Siksi kyberturvallisuus on yhtä monimutkaista kuin nyt. Voimme kuitenkin nähdä paremman “kyberturvallisuuden” tulevaisuudessa. Se on mahdollista blockchainin avulla. Blockchainilla voi olla ratkaiseva rooli paljon järjestelmäturvaa ratkaistaessa. Blockchainin käyttö turvallisuudessa voi kuitenkin kestää enemmän aikaa.

Blockchain voi parantaa kyberturvallisuutta käyttämällä hajautettuja tallennusratkaisuja. Koska tietoja tallennetaan hajautetusti, hakkereille ei ole yhtä hyökkäyskohtaa. Suurimman osan ajasta yritykset luottavat voimakkaasti keskitettyyn järjestelmään, joka ei ole ihanteellinen tapa tallentaa tietoja – ainakin turvallisuuden kannalta.

Voimme myös nähdä DNS-turvallisuuden parantuvan hajauttamisen avulla. Se voi auttaa vähentämään DDoS-hyökkäyksiä. Muut järjestelmän näkökohdat, kuten viestit, voivat myös lisätä turvallisuutta. Muuttamattomuus tarkoittaa myös sitä, että hakkerit eivät voi tehdä petoksia tai tietovarkauksia. Kyberturvallisuuden estoketjun käyttö on yksi suurimmista haasteista.

Ilmoittaudu nyt: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurssi

Digitaalinen äänestys

Äänestysjärjestelmät on aina tutkittu kaikkialla maailmassa. Joskus ne tutkitaan avoimuuden tai äänestysnopeuden perusteella. On tavallista, että ihmiset seisovat jonossa tunteja ennen kuin saavat mahdollisuuden äänestää. Tämä ei ole terveellinen tapa äänestää, varsinkaan erityisille ihmisille, jotka eivät voi seistä jonossa niin kauan.

Tässä tulee digitaalinen äänestys. Digitaalisen äänestyksen idea johtuu lohkoketjusta. Koska lohkoketju tarjoaa läpinäkyvyyttä, muuttumattomuutta ja turvallisuutta, se on ihanteellinen järjestelmä / foorumi äänestyksen suorittamiseksi.

Kiinteistöt

Kiinteistöt eivät ole parhaimmillaan. Juuri nyt, jos haluat tehdä ostoksen, sinun on käytävä läpi pitkä prosessi dokumentoinnissa, vahvistuksessa ja omistajuuden siirtämisessä. Tällä hetkellä on paljon paperityötä, kun ostetaan tai myydään kiinteistöä. Tämän lisäksi sinun on myös tehtävä tarkastustyö molemmille osapuolille. Jos otat lainaa, asiat monimutkaistuvat, kun lisää paperityötä on tehtävä.

Viimeisenä on myös mahdollisuus saada petos. Petos tapahtuu yleensä myyjiltä, ​​jotka myyvät omaisuutensa useille osapuolille samanaikaisesti, mikä tekee heistä vaikeasti kiinni.

Kaikkien näiden ongelmien ratkaisemiseksi meillä on blockchain käsissämme. Jos haluat joskus ostaa talon nopeammin, sinun on otettava blockchain. Blockchain tarjoaa mahdollisuuden merkitä todellisia resursseja. Tämä tarkoittaa sitä, että myyjät voivat myydä maansa tai omaisuutensa älykkäiden sopimusten avulla.

He voivat luoda oikeudellisen prosessin koodaamalla sen älykkääseen sopimukseen ja suorittaa sen sitten, kun ehdot täyttyvät. Esimerkiksi jos ostaja maksaa summan, kiinteistön laillinen omistaja siirtyy ostajalle muutamassa minuutissa. Kiinteistöjen estoketju voi myös tarjota mahdollisuuden poistaa petokset varmistamalla avoimuus, muuttumattomuus ja turvallisuus.

Terveydenhoito – lääketieteellinen kirjanpito

Toinen tapa, jolla lohkoketju voi olla hyödyllinen, on tarjota tapa hoitaa lääketieteellistä kirjanpitoa. Potilaiden on vaikea pitää asiakirjaansa ehjinä ja samassa paikassa. Asiakirjat monimutkaistuvat ajan myötä, ja jos vierailet useilla lääkäreillä, sitä on vaikea ylläpitää. Lisäksi, jos olet osa terveydenhuollon laitosta, tiedät kuinka vaikeaa on tehdä kirjanpitoa.

Blockchainin avulla kaikkeen pääsee mistä tahansa. Potilastiedot voidaan tallentaa lohkoketjuun. He voivat käyttää sitä milloin tahansa ja päivittää sen käydessään lääkärin luona. Lääkärit voivat myös olla varmoja tarkastellessaan potilaan tietoja. Kaiken kaikkiaan se on win-win-tilanne sekä potilaille että lääkäreille.

Tämä on täydellinen esimerkki terveydenhuollon estoketjun käytännön tapauksista.

Terveydenhuolto – lääkkeiden seuranta

Blockchain-käyttö kattaa myös vielä yhden terveydenhuollon kipupisteen. Se voi auttaa seuraamaan lääkkeitä. Näin tekemällä väärennetyt lääkkeet voidaan poistaa lääkkeiden toimitusketjusta. Tämä on mahdollista, koska blockchain tallentaa tietoja. Kun uusi lääke kirjataan toimitusketjuun, se tuottaa joukon tietoa, mukaan lukien hash-numero, joka on tallennettu lohkoketjuun.

Jos joku yrittää vaihtaa lääkettä toimitusketjussa, hash-numero ei täsmää – mikä voi sitten kehottaa järjestelmää poistamaan sen toimitusketjusta.

Loppujen lopuksi sinä kuluttajana pääset lääkkeisiin, jotka ovat luonteeltaan aitoja. Yritykset hyötyvät myös tästä, koska se säästää miljoonia dollareita.

Vahvuuksien hallinta

Muita blockchainin käytännön käyttötapoja ovat omaisuudenhoito. Varainhoidossa kauppiaat voivat hallita ja käydä kauppaa varoilla. Tämä tekee siitä yhden riskialttiista kaupoista. Jokaisen osapuolen on oltava lähestymistavassaan hyvin metodologinen. Riskien vähentämiseksi jokaisella osapuolella on oltava avainhenkilöt varainhoitoa hoidettaessa. Tämä sisältää säilytysyhteisön, välittäjän tai toimitusjohtajan. He huolehtivat tietueista ja varmistavat, että virheitä ei pääse piiloutumaan näiden tietueiden hallinnassa.

Se on paljon työtä varainhoidon suorittamiseksi. Blockchain antaa omaisuudenhoitajille mahdollisuuden työskennellä tehokkaammin. He voivat käyttää estoketjua virheiden vähentämiseen ja varmistaa, että koko prosessi on sujuvampi kuin koskaan. Ne voivat tarvittaessa poistaa sovittelijoita.

Viihde

Sisällöntuottajana ei ole mahdollista tavoittaa oikeaa yleisöä sisällön jakelua ohjaavien välittäjien ja alustojen vuoksi. Esimerkiksi, jos olet musiikin kehittäjä, sinun on rekisteröidyttävä suosittuihin musiikkialustan laitteisiin, ja sitten he jakavat työsi. Tämä voi olla monin tavoin rajoittava johtuen käyttämästäsi algoritmista. Tämän lisäksi nämä välittäjäalustat ottavat myös hyvän määrän maksuja leikkauksena.

Blockchainin avulla muusikot voivat olla yhteydessä suoraan yleisöönsä ja myydä musiikkiaan suoraan heille ilman välittäjän tarvetta. On jo alustoja, jotka tarjoavat maksuvaihtoehtoja blockchainin kautta, ja jokainen perehtynyt kryptovaluuttaan, voi ostaa musiikkia blockchainin kautta.

Vakuutus

Vakuutuskorvaukset ovat seuraavana blockchain-sovellusten luettelossa. Todellisuudessa vakuutuskorvauksia voidaan parantaa myös blockchainin avulla. Vakuutus on yksi suurista toimialoista, jotka tarvitsevat uudelleen työtä. Blockchain voi auttaa juuri sitä. Tällä hetkellä, jos otat vakuutuksen, sinun on käytävä läpi suuria vaivoja, kun haet sitä.

Se vaatii yhteydenpitoa vakuutusmiehesi kanssa ja vaatii myös hyvän määrän asiakirjoja.

Korvausprosessia yksinkertaistetaan blockchainin avulla, koska se voi tallentaa tietoja turvallisesti ja siten voidaan vahvistaa vaatimuksen käsittelyä varten. Kun vaatimukset on lähetetty blockchain-verkkoon, vaatimukset lähetetään sitten asianomaisille osapuolille. Sitten osapuolet käyvät läpi tiedot ja vapauttavat vakuutuksen.

Älykkäät sopimukset voivat myös auttaa parantamaan korvausprosessin automatisointia, jossa käyttäjä voi yksinkertaisesti tehdä korvausvaatimuksia ja saada korvausvaatimukset hyväksyttyään. Tämä voidaan saavuttaa tietyntyyppisissä vakuutuksissa, mutta ei kaikissa. Kuten näette, vakuutusten estoketju voi tarjota paljon mahdollisuuksia.

Koulutus

Tutkinnot ovat keskeinen osa koulutusjärjestelmäämme.

Se tarjoaa pätevyyttä jonkun taidoille ja tarjoaa käsityksen siihen, mihin hän kykenee. Niitä on kuitenkin vaikea tarkistaa ja kantaa. Se on myös helppo huijata ja se voi johtaa tapauksiin, joissa ehdokkaat saavat työpaikkoja, joita he eivät ansaitse. Ratkaisu kaikkiin näihin on lohkoketjulla toimiva jakelu-varmennusjärjestelmä.

Ehdokkaat voivat nyt saada digitaaliset todistukset ja tutkinnot. Kaikki nämä luodaan digitaalisesti blockchainin avulla. Ne liittyvät ehdokkaan digitaaliseen identiteettiin ja voidaan siten tarkistaa milloin tahansa. Sertifikaatit ovat myös henkilön käytettävissä missä tahansa, mikä tekee niistä helpommin hallittavissa ja helpommin käytettävissä.

Tämä blockchainin käytännön käyttötapaus voidaan toteuttaa maailmanlaajuisesti yliopistojen, verkkokurssien ja muun keskuudessa!

Logistiikka

Logistiikka on yksi suurimmista teollisuudenaloista, joka tarvitsee dramaattista muutosta tällä hetkellä. Todellisuudessa tämä ala käsittelee paljon asioita, mikä on käytännössä ylivoimainen. Tässä tapauksessa blockchain voi tehostaa ja auttaa poistamaan suurimman osan ongelmista. Katsotaanpa, mitä logistiikan lohkoketju todella voi tarjota:

Blockchain voi sisältää todennusprosessin ja auttaa vahvistamaan kaikki tiedot. Enemmän, koska kukaan ei voi todella muuttaa tietoja, joten jokainen elementti on haitallisten tahojen ulottumattomissa. Se voi myös auttaa seuraamaan kaikkia vaatimuksia ja tekemään toimitukset ajoissa.

Lohkoketju voi myös luoda suojatun kanavan kaikelle ajoneuvojen väliselle viestinnälle ja virtaviivaistaa niitä siten tehokkuuden lisäämiseksi.

Humanitaarinen apu

Hyväntekeväisyys on seuraavaksi blockchain-sovellusten luettelossa. Hyväntekeväisyys on yksi jaloista asioista, joita voit tehdä tarvitseville. Se ei kuitenkaan ole vapaa ongelmista. Tällä hetkellä toteutettavissa hyväntekeväisyysjärjestöissä tarvitaan jatkuvasti avoimuutta. Lahjoittajana sinun on myös tiedettävä, miten ja missä lahjoituksesi käytetään.

Blockchainilla kaikki nämä ovat mahdollisia. Koska estoketju on läpinäkyvä, kaikkia lahjoituksia voidaan seurata. Lisäksi transaktioita suorittavan yrityksen tai organisaation on oltava huomaamattomampi siinä, miten ne käyttävät lahjoituksia. Blockchain-pohjaiset lahjoitukset ovat ihanteellisia myös yhteisöille, jotka haluavat poistaa välittäjät pelastamaan palkkiot ja tarjoamaan maksimaalista hyötyä tarvitseville.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät yli 15 yli käytetyn blockchain-käyttötapauksen loppuun. Toivomme, että artikkeli antoi sinulle selkeän käsityksen siitä, mitä blockchain voi tehdä todellisessa käytännön käytössä. Sillä on laaja valikoima käytännön käyttötapoja, mukaan lukien terveydenhuolto, toimitusketju, kiinteistöt ja niin edelleen. Kukin näistä sektoreista näkee monipuolisen lohkoketjun käytännön käyttötapauksen.

Blockchainilla on kyky muuttaa maailmaa. Jos haluat myös osallistua blockchain-ekosysteemiin, suosittelemme aloittamaan ilmaisella blockchain-kurssillamme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map