Bitcoin vs. blockchain – erot selitetty

Seuraava keskustelu pyrkii rakentamaan tämän perustavanlaatuisen eron Bitcoinin ja Blockchainin välillä ja selittämään, kuinka ne sopivat täydellisesti kryptovaluuttojen verkkotunnukseen.

Salausvaluuttojen suosio on kasvanut viime aikoina huomattavasti, ja sitä on tukenut digitaalisen muutoksen lisääntyvä kysyntä. Kun salausvaluutat lisääntyvät kriittisinä resursseina rahan ansainnassa, krypto-valuuttojen seurauksista on käynyt monia keskusteluja. Yksi merkittävistä keskusteluista, jotka tulevat esiin kriittivaluutoista käytävien keskustelujen yhteydessä, viittaa eroihin Bitcoin vs. Blockchain.

Vaikka monet ihmiset käyttävät sekä blockchainin että Bitcoinin toimintoja, molempiin termeihin liittyy huomattavaa sekaannusta. Tässä on tärkeää huomata, että blockchain on tekniikka. Toisaalta Bitcoin on ensimmäinen esimerkki blockchain-tekniikan onnistuneesta toteuttamisesta.

Keskustelun aloittamiseksi Bitcoinin ja Blockchainin eroista on välttämätöntä ymmärtää molemmat termit asiayhteyteen. Aloitetaan itse tekniikasta, Blockchainista!

Ilmoittaudu nyt: Ilmainen Blockchain Fundamentals -kurssi

Blockchain

Blockchain on pohjimmiltaan digitaalinen maksu- tai tapahtumayhdyskäytävä, jonka avulla tapahtumia voidaan tallentaa kahden osapuolen välillä. Se toimii hajautettuna kirjanpitotekniikkana, joka tukee useita osapuolia tapahtumissa, jakamalla arvokasta tietoa ja yhdistämällä resurssejaan korkeammalla tietoturvalla ja turvaamisella. Vaikka monet ihmiset pitävät Bitcoin vs. Blockchain -suhdetta melko vakavasti, jälkimmäinen käsiteltiin alun perin vuonna 1991.

Lohkoketjun perusrakenne on yksi merkittävistä syistä sen monipuolisille toiminnoille ja lisää samalla vaikeuksia ymmärtää ja mahdollisesti säätää lohkoketjusovelluksia. Kolme tärkeintä komponenttia lohkoketjun hajautetussa suunnittelussa ovat lohkot, solmut ja kaivostyöläiset, ja ne ovat välttämättömiä lohkoketjun täydellisen toiminnan kannalta. Tässä on yleiskatsaus siitä, mitä jokaisella näistä komponenteista on myötävaikuttava blockchainin toimivuuteen.

Lohkot ovat keskeisin osa lohkoketjua, koska jokainen ketju on rakennettu lohkoista, jotka sisältävät kaikki asiaankuuluvat tiedot tapahtumasta. Jokaisessa lohkossa on ainutlaatuinen hash ja nonce, joka on tallennettu lineaarisesti, samoin kuin aikaleima lohkoketjun lopussa. Ketjun koon kasvu lisää vaikeuksia ketjun palauttamisessa, manipuloinnissa tai häiriöissä.

Solmut ovat merkittävä tekijä hajauttamisen luomisessa blockchainilla. Solmut varmistavat, että tietty organisaatio ei voi hallita estoketjun omistajuutta. Tämän seurauksena he voivat varmistaa estoketjun eheyden ylläpitämisen ja estää yksityisyyden rikkomukset järjestelmällisen tai järjestelmällisen tiedonvaihdon avulla.

Kaivostyöntekijät ovat vastuussa useiden lohkojen luomisesta ratkaisemalla monimutkaisia ​​matemaattisia ongelmia. Blockchainin ympäröivän ympäristön rakenteella on merkittävä vaikutus useiden lohkojen luomiseen tarvittavien tehtävien monimutkaisuuteen.

Jos olet aloittelija, sinun pitäisi aloittaa urasi tällä Blockchain for Beginners -oppaalla.

Blockchainin kontekstuaalinen määritelmä

Voit huomata, kuinka lohkoketjun kontekstuaalinen määritelmä antaa tietyn selvennyksen Bitcoinin ja Blockchainin väliseen eroon. Sen oletetaan yleensä olevan aikaleimattu muuttumattomien tietueiden sarja, jota hallitaan valikoima tietokoneita, jotka eivät ole yhden yksikön omistuksessa. Blockchain-sertifikaatit auttavat sinua ymmärtämään paremmin tämän tekniikan taustaa.


Kaikki lohkot ovat erittäin turvallisia ja tarjoavat parempaa integraatiota toisiinsa hyödyntämällä salausprosesseja. Joten mikä on ainutlaatuista blockchainissa? Ensinnäkin, blockchain ei aiheuta huolta keskushallinnon painostuksesta. Itse asiassa blockchain esittelee täydellisen esimerkin demokratisoidusta liiketoimintajärjestelmästä.

Mikä tärkeintä, pääkirjan muuttumaton ja jaettu luonne mahdollistaa sen tietojen paremman avoimuuden ja näkyvyyden. Kaikille blockchain-ratkaisuille on ominaista parempi läpinäkyvyys ja selkeys sekä kaikkien osapuolten vastuu ketjun mahdollisista muutoksista. Lisäksi lohkoketju tarjoaa merkittävän toiminnallisuuden ilman tapahtumakuluja. Toisaalta on olemassa monenlaisia ​​blockchain-tekniikoita, toisin kuin Bitcoin.

Tarkista myös: Blockchain Fundamentals -esitys

Bitcoins

Kun olet pohtinut blockchainin määritelmää, katsokaamme toista pelaajaa Bitcoin vs. Blockchain -keskustelussa. Bitcoin on pohjimmiltaan yksi ensimmäisistä kryptovaluutoista, jotka hyödynsivät blockchain-tekniikkaa tarjotakseen vertaismaksuja. Bitcoin pystyy tarjoamaan huomattavasti pienempiä transaktiomaksuja kuin tunnetut maksuyhdyskäytävät hyödyntämällä hajautettua verkkoa.

Käyttäjät voivat hankkia Bitcoin-lompakon tai -ohjelmiston varojen lähettämiseen, vastaanottamiseen ja tallentamiseen poikkeuksellisen turvallisella tasolla. Kuka tahansa voi ladata Bitcoin-lompakon tai -ohjelmiston puhelimeen, tietokoneeseen tai mihin tahansa muuhun digitaaliseen laitteeseen mieltymystensä mukaan. Toiseksi käyttäjien on ansaittava Bitcoineja käymällä kauppaa, pyytämällä asiakkaita Bitcoin-maksuilta tai pelaamalla Bitcoiniin perustuvia verkkopelejä.

Bitcoinin käsite on nyt kehittynyt keskuspankin digitaalisiksi valuutoiksi, jotka voivat muuttaa talouttamme. Tässä on kattava opas vähittäis- ja tukkukaupan CBDC: lle.

Kuinka Bitcoin eroaa Fiatin valuutoista?

Bitcoinin silmiinpistävin kohokohta on se, että se ei ole samanlainen kuin valuutat, jotka ovat keskuspankkijärjestelmän hallinnassa. Bitcoineilla ei ole fyysistä tallennustilaa millään alustalla, ja ne voivat hyödyntää matemaattisia algoritmeja julkisessa ja yksityisessä avaimessa olevan numerosarjan suojaamiseksi..

Perusajatuksessa julkinen avain on sama kuin pankkitilin numero, ja yksityinen avain on asiakkaan pankkiautomaatti. On mahdollista jakaa Bitcoin kahdeksan desimaalin tarkkuudella, ja pienintä yksikköä kutsutaan nimellä Satoshi. Toinen merkittävä tekijä, joka kääntyy Bitcoinin hyväksi Bitcoinin ja Blockchainin erossa, on Bitcoin-tapahtumien yksinkertaisuus.

Lähes kuka tahansa kiinnostunut henkilö voi ymmärtää Bitcoin-tapahtumia oikealla korolla samalla. Itse asiassa Bitcoin tarjoaa paremman ja kätevämmän lähestymistavan maksujen suorittamiseen tai saamiseen. Luo vain lompakko Bitcoin-kaupankäyntialustalle ja määritä sen osoite millä tahansa digitaalisella valuutan alustalla.

Monet jälleenmyyjät ovat jo selvittäneet epäilyksiä Bitcoinista vs. Blockchainista, ja jotkut epäilevät edelleen Bitcoinsin laillisuutta. Bitcoinit vaativat tietysti yhdistettyä lähestymistapaa pankkisääntöjen, tietosuojakäytäntöjen ja teknologisten innovaatioiden tarkistamiseksi. Niin kauan kuin sinulla on oikea paikallinen laitteisto Bitcoinin tallentamiseen, sinun ei tarvitse huolehtia Bitcoinsin menettämisestä. Joten Bitcoinsilla on myös varmuus Bitcoinsiin tallennettujen talouksien turvallisuudesta.

Jos olet utelias Bitcoinista ja Blockchainista, tässä on ilmainen blockchain-kurssi, joka voi auttaa sinua ymmärtämään molempien termien taustaa.

Eroaminen Blockchainin ja Bitcoinin välillä

Nyt on tärkeää huomata, että Bitcoinin ja Blockchainin suhde on sovelluksen ja tekniikan suhde. Monet ihmiset voivat kuitenkin sekoittaa blockchainin Bitcoiniin. Ensisijainen syy tällaiseen sekaannukseen on se, että Bitcoin oli ensimmäinen yleisesti tunnettu blockchain-tekniikan sovellus. Siksi se onnistui kääntämään ihmisten käsityksen uskomaan, että Bitcoin on kaiken blockchain-tekniikan perusta.

Toisaalta blockchainin suuremmat edut ovat saaneet tunnustusta viime aikoina. Blockchain on hitaasti parantanut kykyään vastata eri teollisuudenalojen yritysten vaatimuksiin. Joten katsotaanpa blockchainin ja Bitcoinin välisiä eroja saadaksemme syvällisemmän käsityksen niiden vaikutuksista.

Mitä ovat Bitcoins ja Blockchain?

Aloitetaan keskittyminen Bitcoin vs. Blockchain -eroon ottamalla määritelmät huomioon. Blockchain on hajautettu pääkirjatekniikka kahden osapuolen välisten tapahtumien tallentamiseksi tehokkaammin. Toisaalta Bitcoin on maailman suosituin kryptovaluutta. Tällä hetkellä liikkeestä löytyy yli 4000 vaihtoehtoista vaihtoehtoa Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista.

Bitcoineille ei ole keskuspankkeja tai hallintoviranomaista, mikä mahdollistaa käyttäjien väliset liiketoimet vertaisverkko-Bitcoin-verkossa ilman välittäjien vaatimuksia. Blockchain on jokaisen kryptovaluutta-vaihtoehdon taustalla oleva tekniikka. Lohkoketju ei kuitenkaan rajoitu vain Bitcoiniin tai muuhun kryptovaluuttaan. Blockchain voi löytää laajan valikoiman sovelluksia eri aloilla.

Lue lisää: Blockchain vs Bitcoin: Ovatko ne erilaisia?

Mahdolliset sovellukset

Seuraava tärkeä osoitin Bitcoinin ja Blockchainin erottamiseksi viittaa heidän potentiaalisiin sovelluksiinsa. Lohkoketjun alkuperä heijastui tekniikan tarpeeseen, joka helpottaa edullista, turvallista ja turvallista ympäristöä vertaisliiketoiminnan mahdollistamiseksi. Sen tavoitteena on vähentää tarpeettomien välittäjien osallistumista.

Lisäksi estoketju soveltuu luotettavaan tietojen tallentamiseen ja käyttöön, koska se on identiteetti hajautettuna pääkirjana. Toisaalta Bitcoin kehitettiin tavoitteena nopeuttaa rajat ylittäviä liiketoimia. Myöhemmin Bitcoins pyrkii myös yksinkertaistamaan maksujärjestelmiä sulkemalla ulkopuoliset välittäjät ja vähentämällä samalla valtion hallintaa liiketoimissa.

Tässä on luettelo yli 20 blockchain-tekniikan käyttötavasta, jotka antavat sinulle paremman käsityksen blockchain-potentiaalista.

Todellisen maailman käyttötapaukset

Vaikka Blockchainin ja Bitcoinin mahdolliset sovellukset esittävät molemmat suotuisasti, molempien reaalimaailman käyttötapaukset voidaan luokitella silmiinpistäväksi Bitcoin vs. Blockchain -eroksi. Todellisissa käyttötapauksissa Bitcoinilla ei ole lainkaan etua. Sen toiminnallisuus valuuttana on rajoitettu. Toisaalta, blockchain voi olla sopiva kaiken arvon siirtämiseen, mukaan lukien valuutta, osakkeet tai omistusoikeudet.

Blockchain-tekniikat esittävät myös monia lupaavia käyttötapauksia yksityisellä ja julkisella sektorilla. Joitakin esimerkkejä blockchain-tekniikan käytöstä julkisella sektorilla ovat kansanterveystietojen ja maarekisterien, identiteetinhallintajärjestelmien ja muuttumattomien äänestysalustojen tallentaminen. Suuret tekniset jättiläiset hyödyntävät myös yksityisen sektorin blockchain-tekniikkaa massiivisilla investoinneilla.

Blockchain on kehittynyt suotuisana vaihtoehtona fintech- ja pankkialan ratkaisuille. Lisäksi blockchain on löytänyt sovelluksia myös logistiikassa ja toimitusketjun hallinnassa paremman läpinäkyvyyden saavuttamiseksi muuttumattomien tapahtumarekisterien rinnalla. Toinen silmiinpistävä yksityiskohta blockchain-tekniikan todellisista käyttötapauksista viittaa muiden teollisuudenalojen kiinnostukseen sitä kohtaan.

Suosituimpia teollisuudenaloja, jotka ovat alkuvaiheessa kohti lohkoketjun käyttöönottoa, ovat autoteollisuus, musiikki-, ilmailu-, tele- ja viihdeteollisuus. Tärkeintä on, että blockchain tarjoaa myös mahdollisuuden suunnitella älykkäitä sopimuksia, jotka auttavat sidosryhmiä vaihtamaan tavaroita sulkemalla pois kalliita välittäjiä.

Tarkista myös: Blockchainin käytännölliset käyttötapaukset

Soveltamisala

Bitcoin vs. Blockchain-ero ottaa myös molempien mahdollisuudet huomioon selkeyden luomiseksi. Blockchain esittelee lupaavan laajuuden tuottavalla kasvulla viime vuosikymmenen aikana. Nykyisin blockchain-tekniikka on suunniteltu nousevaan suuntaan. Monet hallitukset käynnistävät jatkuvasti blockchain-aloitteita, ja blockchain-tekniikan valinta varmistaa myös paremman avoimuuden, turvallisuuden ja luottamuksen järjestelmiinsä.

Toisaalta Bitcoin ei esitä mitään lupaavia viitteitä sen soveltamisalalta. Vaikka tietyt maat ovat jo omaksuneet Bitcoins-käsitteen avoimesti, monet muut hallitukset ovat asettaneet rajoituksia tai kieltoja Bitcoinille. Lisäksi on välttämätöntä huomata, että Bitcoin ei ole laillisesti korvaava maan laillista maksuvälinettä.

Monet yritysyritykset käyttävät jo blockchainia liiketoimintamalleihinsa hyödyntääkseen sen tarjoamaa laajuutta. Tässä on luettelo 50 yrityksestä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa.

Strategian taustalla

Toinen kriittinen tekijä erottamaan Bitcoin vs. Blockchain on taustalla oleva strategia. Bitcoin noudattaa strategiaa, jolla vähennetään vaikuttajien kustannuksia ja samalla lyhennetään tapahtumien aikaa. Bitcoinilla on kuitenkin huomattava takaisku sen joustavuuden suhteen. Käyttäjät tarvitsevat Bitcoin-lompakon ja ovat riippuvaisia ​​valituista tavoista ansaita Bitcoins, kuten kaupankäynti, kaivostoiminta tai Bitcoin-maksuista riippuen.

Toisaalta blockchain-tekniikalla ei ole rajoituksia, kuten Bitcoin. Itse asiassa blockchain on saamassa tunnustusta suurelta osin sen perusteella, kuinka kykenevät palvelemaan eri teollisuudenalojen tarpeita. Blockchain voi sopeutua täydellisesti erilaisiin muutoksiin ja palvella erilaisia ​​käyttäjien toivomia käyttötapauksia.

Tässä on nopea strategiaopas, joka auttaa sinua ymmärtämään, miten voit käyttää blockchainia yrityksesi tehostamiseksi.

Olemassa oleva tila

Bitcoinin ja Blockchainin eron viimeinen osa viittaa molempien nykyiseen tilaan. Bitcoin todennäköisesti säilyttää nimettömyytensä. Vaikka käyttäjät voivat nähdä tapahtumia kirjanpidossa, he eivät voi tulkita numeroita tietyssä järjestyksessä. Päinvastoin, blockchain toimii eri yritysten kanssa ja vaatii kaikkien vaatimusten noudattamista.

Blockchain voi varmistaa KYC: n tuen ja muiden normien noudattamisen helppouden. Tämän seurauksena blockchain voi tuottaa kattavaa avoimuutta pitkällä aikavälillä. Joten voit huomata, kuinka blockchainilla on huomattava etu Bitcoiniin verrattuna. Yhteenvetona niiden väliset erot seuraavassa taulukossa.

Jos blockchain-tekniikka kiinnostaa sinua, sinun tulee ilmoittautua blockchain-kursseille tietosi lisäämiseksi.

Johtopäätös

Kuten voit todistaa selvästi, blockchain on suurempi sarja, joka sisältää Bitcoinin yhtenä sen sisällöstä. Bitcoin vs. Blockchain voi mullistaa perinteiset lähestymistavat, joita noudatetaan rahoitus- ja liiketapahtumissa. Digitaalisen muutoksen nykyaikana molemmilla tekniikoilla on ainutlaatuisia vaikutuksia.

Siksi on tärkeää selvittää niiden väliset erot, jotta ymmärrät ihanteellisen valinnan käyttötapausten mukaan. Voit tutkia lisää blockchainin ja Bitcoinin toiminnallisuudesta ymmärtääksesi, miten kullakin niistä on ainutlaatuisia vaikutuksia. Suosittelemme aloittamaan ilmaisella blockchain-peruskurssillamme, joka kattaa suurimman osan peruselementeistä.

Perusteellisemman ja paremman ymmärryksen kehittämiseksi sinun on aloitettava Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssillamme. Kun ymmärrät paremmin blockchainin ja Bitcoinin väliset erot, voit rakentaa tietosi kryptovaluutoista ja hajautetuista kirjanpidoista.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map