BPM ja Blockchain vuonna 2020 ja sen jälkeen

Muuttaako blockchain liiketoimintaprosessien hallintaa (BPM)? Selvitetään artikkelissamme, missä keskustelemme BPM: stä ja blockchainista ja kuinka molemmat työskentelevät yhdessä paremman ratkaisun luomiseksi yrityksille.

Tällä hetkellä meillä on kehittyviä tekniikoita, jotka muuttavat vanhojen ratkaisujen toimintaa. Otetaan esimerkiksi BPM. BPM: ssä on kyse liiketoimintaprosesseista – siitä, miten ne toimivat, toteutetaan, suunnitellaan ja parannetaan. Jokainen organisaatio etsii nyt läpimurtoja työprosessinsa kaikkien näkökohtien parantamiseksi, mukaan lukien omien ratkaisujensa, kuten BPM: n, parantaminen..

Tämä artikkeli koskee nyt blockchain vs BPM.

Mikä on liiketoimintaprosessien hallinta?

Ennen kuin sukellamme syvälle BPM: ään ja blockchainiin, tarkastellaan liiketoimintaprosessien hallintaa.

Liiketoimintaprosessien hallinta huolehtii kaikista organisaation liiketoimintaprosesseista ja automatisoi ne. Se on järjestelmä, joka varmistaa, että organisaatioissa työskentelevät prosessit ovat tehokkaita niiden lähestymistavassa. Se on tapa automatisoida ja järjestelmällisesti organisaation sisäiset prosessit.

BPM: llä on omat haasteensa. Esimerkiksi järjestelmässä ei aina ole luottamusta. Organisaatioiden välisen BPM-ratkaisun luomisessa on myös liian monia haasteita.

Mikä on Blockchain?

Blockchain on hajautettu vertaisverkko, jossa jokainen vertaisryhmä pitää kopion kirjanpidosta. Se on hajautettu verkko, joka ei ole riippuvainen keskusviranomaisesta. Tämä yksinkertainen idea tuo innovaatioita pöydälle. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat muuttumattomuus, läpinäkyvyys ja turvallisuus.

Lue lisää Blockchainista täältä: Blockchain aloittelijoille.

Blockchain voi muuttaa sekä organisaatioiden sisäisen että sisäisen BPM: n toimintaa. Blockchain-tekniikan luotettavuus tekee siitä ihanteellisen verkkokandidaatin suorittaa BPM-ratkaisu, jossa se ratkaisee vertaisryhmien luottamuskysymykset. Kaikki BPM-ratkaisun suorittamat tapahtumat tarkistetaan lohkoketjuverkon toteuttamalla konsensusmenetelmällä. Konsensus toimii hyvin, koska se varmistaa myös, että solmut työskentelevät verkon toimimiseksi.

Kuinka Blockchain muuttaa liiketoimintaprosessien hallintaa

Ajatus läpinäkyvästä muuttumattomasta verkosta tuo yritykselle paljon vaihtoehtoja. Nopeasti muuttuvilla markkinoilla yritysten on tärkeää olla mahdollisimman läpinäkyviä tarvitsematta luopua tärkeistä tiedoista.


Peer-to-Peer BPM -ratkaisu

Blockchainin avulla BPM voi varmasti toimia tehokkaasti ja auttaa organisaatioita vähentämään kustannuksia. Blockchain for Business -prosessinhallintaohjelmisto on ihanteellinen ratkaisu läpinäkyvyyden, aitouden ja tietovirran parantamiseen. Loppujen lopuksi BPM-järjestelmästä kehittyy a peer-to-peer BPM -ratkaisu joka voi toimia eri organisaatioissa. Se tarjoaa paremman arvoesityksen ja varmistaa myös, että osakkeenomistajat voivat työskennellä tehokkaasti yhdessä.

BPM: n nykyisiin kipupisteisiin kuuluu luotettavuus ja tehokkuus. Blockchain ratkaisee nämä kaksi kipupistettä toimimalla viestintäkerroksena BPM-ohjelmistolle. Ei vain sitä, mutta se voi myös auttaa eri osapuolia työskentelemään sääntelyohjeiden ja BPM: n toteuttamisen kautta organisaatioissa.

Ei uudelleenjärjestelyjä 

Toinen näkökohta, jonka organisaatiot näkevät, on se, että niiden ei tarvitse vaatia uudelleenrakentamista tai muuttaa työnkulkuprosessiaan Blockchainin käyttämiseksi BPM-ratkaisussa. Tämä tarkoittaa, että ei ole uutta alustaa, joka vaatisi uutta koulutusta ja infrastruktuuria. Blockchain tarjoaa tarpeeksi arvoa BPM-ratkaisuissa huomioitavaksi. Sen lisäksi, että se tarjoaa arvoa organisaatioiden väliselle BPM: lle, se myös mahdollistaa tehokkaan ja kustannustehokkaan organisaation sisäisen BPM-ratkaisun. Siksi Blockchain-pohjainen BPM ei vaadi uudelleenjärjestelyjä

Keskitetyn yksikön poistaminen

Suurin muutos on keskitetyn yksikön poistaminen. Tämä poistaa kolmannen osapuolen BPM-ratkaisujen tarjoajan rajoitukset tieltä. Tämä tarkoittaa, että kolmannen osapuolen tarjoaja ei voi lukita tietoja, ja sinä olet kaikkien organisaatiosi ja lähipiiriesi tuottamien tietojen ainoa omistaja. Joustavuusongelmat ratkaistaan ​​myös käyttämällä lohkoketjua BPM: ssä, koska ei ole yhtä vikaantumispistettä.

Älykkäät sopimukset

Älykkäillä sopimuksilla on myös ratkaiseva rooli BPM: n tekemisessä. Se hyödyttää yritysten yhteistyötä rakentamalla hajautetun verkon, joka on automatisoitu älykkäiden sopimusten avulla. Älykkäiden sopimusten avulla yritykset voivat määritellä ehdot, joiden avulla tietoja tai varoja voidaan vaihtaa tai siirtää. Tämä panee täytäntöön säännön järjestelmässä ja varmistaa, että osapuolet noudattavat sääntöjä koko verkossa. Se tarkoittaa myös, että työnkulun eheys säilytetään jatkuvasti. Loppujen lopuksi älykkäät sopimukset auttavat varmistamaan avoimuuden, luottamuksen ja turvallisuuden verkon käyttäjien keskuudessa.

Toinen älykkäiden sopimusten käytön etu on reaaliaikainen tarkastus työnkulkuille ja prosesseille. Reaaliaikainen tarkastus auttaa pitämään järjestelmän tehokkaana ja myös silittämään mahdolliset ongelmat.

BPM: n elinkaari ja lohkoketju

Saadaksemme paremman käsityksen blockchain-vaikutuksista liiketoimintaprosessien hallintaan, käymme läpi BPM: n elinkaarikehyksen ja katsomme, miten blockchain vaikuttaa jokaiseen vaiheeseen.

Identiteetti

Yksi BPM: n ensimmäisistä vaiheista on prosessin tunnistaminen. Tällä hetkellä yritykset käyttävät sisäänpäin suuntautuvaa näkökulmaa saadakseen selville prosessin. Blockchain voi parantaa koko prosessin tunnistamista arvioimalla prosessiin liittyviä keskeisiä termejä, mukaan lukien sen vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet. Paras tapa on tehdä oikea tutkimus ja löytää prosessit, joilla on oikea affiniteetti lohkoketjuun ja jotka voivat hyötyä siitä.

Löytö

Seuraavaksi tulee prosessin löytö, jossa tavoitteena on löytää enemmän tietoa prosessista, mukaan lukien miten se prosessoi ja sen esitys samanlainen kuin nykyinen prosessimalli. 

Tällä hetkellä yritykset oppivat prosessista tekemällä lukuisia toimintoja, kuten läpikäyntejä, haastatteluja, dokumentaatioanalyyseja ja niin edelleen. Näiden lisäksi käytetään myös joitain automaatiotekniikoita. Kaikkia näitä voidaan muuttaa lohkoketjulla, koska se voi auttaa parantamaan tiedonkeruuta ja pirstoutumista. 

Analyysi

Analyysivaiheessa käsitellään liiketoimintaprosessien toimintaa. Tätä varten käytetään organisaatiossa olevia tietoja, mukaan lukien sisäiset ja ulkoiset tiedot. On hyvä ajatus suorittaa prosessi blockchainilla ja sitten poimia tietoja sieltä. Tämä antaa hyvän arvion siitä, miten prosessi toimii lohkoketjulla toimivan BPM: n kanssa. Kerätyt tiedot voivat myös auttaa havaitsemaan enemmän ongelmia prosessissa ja löytämään muita prosesseja. 

Suunnittele uudelleen

Uudelleen suunnitteluvaiheessa prosesseja parannetaan järjestelmällisesti. Tätä varten organisaatiot käyttävät uudelleensuunnittelun heuristista rakennetta. Mutta lohkoketjun avulla voidaan saavuttaa uusia uusia tapoja parantaa prosesseja. Esimerkiksi ulkoisen soittimen sisällyttäminen voi parantaa prosessia, jos se automatisoidaan älykkäiden sopimusten avulla. On olemassa monia permutaatioita ja yhdistelmiä, jotka on käytettävä ja mietittävä, kun lohkoketju on pelissä.

Toteutus

Blockchainin suurin vaikutus BPM: ssä näkyy toteutusvaiheessa. Tässä prosessissa malli muutetaan ohjelmistokoodiksi. Blockchain voi auttaa siirtymässä, koska se voi antaa paremman kontekstin siitä, miten koodin tulisi toimia, kun se otetaan käyttöön. BPM: n käyttöönotossa lohkoketjussa on tietysti haasteita. Yksi näistä haasteista sisältää abstraktion määrittelyn ja tunnistamisen.

Suoritus

Lopuksi, blockchain voi myös auttaa toteuttamisessa parantamalla tehokkuutta, läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta. Esimerkiksi estoketju voi ilmoittaa välittömästi järjestelmänvalvojalle, jos tarvitsee huomiota. Älykkäät sopimukset auttavat myös automatisoimaan koko järjestelmän.

Seuranta

Lopuksi, lohkoketju vaikuttaa varmasti seurantaan, koska se auttaa analysoimaan organisaation sisäiseen tai organisaation sisäiseen ympäristöön asennettua BPM-ratkaisua.

Mahdollisuudet ja haasteet

Adoptio on yksi organisaation suurimmista haasteista. Tällä hetkellä perinteiset BPM-ratkaisut on integroitu syvälle yrityksiin, mikä vaikeuttaa niiden päivittämistä tai muuttamista. Muu haaste kuin adoptio on itse lohkoketju. Blockchain on kehittyvä tekniikka, mikä tarkoittaa, että sen toteuttaminen kehittyvässä työnkulussa on riskialtista toimintaa.

Toimitusketju on yksi niistä aloista, jotka hyötyvät valtavasti blockchain-tekniikan integroinnista. Se voi auttaa sen automatisoinnissa ja hyötyä myös yhdistetystä BPM-ratkaisusta, joka toimii myös tekniikan avulla.

Suurin mahdollisuus on vertaisverkko-RPA-järjestelmän käyttöönotto, joka tuo organisaation sisäisen RPA-järjestelmän kyvyn. Sen avulla useiden organisaatioiden on helppo jakaa tietoja huolimatta turvallisuudesta, sietokyvystä ja muuttumattomuudesta.

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät liiketoimintaprosessien hallinnan ja Blockchainin loppuun. Luuletko, että BPM ja blockchain toimivat yhdessä? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map