Kuinka Blockchain muuttaa maailmaa?

Kuinka blockchain muuttaa maailmaa? Lähes kaikki ympärillämme olevat ihmiset ovat varmoja siitä, että blockchain on täällä muuttamaan maailmaa. Tässä artikkelissa tutkitaan ajatusta blockchainin vaikutuksesta maailmaamme.

Ajatus lohkoketjusta muuttaa maailmaa tulee hajauttamisen käsitteestä. Se on näennäisluoja Satoshi Nakamoto, joka loi bitcoin-valuutan, joka johti blockchain-tekniikan löytämiseen. Jos näet aikajanan, huomaat, että hajautettu kryptovaluutta luotiin viimeisen globaalin finanssikriisin ympärille, mikä antaa tälle löydölle paljon enemmän merkitystä.

Todellisuudessa muutos on jo alkanut. Monet yritysyritykset ovat jo ottamassa käyttöön oman versionsa blockchainista. Kukaan ei kuitenkaan voi ennustaa tämän tekniikan tulevaisuutta. Kun tutkimme kuinka blockchain voi muuttaa maailmaa, voit löytää mahdolliset tulokset.

Ilmoittaudu nyt:Ilmainen Blockchain-kurssi

Kuinka Blockchain muuttaa maailmaa?

Ennen kuin päätämme vastata käytettävissämme olevaan kysymykseen, meidän on ensin ymmärrettävä ajatus lohkoketjun takana.

blockchain muuttaa maailmaa

Keskittäminen ja hajauttaminen

Jos tunnet nykyisen järjestelmän, näet keskityksen kaikkialla. Keskittäminen on testattu tapa käsitellä prosesseja. Se tarjoaa hallinnan suhteellisen tehokkailla ja tehokkailla keinoilla. Sillä on kuitenkin paljon haittoja.

Suurin haitta on sen tehoton lähestymistapa. Keskittäminen ei yleensä ole niin ystävällistä tehokkuuden suhteen. Muita esteitä ovat – ei läpinäkyvyyttä, asianmukaisen turvallisuuden puutetta ja petosten havaitsemista. Kaikki nämä ovat aivan liian paljon sivuutettavia nyt.

Blockchainin myötä kaikki muuttui. Blockchain-tekniikka voi muuttaa maailmaa, koska se voi päästä eroon kaikista keskitettyjen järjestelmien tehottomuudesta.

Se toi hajauttamisen peliin. Käyttämällä blockchainia kaikki yritykset parantavat prosessiaan uusille korkeuksille. Jos kuulut mihinkään organisaatioon, tiedät jo, että järjestelmän eri näkökohtia ei ole mahdollista hallita manuaalisesti.

Hajauttamisen myötä yritysten tai yritysten on helppo automatisoida prosessiensa eri näkökohdat.


Blockchainin käsite

Lohkoketju määritellään vertaisverkoksi, joka on jaettu luonnossa. Julkisessa estoketjussa kaikki voivat liittyä ja osallistua. Jokaisella vertaisryhmällä on kopio pääkirjasta sen varmistamiseksi, että estoketju ylläpitää tietojen eheyttä ja torjua petoksia.

Kaikki tämä tuo hajauttamisen peliin. Kyllä, ei tarvita keskitettyä kokonaisuutta, jotta lohkoketjuverkko toimisi.

Blockchainin trendi oli aina yritysten keskuudessa, mutta adoptioprosentti nousi viime vuosien aikana. Blockchain vaikuttaa talouteen ja alkaa jo hitaasti näyttää lopputuloksen vaikutuksia. Parannettuaan hyötyjä yleensä yrityksistä tulee varmempia omaksumaan hajautettu lähestymistapa eli lohkoketju.

Hajautettu luonne tarkoittaa, että blockchain voi toimia Internetissä tarvitsematta rakentaa sille uutta infrastruktuuria. Se on maailmanlaajuinen ilmiö, ei vain se, että se on avoimen lähdekoodin ja käyttää viimeisintä salausta varmistaakseen, että pääkirjaan tallennettuihin tietoihin pääsevät vain oikeutetut osapuolet.

Haluatko tietää enemmän blockchain-tekniikasta? Tutustu lopulliseen blockchain-määrittelyoppaaseen juuri nyt!

Keskitetyn ja hajautetun tietokannan kehitys

Perinteisesti tiedot tallennetaan relaatiotietokantaan. Voit ajatella niitä edistyneenä Excel-taulukkona, jossa sarakkeita ja rivejä käytetään tietojen tallentamiseen. Nämä taulukot tallennetaan kiintolevyllä ja palvellaan sitten käyttäjän tarpeiden mukaan. Tiedot tallennetaan keskitettyyn sijaintiin. Keskitetty tietokanta kärsii suorituskyvystä, kun pyyntöjen määrä on kasvanut moninkertaisesti.

Keskitetyn tietokannan rajoitusten poistamiseksi käyttöön otetaan tehokkaampia tietokoneita ja tekniikoita, jotta pyynnöt voidaan käsitellä nopeammin. Kaikki nämä voivat johtaa siihen, että tietokannat ovat alttiimpia hakkereille. Se vaatii myös valtavan infrastruktuuribudjetin hallintaan ja hallintaan. Kaikki nämä näyttävät olevan rajoituksia yrityksille, jotka yrittävät löytää käytännön ratkaisuja tuotteeseensa.

Kaikkia näitä muuttaa blockchain, joka on teknisesti hajautettu tietokanta. Koska keskittämistä ei ole, jokaisella solmulla on kopio tietokannasta, ts. Pääkirja. Sen avulla yritykset voivat parantaa tietojen redundanssiaan kokonaan uudelle tasolle.

Mahdollisesti blockchain-tekniikka voi muuttaa maailmaa.

Blockchain-tekniikan ominaisuudet

Nyt kun ymmärrämme kehityksen keskitetyistä järjestelmistä hajautettuihin järjestelmiin ja keskitetyistä hajautettuihin tietokantoihin, katsotaanpa blockchain-tekniikan viittä avainmerkkiä. Nämä avainkohdat määrittelevät eniten blockchain-tekniikkaa.

 • P2P-verkko: Blockchain-tekniikka on vertaisverkko, johon jo olemassa olevat laitteet voivat osallistua ja tulla osaksi verkkoa. P2P-verkko sallii myös verkon kautta kulkevien tietokoneiden työskennellä yhdessä ja tarjota yhdistettyä laskentatehoa koko verkolle.
 • Salaus Hash-toiminto: Toinen blockchain-tekniikan keskeinen piirre on uuden salauksen hajautusfunktion käyttö. Hajautusfunktio ottaa tulon ja antaa sitten arvon, joka liitetään sitten seuraavaan hajautusfunktioon. Se on yksisuuntainen toiminto, joka tekee hakkereista mahdottomaksi arvata arvoa. Se suojaa tietoja parhaalla mahdollisella tavalla. Hajautusfunktio toimii myös kelvollisilla käyttäjillä, jotka omistavat tiedot tai resurssin.
 • Hajautetut kirjanpidot: Hajautettu pääkirjaominaisuus on yksi blockchainin parhaista ominaisuuksista. Sen avulla vertaisryhmät voivat saada kopion kirjanpidosta. Sen varmistamiseksi, että heidän ei tarvitse ladata koko tietokantaa, käytetään kehittyneitä tekniikoita konsensuksen ylläpitämiseksi verkossa. Sen avulla vertaisryhmät voivat vahvistaa tiedot nopeasti ilman tarvetta luottaa keskitettyyn viranomaiseen. Lisäksi se varmistaa myös, ettei petoksia tapahdu.
 • Salanimi: Blockchain-verkon avulla käyttäjät voivat myös pysyä tuntemattomina, jos he haluavat.
 • Muuttamattomuus: Lopuksi salaushajautusominaisuus, hajautettu pääkirja ja muut ominaisuudet varmistavat, että tallennettuja tietoja ei voida muuttaa ilman alkuperäisen käyttäjän lupaa.

Pisteet viittaavat selvästi siihen, että blockchain muuttaa maailmaa.

Lue lisää:6 tärkeintä estoketjun ominaisuutta, joista sinun on tiedettävä

Blockchain-tekniikan edut

Kaikki yllä olevat olennaiset piirteet ovat uraauurtavia tekniseltä kannalta, mutta entä ihmiset, jotka eivät ole teknisesti taitavia ymmärtämään sen monimutkaisuutta? Kuinka he hyötyvät? Kun sanomme “muuttamalla maailmaa”, odotamme myös muuttavan normaalien ihmisten elämää. Seuraavat kohdat auttavat sinua ymmärtämään blockchainin vaikutusta yleisestä näkökulmasta, ja se vaikuttaa myös talouteen.

Enemmän, voit myös ottaa seuraavat kohdat blockchain-todellisissa käyttötapauksissa. Luetellaan alla olevat kohdat.

Nopeammat liiketoimet

Ihmisille on tavallista lähettää rahaa sekä liike- että henkilökohtaiseen käyttöön. Suurin osa maksua helpottavista palveluista kestää muutaman päivän. Tämä voi johtaa ongelmiin, jos joudut lähettämään rahaa hätätilanteita varten.

Prosessi vie enemmän aikaa, jos teet ulkomaisen siirtymän. Pankit pitävät maksua yleensä muutaman päivän, ennen kuin ne käyttävät SWIFT-viestijärjestelmää varojen siirtämiseen. Tämän tekevät pankit ulkomaisten rahansiirtojen tiukkojen sääntöjen vuoksi. Odotusaika kasvaa kuitenkin enemmän myös muiden välittäjien vuoksi.

Ratkaisu on blockchain. Voit lähettää rahaa odottamatta päiviä, kunnes vastaanottaja vastaanottaa maksun.

Pankit ovat myös innokkaita ottamaan käyttöön digitaalisia rahakkeita valtavasta rahamäärästä. Se auttaa heitä yleensä tekemään pankkitiliä nopeammin ja turvallisemmin. Siksi blockchain-tekniikka voi muuttaa maailmaa tarjoamalla nopeamman tapahtumaprosessin.

Parempi maarekisteröinti

Jos yrität joskus ostaa talon, sinun on mentävä läpi paljon vaiheita. Se on ikävä prosessi, joka voi kestää helposti kuukausia. Se sisältää myös paljon paperityötä.

Kaikkien näiden lisäksi sinun on maksettava myös asianajajapalkkio. Talon ostoprosessi riippuu asuinpaikasta. Joissakin paikoissa se voi olla paljon helpompaa, mutta kaiken kaikkiaan yhden talon ostaminen vie paljon aikaa ja vaivaa.

Myös kiinteistömarkkinat kärsivät luottamuksesta. On helppo tehdä petoksia ja luoda väärennettyjä paperityötä. Luottamuksen varmistamiseksi useiden tahojen, mukaan lukien valtion virastot, pankit jne., On tarkastettava ja hallinnoitava paljon paperityötä!

Kun kyseessä on blockchain, sinun ei tarvitse käsitellä niin monia välittäjiä. Se on luotettava alusta. Tämä tarkoittaa, että tiedät mitä olet tekemässä ja mihin olet menossa. Voit vahvistaa kiinteistön omistajan ennen sopimuksen tekemistä. Sopimukset ovat avoimia ja turvatarkastettuja. Tämä saa kaiken toimimaan sujuvasti. Se tarkoittaa myös, että sinun on tehtävä hyvin vähän paperityötä, mikä parantaa ostokokemustasi kokonaan uudelle tasolle.

Todellisuudessa se vaikuttaa voimakkaasti kiinteistömarkkinoihin, mikä on yhteydessä maailmantalouteen. Siksi lohkoketju voi muuttaa maailmantaloutta.

Lue myös: Kuinka Blockchain toimii?

Tuotteen alkuperä

Blockchain toimii saumattomasti toimitusketjun kanssa. Kaikkien ostamiesi tuotteiden on käytävä läpi useita kohteita ennen kuin ne saapuvat kotiovellesi. Matkansa aikana se voi olla avoin useille petosyksiköille, jotka voivat muuttaa tuotetta omaksi hyödykseen.

Jos näin tapahtuu, et saa tuotetta, josta olet maksanut. Saatat saada väärennetyn tuotteen tai tuotteen, joka on kokonaan korvattu petoksella. Joka tapauksessa petoskohteita on helppo saada kiinni.

Todellisuudessa se on loistava tapa tarjota tuotteen alkuperä ja varmistaa, että kuluttajat saavat aiton tuotteen, josta he maksavat.

Lohkoketjun käyttö toimitusketjussa ratkaisee kaikki nämä ongelmat. Lohkoketjua käyttämällä yritykset voivat seurata tuotteen kuntoa täysin. Jos tuotetta muutetaan tai sitä muutetaan, järjestelmä saa siitä ilmoituksen ja hylkää sen toimitusketjusta. Loppujen lopuksi saat vain aitoja tuotteita käteesi.

Parempi terveydenhuoltojärjestelmä

Terveysongelmat ovat hyvin yleisiä kehitysmaissa. On melko yleistä, että ihmiset menevät lääkäreiden hoitoon. Suurimman osan ajasta sinut siirretään kerroksesta toiseen etsimään lääkärisi tai terveydenhuollon asiantuntijaasi.

Tämä tarkoittaa myös työskentelyä sellaisten asiakirjojen kanssa, joita ei ole tallennettu keskitettyyn tilaan. Täydellisen sairausrekisterin pitämisestä tulee myös vaikeaa potilaille, koska heidän potilaskertomuksensa voivat ulottua vuosiin tai useampaan lääkäriin erilaisilla hoitotavoilla. Lyhyesti sanottuna se vaatii paljon kärsivällisyyttä potilaille terveysongelmiensa hoitamiseksi.

Blockchain voi muuttaa täysin terveysongelmien hallinnan. Se mahdollistaa potilastietojen hallinnan hajautetulla tavalla, johon potilaan viranomainen pääsee.

Lisäksi se antaa terveydenhuollon ammattilaisille mahdollisuuden ymmärtää potilaan tapaukset paremmin ja varmistaa, että he voivat saada hoitoa mahdollisimman pian. Se tekee myös diagnoosin nopeammaksi ja onnistuneemmaksi. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, blockchain vähensi myös huumeiden liikkuvuutta.

Paranna liiketoiminnan tehokkuutta

Blockchain antaa sinulle myös enemmän mahdollisuuksia ansaita. Suuret yritykset omaksuvat hitaasti blockchainin ja auttavat yhdistämään ihmisiä, koska tämä tekniikka voi lisätä heidän liiketoimintatehokkuuttaan.

Yleiset käyttötapaukset ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka blockchain muuttaa maailmaa.

Lue lisää blockchain-käyttötapauksista blockchain-käyttöoppaastamme: Luettelo yli 20 blockchain-tekniikan käyttötapauksesta!

Milloin Blockchain ottaa haltuunsa?

Nyt kun olemme ymmärtäneet blockchainin edut, on nyt aika miettiä, milloin blockchain valtaa maailman.

Ensimmäinen sektori, joka näkee muutoksen rahoitusalalla. Rahoitusalalla on tällä hetkellä suuria ongelmia. Se vaatii häiriöitä selviytyäkseen. Blockchain voi olla täydellinen katalysaattori ja ratkaisu, joka voi tarjota tarvittavat keinot blockchain-teollisuuden kipujen ratkaisemiseksi.

Blockchain muuttaa sitä, kuinka raha virtaa laitosten kautta tai käydään kauppaa kauppiaiden kesken

Itse asiassa blockchainilla on potentiaalia muuttaa melkein jokaista teollisuutta. Se voi luoda tehokkaamman ja vauraamman maailman, jossa ihmiset voivat olla yhteydessä toisiinsa ilman välittäjien tarvetta.

Yritykset voivat myös käyttää blockchain-tekniikkaa tarjotakseen läpinäkyvämmän, luotettavamman ja tehokkaamman palvelun kuluttajalle. Esimerkiksi yritys voi käyttää luvallista verkkoa tehokkaan järjestelmän luomiseen. He voivat myös käyttää sitä ylläpitääkseen läpinäkyvyyttä loppukäyttäjän kanssa jakamalla tietoja, jotka voivat auttaa luomaan luottamusta käyttäjien keskuudessa.

Mitä tulee yleisiin käyttäjiin, he voivat myös hyödyntää estoketjua täysimääräisesti. Jos olet luoja, voit ottaa yhteyttä ostajiin suoraan käyttämällä blockchain-ratkaisua. Tällä hetkellä emme voi ennustaa kunnolla, milloin blockchain otetaan haltuunsa, mutta tiedämme, että prosessi on jo alkanut.

Ilmoittaudu nyt: Sertifioitu Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurssi

Kuinka Blockchain muuttaa finanssimaailmaa?

Rahoitusmaailma muuttuu kokonaan lohkoketjun avulla. Blockchain-alustat voivat muuttaa maailmantalouden melko helposti.

Esimerkiksi Ethereum-lohkoketjulla on kyky automatisoida, suojata ja käyttää tehokasta prosessia rahoitus- ja pankkialalla. Se myös optimoi kustannukset ja digitalisoi arvopaperit ja muut varat lisäämättä niiden hallintaan tarvittavia kustannuksia.

Rahoitusmaailma voi aina hyötyä blockchainin tarjoamasta avoimuudesta, luottamuksesta, yksityisyydestä, skaalautuvuudesta ja turvallisuudesta. Esimerkiksi rahoitusmarkkinat voivat hyödyntää ohjelmointimahdollisuuksia ja automatisoida asioita, kuten KYC / AML, tietosuoja ja niin edelleen. Se voi myös auttaa tehostamaan prosesseja tehokkaammin.

Blockchain onnistuu muuttamaan rahoitusalaa, koska se on paljon parempi kuin transaktiomalli.

Jotkut parhaista blockchain-käyttötapauksista rahoitusmaailmassa sisältävät seuraavat.

 • Investointien hallinta
 • Luotonanto ja pankkitoiminta
 • Vakuutus
 • Vaihtotalous

Kuinka Blockchain muuttaa kiinteistöjä?

Oletko koskaan yrittänyt ostaa kotia äskettäin? Sitten tiedät kuinka paljon vaivaa ja aikaa tarvitset ostoksen suorittamiseen. Kaikki kiinteistötapahtumat saattavat kestää muutaman viikon tai kuukauden. Viivästymisen syy on vähemmän tehokkaan, kaikki yhdessä -prosessin käyttö.

Kiinteistöjen suuren mittakaavan vuoksi ostajien ja myyjien on vaikea koordinoida ja hallinnoida kiinteistöjään.

Blockchainin avulla kiinteistöt voivat nähdä monia muutoksia, mukaan lukien tehokkaamman prosessin tuominen automaation avulla. Muita etuja ovat reaaliaikaiset maksusuoritukset, alennetut kustannukset, tokenisaatio ja reaaliaikaiset maksusuoritukset. Tämä on valtava lisäys, joka voi auttaa blockchainia muuttamaan maailmantaloutta.

Suurin etu on lyhyempi aika, joka kuluu sopimusten tekoon. Asianmukaisella tokenisaatiolla reaalimaailman omaisuus voidaan tallentaa ja vaihtaa lohkoketjuun. Tokenisaatio tarkoittaa myös, että muunlaista tietoa voidaan tallentaa verkossa, mukaan lukien kiinteistörahastot, hallinto-oikeudet ja paljon muuta!

Harvat kiinteistöjen blockchain-käyttötapaukset sisältävät seuraavat:

 • Asiakirjat ja osastot
 • Tunnistaminen
 • Leasing ja maksut
 • Reaaliaikainen kirjanpito
 • Vuokralaisen henkilöllisyys

Oletko kiinnostunut blockchainin vaikutuksesta kiinteistöihin? Tutustu kiinteistöjen lohkoketjua koskevaan oppaaseen juuri nyt!

Kuinka Blockchain muuttaa HealthCare-hoitoa?

Viimeinen ala, josta aiomme keskustella, on HealthCare. Juuri nyt terveydenhuolto voi hyötyä myös blockchainista. Terveydenhuollossa on monia kipupisteitä. Esimerkiksi potilaiden on aina pitänyt kantaa asiakirjoja mukanaan. Tämä voi johtaa ongelmiin, mukaan lukien väärä tietojen syöttö.

Toinen korjattava asia on lääkkeiden jäljitettävyys. Ilman asianmukaista jäljitettävyyttä lääkkeitä voidaan väärentää helposti. Tutkimusta vaikeutetaan myös, koska potilastiedot eivät ole pääsääntöisesti saatavilla.

Harvat terveydenhuollon blockchain-käyttötapaukset ovat seuraavat:

 • Lääkkeiden jäljitettävyys
 • Potilaan suostumuksen hallinta
 • Sähköiset terveystiedot (EHR)
 • Paremmat kliiniset tutkimukset

Kiinnostaako blockchainin vaikutusta terveydenhuoltoon? Tutustu terveydenhuollon estoketjuun liittyvään oppaasemme nyt!

Onko Blockchain onnistunut?

Polku tehdä blockchainista globaali ja tavoittaa kaikki ympäri maailmaa ei ole helppoa. Blockchain näyttää lupaavalta, aivan kuten mikä tahansa muu uusi tekniikka siellä. Internetin tullessa se aiheutti väreilyä ja ylisti vallankumouksellisinta tekniikkaa siellä. Se muutti yhteyden muodostumistamme, mutta se kesti oman aikansa kehittyä ja kehittyä.

Tekoälyä kutsuttiin myös seuraavan sukupolven tekniikaksi, joka voi muuttaa maailmaa. Tarkoitan, että melkein jokainen uusi tekniikka osoittaa lupauksia, koska ne ovat tavalla tai toisella parempia kuin edelliset. Vain aika voi kertoa, miten estoketju vaikuttaa yhteiskuntaan. Toistaiseksi kaikki ovat samalla sivulla. Mutta yksi asia on varma, että blockchain on erittäin lupaava ja sillä on potentiaalia muuttaa ympäröivää maailmaa.

Mitkä asiat voivat kuitenkin mennä pieleen blockchain-tekniikan yleisen kirkkaan vision kanssa? Yksi suurimmista esteistä, joista on huolehdittava, on hallinto. Koska lohkoketju on hajautettu, sen hallinta voi olla hyvin hankala tilanne. Koska se on tällä hetkellä kasvuvaiheessa, sitä voidaan käyttää ilkikurisiin tai haitallisiin asioihin. Pääpaino olisi oltava sellaisen hallintoelimen luominen, joka voi sanella turvalliset säännöt ja määräykset blockchain-tekniikan käytöstä. Tällä tavoin voimme varmistaa, että blockchain-tekniikkaa käytetään oikealla tavalla.

W3C Consortium huolehtii Internetistä. He ovat vastuussa verkkostandardin asettamisesta.

Joten on erittäin vaikea sanoa, mihin suuntaan blockchain vie lujasti. Sen vaikutukset on jo havaittu monissa edellä mainituissa käyttötapauksissa, mutta adoptioprosentit ovat edelleen vaikeuksissa.

Haluatko tietää blockchainista, joka muuttaa maailmaa? Katso oppaamme siitä, miten blockchain voi muuttaa maailmaa juuri nyt!

Johtopäätös

Jos luulet, että estoketju ei voi muuttaa maailmaa, et ole yksin. On monia asiantuntijoita, joiden mielestä blockchain ei riitä muuttamaan tämän maailman toimintatapaa. Viimeaikaiset havainnot ennustavat kuitenkin, että blockchain onnistuu tekemään niin.

Kuten näet blockchain-tekniikan vaikutuksen, nyt voit tietää, kuinka blockchain voi muuttaa maailmaa. Onnistuimme myös kuvittelemaan sen vaikutusta yhteiskuntamme tulevaisuuteen. Jos olet vasta aloittelija, joka on vasta aloittamassa blockchain-tekniikkaa, mutta haluat oppia siitä lisää, sinun on tutustuttava ilmaiseen blockchain-kurssillemme.

Käytä blockchainia muuttaaksesi maailmaa ja yritystäsi nyt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map