Mikä on kaikki hätää Blockchainissa?

Kaksi viimeisen vuoden aikana eniten käytettyä sanaa ovat kryptovaluutta (hyvin, se on todella Bitcoin) ja lohkoketju. Salausvaluutan hintojen nousu viime vuonna on lisännyt huomiota blockchain-teollisuuteen.

Mikä sitten on lohkoketju?

Lohkoketju on Bitcoinin ja useimpien kryptovaluuttojen taustalla oleva tekniikka. DLT-tekniikka, jota kutsutaan myös hajautetuksi pääkirjatekniikaksi (DLT), on alkanut saada laajaa tunnustusta pelkän salausvaluutan ulkopuolella sen hämmästyttävien ominaisuuksien ansiosta.

Nykyisellä tietokaudella tietojen tallentaminen ja siirtäminen on erittäin tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Lähes kaikki nyt tekemämme toiminnot liittyvät paitsi tietojen luomiseen myös siirtämiseen ja tallentamiseen turvallisesti.

Tässä tulee lohkoketju sisään. Yksi sen ominaisuuksista (ehkä tärkein) on sen hajauttaminen. Tietojen liikkuminen ja tallentaminen on yleensä keskitetty, mikä tarkoittaa, että yksi elin käsittelee sitä ja yleensä yhdessä paikassa. On paljon ongelmia, jos tietoja käsittelevä yritys hakkeroidaan tai jos paikka, jossa tietoja säilytetään, tuhoutuu.

Jos olet suuri tietoturvamaailman fani, olet kuullut paljon hakkerointia ja Ransomware-tarinoita kahden viime vuoden aikana. Hakkerointiyritysten trendi vain varastaa asiakastietoja on edelleen nousussa, ja hakkerit ovat tähän mennessä olleet suurin vuosi 2017.

Blockchain-tekniikka on nyt tullut ratkaisemaan kaikki tämä. Sen hajauttamisominaisuus tarkoittaa, että sen sijaan, että tietoja tallennettaisiin yhteen paikkaan tai vain yksi runko siirtäisi ja ohjaisi, se pilkotaan palasiksi ja sitten tuhansien solmujen kautta tietyssä verkossa. Lohkoketjutekniikka pystyy tekemään tämän salauksen avulla, mikä antaa sille suojaustason, jota on melkein mahdotonta hakata, toisin kuin keskitetty tietovarastointijärjestelmä.

Tietojen jakelu useiden järjestelmien välillä verkossa saa nimen jaetun pääkirjan. Blockchain-verkon käyttäjätietojen ja tietojen turvallisuus on nähnyt tekniikan herättäneen huomiota käytännössä kaikilla maailmantalouden sektoreilla. Useat yritykset, hallitus ja yritykset ovat alkaneet käyttää tekniikkaa useisiin asioihin.

Läpinäkyvä ja itsehoito

Kun Bitcoinin perustaja Satoshi Nakamoto käytti blockchain-tekniikkaa valuutalle, hajauttaminen ja läpinäkyvyys ovat kaksi asiaa, joita arvostettiin. Lohkoketjutekniikka on hyvin läpinäkyvä, toisin kuin keskitetty tiedonsiirto- tai tallennusjärjestelmä, jossa keskuselin voi muuttaa tai manipuloida hallussaan olevia tietoja. Tämä läpinäkyvyys on syy siihen, miksi jotkut hallitukset työskentelevät jo nyt blockchain-tekniikan integroimiseksi äänestysjärjestelmiin. Jotkut yritykset ovat myös alkaneet integroitua joihinkin ohjelmiinsa, kuten palkitsemisohjelmiin, jotta koko prosessi voi tulla avoimemmaksi.

Sen itsehoitohenkilöstö tarkoittaa, että lohkoketjulla on kyky tarkistaa verkossa saatavilla olevat tiedot ja korjata ne, jos vaurioita esiintyy. Tämä tapahtuu verkkoon kytkettyjen tietokoneiden avulla. Tietokoneet auttavat ylläpitämään verkon eheyttä tarkistamalla ja tarkistamalla kaikki tapahtumat (kopioidut lohkot), mikä johtaa ketjun muodostumiseen, jossa ketjussa on koodattu jokaisen datan historia.

Kuinka se tekee kaiken?

Tärkein kysymys, jonka ihmiset kysyvät heti tunnustettuani kuinka mahtava tämä tekniikka on “miten se tekee kaiken”?

Se tekee sen niiden verkkoon kytkettyjen tietokoneiden avulla. Kehittäessään Bitcoinia ja työskennellessään sen hajauttamis- ja omavaraisuusominaisuuksien suhteen Satoshi päätti, että verkkoa hallitsevat henkilöt olisivat motivoituneita jatkamaan työtä, jos he saavat tunnuksen verkon sisällä suoritetusta toiminnasta ja auttavat ylläpitämään verkon eheyttä. Näitä ihmisiä kutsutaan kaivostyöläisiksi.

Verkossa käytetty salaus on kokonaan poistanut kolmannen osapuolen tarpeen. Kun tietty lohkoketjuverkko kasvaa, niin sen tarvitsee olla enemmän voimaa ylläpitää itseään. Tämä on yksi syy siihen, miksi kryptovaluuttakaivostoiminta kuluttaa paljon sähköä, mikä on peittänyt joidenkin maiden energiankäytön käyttäjien ja tapahtumien kasvavan määrän vuoksi..

Blockchainin tulevaisuus

Blockchain on yksi aikamme suurimmista innovaatioista. Vaikka pankit ja muut rahoituslaitokset ovat vastustaneet kryptovaluuttoja jo jonkin aikaa, ne ovat toistuvasti myöntäneet lohkoketjun loiston ja potentiaalisen merkityksen rahoitusalalle. Rahoitussektorin lisäksi muut maailmantalouden sektorit ovat alkaneet lämmetä tekniikalle, ja se on saamassa laajaa käyttöönottoa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

Blockchain-tekniikan tulevaisuus näyttää valoisalta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map