Miksi Ethereumin hinta on alempi kuin Bitcoinin?

Bitcoin käynnistettiin vuonna 2009 ja se on ollut käytössä jo yli vuosikymmenen. Se on kiistatta syy siihen, miksi muita kryptovaluuttoja on olemassa. Bitcoinilla (BTC) on kuitenkin joitain haittoja, joihin muut kryptovaluutat, kuten Ethereum (ETH), puuttuvat..

Ethereum tuli paljon myöhemmin Bitcoinin jälkeen ja on epäilemättä yksi markkinoiden parhaiten menestyvistä digitaalisista kolikoista. Sen lohkoketju on suunniteltu helpottamaan enemmän toimintoja kuin Bitcoin, mikä tekee siitä vieläkin houkuttelevamman. Esimerkiksi Ethereum-lohkoketju voi helpottaa älykkäitä sopimuksia, ja verkko-operaatiot ovat halvempia kuin Bitcoin-tapahtumat.

Joten miksi Ethereumin hinta ei ole parempi kuin Bitcoinin hinta?

Ensimmäinen merkittävä syy korkeammille Bitcoin-hinnoille on se, että se oli ensimmäinen luotu kryptovaluutta. Siksi ihmiset tunnustavat sen erittäin lailliseksi, ja tämä on toiminut Bitcoinille erittäin hyvin adoptiossa. Tämä käy ilmi Bitcoinin hintojen ylivoimaisesta noususta vuonna 2017, jolloin sen arvo nousi joulukuun 19 000 dollarin rajan jälkeen.

Tämä ei tarkoita sitä, että muut kryptovaluutat eivät saaneet voittoa. Ethereum näki myös merkittävän nousun, mutta ei niin paljon kuin Bitcoin. Huolimatta siitä, että sillä on parempi verkko ja enemmän ominaisuuksia, sen hinta ja markkina-arvo eivät ole missään lähellä Bitcoinia. Jälkimmäisellä on edelleen suurempi kaupankäyntimäärä, mikä tarkoittaa sitä, että useammat ihmiset käyvät kauppaa Bitcoinilla kuin Ethereum. Hintaero johtuu myös Bitcoinin tehokkaasta verkkovaikutuksesta sekä suhteellisesta heikkoudesta Ethereumissa.

Lisäksi aiemmin tänä vuonna tapahtunut DAO-hyökkäys vaikutti negatiivisesti Ethereumin suorituskykyyn, ja varat, joiden arvo oli 53 miljoonaa dollaria, melkein varastettiin. Tämä johti yrityssijoittajien menettäneen luottamuksen verkkoon, minkä seurauksena Ethereum ei ole pystynyt toipumaan sen jälkeen. Salausvaluutta ei myöskään ole pystynyt saavuttamaan 900 dollarin rajaa viime vuoden joulukuun jälkeen, kun se saavutti yli 1300 dollarin Worldcoinindex.

Muuttuuko tilanne tulevaisuudessa?

Kryptovaluuttamarkkinat ovat olleet aikaisemmin erittäin epävakaita, ja vasta hiljattain vauhti alkoi hidastua. Tulevaisuuden suhteen on paljon epävarmuutta, mutta Ethereumin kehittäjät ovat edelleen erittäin optimistisia verkkoonsa ja kryptovaluuttaansa.

Ethereumilla on vielä paljon potentiaalia, varsinkin kun kehittäjät tukevat sitä voimakkaasti ja sen verkossa on paljon käyttötapauksia älykkäiden sopimusten ansiosta, ja se, että sen verkkoa pidetään parempana kuin Bitcoin. Salausyhteisö on yrittänyt kannustaa ottamaan käyttöön digitaalisia valuuttoja päivittäisissä tapahtumissa ja maksuissa. Valitettavasti monet ihmiset katsovat kryptovaluutat mahdollisuuksiksi ansaita rahaa kaupankäynnillä, ja tämä selittää osittain salamarkkinoiden äärimmäisen volatiliteetin.

Kehittäjät ja blockchain-yritykset ovat kuitenkin työskennelleet parantaakseen rohkaisevia vähittäiskauppiaita ja kauppiaspalveluita harkitsemaan kryptovaluuttamaksujen hyväksymistä saadakseen enemmän hyötyä kryptovaluutoista. Jos näin tapahtuu, se voi toimia hyvin Ethereumille, koska sen transaktiopalkkiot ovat paljon halvempia kuin Bitcoin-transaktiopalkkiot. Toistaiseksi on tapahtunut jonkin verran edistystä. Esimerkiksi Australiassa sijaitseva kaupunki Agnes Water ilmoitti äskettäin, että se oli ensimmäinen kaupunki, joka hyväksyi salausmaksut.

Ethereumin hintaan vaikuttavat tekijät

ETH: n hinta

Ethereum-yhteisön jäsenet uskovat, että Ethereumin hinta paranisi merkittävästi, jos joukkotarjous tapahtuisi. Lisäksi sääntelytilanne näyttää parantuvan ja kehittäjät ovat olleet kiireisiä ratkaisujen löytämisessä kriittisten valuuttamarkkinoiden ongelmien ratkaisemiseksi. Tähän sisältyy suojaus ja lohkoketjujärjestelmien eheys sekä salauksenvaihto.


Saada ihmiset aloittamaan salausvaluuttojen käyttäminen fiat-valuuttojen sijasta liiketoimien suorittamiseen ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, ja todennäköisesti kestää jonkin aikaa, ennen kuin joukkomääräinen käyttöönotto tapahtuu. Ei ole selvää, voittako Ethereum Bitcoinin hinnan suhteen, vaikka se ei ole mahdotonta.

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvontaa, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map