Milloin käyttää Blockchain-tekniikkaa?

Blockchain on tuottoisa tekniikka, mutta yrityksille on vaikea päättää, milloin käyttää blockchainia tai milloin olla käyttämättä blockchainia. Loppujen lopuksi blockchainista ei ole vielä tullut valtavirtaa tai kypsää.

Blockchain muuttaa yritystoimintaa ja käsittelee tietoa kuluttajille. Yrityksenä saatat ajatella sen käyttämistä yrityksesi parantamiseen ja olla yksi ensimmäisistä muuttajista. Mutta on vaikea päättää, mikä on paras lähestymistapa ja pitäisikö sinun tehdä hyppy ollenkaan. 

Tässä artikkelissa keskitymme siihen, milloin käyttää lohkoketjua ja milloin ei. Nämä kysymykset johtavat meidät myös toiseen mielenkiintoiseen kysymykseen: milloin blockchainista tulee valtavirtaa?

 

Contents

Kuinka Blockchain toimii ja sen edut

Lohkoketju on hajautettu lähestymistapa, jossa vertaisryhmät voivat kommunikoida ja vahvistaa tapahtumia riippumatta keskitetystä kokonaisuudesta. Tämä muutos keskittämisestä hajauttamiseen tekee blockchainista niin arvokkaan nykyisessä skenaariossa.

Jos käyttäjä lähettää digitaalista valuuttaa tai tietoja toiselle käyttäjälle hajautetussa pääkirjaverkossa (DLT), tapahtuma lisätään lohkoon.

Lohko (joka sisältää paljon tapahtumia) verifioidaan sitten verkon valitseman konsensusmenetelmän mukaan.

Blockchain-pohjaisen verkon tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Läpinäkyvyys
 • Muuttamattomuus
 • Parannettu turvallisuus
 • Hajauttaminen
 • Peruuttamaton
 • Nopeampi asutus

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää blockchainin toiminnasta, tutustu Blockchain for Beginners -artikkeliin.

Tulevaisuudessa blockchainia voidaan käyttää monissa käyttötapauksissa ja vertikaaleissa. Toimialoihin, joihin se enimmäkseen vaikuttaa, kuuluvat rahoitus, pankki, toimitusketju, valmistus ja muut.

Olemme jo käsitelleet mielenkiintoisia käyttötapauksia blockchainille. Tutustu lueteltuihin artikkeleihin saadaksesi lisätietoja käyttötapauksista.

 • Blockchain-käyttö: Luettelo yli 20 Blockchain-tekniikan käyttötapauksesta
 • 12+ käytännöllistä lohkoketjun käyttötapausta 2020

Hajautettu lähestymistapa tuo mukanaan paljon etuja

 • Parempi tehokkuus poistamalla keskimies ja automaatio
 • Suurempi avoimuus julkisille verkoille
 • Parempi turvallisuus salauksen avulla
 • Parannettu jäljitettävyys muuttumattomilla tiedoilla

Blockchain ei ole ratkaisu kaikkeen


On kriittistä ymmärtää, että lohkoketju, vaikka se onkin hyvin lupaava, ei pysty ratkaisemaan kaikkia siellä olevia ongelmia.

Se ei ole taika pilleri, jota jokainen teollisuus odotti. Itse asiassa on monia ihmisiä, jotka uskovat, että blockchain ei ole valmis mihinkään teollisuuteen siellä. Tämä voi olla osittain totta, koska lohkoketjun on oltava kypsempi, ennen kuin se voi olla todella hyödyllinen yrityksille, jotka siirtyvät perinteisistä prosesseista. 

Harvard Kennedy Schoolin tietoturvateknologi Bruce Schneier uskoo, että lohkoketjua ei tarvita juuri nyt. Tässä mielipidekappale, hän yritti antaa hyvän perustelun sille, miksi nykyiset perinteiset järjestelmät ovat toistaiseksi parempia. 

Mielestäni se ei ole täysin oikein. Jotkut järjestelmät tarvitsevat Blockchainia. Yksi avainesimerkki on elintarviketeollisuus. IBM yhteistyössä Walmartin kanssa pystyi jäljittämään 5 ruokaa niiden alkuperästä luotettavuuden, aitouden ja tuoreuden varmistamiseksi. Tämäntyyppiset käyttötapaukset tekevät blockchainista arvokkaamman kuin mikään muu tekniikka siellä. 

Lyhyesti sanottuna, blockchain on elintärkeää tehdä asioista luotettavampia ja tehokkaampia. Lohkoketjun on kuitenkin vielä kypsyttävä, ennen kuin sitä voidaan soveltaa lähes kaikkiin siellä oleviin ongelmiin.

Kysymyksiä, jotka tulee tietää, kun haluat käyttää blockchainia

Jos olet yksi niistä yrityksistä, jotka haluavat käteistä ensimmäisessä blockchain-junassa, sinun on tiedettävä tarkalleen, milloin blockchainia käytetään.

Käydään läpi kysymykset, jotka sinun on esitettävä, kun tiedät milloin haluat käyttää blockchainia.

Tarvitsetko muuttumattomuutta käyttötapauksessasi?

Tämä kysymys auttaa sinua ymmärtämään, jos voit hyödyntää blockchainin tarjoamaa muuttumattomuutta. Tietoja ei voida poistaa tai muuttaa, kun ne on tallennettu. Lyhyesti sanottuna historialliset tietueet pysyvät ennallaan, vaikka uusi tapa olisi tapa päivittää. Jos et tarvitse muuttumattomuutta, voit etsiä muita parempia ratkaisuja, joissa voit usein päivittää tietoja.

Onko joudutaan korjaamaan virhe tai poistamaan tietue?

Kuten jo mainitsimme, blockchain tarjoaa muuttumattomuutta, koska ne ovat vain liitteitä. Mutta jos yrityksesi tarvitsee virheiden korjaamista tai tietueiden poistamista, estoketju ei ehkä ole oikea ratkaisu. Koko skenaario voidaan ymmärtää parhaiten GDPR: n yhteydessä, jossa todetaan, että jokaisella on oikeus tulla unohdetuksi. Tämä tekee siitä haastavan blockchain-pohjaiselle ratkaisulle ja vaatisi täydellisen kiertotavan.

Haluatko ratkaista ongelman organisaatiossasi vai onko mukana useita organisaatioita tai yhteisöjä?

Blockchain ei ole ihanteellinen ratkaisu, koska luottamus on jo luotu yhteen organisaatioon, jos yrität toteuttaa blockchainia omassa organisaatiossasi. Blockchain voi olla toteutettavissa oleva ratkaisu, jos luottamusta ei ole organisaatiossa, mutta sitä tuskin tapahtuu.

Luottavatko useat entiteetit toisilleen?

Blockchain on ihanteellinen ratkaisu, jos on olemassa useita kokonaisuuksia. Kuitenkin, jos luottamus on jo muodostettu näiden entiteettien välille, lohkoketju, sitten lohkoketjun toteutus voi olla tarpeeton eikä sitä tarvita! Jos luottamusta ei ole, lohkoketju voi ratkaista ongelman!

Tarvitsetko läpinäkyvyyttä?

Läpinäkyvyyttä voidaan tarvita paikoissa, joissa tietoja on jäljitettävä. Jos yrityksesi on tarkastettu ulkopuolisilta palveluilta, blockchain on liikaa kysyttävää. Jos kuitenkin tarvitaan läpinäkyvää järjestelmää, jotta jokainen sidosryhmä voi tarkistaa alustan tallentamat / jakamat tapahtumat ja tiedot, lohkoketju sopii hyvin!

Onko sinun tiedettävä, onko tapahtumia väärennetty vai vaarannettu?

Koska blockchain tarjoaa läpinäkyvyyttä sekä yksityisellä että julkisella tasolla, se voi olla hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat oppia, ovatko kaupat turvallisia vai eivät. Tietyissä yrityksissä on tärkeää tietää kaupan kunto, ja siellä blockchain tulee sisään tarjoten tarvittavan ratkaisun. Esimerkiksi, jos yrityksesi käsittelee ruokaa, voit seurata toimitusketjua blockchainilla.

Näin voit oppia, jos jokin menee pieleen, mukaan lukien pakettien vaihtaminen, tai jos paketti ei sovellu kulutukseen. Molemmissa tapauksissa avoin järjestelmä auttaa sinua voittamaan ongelman. 

Kuinka hyvin hajautettu järjestelmä sopii koko kohtaukseen?

Ennen kuin aloitat blockchainin käyttöönoton, sinun tulisi tietää hajautettujen verkkojen edut ja haitat. Tämä on välttämätöntä, koska blockchain on hajautettu kirjanpitotekniikka. Jaettu toteutus ei myöskään ole helppoa taskuissa. Siksi sinun on tarkistettava, ylittävätkö edut siihen liittyvät kustannukset. Jos se tapahtuu, se voi olla hyvä vaihtoehto mennä sen kanssa.

Onko suorituskykyvaatimuksia? Jos näin on, täyttääkö blockchain nämä vaatimukset?

Vaikka lohkoketju onkin nopea, sen on silti mentävä pitkälle ennen kuin ne pystyvät vastaamaan muihin ratkaisuihin siellä. Joten, jos yrityksesi luottaa suorituskykyyn, blockchain ei ole hyvä valinta! Tarvitset hyvän määrän solmuja, jotta estät ketjun elinkelpoisuuden, ja se voi tarkoittaa, että se on laskennallisesti kallista verrattuna perinteiseen keskitettyyn ratkaisuun, joka ei vaadi niin paljon laskentatehoa.

Pitääkö rajoitettujen laitteiden osallistua blockchain-verkkoon solmuna?

Kuten sinun pitäisi tietää, blockchain vaatii useita solmuja toimiakseen toiminnallisesti. Jos solmut ovat rajoitettuja ja niiden on vielä osallistuttava, lohkoketju ei ole hyvä valinta. Yksityinen estoketju kiertää ongelmaa.

Onko lohkoketjun ja suunnittelusovelluksen välillä arkkitehtoninen sovitus?

Yritä lopuksi kysyä, soveltuuko sovelluksesi hajautetun blockchain-mallin kanssa. Jos arkkitehtuurisuunnittelu ei sovi, on hyvä etsiä toinen ratkaisu.

Milloin käyttää Blockchainia / Milloin Älä käytä Blockchain-päätöksentekopuuta

Mahtava! Kävit läpi kaikki kymmenen kysymystä, mutta et silti ole varma, tarvitsetko blockchain-ratkaisua yrityksellesi? Voit ratkaista ongelmasi paremmin käymällä läpi päätöksentekopuun, joka auttaa sinua päättämään, milloin blockchainia käytetään.

1. Haluatko poistaa välittäjät ja välittäjät?

 • Jos kyllä ​​- lue sitten ja jatka seuraavaan vaiheeseen
 • Jos ei – älä käytä estoketjua

Ensimmäinen asia, joka sinun on ymmärrettävä, on liiketoimintaympäristö. Tarvitsetko välittäjiä tai välittäjiä järjestelmässäsi tai poistatko ne ratkaisemalla kriittisen liiketoimintaongelman? Jos näin on, tarvitset blockchainin. Pankkiratkaisut luottavat hajautettuun kirjanpitotekniikkaan, kuten CORDA, parantamaan työprosessiaan poistamalla välituotteet ja antamalla heille mahdollisuuden tehdä siirtoja turvallisemmin ja nopeammin.

2. Työskenteletkö digitaalisten resurssien kanssa?

 • Jos kyllä ​​- lue sitten ja jatka seuraavaan vaiheeseen
 • Jos ei – älä käytä estoketjua

Blockchain on ihanteellinen ratkaisu prosesseille, joilla on digitaalisia natiivivaroja. Tämä tarkoittaa normaalia omaisuutta, joka voidaan digitalisoida. On yksinkertainen ja yksinkertainen prosessi, jossa fyysisestä esityksestä luodaan digitalisoitu versio, jossa on kaikki tarvittavat yksityiskohdat. Esimerkiksi kiinteistöt voidaan digitalisoida tallentamalla kaikki tärkeät tiedot.

3. Pystytkö luomaan arvovaltaisen ja pysyvän tietueen digitaalisista varoista?

 • Jos kyllä ​​- lue sitten ja jatka seuraavaan vaiheeseen
 • Jos ei – älä käytä estoketjua

Seuraava asia, joka sinun on tarkistettava, voitko luoda pysyvän ja arvovaltaisen digitaalisen omaisuuden tietueen. Tämä on yksi tärkeistä vaiheista siirryttäessä perinteisestä prosessista lohkoketjuun. Sinulla on oltava asianmukainen luottamuksen lähde koko prosessin aloittamiseksi. Tämä ei myöskään toimi, jos sinulla on useita lähteitä, koska se voi aloittaa ristiriidan digitaalisen tietueen luomisen kanssa. Kaikkien osapuolten on otettava vastuu digitaalisen omaisuuden luomisesta.

4. Edellyttääkö yrityksesi korkean suorituskyvyn liiketoimia??

 • Jos kyllä ​​- On mahdollista, että blockchain-ratkaisut voivat vetää sen pois, mutta tällä hetkellä eivät.

 • Jos ei – siirry seuraavaan vaiheeseen.

Kaikkia yrityksiä ei luoda yhtä tasaisesti, koska jotkut yritykset tarvitsevat nopeita ratkaisuja, jotka pystyvät käsittelemään miljoonia tapahtumia. Jos yrityksesi tarvitsee myös nopeutta, blockchain ei ehkä ole sinulle. Lohkoketjut ovat nopeita, mutta voivat asettaa rajoituksia joillekin vaatimuksille. Blockchain-tekniikassa on tällä hetkellä kehitystä, joka aikoo ratkaista ongelman, ja saatat nähdä enemmän mukautettuja ratkaisuja, jotka ovat nopeita ja pystyvät selviytymään kysynnästä.

5. Aiotko tallentaa muita kuin tapahtumia koskevia tietoja suurina määrinä?

 • Jos kyllä ​​- silloin on mahdollista, että blockchain-ratkaisut voivat vetää sen pois, mutta tällä hetkellä eivät.

 • Jos ei – siirry seuraavaan vaiheeseen

Blockchain ei ole hämmästyttävä ratkaisu ei-traktorisen datan tallentamiseen suurina määrinä. Jos yrityksesi vaatii niitä, on aina parempi käyttää toista ratkaisua. Mutta se voidaan jättää huomioimatta erityistapauksissa, joissa blockchainin käyttö on elintärkeää koko ekosysteemille.

6. Onko sinun luotettava luotettuun osapuoleen??

 • Jos kyllä ​​- Jotkut blockchain-ratkaisut voivat tarjota sinulle tämän ominaisuuden, mutta se vaatii lisätyötä

 • Jos ei – siirry seuraavaan vaiheeseen

On monia yrityksiä, jotka eivät toimi ilman luotettavaa osapuolta. Jos näin on, blockchainin käyttöönotto ja käyttö voi olla vaikea kysymys. Koska estoketju ei mahdollista tietojen muuttamista, on vaikea hallita verkkoa määräysten perusteella. Yksinkertaisesti sanottuna on välttämätöntä sisällyttää säätimet, kun otetaan käyttöön blockchain-projekti. Tämä varmistaa, että vaatimustenmukaisuus ja lait pysyvät voimassa myös silloin, kun käytetään uusinta blockchain-tekniikkaa. 

7. Haluatko hallita arvonvaihtoa tai sopimussuhteita?

 • Jos kyllä ​​- lue sitten ja jatka seuraavaan vaiheeseen
 • Jos ei – niin jotkut blockchain-ratkaisut voivat tarjota sinulle tämän ominaisuuden, mutta se vaatii lisätyötä

Enemmän, jos yrityksesi ei ole sopimussuhteiden tai arvonvaihdon hallinnassa, lohkoketjua ei käytetä siinä tapauksessa paljon. Siksi yrityksen, joka käyttää lohkoketjua yrityksen arvon parantamiseen ja kustannusten vähentämiseen, tulisi yrittää hallita digitaalisen omaisuuden ympärillä pyöriviä tapahtumia.

8. Tarvitsetko jaettua kirjoitusoikeutta?

 • Jos kyllä ​​- lue sitten ja jatka seuraavaan vaiheeseen
 • Jos ei – et tarvitse lohkoketjua

Nyt sinun on tarkistettava, onko sinun jaettava kirjoitusoikeuksia vai ei? Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa, että sinun on tarkistettava, edellyttävätkö muut jäsenet kirjoitusoikeutta lohkoketjuun vai eivät. Jos he tekevät, on parempi olla käyttämättä blockchainia ja etsimällä vaihtoehtoista ratkaisua.

9. Onko kirjoittajien välinen luottamus??

 • Jos kyllä ​​- jotkut blockchain-ratkaisut voivat tarjota sinulle tämän ominaisuuden, mutta se vaatii lisätyötä

 • Jos ei – siirry seuraavaan vaiheeseen

Blockchain tarjoaa alustan, jossa maksutapahtumat voidaan tehdä vain vähän tai ei lainkaan. Jos yrityksen käsittelemiin yksiköihin luotetaan jo, ei ole mitään järkeä käyttää lohkoketjua. 

10. Haluatko käyttää ohjaustoimintoja?

 • Jos kyllä ​​- sinun pitäisi valita yksityinen / käyttöoikeuksien esto

 • Jos ei – siirry seuraavaan vaiheeseen

Sallittu / yksityinen verkko tarjoaa ohjaustoiminnot. Sallittu verkko auttaa sinua asettamaan jakelua, sitoutumista ja muuta koskevia sääntöjä! 

11. Tarvitsetko blockchain-tapahtumia ollaksesi julkisia?

 • Jos kyllä ​​- siirry sitten julkisiin blockchain-ratkaisuihin

 • Jos ei, sinun tulee valita yksityinen lohkoketju

Viimeiseksi sinun on tarkistettava, onko tapahtumiesi oltava julkisia vai ei. Jos tapahtumasi voivat olla julkisia, valitse julkinen estoketju. Jos ei, niin yksityinen lohkoketju toimii sinulle!

 

Lyhyesti sanottuna sinun on käytettävä estoketjua, kun tarvitset seuraavaa:

 • Hallitse ja suojaa digitaalisia suhteita
 • Hajautetun verkon asianmukainen käyttö
 • Luottamuksen puute ekosysteemipuolueiden keskuudessa
 • Välittäjää ei enää tarvita
 • Tallenna turvalliset tapahtumat useiden kumppaneiden välillä
 • Tiedot eivät ole vakioita, ja sinun on seurattava niitä oikein

Milloin ei pidä käyttää blockchainia?

Tähän asti olemme keskustelleet kysymyksistä, jotka sinun on kysyttävä, kun haluat käyttää blockchainia. He vastasivat epäsuorasti kysymykseen, milloin ei pidä käyttää blockchainia. Varmista, ettet hämmenty, luetellaan alla skenaariot tai olosuhteet, joissa sinun ei pitäisi käyttää estoketjua. Voit ajatella tätä myös yhteenvetona yllä olevista kohdista.

 • Älä käytä estoketjua, jos prosessi sisältää luottamuksellisia tietoja
 • Kun sinun on käytettävä ulkoisia palveluja tietojen tallentamiseen tai keräämiseen
 • Älä käytä estoketjua, jossa tapahtumien sääntöjä muutetaan usein
 • Kun staattista dataa on paljon
 • Kun tarvitset nopeita tapahtumia

Johtopäätös

Tämä johtaa meidät artikkelimme loppuun, jossa keskustelimme siitä, milloin blockchainia tulisi käyttää ja milloin ei. Nämä kysymykset antavat meille myös vihjeen siitä, milloin blockchainista tulee valtavirtaa. Toistaiseksi meidän on odotettava, koska lohkoketju vaatii vielä paljon aikaa, ennen kuin se kypsyy.

Joten mitä mieltä olet siitä? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map