Parhaat Blockchain-alustat yrityksille

Blockchain-alustat ovat elintärkeitä, jotta blockchain-tekniikka saadaan yritysten saataville. Todellisuudessa nämä blockchain-alustat säästävät todella paljon aikaa ja resursseja. Mutta miten he tekevät sen?

No, jos aiot työskennellä blockchain-ratkaisun kanssa ja joudut tekemään alustan tyhjästä, se vie epäilemättä paljon aikaa, eikö niin? Mutta näiden alustojen avulla voit nyt saada perustan omiin tarpeisiisi.

Suurin osa näistä alustoista tarjoaa räätälöinnin, ja voit tehdä sen lisätäksesi toimintosi alustalle. Joten pitkällä aikavälillä kaikki blockchain-alustaluettelon alustat säästävät paljon rahaa ja aikaa.

Siksi autoin sinua löytämään haluamasi alustan, olen laatinut blockchain-alustaluettelon. Enemmän, saat myös blockchain-alustojen vertailun, kun olen katsonut kaikki alustat. Mutta ennen kaikkea muuta, selitän lyhyesti mikä on blockchain-alusta.

Joten, aloitetaan!

 

Contents

Mikä on Blockchain-alusta?

Ensinnäkin, aloitetaan yhdestä perustavimmista kysymyksistä, jotka sinulla on mielessäsi – “mikä on blockchain-alusta?” Tyypillisesti blockchain-alustat ovat hajautettuja strukturoituja alustoja, jotka auttavat hajautettujen sovellusten kehittämisessä.

Enemmän, nämä alustat voivat olla sekä luvattomia että sallittuja. Jotkut harvoista suosituimmista markkinoilla ovat Hyökkääjä, Corda, Ethereum, jne.

Heillä kaikilla on blockchain-alustoja, joiden avulla voit tehdä omia henkilökohtaisia ​​blockchain-ratkaisujasi.

Lisäksi on olemassa monia erityyppisiä alustoja eri toimialoille. Niillä kaikilla on myös erilainen lähtö. Varmista vain, että valitset yrityksellesi ja teollisuudellesi parhaiten sopivan.

Ei, tiedät mikä on blockchain-alusta. Parhaan alustan löytämiseksi olen koonnut luettelon ehdoista, joita sinun tulisi harkita.

Katsotaan siis, mitä nämä ovat.

 


Kuinka valita täydellinen Blockchain-alusta?

On joitain kriteereitä, joita sinun tulisi noudattaa valitessasi alustaa yrityksellesi. Nämä kriteerit ovat kriittisiä, koska silloin voit verrata blockchain-alustoja ja nähdä, kuinka ne toimivat kussakin segmentissä.

Tämä auttaa ehdottomasti päättämään, kumpi noutaa. Katsotaanpa joka tapauksessa kaikki kriteerit yksitellen.

 

Onko alusta täysin kehitetty tai edelleen kehitysvaiheessa?

Tämä on valtava ongelma, kun on kyse täydellisen blockchain-alustan valitsemisesta. Mutta miksi? No, koska jos valitset vielä kehitteillä olevan alustan, se ei tarjoa sinulle täydellistä potentiaalia.

Toinen asia on, että et halua käyttää myös vanhentunutta alustaa. Joten jos kehittäjät ovat lopettaneet päivitysten lisäämisen tai virheiden korjaamisen, kyseinen alusta on hankala.

Siksi kannattaa tarkistaa, missä vaiheessa alusta on. Tätä varten voit käyttää GitHubia tai heidän virallista verkkosivustoaan tai niin edelleen. Pohjimmiltaan, varmista vain, että valitsemasi alusta on täysin kehitetty, testattu monta kertaa ja käyttövalmis.

 

Millaista blockchainia tarvitset?

Asia on, että tarvitsemasi blockchain-tyyppi perustuu yksinomaan ratkaisuusi. Luettelossasi voi olla useita blockchain-ratkaisuja, ja ne saattavat vaatia erityyppisiä blockchain-toimintoja.

Mutta ennen kuin tiedät minkä tyyppistä blockchainia tarvitset, sinun on opittava näistä tyyppeistä heti alusta alkaen. Yritä siis suorittaa blockchain-kurssi, joka auttaa sinua ymmärtämään käsitteitä paremmin.

Auttaaksemme sinua, meillä on paljon blockchain-kursseja, jotka tarjoavat parhaan parhaan tiedon mainitusta aiheesta.

Joka tapauksessa, kun selvität, sopivatko yksityiset, julkiset vai yhdistetyt alustat sinulle, voit suodattaa suosikkisi.

 

Mitä ohjelmointikieliä foorumi tukee?

Kyllä, ohjelmointikielillä on merkitystä, kun valitset ratkaisulle täydellisen alustan. Koska lohkoketju on uusi tekniikka, otetaan käyttöön monia muita moderneja ohjelmointikieliä.

Joten täydellisen kehitystiimin löytäminen, jolla on kielitaito, voi olla vaikeaa. Monissa tapauksissa eri ohjelmointikielet voivat olla uhka, jos haluat integroida sen olemassa oleviin vanhoihin verkkoihisi.

Siksi varmista, että tiedät, millaista ohjelmointikieltä alusta tukee tai millaista SDK: ta sinun on käytettävä kyseistä alustaa.

Kun ymmärrät, mitä joukkueesi voi vetää, voit valita alustan sen perusteella.

 

Onko foorumi suosittu?

Alustan suosiolla on myös merkitystä. Joka tapauksessa markkinoilla on monia blockchain-teknologia-alustoja. Mutta kaikilla heillä ei ole täyttä potentiaalia yritysratkaisun tuotoksen hankkimiseen.

Itse asiassa lisääntyvä blockchain-alustojen määrä on melko uuvuttavaa. Kaikki yrittävät nyt rakentaa sellaisen itselleen ottamatta huomioon alustan laatua.

Yrityskäyttöön tarvitset luotettavan ja tunnetulta brändiltä tulevan alustan. Lisäksi sinun on varmistettava, että alusta pystyy täysin suojaamaan kaikki yrityksesi tiedot.

Varmista siis aina, että valitset markkinoilla tällä hetkellä suosittuja alustoja, ja muut ihmiset käyttävät sitä jo. Varmista myös, että kehittäjillä on sen takana maine.

 

Millaista konsensusmenetelmää foorumi käyttää?

Alustan käyttö voi olla melko haastavaa, jos et tiedä millaista konsensusprotokollaa foorumi käyttää tai tukee. Todellisuudessa blockchain-alusta voi tukea useita konsensusmenetelmiä, kuten Hyperledger Fabric, Sawtooth jne..

Tämän tyyppisillä alustoilla on modulaarinen rakenne, ja parhaat lohkoketjualustat tarjoavat enemmän mukautettavuutta.

Muista, että jotkut konsensuspöytäkirjat ovat nälkäisiä, joten ne voivat viedä paljon resursseja. Myös BFT-konsensusalgoritmin käyttäminen on tässä paras tapa. Jos haluat oppia lisää konsensusprotokollista, tutustu siihen blockchain-kursseihimme.

 

Tarjoaako alusta älykäs sopimusominaisuus?

No, kaikki blockchain-alustat eivät tarjoa älykästä sopimusominaisuutta. Kysymys on siitä, tarvitsevatko ratkaisusi todella älykkäitä sopimuksia. Todellisuudessa älykkäiden sopimusten käyttö on erittäin hyödyllistä yritysympäristössä, koska se automatisoi paljon sopimuksia.

Tämän ominaisuuden hyödyllisyys on myös valtava, ja ymmärrän, onko sinulla kiusaus lisätä se ratkaisuusi, vaikka et sitä tarvitsisikaan. Mutta se vie vain resursseja ilman mitään hyötyä.

Joten jos tarvitset ominaisuutta todella, valitse vain se, joka tarjoaa sitä. Se on myös hyvin monimutkainen ominaisuus, joten kaikki alustat eivät voi vetää sitä samanlaisella tai tehokkaalla äänellä.

Voit käyttää myös blockchain-alustojen vertailutaulukkoamme selvittääksesi sen.

 

Tarvitseeko Blockchain-ratkaisusi skaalautuvuutta? Jos on, kuinka paljon?

Skaalautuvuus on valtava ongelma, kun kyse on blockchainista. Todellisuudessa julkinen lohkoketju näyttää olevan kaukana heidän jättämistään. Todellisuudessa, koska ne ovat avoimia kaikille, se vie paljon resursseja ja hidastaa järjestelmää huomattavasti.

Siksi ne ovat kaukana skaalautuvuudesta. Jos etsit skaalautuvuutta, julkisen estoketjun käyttö voi myös auttaa.

Jos todella tarvitset sitä, muista valita helposti skaalattava alusta. Esimerkiksi monet yksityiset tai yhdistetyt alustat ovat skaalautuvia, mutta sen taso näyttää vaihtelevan paljon.

Tarkista ratkaisusi uudelleen ja varmista, että valitset alustan, joka kykenee vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi.

 

8 parasta Blockchain-alustaa

Auttaakseni sinua estoketjumatkallasi olen valinnut kahdeksan parasta alustaa, joita käytät hajautettujen pääkirjaratkaisuissasi. Katsotaan siis, mitä nämä ovat?

Ethereum

Pääkirjan tyyppi: Käyttöoikeudeton

Konsensusalgoritmi: työn todiste

Älykäs sopimus: Kyllä

 

Ethereum on yksi luettelomme avoimen lähdekoodin blockchain-alustoista. Ollakseni rehellinen, se on yksi markkinoiden parhaista blockchain-alustoista tällä hetkellä. Ethereum onnistuu voittamaan hyvin kauan, vaikka se onkin luvatonta ja sillä on ehdottomasti oma joukko asioita..

Ethereum aloitti toimintansa vuonna 2015, ja siitä lähtien se sai suuren suosion. Sen mukana tulee natiivi kryptovaluutta, eetteri ja kaasu. Tällä alustalla kukaan voi tietysti liittyä konsensukseen ja osallistua siihen.

Joten, jos blockchain-ratkaisusi todella tarvitsee avointa ympäristöä, Ethereumille meneminen voi olla paras veto.

Tämä alusta toimii myös työn todistuksessa, mikä on oikeastaan ​​melko vallanhimoinen konsensus. Lisäksi se ei tarjoa yksityisiä tapahtumia.

Mutta jos olet todella kiinnostunut Ethereumista yrityksellesi, voit käyttää myös niiden yksityistä versiota. Ethereum Enterprise Alliance vastaa tästä Ethereumin yksityisestä versiosta.

Todellisuudessa tämä versio sisältää kaikki julkisen estoketjun edut ja lisättyä yksityisyyttä sekoituksessa. Lisäksi se kasvaa julkisen version rinnalla ja päinvastoin.

Parasta tästä alustasta on, että siinä yhdistyvät sekä yksityinen että julkinen tekniikka, jotta saat parhaan mahdollisen tuotoksen.

Vaikka se silti eräänlainen jäljessä kaupan sekunnissa -kriteereistä.

 

Hyperpitkäkangas

Pääkirjan tyyppi: Sallittu

Konsensusalgoritmi: Solo, Kafka, Raft

Älykäs sopimus: Kyllä

 

Hyperledger Fabric on täällä muuttamaan teollisuutta lopullisesti. Todellisuudessa se on yksi markkinoiden parhaista blockchain-alustoista tällä hetkellä. Se on myös loistava avoimen lähdekoodin blockchain-alustaluettelossa. Joten voit odottaa saavansa koodin ilmaiseksi, eikä sinun tarvitse maksaa siitä mitään.

Kangas tuli vuonna 2015 Ethereumin jälkeen ja se on Hyperledger-projektin tuote. Hyperledger on itse asiassa sateenvarjoprojekti tai yhteenliittymä, jossa he kehittävät estoketjua saadakseen sen kaikkien saataville.

Jos olet kiinnostunut blockchain-alustasta, jolla on lupa ja joka sopii kaikenlaiseen teollisuuteen, kangas on todella hieno valinta.

Joka tapauksessa, Hyperledger Fabricilla on vahva arkkitehtoninen malli moduulirakenteella. Se tarkoittaa, että voit kytkeä minkä tahansa ominaisuuden ja käyttää sitä. Siksi se on erittäin muokattavissa.

Enemmän, se käyttää vähemmän valtaa nälkäistä konsensusalgoritmia päästäkseen sopimukseen. Se tarjoaa myös skaalautuvuuden eikä hidasta, kun alustalla on paljon osallistujia.

Todellisuudessa se tarjoaa älykkäitä sopimuksia, mutta tässä sitä kutsutaan ketjukoodiksi.

 

Hyperledger Sawtooth

Pääkirjan tyyppi: Sallittu / Sallittu

Konsensusalgoritmi: PBFT, PoET, Raft

Älykäs sopimus: Kyllä

 

Hyperledger Sawtooth on toinen hieno lisäys avoimen lähdekoodin blockchain-alustaluetteloon. Todellisuudessa se on myös Linux Foundationin toinen tuotanto, ja Intel on vaikuttanut siihen merkittävästi. Sen käyttö on täysin ilmaista, ja voit saada koodit suoraan GitHubista.

Voit myös käyttää tätä alustaa kaikilla aloilla, koska kehittäjät suunnittelivat arkkitehtuurin tällä tavalla. Todellisuudessa tämä alusta on myös erittäin muokattavissa.

Se on itse asiassa yritystason alusta, joka on modulaarinen ja suunniteltu hajautettujen pääkirjatekniikoiden käyttöönottoon, luomiseen ja toteuttamiseen.

Sinun on mietittävä – mikä on tärkein ero sahahamman ja kankaan välillä?

No, se on tosiasiallisesti kirjanpitotyyppi, missä ne ovat erilaisia. Kangas on täysin sallittu alusta; toisaalta, voit käyttää Sawtoothia sekä sallittuina että luvattomina. Lisäksi on muitakin tekijöitä, ja näet ne myöhemmin blockchain-alustojen vertailutaulukossa.

Jos haluat alustan, joka on todella helppo integroida, sinun kannattaa valita Sawtooth. Sawtoothin toinen suuri ominaisuus on se, että se käyttää erilaista algoritmia Elofsed Time Proof, joka on paljon kehittyneempi kuin Raft.

 

Hyperledger Iroha

Pääkirjan tyyppi: Sallittu

Konsensusalgoritmi: YAC-algoritmi

Älykäs sopimus: Kyllä, mutta ennalta määritelty

 

Hyperledger Iroha on myös melko suosittu blockchain-alusta. Se on myös yksi avoimen lähdekoodin blockchain-alustoista, jotka tarjoavat hyvää vastinetta. Todellisuudessa Iroha on oikeastaan ​​melko helppo käyttää ja suunnitella tällä tavalla.

Jos sinusta tuntuu, että muita alustoja on vaikea hallita tai oppia, voit tarkistaa tämän. Todellisuudessa se on tarkoitettu pääasiassa yritysyritysten auttamiseen rakentamaan suojattuja, luotettavia ja nopeita sovelluksia sen päälle.

Joka tapauksessa taustalla oleva rakenne on melko yksinkertainen, ja se on tietysti modulaarinen. Se käyttää täysin erilaista konsensusalgoritmia nimeltä Yet Another Consensus (YAC) algoritmi. Todellisuudessa tämä protokolla on erittäin nopea ja suojattu.

Sillä on kuitenkin pieni rajoitus älykkäiden sopimusten suhteen. No, se tarjoaa älykkäitä sopimuksia, kuten ominaisuus, mutta siinä on ennalta määritetyt sopimusmallit eikä täysin muokattavissa olevia.

Joten voit silti käyttää sitä, mutta et voi muokata sitä haluamallasi tavalla.

Mutta kaiken kaikkiaan se on hyvä alusta, ja monet yritykset käyttävät sitä jo.

 

Ripple

Pääkirjan tyyppi: Sallittu

Konsensusalgoritmi: todennäköinen äänestys

Älykäs sopimus: Ei

 

Ripple on hieno lisäys blockchain-alustaluetteloon. No, Ripple aloitti matkansa takaisin vuonna 2012, mutta sitten se nimettiin Opencoiniksi. Joka tapauksessa myöhemmin vuonna 2015 he nimeivät sen lopulta Rippleksi. Todellisuudessa Ripple sopii pääasiassa rahoitusyhtiöille.

Itse asiassa he todella halusivat yhdistää kaikki pankit, yritykset, maksupalveluntarjoajat ja omaisuudenvaihdot samaan verkkoon.

Joka tapauksessa Ripple tarjoaa RippleNetin, joka on maailmanlaajuinen ilmainen transaktioalusta. Voit käyttää tätä alustaa maksamiseen missä tahansa, milloin tahansa maailmassa. Enemmän, se todella muuttaa tapaa, jolla näemme pankkitoiminnan tällä hetkellä.

Tiedätkö kuinka paljon tapahtumasi käsittely Ripplessa kestää? Vain 4 sekuntia! Ripplen avulla pääset uusille kauppapaikoille, saat lisää asiakkaita, sinulla on parempi turvallisuus ja sinulla on mikromaksujärjestelmä.

Joka tapauksessa, jos olet yritysyritys, joka työskentelee taloudellisen ratkaisun parissa, sinun kannattaa ehdottomasti tarkistaa se.

 

Päätösvaltaisuus

Pääkirjan tyyppi: Sallittu

Konsensusalgoritmi: lautta, Istanbulin bysanttilainen vikasietoisuus

Älykäs sopimus: Kyllä

 

Quorum on toinen loistava alusta tällä 8 parhaan blockchain-alustan luettelolla. Todellisuudessa Quorum on itse asiassa inspiraatio Ethereum Networkilta. J.P.Morgan on Quorumin kehityksen takana, ja hän käytti Ethereumia perustana sen suunnittelussa.

Se ei kuitenkaan ole luvaton kuin Ethereum; pikemminkin se on sallittu. Todellisuudessa alustan on tarkoitus varmistaa, että saat nopean ja korkean suorituskyvyn missä tahansa ympäristössä. Enemmän, se on skaalautuva, mutta sillä on myös rajoituksensa.

Toisin kuin Ethereum, Quorum käyttää kevyttä yksimielisyyttä päästäkseen sopimukseen. Enemmän, tämä säästää paljon resursseja pitkällä aikavälillä.

Quorumin paras ominaisuus on, että se tarjoaa arvovaltaisia ​​solmuja, jotka hallitsevat alustaa. Lisäksi se tarjoaa yksityisiä tapahtumia ja kirjanpitojärjestelmiä.

Tällä hetkellä on monia yrityksiä, jotka käyttävät Quorumia omien blockchain-ratkaisujensa kehittämiseen. Jos haluat vakiintuneen alustan, sinun kannattaa ehdottomasti tarkistaa se.

 

Corda

Pääkirjan tyyppi: Sallittu

Konsensusalgoritmi: Pluggable Consensus

Älykäs sopimus: Kyllä

 

Corda on ehdottomasti yksi markkinoiden parhaista blockchain-alustoista tällä hetkellä. Todellisuudessa alustalla on lupa, joten tarvitset arvovaltaisen pääsyn päästäksesi verkkoon. Joka tapauksessa R3 kehitti tämän alustan.

Lisäksi sitä on saatavana kahtena eri versiona – Corda ja Corda Enterprise. Todellisuudessa yritysversio ei ole oikeastaan ​​avointa lähdekoodia. Joten sinun on otettava yhteyttä heihin saadaksesi pääsyn siihen. Mutta voit saada pääsyn avoimen lähdekoodin ohjelmistoversioon heidän verkkosivustoltaan.

Jos olet kiinnostunut alustasta, joka pyörii laadukkaan tuotoksen ja vahvan verkkoinfrastruktuurin ympärillä, voit tarkistaa sen.

Joka tapauksessa aikaisemmin Corda oli tarkoitettu vain finanssialoille, mutta nyt monet muut teollisuudenalat käyttävät tätä alustaa ratkaisuunsa.

Cordan paras ominaisuus on se, että se tarjoaa palomuuripalvelun, johon on tavallaan mahdotonta päästä. Joten tämän käyttäminen Internet-verkkojärjestelmässä voi olla paljon.

Mutta se tarjoaa myös korkean suorituskyvyn, yksityisyyden, skaalautuvuuden ja niin edelleen.

 

Hedera Hashgraph

Pääkirjan tyyppi: Sallittu

Konsensusalgoritmi: Asynkroninen bysanttilainen vikasietoisuus

Älykäs sopimus: Kyllä, mutta tarvitsee erikoistuneen sovellusliittymän

 

Mietit varmasti, miksi sisällytin Hedera Hashgraphin tähän blockchain-alustaluetteloon, vaikka se ei olekaan teknisesti blockchain. No, se ei todellakaan ole blockchain, vaan hajautettu pääkirjajärjestelmä, kuten blockchain.

Vaikka se ei ole blockchain-alusta, se tarjoaa upeita ominaisuuksia, joista sinun pitäisi ehdottomasti tietää. Todellisuudessa Hedera Hashgraph on erittäin oikeudenmukainen, turvallinen ja nopea foorumi.

Siksi se käyttää erilaista konsensusmenetelmää nimeltä Asynkroninen bysanttilainen vikasietoisuus, joka on vankka hyökkäyksiä vastaan.

Älykäs sopimusominaisuudessa on kuitenkin pieni ongelma. Todellisuudessa se tarjoaa älykkään sopimuksen, mutta sinulla on oltava erityinen sovellusliittymä sitä varten. Auttaakseen sinua käyttämään sitä he tarjoavat tämän sovellusliittymän, jonka avulla voit käyttää siinä Ethereumin Solidity-pohjaista älykästä sopimusta.

Joka tapauksessa tämän alustan paras ominaisuus on, että se tarjoaa yli 50 000 tapahtumaa sekunnissa. Joten se tarkoittaa, että se on pirun nopea verrattuna kaikkiin muihin tämän luettelon alustoihin.

Mutta miten se tekee sen? No, se on ainutlaatuinen kirjanpitojärjestelmä, joka todella varmistaa, että se voi tarjota rinnakkaisia ​​tapahtumia.

Monet yritykset käyttävät jo tätä alustaa. Siksi olen sisällyttänyt sen hyväksi vaihtoehdoksi muille alustoille.

 

Ultimate Blockchain -alustojen vertailutaulukko

Ethereum

Hyperledger-kangas

Hyperledger-sahahammas

Hyperledger-Iroha

Corda

Ripple

Päätösvaltaisuus

Hedera Hashgraph

Kirjan tyyppi

Lähetystyötä kohden Lähetetty Lähetystyönä ja lähetystyönä

 

Täysin lähetystyössä Lähetetty Lähetetty Täysin lähetystyössä Lähetetty

Konsensusalgoritmi

Työn todiste Solo, Kafka, lautta PBFT, runoilija, lautta YAC-algoritmi Pluggable Consensus Todennäköinen äänestys Koskenlasku, Istanbul BFT Asynkroninen BFT

Älykäs sopimus

Kyllä, mutta enimmäkseen ennalta määritelty X Joo

(API: n avulla)

Toimialan painopiste

Toimialojen välinen Toimialojen välinen Laaja valikoima teollisuutta Toimialojen välinen Talous / Toimialat Rahoitusala Toimialojen välinen Toimialojen välinen

Tapahtumanopeus

~ 20 TPS >2000 TPS >1000 TPS ≤ 1000 TPS ~ 170 TPS ~ 1500 TPS ~ 100 TPS ~ 50k + TPS

Älykäs sopimuskieli

Vakavuus Go, Java, JavaScript Python, JavaScript, Go, Java, Rust, C++ C++ Kotlin, Java Vakavuus Vakaus (API: n avulla)

 

 

Ajatusten lopettaminen

Blockchain-alustat ovat täällä auttamassa sinua upealla matkallasi. Todellisuudessa yritystason ratkaisun kehittäminen on melko vaikeaa. Enimmäkseen, jos aiot käyttää siihen täysin erilaista ja uutta tekniikkaa.

Mutta auttamaan sinua, monet avoimen lähdekoodin blockchain-alustat voivat säästää paljon aikaa ja energiaa. Enemmän, heillä on käyttövalmis verkko, joka tarvitsee vain muutaman muutoksen, ja voit tehdä sen mille tahansa haluamallesi alalle.

Tässä oppaassa olen antanut sinun tietää, kuinka alusta valitaan, ja vertain kaikkia markkinoilla tällä hetkellä suosittuja alustoja. Toivottavasti tämän oppaan avulla voit nyt valita täydellisen tarpeisiisi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map