Yksityinen Blockchain Vs -tietokanta: Mikä on ero?

Hajautetun kirjanpidon ominaisuuden vuoksi monet ajattelevat, että yksityiset lohkoketjut ja tietokannat toimivat samoina. Tämä artikkeli selventää keskustelua yksityisestä blockchain vs -tietokannasta ja osoittaa, kuinka nämä kaksi tekniikkaa ovat täysin erilaisia.

Blockchain-tekniikan ilmaantumisen jälkeen on ollut monia uteliaisuuksia siitä, mitä tekniikka todella voi tehdä meille. Vaikka monet ihmiset ajattelevat, että estoketju on vain yksi tyyppi, eri tarkoituksiin on muitakin muunnelmia. Sekoitus yksityisen blockchain vs -tietokannan kanssa on kuitenkin edelleen tekemisissä tekniikan harrastajien keskuudessa.

Siksi tuon tänään yksityisen lohkoketjun ja tietokannan lopullisen vertailun auttamaan sinua ymmärtämään paremmin niiden eroja.

Ilmoittaudu nyt:Ilmainen Blockchain-kurssi

Mikä on yksityinen estoketju?

Ennen kuin siirryn yksityiseen lohkoketjuun ja tietokantavertailuun, tarkistetaan, mikä yksityinen lohkoketju on. Pohjimmiltaan yksityiset lohkoketjut ovat suhteellisen erilaisia ​​kuin julkiset. Tässä vain yhdellä organisaatiolla on pääsy verkkoon. Organisaatio voi myös päättää, kuka voi liittyä verkkoon tai kuka voi osallistua yksimielisyyteen.

No, aluksi se ei kuulosta lainkaan hajautetulta, eikö niin? Se on pohjimmiltaan keskitetty-hajautettu järjestelmätyyppi.

Merkittävä ero on, että blockchainin perusominaisuudet ovat edelleen olemassa, mutta verkkoon on lisätty hallinto. Koska pääkirja ei ole julkinen, et pääse siihen ilman asianmukaista lupaa.

Todellisuudessa hallintoviranomaisella on paljon valtaa siitä, miten tekniikka toimisi yksityisissä lohkoketjuratkaisuissa.

Joten täysin julkisen arkkitehtuurin sijaan yksityiset blockchain-ratkaisut tarjoavat sinulle hajautetun ja osittain hajautetun ympäristön. Tämä johtuu siitä, että yksityiset lohkoketjut käyttävät hajautettua kirjanpitotekniikkaa (DLT).

Joka tapauksessa muut tekijät, kuten salaus tai epävakaudet, ovat edelleen pöydällä. Mutta parasta on, että jos haluat yksityisyyttä tapahtumillesi, voit nyt saada sen yksityisistä blockchain-ratkaisuista.

Nykyään on käytettävissä monia yksityisiä lohkoketjuja. Mutta Ripple on yksi suosituimmista, jotka käyttävät yksityistä lohkoketjua alustansa polttoaineeksi. Ja vielä enemmän, heidän alustansa sopii vain yritystason ratkaisuihin.

On myös muita luvan saaneita alustoja, kuten Hyperledger blockchain, Enterprise Ethereum, R3 Corda blockchain, mutta ne ovat hieman erilaisia.


Lue lisää:Yksityisten blockchain-tekniikoiden nousu

Katsotaanpa, miksi yksityisen blockchainin pitäisi olla seuraavaksi harkittavissasi!

yksityinen lohkoketju vs tietokanta

Yksityisen lohkoketjun ominaisuudet

Tarjoaa korkeimman yksityisyyden

Yksi yksityisen lohkoketjun parhaista ominaisuuksista on, että se tarjoaa korkean yksityisyyden suojan kaikille yrityksille. Todellisuudessa yritysten on käsiteltävä paljon arkaluonteista tietoa liiketoiminnassa. Siten, jos he vuotavat, he menettävät vakavasti liiketoimintansa ja tuotemerkin arvon.

Se on heille suuri riski, ja siksi he eivät voi käyttää julkista estoketjua tehokkuutensa parantamiseen. Siksi yksityiset lohkoketjut syntyivät ensinnäkin. Ne tarjoavat lähinnä yksityisiä tapahtumia ja auttavat organisaatioita pitämään tietonsa vain valtuutetuille henkilöille.

Katsotaanpa tämän yksityisen blockchain-tekniikan ja tietokantojen vertailuoppaan seuraava etu.

Tehokkaampi suorituskyky

Tyypillisesti yksityiset blockchain-alustat vievät paljon vähemmän energiaa kuin julkiset. Mutta miten? No, kaikki riippuu niiden käyttämistä konsensusprotokollista. Todellisuudessa julkiset lohkoketjut käyttävät tyypillisesti virrankuluttavia konsensusprotokollia. Esimerkiksi työn todistaminen on yksi korkeimpia energiaa kuluttavia konsensusalgoritmeja tällä hetkellä.

Mutta yksityinen lohkoketju ei käytä tällaista yksimielisyyttä. Sen sijaan he käyttävät jonkinlaista äänestyskonsensusta tai muita konsensusalgoritmeja päästäkseen sopimukseen tapahtumasta.

Vähemmän epävakaa verkko

Todellisuudessa yksityiset lohkoketjut eivät ole ollenkaan epävakaita. Koska hallitseva viranomainen voi jättää huomiotta kaikki ristiriidat, tapahtumapalkkioiden hallinnassa ei ole ongelmia. Toinen hieno uutinen on, että suurimmalla osalla yksityisestä blockchainista ei ole mitään äidinkielen valuuttaa. Joten se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käsitellä kryptovaluutan tarpeetonta epävakaata luonnetta.

Yritysten estoketjuympäristössä kryptovaluutat eivät ole luotettavia tarjoamaan kestävää liiketoiminnan lopputulosta pitkällä aikavälillä. Siten yksityisellä lohkoketjulla saat vakautta haluamallasi tavalla.

Katsotaanpa tämän yksityisen blockchain-tekniikan ja tietokantojen vertailuoppaan seuraava etu.

Organisaation vaikutusmahdollisuudet

No, julkiset estoketjut keskittyvät enemmän käyttäjien vaikutusmahdollisuuksiin. Mutta organisaatiot tarvitsevat myös valtuuksia. Todellisuudessa liiketoimintamallimme ja tapamme toimia on paljon erilainen. Emme edes tiedä, pystymmekö koskaan saavuttamaan täydellisen hajauttamisen kaikilla tasoilla.

Yksityisissä lohkoketjuissa sinun on noudatettava kyseisen yrityksen sääntöjä ja sääntöjä. Se on välttämätöntä kyseisen organisaation parantamiseksi, ja yksityinen lohkoketju voi helposti toimittaa sen.

Miksi yksityinen blockchain?

Sinun on mietittävä, miksi harkita yksityisiä lohkoketjuja? Se johtuu siitä, että tämän tyyppisellä mallilla on kohtuullinen osuus eduista. Tarkistetaan heidät!

Säästää paljon kustannuksia

Ensinnäkin yksityiset blockchain-ratkaisut säästävät paljon kustannuksia pitkällä aikavälillä. Julkisen estoketjun suorittaminen ja ylläpito vie paljon aikaa ja resursseja. Yritykset eivät voi käyttää julkista estoketjua sisäiseen verkkojärjestelmäänsä. Miksi?

No, koska jos yksi heidän kilpailijoistaan ​​pääsee vain verkostoon ja voi nähdä, mitä he tekevät, yritys menettäisi kilpailuedunsa. Enemmän, turvallisuussyistä myös luottamuksellisten tiedostojen yksityisyyttä on lisättävä.

Käyttämällä yksityistä lohkoketjua he voivat helposti säästää paljon kustannuksia.

Tarjoaa alhaisemmat maksutapahtumat

Koska yksityisellä lohkoketjulla ei ole paljon käyttäjiä tai sillä ei näytä olevan skaalautuvuusongelmia, transaktiomaksut ovat alhaiset. Pohjimmiltaan transaktiopalkkion korot nousevat, kun transaktioiden kysyntä kasvaa verkossa useiden osapuolten toimesta.

Mutta tämä ei koske yksityisiä lohkoketjuja. Näissä malleissa saat aina erittäin alhaiset transaktioprosentit.

Verkkosäännöt

Sen mukana tulee verkkomääräykset, ja jokaisen järjestelmän käyttäjän on noudatettava kaikkia näitä säännöksiä. Aikaisemmin julkisilla lohkoketjuilla ei ollut mitään säännöksiä, ja yrityksille tarkoitetut lohkoketjut näyttivät synkiltä.

Siten, kun voit määrittää säännöt alusta alkaen, yrityksen on helpompi päivittää blockchainiksi ja käyttää kaikkia sen ominaisuuksia.

Ei rikollista pääsyä

Yksityisissä lohkoketjuissa sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että rikolliset pääsevät verkkoosi. Todellisuudessa monet rikolliset käyttävät kryptovaluuttoja maksamaan rikoksista pimeässä verkossa. Mutta koska yksityisillä lohkoketjuilla on valtuudet, he eivät pääse siihen.

Lue lisää: Julkinen yksityinen lohkoketju: miten ne eroavat toisistaan?

Mikä on tietokanta (DB)?

Tietokanta viittaa tyypillisesti järjestettyjen tietojen kokoelmaan, joka on helposti saatavilla, hallittavissa ja päivitettävissä. Todellisuudessa kaikki tietokonetietokannat sisältävät yleensä yhdistelmiä tiedoista, tietueista tai tiedostoista, kuten myyntitapahtumat tai asiakkaiden vuorovaikutukset jne..

Tietokantoja on monenlaisia. Mutta perinteinen tietokanta on vain taulukko, jossa on indeksoituja rivejä ja sarakkeita. Yritykset käyttävät tätä helpottaakseen tietojen löytämistä NoSQL- tai SQL-kyselyjen avulla.

Toisaalta kaaviotietokannat yrittävät käyttää reunoja ja solmuja määrittelemään minkä tahansa suhteen merkintöjen tai kyselyjen välillä tietyissä mittareissa.

Joka tapauksessa tietokannan hallinta on vastuussa pääsyn tarjoamisesta käyttäjille, joilla on mahdollisuus kirjoittaa tai lukea, poistaa tai päivittää tietokantaa.

Tietokantojen tarkka ominaisuus on kuitenkin se, että ne on keskitetty. Se tarkoittaa, että on korkeampi viranomainen, joka voi helposti muuttaa merkintöjäsi, jos he haluavat. Todellisuudessa tämä tekee tiedoista epäluotettavia ja aiheuttaa korruptiota.

Toisaalta nyt jotkut tietokannat tarjoavat ACID-yhteensopivuutta tarjotakseen enemmän tietoturvaa.

Lisätutkimuksia varten: Blockchain vs Database: Ero ymmärtäminen

Tietokannan hallintajärjestelmän edut

Tietokannan hallintajärjestelmä sallii järjestelmän tietojen hakemisen, käytön ja käytön suojausprotokollien avulla. Lisäksi se on vastuussa tietojen eheydestä ja muista ominaisuuksista. Katsotaan siis, mitkä ovat tyypillisen tietokannan edut.

Parempi tiedonsiirto

Tietokannassa käyttäjät pääsevät paremmin hallittuun dataan. Todellisuudessa se auttaa käyttäjiä kyselemään nopeasti tarvitsemansa tiedot ja nopean vasteajan. Lisäksi ne voivat myös auttaa käyttäjiä tekemään muutoksia, jos se on tarpeen ympäristön kannalta.

Tietoturva

Tietokantoja käytetään maailmanlaajuisesti. Yrityksen tietokantaan kohdistuu suuri paine, kun monet käyttäjät yrittävät siirtää tietoja tai jakaa tietoja niistä samanaikaisesti. Siten turvallisuuden tarve nousee suuressa määrin.

Tietokannan hallintajärjestelmän avulla yritykset voivat saada tarvitsemansa turvallisuuden ja yksityisyyden. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että vaikka se tarjoaa parempia suojausprotokollia. Se voi silti sallia käyttäjien tehdä luvattomia muutoksia.

Suojaprotokollat ​​eivät myöskään yleensä riitä pitämään hakkereita poissa tietokannasta.

Pienemmät kustannukset

Todellisuudessa tietokannan perustamisen kustannukset ovat melko halvat. Koska se on erittäin saatavilla olevaa tekniikkaa, kuka tahansa yritys voi perustaa tietokantansa pienillä kustannuksilla. Kustannukset voivat kuitenkin alkaa kasvaa ylläpitämällä tietokantaa jälkikäteen.

Skaalattaessa yrityksen on myös lisättävä tietokantojensa kapasiteettia. Todellisuudessa mitä suurempi tietokanta kasvaa, sitä vaikeampaa sitä on hallita. Ja myös ristiriidat alkavat nousta. Skaalautuvuus on toisaalta yksi keskeisistä blockchain-ominaisuuksista.

Katsotaanpa tämän yksityisen blockchain vs. jaetun tietokannan vertailuoppaan seuraava etu!

Tietojen epäjohdonmukaisuuden minimointi

Tietokantojen suuri piirre on, että koska verkossa on useita taulukoita, yksi taulukon muutos voi vaikuttaa toiseen toisessa taulukossa. Jos toista taulukkoa ei myöskään päivitetä, se aiheuttaa tietojen epäjohdonmukaisuutta.

Jos kuitenkin suunnittelet tietokannan oikein, sen pitäisi päivittää muut taulukot automaattisesti, jos päivität niihin linkitetyn taulukon. Joten se voi vähentää myös epäjohdonmukaisen tiedon kysymystä.

Nopeampi tietojen käyttö

Tietokannan avulla voit nopeasti kysyä, jos kysyt hyvin tarkkaa kysymystä. Parasta on, että tietokannat ovat erittäin nopeita. Todellisuudessa ne ovat myös erittäin tarkkoja. Ehkä haluat esimerkiksi tietää tietystä asiakkaasta, joka ostaa tietyn tuotteen tiettynä ajankohtana.

Sinun tarvitsee vain suorittaa yksinkertainen kyselykieli, ja olet valmis. Algoritmit noutaisivat vastauksesi heti. Todellisuudessa tietokannat ovat todella hyödyllisiä asiakaspalvelussa, ja useilla asiakkailla on ongelmia, ja agentti voi nopeasti etsiä ongelman tietokannasta.

Katsotaanpa tämän yksityisen blockchain vs. jaetun tietokannan vertailuoppaan seuraava etu!

Tietojen jakaminen

Tietokantojen avulla voit myös jakaa tiettyjä tietoja tietyn osapuolen kanssa. Joten se ei ole millään tavalla julkista omaisuutta. Siten se tarjoaa sinulle tallennustilaa arkaluonteisten tietojen tallentamiseen ja vain valtuutetun henkilöstön käyttöön.

Se voi olla valtava plus-piste, kun teet liiketoimintaa useiden osapuolten kanssa.

Lue lisää:Blockchain-liiketoiminnan strategiaopas

Lisääntynyt tuottavuus

Tiettyjen työkalujen avulla voit helposti tehdä kaikista tietokannoissa olevista tiedoista hyödyllisen tiedon, joka auttaa käyttäjiä tekemään parempia, informatiivisia ja nopeita päätöksiä. Todellisuudessa nämä pienet tehokkuusetuudet tosiasiallisesti korvaavat yrityksen menestyksen.

Tallennustilan vähentäminen

On selvää, että jos aloitat kaiken paperipohjaisen tiedon tallentamisen tietokantoihin, se säästää paljon tallennustilaa. Tyypillisesti on olemassa paljon paperipolkuja, joita voidaan käsitellä melko helposti. Mutta tietokantojen avulla kaikki tiedot digitalisoitaisiin.

Tämän seurauksena sinun ei enää tarvitse luottaa paperityöhön. Vaikka kaikkien asiakirjojesi tekeminen digitaaliseksi olisi tuskallista alussa. Tuon vaikeuden jälkeen kaikki olisi saumatonta.

Yksinkertainen

Tietokannan käyttö on melko yksinkertaista. Todellisuudessa ei ole muita monimutkaisuuksia tai kysymyksiä. Joten työntekijät saattavat tarvita vähän tai ei lainkaan koulutusta, jotta he voivat käyttää tietokantoja työssään yrityksessä. Katsotaanpa tämän yksityisen blockchain-tekniikan ja tietokantojen vertailuoppaan seuraava etu!

Lue lisää:15+ käytännön lohkoketjun käyttötapausta vuonna 2021

Yksityinen lohkoketju vs tietokanta: kuinka ne eroavat toisistaan?

Pohjimmiltaan saatat ajatella, että yksityinen tietokanta on paljon samanlainen kuin tyypilliset tietokannat. Mutta todellisuudessa näiden kahden välillä on valtava ero.

Ensinnäkin taustalla oleva tekniikka tai tapa, jolla ne tallentavat tietoja, on täysin erilainen. Joten myös niiden välillä olisi joitain ilmeisiä eroja.

Viranomainen

Tämä on yksi suurimmista eroista yksityisen lohkoketjun ja tietokannan välillä. Yksityiset lohkoketjut ovat osittain hajautettuja. Se tarkoittaa, että järjestelmästä huolehtisi yksi ainoa yksikkö. Joten tavallaan se ei tarjoa sinulle kaikkia haluamiasi hajauttamistekijöitä.

Ydinominaisuudet ovat kuitenkin edelleen olemassa.

Toisaalta tietokannat ovat täysin keskitettyjä. Tämä ei tarkoita vain sitä, että olisi valtuudet jättää kaikki merkinnät huomiotta. Mutta he voivat myös muuttaa tai muuttaa haluamallaan tavalla. Todellisuudessa, vertailun vuoksi, yksityisessä lohkoketjussa saat enemmän vapautta kuin tyypillisessä tietokannassa. Hajautettujen ja keskitettyjen järjestelmien vertailu antaa sinulle paremman käsityksen.

Arkkitehtuuri

Yksityisillä lohkoketjuilla on erilainen arkkitehtoninen malli. Todellisuudessa se ei noudata tyypillistä asiakas-palvelin-mallia järjestelmän ensisijaisena arkkitehtonisena suunnitteluna. Siksi se käyttää vertaisverkkomallia tarjotakseen hajautettua luonnetta verkossa.

Joten mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että sen sijaan, että palvelimesi hakisi kaikki kyselyt, voit kommunikoida suoraan verkon toisen käyttäjän kanssa.

Toisaalta tietokannat seuraavat tyypillistä asiakas-palvelin-mallia. Se on melko vanhentunut malli, joka on alttiimpi hyökkäyksille. Vielä tärkeämpää on, että se on melko hitaampaa kuin peer-to-peer -mallit.

Katsotaanpa seuraava ero tässä yksityisessä blockchain-tekniikassa vs. tietokantojen vertailuoppaassa.

Esitys

Todellisuudessa tietokannat ovat paljon nopeampia verrattuna yksityiseen lohkoketjuun. Asia on, että vaikka yksityiset lohkoketjut ovat uusia tekniikoita, on skaalausongelma. Tietokannoissa ei ole sitä. Todellisuudessa se voi skaalata missä tahansa tarvitsemassaan ja silti tuottaa tarvitsemasi nopean tuloksen.

Mutta yksityiset lohkoketjut puolestaan ​​hidastuvat, jos verkossa on enemmän painetta kuin se pystyy käsittelemään. Joten periaatteessa on rajoitettu tapahtumien lukumäärä joka sekunti. Jos pystyt pysymään tällä alueella, voit helposti voittaa tietokannan.

Kustannus

Toinen suuri ero on kustannus molemmille tekniikoille. Tietokannat ovat melko halpoja. Miksi? Koska se on erittäin saatavilla olevaa tekniikkaa, kuka tahansa yritys voi perustaa tietokantansa pienillä kustannuksilla. Kustannukset voivat kuitenkin alkaa kasvaa ylläpitämällä tietokantaa jälkikäteen.

Kaiken kaikkiaan, verrattuna blockchain-tekniikoihin, se on silti paljon halvempaa. Toisaalta yksityiset lohkoketjut ovat hieman halpoja verrattuna julkisiin kollegoihinsa.

Muista, että kaikki tietokoneet tai laitteet ovat tottuneet käyttämään tietokantoja. Joten, kun haluat siirtyä täysin eri tekniikkaan, sinun on tehtävä investointeja.

Katsotaanpa seuraava ero tässä tietokannassa verrattuna yksityisen lohkoketjutekniikan vertailuoppaaseen.

Datan käsittely

Tämä on ylivoimaisesti yksi tärkeimmistä eroista molempien tekniikoiden välillä. Yksityisessä lohkoketjussa käyttäjät saavat lukea ja kirjoittaa vain mitään eivätkä mitään muuta. Joten, kun data saa merkinnän pääkirjaan, kukaan ei voi koskaan muuttaa sitä millään tavalla. Tätä ominaisuutta kutsutaan muuttumattomuudeksi, ja blockchain ylläpitää sitä hinnalla millä hyvänsä. Se on yksi blockchain-tekniikan suurimmista eduista.

Toisaalta tietokannoissa käyttäjät voivat kirjoittaa, lukea, poistaa tai päivittää merkintää myös sen jälkeen, kun se on jo saanut merkinnän järjestelmään. Se seuraa CRUD. Joten, jos haluat, voit helposti muuttaa tai muuttaa jonkun toisen merkintää, jos sinulla on pääsy siihen.

Todellisuudessa tämä esteettömyyden muoto ei todellakaan ole niin suuri, koska se aiheuttaa korruptiota kaikilla tasoilla.

Tietojen eheys

Tietokannoista puuttuu tietojen eheys kaikilla tasoilla. Miten? No, kuten tiedät jo, kuka tahansa voi muuttaa tietoja, jos hän pääsee niihin. Joten tietokanta ei voi mitenkään tarjota täydellistä tietojen eheyttä millä tahansa tasolla.

Tämä on asia, jota liike-elämä jatkaa päivittäin. Tämän tyyppisessä järjestelmässä on paljon ristiriitoja, ja se maksaa suuresti organisaatiolle.

Toisaalta yksityisillä lohkoketjuilla on muuttumattomuus. Se tarjoaa tietojen eheyden. Koska alustaa hallinnoi vain yksi organisaatio, organisaatio voi kuitenkin ohittaa tapahtuman tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Mutta minun on sanottava, että se on erittäin todennäköistä. Se on yksi suurimmista ongelmista, joita blockchain ratkaisee.

Katsotaanpa seuraava ero tässä tietokannassa verrattuna yksityisen lohkoketjutekniikan vertailuoppaaseen.

Läpinäkyvyys

Tämä kohta on melko erilainen kuin muut. Käytännössä molemmat tekniikat eivät ole ollenkaan läpinäkyviä. Pohjimmiltaan julkiset lohkoketjut ovat todella täysin avoimia, mutta eivät yksityisiä. Miksi? No, koska se antaa käyttäjille mahdollisuuden pitää yksityisiä ketjuja, joissa he voivat tehdä yksityisiä kauppoja. Ja vielä enemmän, ilman asianmukaista auktoriteettia kukaan ei voi nähdä, mitä kyseisessä yksityisessä ketjussa todella tapahtuu.

Sama tapahtuu tietokannoissa. Todellisuudessa tietokantojen merkinnät eivät ole läpinäkyviä tai julkisia. Sinulla on oltava käyttöoikeus nähdäksesi tai olla vuorovaikutuksessa sen kanssa. Joten molemmat järjestelmät eivät ole avoimia.

Katsotaanpa seuraava ero tässä tietokannassa verrattuna yksityisen lohkoketjutekniikan vertailuoppaaseen.

Salaus

Yksityisissä lohkoketjuissa on salaus, joka auttaa suojaamaan kaikki tapahtumatiedot. Tämä tekniikka tekee siitä, että se salaa tapahtumatiedot ja varmistaa, ettei kukaan voi muuttaa niitä. Enemmän, se varmistaa myös, että hakkerit eivät pääse siihen millään tavalla.

Aina kun joku yrittää muuttaa merkintää, se erottaa lohkoketjun ketjusta, joten se ei voi vaikuttaa kokonaisdataan millään tavalla.

Se on erittäin toimiva ja loistava turvatoimenpide. Mutta tietokannassa et näe salausta. Enemmän, et näe lainkaan salausta. Mutta miksi? No, tietokannoissa on itse asiassa paljon merkintöjä, ja algoritmien, jotka hakevat tietokantaa, olisi purettava jokainen merkintä vastauksen noutamiseksi. Ja se on erittäin aikaa vievää.

Lue lisää: Hajautus kryptografiassa

Yksityinen lohkoketju vs. tietokanta: vertailutaulukko

Yksityinen Blockchain-tietokanta
Viranomainen Osittain hajautettu Keskitetty
Arkkitehtuuri Peer-to-peer-malli Asiakas-palvelin-malli
Esitys Nopeasti Nopeammin
Kustannus Halpa Halvempi
Datan käsittely Lukea ja kirjoittaa yhdelle organisaatiolle Luo, lue, päivitä, poista
Tietojen eheys Osittainen tietojen eheys Ei ole tietojen eheyttä
Läpinäkyvyys Ei läpinäkyvä Ei läpinäkyvä
Salaus X

Johtopäätös

Loppujen lopuksi minun on sanottava, että sekä tietokannalla että yksityisellä lohkoketjulla on kohtuullinen osuus ominaisuuksista. Todellisuudessa tietokanta vs yksityinen lohkoketju antaa sinulle vain vilauksen siitä, miten ne eroavat toisistaan. Se auttaa sinua valitsemaan tien.

Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että estoketju korvaa hitaasti tietokantoja, koska ne ovat todella vanhentuneita päivittäin. Joten nyt tai myöhemmin sinun on vaihdettava blockchain-tekniikkaan.

Toivottavasti tämä vertailu tarjosi sinulle kaiken, mitä tarvitsit tietää. Joten nyt sinun on päätettävä, haluatko toteuttaa blockchainin vai ei.

Mutta jos haluat tutustua yksityiskohtiin, tutustu ilmaiseen blockchain-kurssillemme saadaksesi lisätietoja siitä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map