6 tärkeintä estoketjun ominaisuutta, jotka sinun on tiedettävä nyt

Mietitkö, miksi Blockchain on saanut niin paljon suosiota viime vuosina. Tässä tuomme suosituimmat Blockchain-ominaisuudet!

Blockchain-tekniikka on ollut käytössä jo jonkin aikaa, edelleen aktiivisesti valokeilassa. Vaikka tähän tekniikkaan liittyy jonkin verran sekavia tunteita, kukaan ei kuitenkaan voi aliarvioida sen roolia globaalissa talousympäristössä.

Teknologia tuli ensin valokeilaan bitcoinin kautta, joka on erittäin suosittu kryptovaluutta. Valitettavasti nyt siitä on tullut liian yliarvostettua ja epävakaa verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. Mutta mitä Bitcoin toi huomiomme on itse blockchain-tekniikka.

Ilmoittaudu nyt: Ilmainen Blockchain-kurssi

Luettelo tärkeimmistä estoketjun ominaisuuksista

Blockchain-tekniikka ei ole vain salausvaluuttojen varmuuskopiointiverkko, mutta se tarjoaa paljon enemmän. Joten mitkä ovat keskeiset lohkoketjun ominaisuudet, jotka tekevät siitä niin vastustamattoman? Miksi se saa niin suuren suosion? Sukelletaan hieman syvemmälle tämän oppaan blockchain-ominaisuuksiin vastaamaan näihin kysymyksiin. Aloitetaan nopealla Blockchain-infografiikalla!

Blockchain-tekniikan ominaisuudet

1. Muuttamattomuus

On joitain jännittäviä blockchain-ominaisuuksia, mutta niiden joukossa “muuttumattomuus” on epäilemättä yksi blockchain-tekniikan keskeisistä ominaisuuksista. Mutta miksi tämä tekniikka on rikki? Aloitetaan yhdistävästä lohkoketjusta, jolla on muuttumattomuus.

Muuttamattomuus tarkoittaa jotain, jota ei voida muuttaa tai muuttaa. Tämä on yksi tärkeimmistä blockchain-ominaisuuksista, jotka auttavat varmistamaan, että tekniikka pysyy sellaisenaan – pysyvä, muuttumaton verkko. Mutta miten se ylläpitää niin?

Blockchain-tekniikka toimii hieman eri tavalla kuin tyypillinen pankkijärjestelmä. Sen sijaan, että luotettaisiin keskitettyihin viranomaisiin, se varmistaa lohkoketjun ominaisuudet solmujen kokoelman avulla.

Jokaisessa järjestelmän solmussa on kopio digitaalisesta kirjanpidosta. Tapahtuman lisäämiseksi jokaisen solmun on tarkistettava sen kelvollisuus. Jos enemmistö katsoo sen olevan pätevä, se lisätään kirjanpitoon. Tämä edistää läpinäkyvyyttä ja tekee siitä korruptionkestävän.

Joten kukaan ei voi lisätä pääkirjaan ilman suurimman osan solmujen suostumusta tapahtumalohkoja.


Toinen tosiasia, joka tukee keskeisten lohkoketjun ominaisuuksien luetteloa, on, että kun tapahtumalohkot lisätään pääkirjaan, kukaan ei voi vain palata takaisin ja muuttaa sitä. Siksi kukaan verkon käyttäjä ei voi muokata, poistaa tai päivittää sitä.

Lue myös: Blockchain Fundamentals -esitys

Kuinka se torjuu korruptiota?

Tiedämme, kuinka vuosittain hakkeroidaan valtava määrä rahaa tavallisten kanavien kautta. Monet ihmiset käyttävät biljoonia rahaa suojellakseen yritystään ulkoisilta hakkeroilta. Unohdamme kuitenkin aina laskea sisäisen kyberturvallisuusriskit jotka tulevat korruptoituneilta ihmisiltä ja viranomaisilta.

Monissa tapauksissa näillä hakkereilla on aina sisäinen linkki tietämään kaikista turvatoimista, joten lopulta maksamme hinnan luottamuksestamme. Kuten kaikki tiedätte, pankit eivät ole niin luotettavia nyt, ja maailmantalous tarvitsee luotettavan ympäristön ongelman täydelliseen ratkaisemiseen.

Joten, kun kyse on korruptiosta vapaasta ympäristöstä, voit helposti olettaa, että blockchain voi varmasti muuttaa paljon näitä skenaarioita.

Jos yritykset alkavat integroida blockchain-tekniikkaa sisäisen verkkojärjestelmänsä ylläpitämiseksi, kukaan ei voi hakkeroida sitä tai muuttaa tai jopa varastaa tietoja.

Julkiset lohkoketjut ovat täydellinen esimerkki tästä. Kaikki julkisen lohkoketjun jäsenet näkevät tapahtumat, joten se on erittäin läpinäkyvä. Toisaalta yksityinen tai yhdistetty lohkoketju voisi olla paras yrityksille, jotka haluavat pysyä avoimina henkilöstön keskuudessa ja suojata arkaluonteisia tietojaan matkalla julkisuudesta.

Haluatko tietää enemmän Blockchainin toiminnasta? Lue edellinen artikkeli ymmärtääksesi kuinka Blockchain toimii.

2. Hajautettu

Verkosto on hajautettu, eli sillä ei ole hallitsevaa viranomaista tai yhtä henkilöä, joka huolehtii kehyksestä. Pikemminkin solmujen ryhmä ylläpitää verkkoa ja tekee siitä hajautetun.

Tämä on yksi blockchain-tekniikan keskeisistä ominaisuuksista, joka toimii täydellisesti. Anna minun tehdä siitä yksinkertaisempi. Blockchain asettaa meidät käyttäjille suoraviivaiseen asemaan. Koska järjestelmä ei vaadi hallintoviranomaista, voimme käyttää sitä suoraan verkosta ja tallentaa omaisuutemme sinne.

Voit tallentaa mitä tahansa, alkaen kryptovaluutoista, tärkeistä asiakirjoista, sopimuksista tai muusta arvokkaasta digitaalisesta omaisuudesta. Ja blockchainin avulla voit hallita niitä suoraan yksityisellä avaimellasi. Joten näet, että hajautettu rakenne antaa tavallisille ihmisille vallan ja oikeudet takaisin omaisuuteensa.

Lue myös: Blockchain-tekniikka: hajautettu ekosysteemi

Miksi se on niin hyödyllistä?

Katsotaan nyt, miten tämä blockchain-ominaisuus todella muuttaa –

 • Vähemmän epäonnistumista: Kaikki lohkoketjussa on täysin järjestetty, ja koska se ei riipu ihmisen laskelmista, se on erittäin vikasietoista. Joten tämän järjestelmän tahattomat viat eivät ole tavallinen tulos.
 • Käyttäjän hallinta: Hajauttamisen myötä käyttäjät voivat nyt hallita ominaisuuksiaan. Heidän ei tarvitse luottaa mihinkään kolmanteen osapuoleen varojensa ylläpidossa. Ne kaikki voivat tehdä sen samanaikaisesti yksin.
 • Vähemmän altis hajoamiseen: Koska hajautettu on yksi blockchain-tekniikan keskeisistä ominaisuuksista, se voi selviytyä kaikista haitallisista hyökkäyksistä. Tämä johtuu siitä, että järjestelmän hyökkääminen on hakkereille kalliimpaa eikä helppo ratkaisu. Joten se on vähemmän todennäköistä, että se hajoaa.
 • Ei kolmansia osapuolia: Hajautettu tekniikan luonne tekee siitä järjestelmän, joka ei ole riippuvainen kolmansien osapuolten yrityksistä. Ei kolmatta osapuolta, ei lisäriskiä.
 • Nollapetokset: Koska järjestelmä toimii algoritmeilla, ihmisillä ei ole mahdollisuutta huijata sinua mistään. Kukaan ei voi käyttää blockchainia henkilökohtaisiin voittoihinsa.
 • Läpinäkyvyys: Teknologian hajautettu luonne luo kaikille osallistujille avoimen profiilin. Jokainen muutos lohkoketjussa on nähtävissä ja tekee siitä konkreettisemman.
 • Aito luonto: Tämän järjestelmän luonteen vuoksi se on ainutlaatuinen järjestelmä kaikenlaisille ihmisille. Ja hakkereilla on vaikea murtaa sitä.

3. Parannettu turvallisuus

Kun se poistuu keskushallinnon tarpeesta, kukaan ei voi vain muuttaa verkon ominaisuuksia omaksi hyödykseen. Salaus käyttää järjestelmän uutta suojaustasoa.

Mutta miten se tarjoaa niin paljon turvallisuutta verrattuna jo olemassa oleviin tekniikoihin?

No, se on erittäin turvallinen, koska se tarjoaa erityisen peitteen – salauksen.

Hajauttamisen myötä salaus tarjoaa uuden suojaustason käyttäjille. Salaus on melko monimutkainen matemaattinen algoritmi, joka toimii palomuurina hyökkäyksille.

Kaikki lohkoketjun tiedot on hajautettu kryptografisesti. Yksinkertaisesti sanottuna verkon tiedot peittävät tietojen todellisen luonteen. Tätä prosessia varten kaikki syöttötiedot kulkevat matemaattisen algoritmin läpi, joka tuottaa erilaisen arvon, mutta pituus on aina kiinteä.

Voit ajatella sitä yksilölliseksi tunnisteeksi jokaiselle tiedolle. Kaikilla pääkirjan lohkoilla on ainutlaatuinen oma hash ja ne sisältävät edellisen lohkon hashin. Joten tietojen muuttaminen tai muuttaminen yrittää muuttaa kaikkia hajautustunnuksia. Ja se on tavallaan mahdotonta.

Sinulla on yksityinen avain tietojen käyttöön, mutta sinulla on julkinen avain tapahtumien suorittamiseen.

Blockchain Security tarjoaa ensiluokkaisen suojan yrityksille. Lisätietoja Blockchain-suojauksesta.

Hajautus on peruuttamatonta!

Hajautus on melko monimutkaista, ja sitä on mahdotonta muuttaa tai peruuttaa. Kukaan ei voi ottaa julkista avainta ja keksiä yksityistä avainta. Myös yksi muutos syötteessä voi johtaa täysin eri tunnukseen, joten pienet muutokset eivät ole ylellisyyttä järjestelmässä.

Jos joku haluaa vioittaa verkkoa, hänen on muutettava kaikkia verkon solmuihin tallennettuja tietoja. Voi olla miljoonia ja miljoonia ihmisiä, joissa kaikilla on sama kopio kirjanpidosta. Miljoonien tietokoneiden käyttö ja hakkerointi on melkein mahdotonta ja kallista.

Siksi se on yksi parhaista blockchain-ominaisuuksista. Koska se on liian vaikea ohittaa, sinun ei tarvitse huolehtia hakkereista, jotka vievät kaikki digitaaliset omaisuutesi sinulta.

4. Hajautetut kirjanpidot

Yleensä julkinen pääkirja antaa kaikki tiedot tapahtumasta ja osallistujasta. Kaikki on ulkona, ei missään piilossa. Vaikka yksityisen tai yhdistetyn lohkoketjun tapaus on hieman erilainen. Mutta silti, näissä tapauksissa monet ihmiset voivat nähdä, mitä kirjassa todella tapahtuu.

Tämä johtuu siitä, että verkon muut käyttäjät ylläpitävät kaikkia muita järjestelmän käyttäjiä. Tämä jakoi laskentatehon tietokoneiden välillä paremman lopputuloksen varmistamiseksi.

Tästä syystä sitä pidetään yhtenä blockchainin keskeisistä ominaisuuksista. Tuloksena on aina tehokkaampi kirjanpitojärjestelmä, joka voi ottaa perinteiset järjestelmät.

Lue myös: Ero Blockchainin ja jaetun kirjan välillä

Miksi se on yksi Blockchainin tärkeistä ominaisuuksista?

 • Ei haitallisia muutoksia: Hajautettu pääkirja reagoi todella hyvin epäilyttävään toimintaan tai peukaloon. Koska kukaan ei voi vaihtaa kirjanpitoa ja kaikki päivittyy todella nopeasti, pääkirjassa tapahtuvan seuraaminen on melko helppoa kaikkien näiden solmujen kanssa.
 • Vahvistuksen omistajuus: Tässä solmut toimivat kirjanpidon todentajina. Jos käyttäjä haluaa lisätä uuden lohkon, muiden on vahvistettava tapahtuma ja annettava sitten vihreä signaali. Tämä tarjoaa käyttäjälle oikeudenmukaisen osallistumisen.
 • Ei ylimääräisiä palveluksia: Kukaan verkossa ei voi saada mitään erityisiä palveluksia verkosta. Jokaisen on käytävä läpi tavanomaiset kanavat ja lisättävä sitten estonsa. Sinulla ei ole enemmän valtaa, joten saat enemmän etuoikeuksia.
 • Johto: Jotta estoketjuominaisuudet toimisivat, jokaisen aktiivisen solmun on ylläpidettävä pääkirjaa ja osallistuttava validointiin.
 • Nopea vastaus: Kuten aiemmin sanoin, välituotteiden poistaminen nopeuttaa järjestelmän vastausta. Kaikki muutokset kirjanpitoon päivitetään muutamassa minuutissa tai jopa sekunnissa!

5. Konsensus

Jokainen lohkoketju menestyy konsensusalgoritmien takia. Arkkitehtuuri on taitavasti suunniteltu, ja konsensusalgoritmit ovat tämän arkkitehtuurin ytimessä. Jokaisella lohkoketjulla on yksimielisyys verkon auttamiseksi päätöksenteossa.

Yksinkertaisesti sanottuna konsensus on päätöksentekoprosessi verkon aktiivisten solmujen ryhmälle. Tässä solmut voivat päästä sopimukseen nopeasti ja suhteellisen nopeasti. Kun miljoonat solmut vahvistavat tapahtumaa, konsensus on ehdottoman välttämätön järjestelmän sujuvan toiminnan kannalta. Voit ajatella sitä eräänlaisena äänestysjärjestelmänä, jossa enemmistö voittaa, ja vähemmistön on tuettava sitä.

Konsensus on vastuussa verkon luotettavuudesta. Solmut eivät ehkä luota toisiinsa, mutta ne voivat luottaa sen ytimessä toimiviin algoritmeihin. Siksi jokainen verkon päätös on voittokehitys lohkoketjulle. Se on yksi blockchain-ominaisuuksien eduista.

Lohkoketjuille on paljon erilaisia ​​konsensusalgoritmeja ympäri maailmaa. Jokaisella on oma ainutlaatuinen tapansa tehdä päätöksiä ja parantaminen tuo aikaisemmin virheitä. Arkkitehtuuri luo oikeudenmukaisuuden maailman.

Hajauttamisen jatkamiseksi jokaisella lohkoketjulla on kuitenkin oltava konsensusalgoritmi, muuten sen ydinarvo menetetään.

Lue nyt: Mikä on konsensusalgoritmi?

6. Nopeampi ratkaisu

Perinteiset pankkijärjestelmät ovat melko hitaita. Joskus tapahtuman käsittely voi viedä päiviä kaikkien selvitysten viimeistelyn jälkeen. Se voi myös vioittua melko helposti. Blockchain tarjoaa nopeamman selvityksen perinteisiin pankkijärjestelmiin verrattuna. Tällä tavalla käyttäjä voi siirtää rahaa suhteellisen nopeammin, mikä säästää paljon aikaa pitkällä aikavälillä.

Nämä lohkoketjun ominaisuudet helpottavat ulkomaalaisten työntekijöiden elämää ja auttavat ymmärtämään miksi estoketju on tärkeä. Monet ihmiset matkustavat toiseen maahan etsimään parempaa elämää ja työtä ja jättävät perheet. Rahan lähettäminen heidän perheilleen ulkomaille vie kuitenkin paljon aikaa ja voi tulla kohtalokkaaksi tarpeen aikana.

Nyt estoketjut ovat aivan liian nopeita, ja he voivat käyttää sitä helposti rahan lähettämiseen rakkailleen. Toinen hauska tosiasia on älykäs sopimusjärjestelmä. Tämä voi mahdollistaa nopeamman selvityksen mistä tahansa sopimuksesta. Tämä on yksi blockchain-ominaisuuksien parhaista eduista tähän päivään. Ja kolmannen osapuolen poissa ollessa, ihmiset voivat lähettää rahaa pienellä maksulla. Tuntuu kiehtovalta, oikea?

Tällä tavalla blockchain vaikuttaa kansainväliset kaupat liian!

Joten, miksi sinun ei pitäisi käyttää blockchain-tekniikkaa? Vaikka joissakin tapauksissa verkko yrittää tukea liian monta käyttäjää ja nopeampi ratkaisu ei ole mahdollista. Silti monet parantavat tätä skenaariota, ja näemme pian paremman otteen asiaan.

Blockchainin ominaisuudet: Loppuhuomautukset

Blockchain-tekniikka ei ole vain uusi hype, jonka ihmiset unohtavat muutaman päivän kuluttua. Kaikilla blockchain-ominaisuuksillaan ja sovelluksillaan voimme olettaa, että se on täällä jäädäkseen. Kaikki estoketjun tärkeät ominaisuudet tekevät uudesta vaikutuksesta verkkoon.

Ja miksi ei? Se on täynnä kaikenlaisia ​​uusia tekniikoita. Vaikka blockchain aiheuttaa paljon kiistoja, silti jos ihmiset voivat hyödyntää ideologiaa blockchainin kaikkien etujen takana, he voivat tehdä valoisamman ja loistavamman tulevaisuuden kaikille. Puhumattakaan, Blockchain voi muuttaa maailmaa.

Pyrkimys rakentaa uraa Blockchainissa. Aloita nyt ilmaisella Blockchain Fundamentals -kurssilla ja päästä eteenpäin menestyksekkäälle Blockchain-uralle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map