Aloittelijan opas: Kuinka havaita ICO-huijauksia

Jos sijoitat alkuperäisiin kolikkotarjouksiin (ICO), sinun on tiedettävä, että ICO: ita ei ole säännelty, ja ICO: ita on jo ollut lukuisia huijauksia. Sinun on pidettävä ansaitut rahasi turvassa ja sijoitettava viisaasti. Tässä artikkelissa selitän kuinka havaita ICO-huijaukset.

Tarkista ICO-tiimin jäsenten tunnistetiedot:

Läpinäkyvä ICO, jolla on rehelliset tavoitteet, näyttää aina projektiryhmän jäsenet näkyvästi verkkosivustollaan. He antavat lisäksi viittauksia niihin valkoisessa paperissa. ICO: lla, joka tarkoittaa todellista liiketoimintaa, ei ole mitään salattavaa sinulta heidän projektitiiminsä suhteen.

Jos et näe nimiä, LinkedIn-profiileja, Crunchbase-profiileja, olet ehkä havainnut huijaus ICO: n. Jos näet nämä, käy heidän profiilinsa läpi yksityiskohtaisesti. Selvitä, ovatko he toteuttaneet mitään merkittävää blockchain-crypto -projektia. Tarkista, toteutettiinko heidän aikaisemmat projektinsa onnistuneesti.

Projekti on suunnattu toimialalle. Blockchainin tunteminen on mukavaa, mutta ei takaa, että tiimin jäsenet tuntevat alan. Tarkista heidän asiaankuuluva alan kokemuksensa.

Olen varma, että olet törmännyt väärennettyihin sosiaalisen median profiileihin, joissa on paljon seuraajia. Valitettavasti häikäilemättömille yrityksille on helppo luoda väärennettyjä sosiaalisen median profiileja tiiminsä jäsenille ostamalla seuraajia tai botteja. Jos huomaat ICO-tiimin jäsenten väittävän korkean blockchain-asiantuntemuksen sosiaalisissa alustoissa, joilla on suuri määrä seuraajia, tarkista, julkaisevatko he oivaltavaa sisältöä säännöllisesti. Jos ICO-tiimin jäsenet ovat harvoin tekemisissä tuhansien seuraajiensa kanssa julkaisemalla hyödyllistä ja mielenkiintoista sisältöä, seuraajamäärä on epäilty!

Tarkista, julkaisevatko he blockchainiin liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita Twitterissä, Mediumissa ja vastaavissa alustoissa. En voi korostaa tätä enemmän: älä ota siististi pakattuihin sosiaalisen median profiileihin, kaivaa syvälle ja selvitä, onko maine aito!

Lue ICO: n julkaisu huolellisesti:

Aito ICO julkaisee alkuperäisen julkaisun, joka kuvaa selkeästi ratkaisemansa liiketoimintaongelman tai markkinointimahdollisuuden. He kuvaavat selkeästi ratkaisunsa, mukaan lukien tekniikka, käyttämättä tarpeetonta markkinointia ja teknistä ammattikieltä. Tiimi selittää, miksi he käyttävät blockchainia ja miksi he suunnittelevat tunnuksen ensiksi.

Jos et näe valkoista paperia tai sellaista, jonka sisältö olisi kopioitu toisesta projektista, tiedät heti, että se on huijaus. Ilman todellista liiketoimintaongelmaa tai markkinamahdollisuutta, projekti on todennäköisesti järjestelmä nopean rahan keräämiseksi.

Jos löydät liian monta ammattikieltä, niin parhaimmillaan projektitiimillä on vaikeuksia selittää omaa liiketoimintatapaansa, tai heillä ei ole sitä pahimmassa tapauksessa. Oikeiden liiketapausten puuttuminen voi osoittaa, että projekti on pyramidijärjestelmä, jossa varhaiset sijoittajat palkitaan rahalla, jonka sijoittajat myöhemmin tuovat sisään.!

Jos paperikirja ei pysty selittämään, miksi he tarvitsevat blockchainia tai tunnusta, he todennäköisesti ajavat ICO: n vaunua. Lupaus tunnuksen tasaisesta arvostamisesta on selkeä merkki huijauksesta. Aloittavat yritykset kohtaavat lukuisia esteitä muodostumisvuosinaan, eikä mikään niistä voi taata tasaisesti kasvavaa voittoa.

Älä ole herkkäuskoinen sijoittaja, joka lunastaa tällaisia ​​lupauksia. Opi opiskelemaan hyvin ICO-valkolehtiä, käytä tätä opasta “Aloittelijan opas: Kuinka tarkistaa ICO-valkolehteä”.

Onko olemassa mielekästä ICO-projektisuunnitelmaa?


Lupaavimmilla ICO: lla on toimiva tuote tai toimiva prototyyppi, mikä tarkoittaa, että projektiryhmä on jo tehnyt merkittävää kehitystä ja tarvitsevat varoja aidosti sen toteuttamiseen. Jos projektitiimillä ei ole vielä prototyyppiä, mutta sillä on yksityiskohtainen kehityssuunnitelma ja avoimen lähdekoodin GitHubissa tarkistettavaksi, se on myös hyvä merkki.

Hanke, jolla ei ole kehityssuunnitelmaa, tai luonnos, ei todennäköisesti ole vielä tehnyt mitään työtä. ICO: t ovat sääntelemättömiä, ja jos projektitiimi katoaa rahoillasi kehittämättä mitään, et voi vedota laillisesti. Jos GitHub-arkistoa ei ole tai jos se on tyhjä, tai projektitiimi väittää olevansa suljetun lähdekoodin kanssa, vältä sitä!

Kuinka havaita ICO-huijauksia tarkistamalla token-jakelu tai token-myyntitavat:

Varattaako ICO-tiimi liikaa rahakkeita, esimerkiksi 50% rahakkeista, kehitystiimille? Mikään ICO-projektitiimi ei saa vaatia kyseistä määrää tunnusta. Jotain ei ole oikein!

Vaikka monilla ICO: lla on yksityinen rahakkeiden myynti ennen yleisön myyntiä, jossa harvat sijoittajat ostavat paljon rahakkeita halvemmalla, tasapainon pitäisi olla. Jos tunnuksen jakelu näyttää liian suuren määrän tunnuksia yksityistä myyntiä varten, ICO on todennäköisesti huijaus.

Kuinka tunnisteiden lukitusaika on? Onko se liian pitkä ja pitkälle tulevaisuuteen? Voiko hankkeen kehittämissuunnitelma perustella niin pitkän sulkeutumisajan? Muista, että hyvin pitkällä kehityssuunnitelmalla projekti voi olla todella monimutkainen, eikä sinun pitäisi sijoittaa tällaisiin projekteihin, vaikka ne olisivatkin aitoja. Pahimmassa tapauksessa pitkä sulkujakso, jota ei voida perustella kehityssuunnitelmalla, on merkki huijauksesta.

Tarkastellessamme merkkien aihetta tarkista onko ICO: lla rajoittamaton yläraja. Tämä tarkoittaa, että ei ole kovaa pääomaa ja projekti voi kerätä rajoittamattoman määrän rahaa! Mikään järkevä kehityssuunnitelma ei voi perustella sitä, ja sinun, sijoittajan, tulisi pysyä poissa ICO: sta!

Kuinka havaita ICO-huijauksia salausyhteisön avulla:

 

Jos olet uusi salaussijoittaja, sinun kannattaa kiittää vilkasta ja uskomattoman asiantuntevaa salausyhteisöä! He ovat sähkeissä, Slackissa, Redditissä, Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja useilla online-foorumeilla, kuten BitcoinTalk.

Aito ICO-projektitiimi sitouttaa tämän yhteisön voimakkaasti, itse asiassa he yleensä palkkaavat kokopäiväisiä yhteisön johtajia säännölliseen vuorovaikutukseen yhteisön kanssa. He tekevät tämän ensisijaisesti rakentamaan salausyhteisön luottamusta projektiin. Lue lisää siitä, kuinka yhteisöpäälliköt lisäävät luottamusta ICO-projektiin, tästä artikkelista “ICO-yhteisöpäällikkö: roolin merkitys ICOssa”.

Salausyhteisö voi havaita huijauksen ICO todella nopeasti. Monet heistä ovat sijoittajia ja he ovat intohimoisesti blockchainia kohtaan. He toimivat hyvin avuliaasti heti havaittuaan huijauksen ja levittäen sanaa nopeasti! Seuraa näitä yhteisöjä ja opit tuntemaan ICO-huijauksen nopeasti.

Toisaalta, jos he eivät ole kirjoittaneet mitään positiivista projektista, he eivät vielä luota siihen. Sinun ei pitäisi myöskään!

Minulla on täällä pyyntö sinua varten. Jos olet lukenut tämän artikkelin tähän mennessä, sinulla on intohimoa blockchainiin ja salaukseen, ja haluat, että tila pysyy puhtaana. Tee palvelus: jos huomaat ICO-huijauksen, ilmoita siitä välittömästi salausyhteisöille. Tiedot auttavat muita sijoittajia suojaamaan ansaitut rahansa!

Kuinka havaita ICO-huijauksia hyödyntämällä hyödyllisiä resursseja:

Perinteiset aloittelevat yritykset keräävät rahaa pääomasijoitusrahastoista. Se on mukana prosessi, joka sisältää monia kokouksia ja suuren määrän asiakirjoja. VC: t ovat kokeneita, ja ne suodattavat kelvottomat projektit ja huijaukset. Lue tämä vertailu “ICO vs VC: The Experience Matters”, jotta tiedät kuinka riskipääomasijoitukset pitävät poissa Ponzi-järjestelmistä, mutta ICO: t eivät ole onnistuneet siinä.

Valmistaudu ennen sijoittamista ICO: iin, se auttaa sinua huijausten havaitsemisessa. Suosittelen seuraavia hyödyllisiä resursseja:

  1. Jos haluat tietää sääntelemättömien ICO: iden aiheuttamat riskit, lue tämä artikkeli “Mikä on ICO: Johdanto alkuperäiseen kolikoiden tarjoamiseen”;
  2. Lue tämä “Aloittelijan opas: Kuinka osallistua ICO: han”, jotta voit valmistautua ICO: hon..

Sijoita turvallisesti, vältä ICO-huijauksia!

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvontaa, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map