Aloittelijan opas: Mikä on DAICO? Parannettu ICO!

Mikä on DAICO: Johdanto

Oletko ICO-sijoittaja? Olet ehkä huomannut huolestuneena, että huijauskeskukset ovat tehneet sijoittajien ansaitsemasta rahasta. Mietit todennäköisesti, kuinka salausekosysteemi saavuttaa suuremman vastuun ja estää huijauksia. Uusi malli nimeltä DAICO voisi olla vastaus. Selitän tässä mikä on DAICO.

Katsaus keskeisiin ICO-riskeihin:

Tarkastelen ensin joitain keskeisiä ICO-riskejä. ICO: t hoidetaan älykkäällä sopimuksella, joka säätelee sijoittajien rahoitusta ja rahakkeiden jakamista heille. ICO: lla on tyypillisesti pehmeä korkki, ts. Vähimmäismäärä, jonka projektitiimin on kerättävä tapahtumasta jatkaakseen kehittämistä.

Jos ICO-projekti ei pysty korottamaan “pehmeää ylärajaa”, ICO on epäonnistunut ja projektitiimi palauttaa varat sijoittajille. Jos se kuitenkin nostaa pehmeää korkkia, he hallitsevat rahastoa ja käyttävät sitä haluamallaan tavalla.

Älykäs sopimus saa toimintansa päätökseen heti, kun varat on kerätty. Sijoittajat eivät kykene hallitsemaan seuraavia tapahtumia. Häikäilemätön projektiryhmä voi karata varoilla, mikä on todellakin tapahtunut.

Älykkäät sopimusten toteuttamisen tulokset ovat peruuttamattomia, jolloin sijoittajat ovat avuttomia. Lue lisää heidän työskentelystään “Aloittelijan opas älykkääseen sopimukseen?”.

Koska ICO: ita ei säännellä, sijoittajilla ei ole myöskään laillista turvautumista. Lue lisää ICO: n sääntelemättömyydestä artikkelista “Mikä on ICO: Johdatus alkuperäiseen kolikoiden tarjoamiseen”.

Mikä on DAICO: käsitteet

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin oli ensimmäisen kerran keksinyt DAICO-konseptin tammikuussa 2018. Hän ehdotti ” Hajautetun autonomisen organisaation ” (DAO) ja ” Alkuperäisen kolikoiden tarjoamisen ” (ICO) piirteiden yhdistämistä ICO-mallin vastuullisuuden parantamiseksi. varainhankinta. Lue hänen näkemyksensäDAICOn selitys“.

DAICO-konsepti säilyttää ICO: n varainhankintakomponentin, eli älykäs sopimus antaa ICO-projektitiimille mahdollisuuden kerätä varoja sijoittajilta. Siinä otetaan kuitenkin myös käyttöön DAO: n keskeinen käsite, eli sijoittajat pitävät rahakkeita ja voivat äänestää päättääksesi projektin tulevaisuudesta.

DAICO-älykkäässä sopimuksessa on kaksi osaa seuraavasti:

  1. Ensimmäisen osan avulla sijoittajat voivat lähettää eettereitä projektitiimille. He saavat rahakkeita vastineeksi, ja kun yleisömyynti loppuu, tämä sopimuksen osa kieltää enempää investointeja.
  2. Toinen osa tarjoaa mekanismin, jossa varat vapautetaan projektitiimille vaiheittain. Demokraattinen järjestelmä, jossa sijoittajat äänestävät, määrää vapautettavien varojen määrän.

DAICO-älykäs sopimus – 1. osa on kuin ICO-älykäs sopimus:

DAICO-älykkään sopimuksen ensimmäinen osa on melko samanlainen kuin ICO-älykkään sopimuksen. Sijoittajat lähettävät varansa projektiryhmälle ja saavat rahoittamiseensa nähden oikeassa suhteessa rahakkeita. Sitä kutsutaan myös Contribution-tilaksi. Suurin ero ICO: ista on, että varat on lukittu ICO-projektitiimiltä tässä vaiheessa, he eivät voi käyttää sitä.


DAICO-älykäs sopimus – 2. osa on kuin DAO-malli:

DAO-mallissa merkkien haltijat äänestävät projektikehitysehdotuksen puolesta tai vastaan. Projektiryhmä voi toteuttaa vain ehdotuksia, jotka saavat riittävän äänet heidän puolestaan. DAICO toteuttaa tämän konseptin älykkään sopimuksen 2. osassa.

Sopimuksessa on muuttuja nimeltä Tap. Aluksi se on nolla, joten projektitiimi ei voi käyttää varoja. Tätä sopimuksen osaa kutsutaan Tap-tilaksi, ja se aktivoituu heti, kun Contribution-tila eli ensimmäinen osa päättyy.

Projektiryhmän on toimitettava päätöslauselmat, jotka sisältävät projektin kehitysvaiheita, kun taas sijoittajien on päätettävä korotetaanko ‘Tap’ -arvoa. Jos he päättävät nostaa, projektiryhmä saa varoja projektin kyseiseen vaiheeseen, muuten he eivät.

Tässä sopimuksen osassa on myös nosto-tila. Tarkastellaan hypoteettista skenaariota, jossa joko sijoittajat tai projektitiimi eivät ole tyytyväisiä projektin etenemiseen. He voivat äänestää sopimuksen itsetuhoamisesta, joka palauttaa jäljellä olevat eetterit sijoittajille. Palautus on oikeassa suhteessa heidän sijoitukseensa.

DAICOn edut:

DAICOlla on kaksi pääetua seuraavasti:

  1. Projektiryhmä voi käyttää varoja vain siinä määrin kuin sijoittajat hyväksyvät, toisin kuin riski, että he pakenevat varojen kanssa ICO: n jälkeen. Tämä kysymys ICO: n kanssa on niin vakava, että pyydämme ICO-sijoittajia tarkistamaan ICO-projektitiimin valtakirjat huolellisesti huijauksen havaitsemiseksi. Lue lisää suosituksestammeAloittelijan opas: Kuinka havaita ICO-huijauksia “. DAICO eliminoi huijausprojektit rajoittamalla varojen kulkua.
  2. Oletetaan, että hakkeriryhmä järjestää 51%: n hyökkäyksen, toisin kuin ICO: n verkkosivustolla, jossa kaikki varat ovat käytettävissä kulutukseen, hakkerit tapaavat rajoitetun ‘Tap’ DAICO: ssa. Tämä vähentää menetysten suuruutta huomattavasti, vaikka he onnistuvatkin järjestämään hyökkäyksen. Lue lisää 51%: n hyökkäyksestä kohdasta “PoW Vs. PoS: Kahden lohkoketjun konsensusalgoritmin vertailu “.

DAICOn haitat:

Vaikka DAICO-mallilla on etuja, salausyhteisön on puututtava seuraaviin haittoihin:

  1. Tämä malli asettaa jokaisen projektin kehitysvaiheen tai ehdotuksen demokraattiseen äänestykseen. Aloittavien yritysten edut suuryrityksiin verrattuna ovat niiden ketteryys, mutta mahdollisesti hidas DAO-äänestysprosessi hidastaa projektin kehittämistä ja hylkää tämän edun.
  2. Sijoittajat tulevat usein salausmarkkinoille nopean voiton saamiseksi, kun taas DAICO-malli edellyttää heidän pitkäaikaista osallistumistaan ​​projektiin. Osa sijoittajista, jotka eivät ole kiinnostuneita projektin pitkän aikavälin tulevaisuudesta, eivät voi äänestää, mikä vähentää DAO: n etua.
  3. Monet salaussijoittajat ovat tekniikassa uusia, eivätkä välttämättä ymmärrä kaikkia projektiehdotuksia hyvin. Jos monet tällaiset sijoittajat äänestävät hyvistä ehdotuksista, projekti ei toteuta potentiaaliaan.
  4. Jos suurin osa sijoittajista on tyytymätön projektiin, koska tunnusta ei arvosteta projektin pitkän aikavälin potentiaalista huolimatta, he voivat äänestää peruuttamisesta. Lupaava projekti saattaa päättyä sijoittajien negatiivisten tunteiden vuoksi.
  5. Ei ole tarpeeksi selkeyttä siitä, mitä tapahtuu, kun sijoittajat myyvät rahakkeitaan salauspörsseissä. Pitäisikö rahakkeita ostavien kauppiaiden saada sama äänioikeus? Sitten salamarkkinoihin liittyvä keinottelu voi haitata projektia. Toisaalta, jos elinkeinonharjoittajat eivät saa äänioikeutta, jäljellä olevat alkuperäiset sijoittajat hallitsevat koko äänestystä jättäen kauppiaita, jotka ostivat rahakkeita myöhemmin.

DAICO-malli on hyvin uusi. ”Abyss-foorumi”Eli blockchain-pohjainen digitaalinen jakelualusta on ensimmäinen käynnistysyritys, joka hyväksyy tämän mallin merkkikauppaansa. Meidän on seurattava, kuinka tehokas DAICO-malli on pitkällä aikavälillä. Sillä välin, jos haluat verrata sitä ICO: iin, voit lukea “ICO Vs DAICO: Mikä on ero näiden kahden välillä”.

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvoja, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map