Aloittelijan opas: Mikä on Monero?

Mikä on Monero? Monero on yksi parhaista salausvaluutoista tällä hetkellä. Se on yksityinen ja turvallinen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että se on jäljittämätön.

Kun Bitcoin julkaistiin ensimmäisen kerran, se ratkaisi hajautetun valuutan ongelman. Ihmiset voivat nyt lähettää bitcoineja luottamatta keskitettyyn pankkiin. Se oli kuitenkin rajoitettu monin tavoin. Siksi sanomme Bitcoinin ensimmäisen sukupolven lohkoketjuna. Esimerkiksi se ei ratkaissut jäljitettävyysongelmaa. Jos tiedät jonkun bitcoin-osoitteen, voit seurata hänen koko online-tapahtumia käyttämällä mitä tahansa bitcoin blockchain explorereista.

Mikä on Monero (XMR)?

Monero vapautetaan samojen ongelmien ratkaisemiseksi. Monero piilottaa kaikki tapahtumatiedot, mukaan lukien lähettäjä, vastaanottaja ja siirretty summa. Tämä nimettömyys voi auttaa tekemään blockchainista paremman paikan.

Monero on myös avoimen lähdekoodin, ja kuka tahansa voi osallistua koodiin. Se tukee myös kaivostoimintoja, joita käytetään verkon virtalähteeseen. Kaivostyöläiset palkitaan osallistumisesta verkostoon. Kaivostoiminta tukee ASIC-siruja.

https://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4vhttps://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4v

Tämän päivän artikkelissa tutkimme lisätietoja Monerosta. Saadaksemme paremman käsityksen käymme läpi alla olevat kohdat.

  1. Monero Origins
  2. Moneron ominaisuudet
  3. Kuinka se toimii?

Aloitetaan siis viipymättä.

Moneron alkuperä

Monero aloitti matkansa vuonna 2018. Se on rakennettu käyttäen CryptoNote-sovelluskerrosprotokollaa. Protokollaa käytetään hajautettujen valuuttojen polttoaineeksi. Monero on melko samanlainen kuin Bitcoin, mutta se eroaa toteutuksessa. Työ alkoi Bytecoinilla, mutta asiat eivät levinneet. Lähes 80% kolikoista julkaistiin. Ratkaistakseen ongelman joukkue päätti haarauttaa sen ja antaa sille nimen “Bitmonero”. Myöhemmin se muutettiin Moneroksi.

Tiimissä työskentelee seitsemän pääjäsentä, 48 kehittäjää, kolme yhteisön jäsentä ja kolme tutkimuslaboratorion jäsentä. Haluatko tietää enemmän? Katso Monero joukkue sivu.

Moneron ominaisuudet

Saadaksemme paremman käsityksen Monerosta meidän on käydään läpi sen ominaisuudet yksitellen.


1. Täydellinen hallinta

Moneron avulla voit hallita valuuttasi ja tapahtumiasi täysin. Monero on myös yksityinen, mikä tarkoittaa, ettei kukaan tiedä mitä, milloin ja miten vastaanotat kryptovaluuttasi.

2. Syttyvä

Se on yksi Moneron tärkeimmistä ominaisuuksista. Ilman vaihdettavuutta Monero ei ehkä ole yhtä tehokas kuin muut kryptovaluutat. Joten mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa, että se voidaan vaihtaa aivan kuten dollareita. Jos esimerkiksi lainaat 100 dollaria joltakin, voit palauttaa heille 50 dollaria kerran ja loput 25 tai vain 10 dollaria joka kerta.

Tämä tarkoittaa, että voit palata eriarvoisella dollarilla ilman ongelmia. Monero on myös vaihdettavissa. Se perustuu Bitcoinin haittoihin. Bitcoin-käyttäjien on aina oltava varovaisia ​​tapahtumien suhteen. Kuten voidaan seurata, se voi antaa sinulle ongelmia. Esimerkiksi, jos käyttäjä on käyttänyt sitä laittomaan toimintaan ja siirtänyt myöhemmin jonkin verran Bitcoinia sinulle, arvo ei välttämättä pysy samana. Saatat myös kiinnittää viranomaisten tarpeetonta huomiota tappamalla koko nimettömyyden ja hajauttamisen ajatuksen.

Monero tekee tämän hyvin ja varmista, ettei kukaan tiedä kolikon tapahtumahistoriasta. Se on valtava ominaisuus!

Muita tärkeimpiä ominaisuuksia, joita Monero tukee, ovat dynaaminen skaalautuvuus, ASIC-yhteensopivuus, useita avaimia ja niin edelleen.

Kuinka yksityisyys toimii Monerossa?

Moneron käytön merkittävin etu on sen yksityisyysominaisuus. Sen saavuttamiseksi se käyttää soittoallekirjoituksia ja varkain osoitteita. Yritetään ymmärtää ne alla.

Rengasallekirjoitukset: Soittoallekirjoitusta käytetään varmistamaan, että lähettäjän tietoja ei paljasteta. Jotta se toimisi, lähettäjän identiteetti sekoitetaan ryhmään. Kun digitaalinen allekirjoitus on luotu yhdeltä satunnaiselta ryhmän käyttäjältä, siitä tulee käyttökelpoinen. Tämä varmistaa, että allekirjoittaneen käyttäjän henkilöllisyyttä ei paljasteta.

Soiton allekirjoitus yhdistetään nyt lähettäjän tiliavaimiin. Nyt ne ovat jälleen sekoitettu julkiseen avaimeen, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. Tekemällä tämän kaiken lähettäjän henkilöllisyys pidetään yksityisenä.

Varkainosoitteet: Aivan kuten lähettäjän, myös vastaanottajan henkilöllisyys on suojattava. Se tehdään varkainosoitteiden avulla. Se suojaa sekä lähettäjän että vastaanottajan osoitetta.

Johtopäätös

Markkina-arvon mukaan Monero on tällä hetkellä 12. markkina-arvossa. Se on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja näyttää vahvalta. Joten mitä mieltä olet Monerosta? Kommentoi alla ja kerro siitä meille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map