Aloittelijan opas: Mikä on sotku? IOTA: n tappava ase

Ihmiset sekoittavat joskus lohkoketjuja kryptovaluuttoihin. Jopa jotkut pitävät salausta ilman lohkoketjua mahdotonta. Mutta todellisuudessa on olemassa lohkottomia salausverkkoja. Niistä IOTA on luettelon ensimmäinen. IOTA: lla on ainutlaatuinen Tangle-verkkojärjestelmä. Tänään keskustelen yksityiskohtaisesti – mikä on Tangle?

Kun lohkoketju tuli ensimmäisen kerran paikalle, se mullisti talouden ja rahoituksen ajatuksen. Mutta ihmiset ja tekniikan asiantuntijat ovat aina ennakoineet, että ennemmin tai myöhemmin lohkoketju vanhentuu. Ei siksi, että maailma ei hyväksy sitä tai jotain. Pikemminkin uudempi tekniikka ottaa tilanteen käyttöön.

IOTA: lla oli täsmälleen sama idea. Joten he päättivät rakentaa uudenlaisen verkon, joka lieventäisi kaikkia blockchain-tekniikan ongelmia. He keksivät Tanglen.

Määritelmä: Mikä on sotku?

Mikä on Tangle?

Kuvahyvitykset: IOTA

Tangle on melko monimutkainen käsite. Paremman kuvan saamiseksi sinun on saatava idea esineiden internetistä (IoT). Mikä tahansa laite, joka voi muodostaa yhteyden Internetiin, voidaan liittää IoT-verkkoon. Tämä tarkoittaa, että älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen lisäksi esineiden internet voidaan muodostaa auton GPS: stä, jääkaapista, radiosta, televisiosta. Pesukonetta voidaan pitää kelvollisena, jos se voi muodostaa yhteyden Internetiin.

Tangle varmistaa, että nämä laitteet voivat liittyä verkkoon. Tämän tekniikan kauneus on, että sinun ei tarvitse maksaa minkäänlaisia ​​maksuja, kun teet mitään tapahtumaa. Tämä on yksi tärkeimmistä suurimmista eroista blockchain-tekniikan kanssa.

Syvempi katsaus tekniikkaan

Mikä on Tangle Blockchain?

Kuvahyvitykset: IOTA

Tangle ottaa käyttöön kutsutun tekniikan Suunnattu asyklinen kaavio. Kaavio on tietojenkäsittelytieteen mukainen tietorakenne. Verkossa olevat yksiköt ovat solmuja. Solmut luovat verkkomaisen rungon, joka on verkko. Jokainen solmu voi osoittaa kahteen muuhun solmuun ja myös kaksi solmua voi osoittaa yhteen solmuun.

Jälleen kaikilla solmuilla on määritetty arvo. Joten jokaisella solmulla on kumulatiivinen arvo, joka määrittää solmun kestävyyden. Reunan solmuissa ei ole osoittavia solmuja. Näitä solmuja kutsutaan vihjeiksi. Vihjeiden arvon määrittämiseksi valitaan PoW-algoritmi. Saadaksesi paremman käsityksen siitä, mikä on Tangle, voit tarkistaa heidän valkoinen paperi.

Mitkä ovat Tanglen tärkeimmät edut?

Jotta tiedämme vastauksen siitä, mikä on Tangle, meidän on parempi tutustua Tanglen etuihin. Tangle yrittää periaatteessa vähentää vanhemman blockchain-tekniikan puutteita.


1. Nopeus on etusijalla

Tangle Blockchain -edut

Kuvahyvitykset: IOTA

Tangle on paljon nopeampi kuin blockchain. Tyypillinen blockchain, kuten Bitcoinin blockchain, pystyy käsittelemään vain 5-7 tapahtumaa sekunnissa. Tällainen PoW: n pitkä ja virrankuluttava konsensusalgoritmi aiheuttaa tällaisia ​​viiveitä. Jopa uusimmat konsensusalgoritmit, kuten PoS, eivät voi tehdä tekniikasta nopeampaa. Kun vanhemmat maksujärjestelmät, kuten Visa, pystyvät käsittelemään 10000 tapahtumaa sekunnissa, blockchain vie raskaan iskun. Tangle pystyy käsittelemään noin 800 tapahtumaa sekunnissa, jotka ovat edelleen suhteellisen pieniä, mutta parempia kuin blockchain.

2. Ei kaivostyöläisiä eikä lisämaksuja

Tangle tarkistaa DAG: n tarkistamaan tapahtumat. Voisit sanoa, että liiketoimet vahvistavat (muiden) liiketoimet. Juuri tämä käsite poistaa kaivostyöläisten tarpeen. Koska kaivostyöläisiä on, sinun ei tarvitse maksaa kenellekään tapahtumasi vahvistamisesta. Koko prosessi on luonnostaan.

3. Parempi turvallisuus

Tangle tarjoaa paljon paremman suojauksen kyberhyökkäyksiltä, ​​kuten DDoS. Vaikka maailma hakkereita lyö päivittäin, Tangle tarjoaa huippuluokan suojaa tällaisilta hyökkäyksiltä. Tämä tekee sinusta rahaa turvallisempaa. Joutsen on jopa parempi taistelija hakkereita ja verkkohyökkäyksiä vastaan.

4. Järjestelmä, joka on oikeudenmukainen

Kaivostyöläiset voivat valita, minkä tapahtuman hän vahvistaa ja mitkä eivät. Kaivostyöläiset etsivät aina isompia tapahtumia, koska validointipalkkio on paljon suurempi suuremmilla määrillä. Joten käyttäjät, jotka viettävät vähän, varjostuvat isommista kaloista. Koska kaivostyöläisiä on, Tanglella ei ole niin epäreilua järjestelmää. Liiketoimet ovat puolueettomia ja täysin oikeudenmukaisia.

Viimeiset ajatukset

Joten tässä oli kyse kilpailijasta, joka haastaa blockchain-tekniikan. Kukaan ei voi olla varma, ylittääkö Tangle mahtavan lohkoketjun vai murskaako se sen. Mutta kun olet hajauttamisen maailmassa, sinulla pitäisi olla käsitys siitä, mikä on Tangle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map