Aloittelijan opas: Mikä on Tezos? Blockchain-hallinnon virallistaminen

Tiesitkö, että yksi äskettäisistä älykkäistä sopimusalustoista haluaa luoda itsehallitsevan lohkoketjun aidoksi digitaaliselle yhteisölle? Se on Tezos-foorumi.

Mikä on tezos blockchain

Kuvahyvitykset: Tezos

Se on ollut valokeilassa hyvistä ja huonoista syistä. Tezot tallensivat yli 200 miljoonaa dollaria ICO: sta. Se on hyvällä puolella. Mutta toisaalta Tezo on käynyt läpi erilaisia ​​ongelmia. Se on kohdannut hallituksen oikeusjuttuja ja valtataisteluja.

Kaikissa kohtaamissaan ongelmissa joukkue haluaa kehittää älykkään sopimusalustan. Alustalla ihmiset, joilla on yhteiset tavoitteet ja kiinnostuksen kohteet, voivat tehdä kauppaa – kansainyhteisön todellinen tarkoitus.

Tezos-tiimi on siirtynyt saavuttamaan joitain virstanpylväitä, kuten Betanetin käynnistäminen. Mutta tällä ponnistuksella Tezos on paljon yksityiskohtia?

Mikä on Tezos: Uusi alusta hajautetuille sovelluksille

Tezos-historia

Tezoksen syntymästä ei ole paljon tietoa. Jotkut raportit osoittavat kuitenkin, että Tezos-syntymä voi olla peräisin vuodelta 2014. Tänä aikana vain Bitcoin oli toiminnassa. Ethereum oli vielä lapsenkengissä. Siten väite, että jos Tezos rakennettiin koskaan kilpailijaksi, kilpailu oli Bitcoinin kanssa.

Alustan ja Ethereumin läheisyyden vuoksi sitä pidetään kuitenkin tärkeimpänä Ethereumin kilpailijana. Ethereumin älykäs sopimus on kehitetty Solidityssä. Mutta Tezos-älykäs sopimus luodaan OCaml-toiminnallisella kielellä.

OCaml-kieli

OCaml on yleinen ohjelmointikieli. Kieli on vankka. Tämä tarkoittaa, että kieli on helppo virittää ja ylläpitää. Kieli on myös vahva ilmeikkyydessä ja turvallisuudessa.


Väitteiden mukaan kieltä voidaan parhaiten käyttää järjestelmässä, jossa yksi virhe johtaa suuriin menetyksiin. Lisäksi kielellä on laaja joukko kehitystyökaluja ja kirjastoja.

Siksi ei ole vaikea kertoa, miksi Tezos päätti valita kielen.

Tezos ratkaisi Ethereumin ”ongelmat”

 • Turvallisuusongelmat salauksessa. Michelsonin käyttö älykkäissä sopimuksissa on ratkaisu.
 • Ethereumin todiste työjärjestelmästä. Tezos kokee Ethereumin todistuksen työstä olevan erittäin kallista ja keskitettyä. Tezos ratkaisee tämän delegoimalla panosmekanismin.
 • Ethereumin tapahtumakieli. Ethereumin käyttämästä kielestä puuttuu paljon ilmaisuvoimaa. Tezos käyttää OCaml-kieltä tapahtumiin. Kieli on ilmeikkäämpi kuin muut, kuten Solidity.
 • Koordinointikysymykset, jotka tekevät Ethereumista, eivät pysty innovoimaan dynaamisesti.

Käsittelemällä näitä huolenaiheita Tezos-kehitystiimi uskoo voivansa keksiä paremman blockchain-alustan.

tezos-ominaisuudet

Kuvahyvitykset: Tezos

Tezos Smart -sopimukset.

Tezosissa älykkäät yhteyshenkilöt ovat tilatietoja, jotka määrittävät suoritettavan koodin. Jokaisella tilillä tai pikemminkin sopimuksella on ylläpitäjä. Johtaja hallinnoi tiliä. Hallinnoija on tilin omistaja. Sopimuksissa on kahden tyyppisiä avaimia; julkisen avaimen ja yksityisen avaimen.

Julkisia avaimia käytetään lohkojen ja kaivoslohkojen allekirjoittamiseen.

Älykäs sopimus tehdään Michelsonin ohjelmointikielellä. Kielen avulla kehittäjät voivat luoda älykkäitä sopimuksia ja dApps-sovelluksia, jotka kestävät kolmansien osapuolten häiriöitä tai sensuuria.

Kaivetaan vähän tästä älykkäästä sopimuskielestä Michelson. Ethereum käyttää Solidityä älykkäänä sopimuskielityyppinä. Toisin kuin Solidity, Tezosin käyttämä uusi älykäs sopimuskieli ei ole käännetty mihinkään. Mikä on tämän merkitys?

Tezos-virtuaalikone tulkitsee kielen. Se on paremmin verrattavissa EVM-tavukoodiin vain korkean tason rakenteilla. Näitä korkean tason rakenteita ovat; kartat, lambdat, sarjat ja sopimukohtainen toiminta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kieli helpottaa ihmisten elämää, koska sen lukeminen on helppoa. Kielelle hyvitetään ratkaisujen löytämistä vakauden käytöstä aiheutuviin haasteisiin.

Tezos-osoitus vaarnasta

Alusta on peer to peer -alusta. Jokaisella osallistujalla on solmu. Tezos-panosjärjestelmä on mekanismi, jossa eri solmut pääsevät yksimielisyyteen lohkoketjun tilasta. Monilla muilla blockchain-tekniikoilla on PoS-järjestelmät. Mutta toisin kuin muut PoS-mekanismit, Tezos-alustan avulla kuka tahansa voi osallistua PoS-palveluun. Jokainen, joka osallistuu prosessiin pääsemään yksimielisyyteen Tezoksen osavaltiosta, palkitaan.

Sen lisäksi, että kuka tahansa voi osallistua, Poez-mekanismi Tezosissa on halvempaa. Myös markkinoille pääsyn esteet ovat vähemmän. Joten, se on helposti saatavilla.

Tezos Signing Block

Tezos käyttää lohkojen allekirjoittamisen ideaa itsekkäiden kaivosten hillitsemiseksi. Allekirjoituslohkot tarkoittavat, että kun lohkoa lyödään, sille annetaan 16 satunnaisen allekirjoitusoikeutta. 16 sidosryhmää, joille on annettu allekirjoitusoikeudet, seuraavat koko lyöntiprosessia ja lähettävät allekirjoituksia lohkojen vahvistamiseksi.

Allekirjoittaneet sidosryhmät kannustetaan sitten. Lohkojen allekirjoittamisen koko prosessi tunnetaan nimellä Tezos Baking.

Onko kaivostoiminta mahdollista Tezosilla?

No kyllä! Alusta mahdollistaa rullien louhinnan. Kaivostoimintaa kutsutaan leivonnaksi. Sidosryhmä voi kaivaa lohkon minuutin kuluttua ja seuraavan lohkon kahden minuutin kuluttua, ja trendi jatkuu.

Tapauksissa, joissa asiakas näkee mahdollisuuden kaivaa korkean prioriteetin lohko, Tezos sallii vakuudet. Vakuus antaa sinulle etusijan etusijalla olevan kaivoksen kaivoksessa. Jos vakuus on vakiona eikä kaivosta tapahdu, järjestelmä palauttaa vakuuden asiakkaan lompakkoon.

Mikä on Tezos-rulla?

Rullat ovat joukko rahakkeita, joiden raitaa pidetään Tezos-pääkirjassa. Tunnuksia käytetään valitsemaan kypsennettävät edustajat. Edustajan valta leipoa on suoraan verrannollinen heille osoitettuihin tunnuksiin. Rulla sisältää 10000 rahaketta.

Mitä kestää paistaminen?

Leivonta on melko suoraviivaista työtä. Leivontaan liittyy kuitenkin joitain vaatimuksia.

Ensinnäkin, paistamiseen tarvitset suorittimen, muistin ja kaistanleveyden. Lohkoketju antaa leipurin tehtäväksi luoda lohkot, joita he paistavat. Lohkojen luomisen jälkeen heidän on vahvistettava lohkot. Tämä vie huomattavasti muistitilaa ja kaistanleveyttä. Lisäksi leipomolle tarvitaan vakaa ja turvallinen Internet-yhteys.

Seuraavaksi he tarvitsevat turvallisuutta paistamilleen lohkoille. Tezos-alusta tarjoaa leipureille kannustimia turvattuihin lohkoihin. Leipurit varmistavat toimintansa kolmella tavalla.

Ensinnäkin tunkeutumisen estäminen ja lieventäminen, jolla varmistetaan, ettei mikään etäkuori pääse käsiksi leivontaan. Toiseksi DDOS-vastus, tapa, jolla älykkäät leipurit pistävät lohkojaan useammasta kuin yhdestä IP-osoitteesta. Lopuksi turvallisuuden vuoksi leipurin on suojattava yksityinen avain.

Tezos-merkit leipurille

Jotta leipuri voi toimia leipomon edustajana, heidän on aina oltava vähintään 8,25% valtuutetuista rahakkeista.

Tezos-alueen valtuuskunta

Edustaminen on ensisijaisesti leivonta-palkkioiden jakamista. Järjestelmä voi tehdä valtuutuksen automaattisesti. Mikä on Tezos-valtuuskunnan tila??

Aktiivisia Tezos-rahakkeita on noin 33,33%. Tästä lukumäärästä blockchain delegoi valtavan osan, jopa 90% 33,33% aktiivisista rahakkeista. Näiden lukujen perusteella voidaan perustellusti väittää, että valtuutusjärjestelmä on ylikyllästetty ja ylimerkitty. Ylimerkintä johtuu;

 • Optimismi valtuuskunnan voittojen suhteen
 • Tezos-julkinen leivontamekanismi on helposti saatavilla, ja sillä on suhteellisen alhainen pääsyn este
 • Alhainen rahakkeiden vaihto, koska merkkien haltijat ovat päättäneet tallentaa.

Tezos-järjestelmän mahdollinen kehitys

Kehitystiimi pyrkii jatkuvasti tekemään alustasta isompaa. Tässä on joitain mahdollisia ruoanlaittokehityksiä. Ja Tezos-yhteisön pitäisi odottaa.

 1. Ei-vuorovaikutteinen nollatieto Todisteet tiedosta. Tämä on hieno ominaisuus, jotta liiketoimet eivät ole jäljitettävissä. Tämän NIZKPoK: n toteuttamisen kannalta välttämättömät esteet ovat kuitenkin perusta TPJ-malleille. Ja riittävän tutkimuksen ja todisteiden puute järjestelmän menestymisestä blockchain-maailmassa. TPJ-malli tarkoittaa vain, että järjestelmän on palattava luotettuun osapuolijärjestelmään. Luotettu osapuoli tarjoaa TPJ-mallin. Mahdollisuus tunkeutua kolmansiin osapuoliin.
 1. Soita allekirjoitus. No, CyptoNote kehitti rengasallekirjoituksia yksityisyyden suojaamiseksi. Siksi asiakas voi käyttää Tezos-kolikoitaan paljastamatta asiakkaan osoitetta.

Tezosin hallinto

Kuten useimmilla alustan toiminnoilla, Tezosilla on hallintorakenne, jossa kunkin sidosryhmän osallistuminen on avainasemassa. Foorumilla on vaalisykli ja mahdollisuus sanoa pöytäkirjan muutoksiin. Tämä on liike saada asiakkaat tuntemaan olevansa mukana kryptovaluutan etenemisessä, kun se pyrkii kehittymään. Lisäksi siirto mahdollistaa valvoa haitallisia yrityksiä muuttaa protokollaa.

Tezos-itsemuutos-käsite on selitetty

No, kun kehittäjät suorittavat päivityksen blockchain-alustalle, alusta jakautuu. Viittaamme jaettuun prosessiin ”haarautumiseen”. Useimmissa tapauksissa yhteisö yhdistää haarautumisen verkon häiriöihin, yhteisön jakautumiseen ja asiakkaiden kannustussuunnitelmien muutokseen..

Tezosille kehittäjät päivittivät järjestelmän jakamatta. Siksi ne eliminoivat haarukkaamiseen liittyvät ongelmat. Lisäksi päivitysten suorittamiskustannukset ovat kohtuuhintaisia ​​verrattuna muihin blockchain-alustoihin.

Tezos Betanet

Testiverkko Alphanet osoittautui menestyväksi yli vuoden ajan. Tässä valossa Tezos-säätiö piti sopivana kokeilla todellisen salauksen kokemusta. He käynnistivät Betanetin ehdotetulla geneesilohkolla. Genesis-lohkossa on yksityiskohtia säätiölle suoritettavista varauksista.

Betanet antaa todellisen tunnelman transaktioista blockchainissa. Yhteisön jäsenet, jotka haluavat osallistua kokemukseen, ovat sallittuja. On kuitenkin tärkeää huomata, että Betanetin haasteena on ylläpito, säätö ja suunnitelmattomat seisokit mainitun ajanjakson aikana.

Tezos ICO

Tezos ICO on todennäköisesti kiinnostavin blockchainin lähihistoriassa. Ei vain kolikon hinnasta, vaan ICO: ta seuranneista tapahtumista.

ICO tapahtui heinäkuussa 2017. ICO keräsi 232 miljoonaa dollaria, joka oli tuolloin suurin ICO. Seuraava seurasi tuhoisaa. Tezos-perustajilla, Kathleen ja Arthur Breitman, jotka ovat aviomies ja vaimo, oli erimielisyyksiä Johann Geversin Sveitsin säätiön johtajan kanssa hänen asemastaan ​​johtokunnassa. Breitmanit halusivat hänen eroavan. Tämän kumotakseen Sveitsin säätiön johtaja Johann Gevers sanoi, että Breitmanien rooli oli epäselvä, ja he olivat Tezos-laukaisun syy. Tästä tuli yli 7 kuukauden oikeudenkäynnin kohde. Tussit johtivat näin ollen viivästykseen tuotteen lanseerauksessa.

Aiemmin 2018 Sveitsin säätiön johtaja erosi kuitenkin. Erotuttuaan twiitissä hän mainitsi, että hänen lähtönsä oli tarkoitus tasoittaa tietä laukaisulle. Ja se tapahtui projektin vuoksi.

Onko eroaminen vapaaehtoista, ei ole selvää. Selvää on kuitenkin se tosiasia, että säätiötä ja hallitusta on muutettu. Ja kurssi on nyt paljon käynnissä jopa pidätyksen kanssa.

Tezot tuntevat asiakkaasi / rahanpesun torjunnan (KYC / AML)

Tuoreissa uutisissa Tezos-säätiö ilmoitti KYC / AML-toteutuksesta. Liikkeessä, joka kuulostaa epäsuosittulta. Ihmiset näkevät muutoksen lisäävän monimutkaisuutta. Vaihe kuitenkin vakuutti perustan siitä, että kehittäjät eivät ottaneet askelta monimutkaistamaan asiakkaiden elämää. Liikkuminen ei myöskään ole yksityisyyden heikentämistä. Mutta siirtyminen sääntelyympäristön nopeatempoisen kehityksen noudattamiseksi.

Yhteisön jäsenten ja säätiön välinen erimielisyys tässä asiassa on haaste. Yhteisö esittää haasteen eräänlaisena talonjaona. Tämä tarkoittaa sitä, että on haaste asettaa kaikki yhdelle sivulle. Vaikka foorumin demokratian kanssa olisi jännittävää nähdä, miten tämä tapahtuu.

Tezos-apurahojen valmistusprosessi

Tarjolla kannustaa alustan kehittäjiä Tezos-säätiö ilmoitti avustusten myöntämisprosessista. Prosessi käynnistyy joskus tämän vuoden elokuussa. Apurahat kohdennetaan kolmelle alueelle;

 • Tutkimus ja tutkimus, jonka tavoitteena on parantaa Tezos-alustaa ja siihen liittyviä tekniikoita
 • Tuki uusien työkalujen ja sovellusten luomiselle Tezos-ekosysteemille
 • Ponnistelut kasvavan tezos-yhteisön vahvistamiseksi ja vaalimiseksi

Jokaisella kehittäjällä, jolla on taitoa ja tietoa, on mahdollisuus esitellä tämä säätiölle ja ansaita rahaa ollessaan siinä. Tämä on loistava tapa sitouttaa yhteisön jäseniä ja parantaa samalla alustaa.

Tezos-kolikot: XTZ

Tezos-kolikko XTZ, joka tunnetaan myös nimellä tezzies, on valuutan virallinen kolikko. XTZ-kolikoita on yhteensä 763306930 kolikkoa. Kaikista 607 489 041 XTZ on liikkeessä. Tämä tarkoittaa $ 1.401.829.561 USD: n markkinakorkoja.

Geneesilohkossa hinta on 0,37 dollaria, mutta hinta ilmaisee kuitenkin nousutrendin ja nousee satakertaisesti ajan kuluessa. ICO: n koon kasvaessa kasvu on erittäin saavutettavissa.

Palvelu Tezos-alustalla

Tezos-alustalla on neljä palvelua; solmu, leipuri, asiakas ja pahat asiakaspalvelut. Tutkitaan kutakin palvelua.

Tezos-solmu on pääohjelma. Solmu muodostaa yhteyden verkkoon, vahvistaa tapahtumat ja yhteyden yleiseen julkiseen pääkirjaan.

Tezos-alustalla käytetään lompakkoon termiä asiakas. Lompakko käsittelee sopimusosoitteet.

Leipuri valvoo verkkoa ja luo lohkoja. Paha asiakas on integraatiotestityökalu. Työkalu yrittää huijata solmun solmulle tunnistamaan väärennetyt tiedot tai suuret tietomäärät.

Tezos-solmu yksityiskohtaisesti

Kuten yllä selvästi korostettiin, solmu on pääohjelma. Leikkaamme solmun yksityiskohtaisesti

Solmulla on peer to peer -kerros, kontekstitietokanta ja verkon kuori.

Peer-peer-kerros

Vertaisverkko on solmun pinnallisin komponentti. Tämä vertaiskerros kuiskaa solmulle. Peer-peer-kerroksella on seuraavat lisäominaisuudet.

 • Jokaisella vertaisella kerroksella on oma avain. Vertaiskerros varustaa avaimen leimalla panoksesta. Tämän ominaisuuden merkitys on, että jos vertaisyhteisö haluaa avata uuden identiteetin alustalla, heille aiheutuu pieniä kustannuksia.
 • Tezos-alusta vaihtaa säännöllisesti tunnettuja hyviä ikäisensä. Tämä vaihto on strategia parhaiden yhteyksien saavuttamiseksi alustan sisällä.
 • Peer-taso seuraa ja pisteyttää ikäisensä. Alusta sijoittaa väärin käyttäytyvät ikäisensä harmaalle tai mustalle listalle. Hyvin käyttäytyvät ikäisensä voivat ansaita paikan sallittujen luettelossa.
 • Peer-peer-kerros varmistaa, että kaikki solmujen välinen viestintä on aito ja salattu turvallisuuden, luotettavuuden ja luotettavuuden vuoksi.

Kontekstitietokanta

Tämä solmun komponentti tallentaa tiedot. Tähän tallennetut tiedot liittyvät kirjanpidon tilaan. Tezos-alusta käyttää Irminia taustana. Irmin varmistaa toiminnallisen näkymän varastosta, ja se koodaa kirjanpidon tilan. Hajautuspuun muoto selittää kirjanpidon tilan, mikä helpottaa asiakkaiden suoraa tarkistusta.

Tezos suorittaa ajoittain skaalautuvuustestit Irminilla tarkistaakseen sen suorituskyvyn suurissa tapahtumissa. Lisäksi tietokannassa on lohkot ja toiminnot.

Verkon kuori

Verkon ja protokollan välissä on rajapinta. Käyttöliittymä on verkon kuori. Sillä on tärkeä rooli alustalla. Verkon kuori ottaa vastaan ​​vertaisryhmien lähettämät lohkot ja vahvistaa ne nykyiseen protokollaan. Verkkokuori on epäilemättä solmun herkin osa. Herkkä luonne ei ole turvallisuuden mielessä vaan pikemminkin kyky saada se oikein. Tezos-säätiö etsii kuitenkin jatkuvasti tapoja saada se oikein.

Mikä on Tezoksen tiekartta

Tezos-säätiö on ollut syyllinen siitä, että se ei ole laatinut selkeää etenemissuunnitelmaa. Ei ole kuitenkaan vaikea spekuloida, että etenemissuunnitelmaan liittyy valtava siirtyminen Betanetista Mainnetiin.

Koeaakkosista Betanetiin siirtyminen oli merkittävä virstanpylväs. Mutta Mainnetin on oltava lopullinen. Toistaiseksi yhteisön jäsenten on etsittävä mitään yllätysilmoituksia, kuten se oli käynnistämisen yhteydessä.

Tezosin kohtaamat haasteet

Salausmaailma ei ole helppo hakata. Tarvitaan suhdetta ja tahtoa jatkaa. Toistaiseksi Tezos on kohdannut joitain haasteita.

Ensimmäisen on oltava viive ICO: n heinäkuussa ja käynnistyspäivän välillä. Tezos-säätiön jäsenten väliset taistelut ottivat tullia virstanpylväistä, jotka olisivat olleet. Siitä lähtien säätiötilanteeseen on kuitenkin löydetty ratkaisu, ja kaikki näyttää olevan taas oikealla tiellä.

Oikeudenkäynnit ovat toinen haaste. Tezosilla on ollut kaksi korkean profiilin oikeusjuttua Yhdysvaltojen hallitusta vastaan. Ottaa niin paljon aikaa oikeudessa taistelemaan oikeusjuttuja vastaan. Projektiryhmä olisi käyttänyt arvokasta aikaa varmistaakseen projektin kehittämisen.

Kolmas haaste yhteisön jäsenille on yllätysten aikataulut. Kehittäjillä ei ole selkeitä aikatauluja virstanpylväille. Kaikki tähän mennessä saavutetut virstanpylväät saavutettiin kaikki ilman selkeitä aikatauluja.

Lopulliset ajatukset

Lohkoketjussa voi olla haasteita. Joukkue on kuitenkin tekemässä merkittäviä edistysaskeleita saavuttaakseen projektin viimeisen kolikon arvon.

Tezos-säätiö myöntää, että he kohtaavat kilpailun vakiintuneiden valuuttojen, kuten Ethereumin, kanssa. Tämän kilpailun mielessä he tekevät aina parhaansa varmistaakseen, että salaus erottuu. Apurahojen myöntämisprosessi on vain keino korostaa sitoutumista kurssiin ja sen kehittämiseen.

Joukkueella on vielä niin paljon tehtävää, jotta salaus ottaisi paikkansa. Mutta teknologian kasvattamiseksi pyritään tahallaan.

Löydät lisätietoja heidän verkkosivusto.

* Vastuuvapauslauseke: Artikkelia ei pidä pitää sellaisenaan eikä sitä ole tarkoitettu antamaan sijoitusneuvoja. Tässä artikkelissa esitetyt korvausvaatimukset eivät ole sijoitusneuvontaa, eikä niitä tule ottaa sellaisenaan. Tee oma tutkimus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map