Bitcoin SegWitin toteutus: avainketjuja blockchain-kehittäjille

Oletko Bitcoin- tai blockchain-kehittäjä? Olet todennäköisesti tarkastelemassa skaalautuvuutta, verkon viivettä, tapahtumamaksuja ja vastaavia asioita yrittäessäsi parantaa julkisia lohkoketjuja. Bitcoin SegWitin käyttöönotolla on tärkeitä opetuksia, ja selitän tämän projektin tässä artikkelissa. Selitän kuitenkin ensin, mikä on erillinen todistaja (SegWit).

Bitcoinin käyttöönotto ja käyttäjien kohtaamat haasteet

Bitcoin on antanut valtaa ihmisten käsiin heidän välitöntä ja turvallista verkkoaan ja nauttii suuresta suosiosta. Et kuitenkaan vieläkään osta aamukuppiasi sen kanssa?

Suosiosta huolimatta päivittäiset maksutapahtumat eivät vieläkään ole Bitcoinissa seuraavien haasteiden vuoksi:

  1. Jokaisen Bitcoin-verkon solmun on tallennettava kaikki lohkot ja tapahtumat ja osallistuttava tapahtumien validointiin. Bitcoin-verkko voi olla vain yhtä nopea kuin hitain solmu. Bitcoin käyttää Proof of Work (POW) -konsensusalgoritmia, joka määrää jokaisen solmun osallistumisen. Lue lisää POW-algoritmista kohdasta “PoW Vs. PoS: Kahden lohkoketjun konsensusalgoritmin vertailu “.
  2. POW-algoritmi vaatii Bitcoin-kaivostyöläisiä ratkaisemaan yhä monimutkaisemman salauspalapelin, joten he käyttävät raskasta laskentatehoa. Tämä lisää verkkokuormitusta sen lisäksi, että se on erittäin energiaintensiivinen. Vaikutus on verkon viive.
  3. Bitcoinin käyttäjät haluavat, että liiketoimiensa sujuu nopeasti. Verkon viive ja skaalautuvuuden puute hidastavat kuitenkin niitä. Bitcoin-lohkot voivat käsitellä vain rajoitettua määrää tapahtumia, ja priorisoidakseen tapahtumansa käyttäjät maksavat korkeita kaivosmaksuja. Nämä maksut kasvoivat jatkuvasti.

Bitcoin SegWit ratkaisi transaktiopalkkiokysymyksen merkittävässä määrin, mutta se syntyi toisen ongelman takia, jonka selitän nyt.

Bitcoin SegWitin alkuperä: Bitcoinin muokattavuus

Bitcoinilla oli myös toinen mahdollisesti vakava ongelma. Bitcoin käyttää tietojen salausta, joka muuntaa ensin selkeän tekstin salatuksi salakirjoitukseksi. Vain henkilö, jolla on yksityinen avain, voi purkaa salatekstin takaisin alkuperäiseen tekstinselkeeseen yksityisen avaimen avulla.

Muotoiltavuus on salausmenetelmän vika, jonka avulla verkkohyökkääjät voivat muuntaa salaustekstin toiseksi salaustekstiksi. Hakkerit voivat sitten purkaa muokatun salakirjoituksen täysin erilaiseksi, mutta toisiinsa liittyväksi, selkeäksi tekstiksi. Esimerkiksi, he voivat muuttaa vastaanottajan osoitetta ja maksun määrää maksutapahtumassa! Bitcoin-salauksella oli tämä muovattavuusvirhe.

“Segregated Witness (Consensus Layer)”, eli SegWitin ”Bitcoin Improvement Ehdotus” (BIP) 141 oli kyse tämän muovattavuusvirheen ratkaisemisesta.

Kuinka Bitcoin SegWit -ratkaisu ratkaisi muokattavuusongelman

Bitcoin-kehittäjä Peter Wiulle esitti SegWit-ehdotuksen joulukuussa 2015. Ratkaisu toimi seuraavasti:

  1. Se loi toisenlaisen rakenteen, jota kutsutaan todistajaksi. Tällä on tietoja tapahtuman todentamiseksi, mutta sillä ei ole tapahtuman tietoja.
  2. Uusi todistajarakenne on sitoutunut Bitcoin-lohkoon erillään muusta tapahtumadatasta, joten nimi “Segregated Witness”.
  3. Oletetaan, että hakkerit saavat hallintaansa tapahtumadatan ja yrittävät hyödyntää muokattavuusvirhettä. Digitaalista allekirjoitusta ei voi enää käyttää SegWitillä.
  4. Vaikka he onnistuvatkin muuttamaan salatekstin toiseksi, heidän ponnisteluistaan ​​ei ole hyötyä ilman digitaalista allekirjoitusta.

Näin Bitcoin SegWit -ehdotus suunnitteli korjaamaan muokattavuusvirheen. Ehdotus sisälsi kuitenkin lisää muutoksia, ja nämä edesauttivat Bitcoin-lohkon tehokkaan kasvua. Lue lisää saadaksesi selville miten.

Bitcoin SegWit lisää tehokkaasti Bitcoin-lohkon kokoa

Bitcoin-lohkon koko on 1 megatavu (MB). Myös allekirjoitustiedot muodostivat hyvän osan tapahtumadatasta, joten lohko voisi sisältää vain muutaman tapahtuman.

SegWit-ehdotus loi toisen parametrin nimeltä “Painoyksikkö” (WU). Lohkon tapahtumadatan osan kukin tavu vastaa 4 WU: ta. Jokainen “Witness” -rakenteen tavu on kuitenkin yhtä WU.

Ehdotuksessa määriteltiin myös Bitcoin-lohkon enimmäispainoksi 4 miljoonaa WU: ta. Suorita yksinkertainen matematiikka ja näet kuinka uusien SegWit-lohkojen koko on yli 1 Mt tehokkaasti! Tämä antoi kaivostyöläisille mahdollisuuden sisällyttää enemmän tapahtumia lohkoon.

Koska jokaisella lohkolla on nyt enemmän tilaa, kova kilpailu tapahtuman sisällyttämisestä lohkoon vähenee. Tämä puolestaan ​​vähentää transaktiomaksuja!

Jos Bitcoin-yhteisö olisi päättänyt kumota nimenomaisesti 1 Mt: n lohkon kokorajoituksen, heidän täytyi toteuttaa kova haarukka. Salausyhteisöt eivät kuitenkaan usein pidä kovista haarukoista johtuen epävakaudesta, jonka ne tuovat yleiseen verkkoon ja ekosysteemiin.

Bitcoin SegWit -toteutuksen tapauksessa 1 Mt: n lohkokokorajoitus pysyi voimassa, mutta uusi WU-parametri ohitti sen. SegWitin käyttöönottoon ei siis ollut kovaa haarukkaa.

Bitcoin SegWitin hyvät ja huonot puolet sekä hyväksyminen

Näit juuri kuinka SegWit ratkaisi muokattavuusvirheen ja alensi Bitcoin-transaktiomaksuja. Siellä on kuitenkin lisäetuja. Tarkastellaan esimerkkiä ”Salamaverkosta”.

Lightning Network on ketjun ulkopuolinen ratkaisu, joka mahdollistaa pienet, usein suoritettavat maksutapahtumat. Tämä toimii Bitcoin-lohkoketjun päällä eikä kirjaa jokaista tapahtumaa siellä. Tämä ratkaisu tallentaa vain säännöllisen yhteenvedon tapahtumista Bitcoin-lohkoketjussa.

Koska järjestelmä ei tee kaikkia välitapahtumia Bitcoin-lohkoketjussa, käyttäjät tarvitsivat varmuutta välitapahtumiensa turvallisuudesta. Muotoiluvika ei salli luottamusta. Bitcoin SegWitin käyttöönotto auttoi myös Lightning Networkin kehitystä.

SegWitin monista eduista huolimatta sinun ei pitäisi pitää sitä edistyneenä Bitcoin-skaalausratkaisuna. Tämä ei ole automaattinen skaalautuvuustoiminto, se oli kertaluonteinen vain Bitcoin-lohkon kokorajoituksen ohittaminen. Lisäksi lohkon koon tehokas kasvu voi tehdä hitaammista solmuista kauemmin Bitcoin-lohkojen lataamisen tulevaisuudessa.

Bitcoin SegWit otettiin käyttöön elokuussa 2017, sen jälkeen kun Bitcoin-yhteisössä oli käyty monia keskusteluja sen eduista ja haitoista. Hyväksyminen ei kuitenkaan ole läheskään valmis, ja voit tarkastella tilastoja tässä.

Bitcoin- tai blockchain-kehittäjänä voit löytää tärkeitä opetuksia Bitcoin SegWitin käyttöönotosta. Harkitse pitkän aikavälin skaalautuvuutta, turvallisuutta ja hajauttamista koskevia näkökohtia kehittäessäsi parannusehdotuksia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map